ahoj, co si myslite . Baba ide s chalanom na randa, jemu sa ocividne paci,je to jasne. Chalan navrhne ze zarezervuje miesta a nech mu da ta baba peniaze na druhy den, ok.Tak idu spolu potom na kavu, baba zaplati a ten chalan este od nej vezme zvysok penaz
no mne ide skor o princip, nehovorime tu o neviem akych sumach a o pravidelnosti. Len hovorim konkretne o prvom rande.Mne osobne to pride trosku zvlasne.Asi som stara skola.
malo by to byt podla mna tak ze raz on raz ona alebo kazdy nech si plati sam
a co pises v @12 tak to je trosku smiesne akoze ked plati 20€ tak musi byt bohaty ci ako ? ja niekedy platim aj 50kou a kupujem si jedny cigarety napriklad lebo drobnejsie nemam a ubezpecujem ta ze nejsom bohaty
ved to ze sa mi to zdatake vselojake.. nepoviem kino tak ok ..to je uz vyssia ciastka..s tym som ani neratala ze by pozyval..to by bolo ine..aj ked povedal potom daj peniaze citila som sa divne ale to neriesim az tak.skor o to posedenie
tiež patrím k "starej škole". myslím, že v dnešnej dobe nie je ničím nezvyčajným, že chalan nezaplatí aj za slečnu/dámu, ale som zástancom opačnej varianty, a teda - aspoň na niektorom z tých miest by mohol zaplatiť. tak je to podľa mňa eticky správne, milé a určite si urobí u dámy plus. ak tak nespraví, dáma/slečna si o ňom môže pomyslieť svoje, ale nemusí to hneď svedčiť o jeho charaktere.
...a minimálne by podľa mňa mal navrhnúť, že to zaplatí. tak ako povedal @depropex , ak slečna/dáma bude namietať, tak nie je nič zlé na tom, keď si každý teda zaplatí sám za seba
je to hrozné.. na takého chalana by som sa hneď vykašľala, resp. najprv by som sa ho asi spýtala, či mu to nie je hlúpe a prečo to robí.. možno by mi povedal, že zbiera každý cent na prístroj pre chorú mamu, alebo neviem čo, vtedy by som to chápala
ale ako ešte že dones mi peniaze o__O lopatou po hlave, nepotrebujem sa nechať vyživovať, ale chcem sa cítiť ako dáma, nežné a bezbranné stvorenie, ktoré musí chlap dobýjať a starať sa oň, prehnane povedané (ten prvýkrát len samozrejme, potom na striedačku!)
a napr. teraz randím s chlapom, ktorý si nechce nechať zaplatiť NIČ ani za ten svet, proste radšej by ma zabil asi než nechal ma zaplatiť a tak zatiaľ to beriem, aj keď protestujem vždy a tak, ale hrozne mi to imponuje a cítim sa skvele akože z princípu, a tak to má byť podľa mňa.. ale mali sme len pár schôdzok, takže neskôr to určite už nebude tak, ak bude neskôr, lebo toto je len tá fáza chodenia na víno a bozkávania pred vchodom takže je pekné, že ma všade pozýva, ak to nie sú horibilné sumy
ja som pozýval bývalú trištvrte roka vkuse čím som vyčerpal svoje zásoby ale o tom potom ..dobre tu bolo spomenuté že keď ide o prvé rande tak je trápne,aby platila aj baba..kino maybe ale tak aspoň prvý raz by sa mohol tľapnúť po vrecku ..a inak celkovo vo vzťahu ja som názoru že buď si každý platí sám(ak nie je nejaká výnimočná udalosť typu chalan berie babu na romantickú večer,výročie a pod.) alebo tak 70% chalan/30% baba..ale tak záleží to od partnerov
prvé rande? a vypýtal si peniaze ? ako sorry...ešte by som pochopila, keby mu ty ponúkneš peniaze za to kino a on to prijme, ale aby si ich vypýtal :/ tam buď je to o tom, že je žrgloš al nejaký iný problém, hoc to prvé sa mi vidí pravdepodobnejšie
ovšem, po dlhšej dobe som za striedavé platenie, to je podľa mňa v dnešnej dobe normálne, pokiaľ chlapec nie je Rockefellerov potomok, hoc vtedy sa kľudne môže stať, že bude žrgloš a platiť si budeš aj tak sama
ja som ten typ co opisovala h8u v druhej casti, celkovo som strasny oldskuler. Preto to asi aj u mna so zenskymi vyzera tak ako to vyzera =D a on je cely zle. Si predstav co by to bolo zit s takym clovekom.
príde mi normálne že by občas aj ženy mali platiť......ale OBČAS a nie takto...neneormálny mi príde ten spôsob ako si pýtal tie peniaze nie to že by mal platiť len on
Podľa mňa je normálne, keď si každý platí za seba. Neviem prečo je to zaužívané,že by mal proste chalan všetko platiť. Mne je dokonca nepríjemné keď má chalan za mňa platiť aj keď na druhej strane mne nerobí problém občas pozvať na niečo moju polovičku
myslim ze chlap by mal pozvat, ak je to v jeho financnych moznostiach...obzvlast ked ide o priatelku ja rad pozvem aj kamosku ale potom vznikaju hadky a chce pozyvat jeden druheho
DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd toto by mi chlaec sprav RAZ a dovidenia.... keď ťa pozve mal by si ujasniť čo to slovo znamená.. a na rande by mall zákonite platiť chap... hento je dajaké deckoo alebo držgroš, v každom prípade povedz mu zbohom.
no ja osobne by som žensku nenechal platiť keď ideme na rande alebo proste posedieť niekde. Iné je nechať sa od ženskej zneužívať a platiť jej všetky možné účty - tak to zas nie..odtiaľ potiaľ....
hmm, ja mam rada rande v prirode ! tam nepotrebujes peniaze a neriesis taketo veci xD sadnete si na lavicku, spravite hrubu ciaru fixkou na 1,5 l mineralky v polovici aby kazdy vypil 0,75 l a ani o ml viac ! inak to preplati ! ale nie
No tak veta dones mi peniaze znie prinajmenšom divne.
...
Niektorým sa vám čudujem, keď vám úžasne imponuje hádať sa hodinu o účte.
A ešte dúfam, že "old school" dievčatá, ktorým sa zdá, že chlap by mal platiť, sú pripravené počuť niečo na štýl, že žena má navariť, oprať a ožehliť. A keď nie stále, tak aspoň na prvom rande.
Ja nie som zástanca toho, že má niekto za mňa platiť (bez ohľadu na to, koľké rande to je), ale ako ten chalan, kebyže vytiahnem tú 20eurovku, tak už preboha nepoviem, že platím len za seba.
Tak ono je asi najlepsia alternativa streidave platenie, ono ja zaplatim v bare ty taxik a tak nejak prosto, striedanie je fajn, vsak preca my chlapi nemame prachy len na vas zeni preca...
Ja nemám vôbec rada, keď za mňa furt niekto platí, ale keby som mala stále platiť ja, tak ho kopnem do riti a kupujem veci len sebe, nech sa pozerá, ako mi chutí.
je to divne...nechcela by som takeho...chodila som s takym rok a pol a za cely vztah na mna minul 10e...z toho 2e boli za jediny darcek ktory mi kedy kupil (krem aby sa mi vraj nerobili pupaky) a 8e ked ma raz pozval na pizzu...retard..a ja sa doteraz hanbim ze som s niekym takym vobec chodila..
no tak vidim ze nie len ja som mala z toho blby pocit, som zvedava , este teda s nim pojdem niekde posediet na pivo abo co ked ma pozyva..a uvidime ako sa teraz zachova.
lol...žgrlavý trapák....milujem ľudí, čo šetria na svojich partneroch a pod. ....trochu ubohé....možno som staromódna, ale podľa mňa by také večere, kiná a pod. mal vždy platiť chlap.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
a co pises v @12 tak to je trosku smiesne akoze ked plati 20€ tak musi byt bohaty ci ako ? ja niekedy platim aj 50kou a kupujem si jedny cigarety napriklad lebo drobnejsie nemam a ubezpecujem ta ze nejsom bohaty
ale zas tvoja fotka by tiez mohla tuto zahadu rozlusknut
Akoze samozrejme chlap tu nei je na to aby vsetko platil ale fakt ked sa bavime o malych sumach a prvom rande tak mi ot pride k veci
ale je to divne, to uznavam.
pripomínam, že je kríza
podla mna je to divne ked od teba zobere aj posledny cent a platis si vsetko sama ked ste na rande...
ale ako ešte že dones mi peniaze o__O lopatou po hlave, nepotrebujem sa nechať vyživovať, ale chcem sa cítiť ako dáma, nežné a bezbranné stvorenie, ktoré musí chlap dobýjať a starať sa oň, prehnane povedané (ten prvýkrát len samozrejme, potom na striedačku!)
a napr. teraz randím s chlapom, ktorý si nechce nechať zaplatiť NIČ ani za ten svet, proste radšej by ma zabil asi než nechal ma zaplatiť a tak zatiaľ to beriem, aj keď protestujem vždy a tak, ale hrozne mi to imponuje a cítim sa skvele akože z princípu, a tak to má byť podľa mňa.. ale mali sme len pár schôdzok, takže neskôr to určite už nebude tak, ak bude neskôr, lebo toto je len tá fáza chodenia na víno a bozkávania pred vchodom takže je pekné, že ma všade pozýva, ak to nie sú horibilné sumy
a potom, ze nikdy nemam peniaze, ale som oldschool ... kazdopadne to kino sa da pochopit, ostatne prkotiny, to je fail, kasli na neho
mozno su to zastarane tradicie ale aby vsetko platila zena? dotycny chalan musi byt riadny kokot...
ked nema peniaze tak rozumiem, ze sa poskladaju ale aby vsetko cvakala zena?!
by som sa od hanby prepadol :/
ovšem, po dlhšej dobe som za striedavé platenie, to je podľa mňa v dnešnej dobe normálne, pokiaľ chlapec nie je Rockefellerov potomok, hoc vtedy sa kľudne môže stať, že bude žrgloš a platiť si budeš aj tak sama
a ona je tiež puča keď mu to trpí
som za striedavé platenie
a inak keby mi chlap navrhne, že poďme niekam a ešte to zarezervuje a potom by pýtal odo mňa peniaze tak sa na neho pozriem, že či mu nejebe.
...
Niektorým sa vám čudujem, keď vám úžasne imponuje hádať sa hodinu o účte.
A ešte dúfam, že "old school" dievčatá, ktorým sa zdá, že chlap by mal platiť, sú pripravené počuť niečo na štýl, že žena má navariť, oprať a ožehliť. A keď nie stále, tak aspoň na prvom rande.
potom kazdy za seba
Potom, podľa bontónu, by mal občas pozvať on, ale zas nie furt. Ale to už myslím závisí od vzťahu, kto má peniaze, ako sa rozdelia, ako sa dohodnú.