V akom prostredí píšete? Máte pustenú hudbu? Keď áno tak aký žáner hudby? Alebo potrebujete úplné ticho? Potrebujete aby vás kopla nejaká múza inak nenapíšete ani slovo? Ne/záleží Vám na tom aká časť dňa práve je? atď...
väčšinou píšem blogy ked mám totálne blbú náladu..pocčúvam popritom Evanescence alebo The fallen...a píšem vtedy ked mám čas..čiže cez víkendy a cez týždeň okolo 21-22:00
je to rôzne - vo všeobecnosti nemám rada, keď mám pri tom pustenú hudbu, pretože ma to vyrušuje, nesústredím sa na písanie ale na tú danú pesničku, dokonca si aj spievam
ako prostredie najideálnejšie na písanie blogov ale uvádzam miestnosť nudnej prednášky, ideálna je na to súvetná syntax alebo slovenské dejiny 1848-1945
niekedy píšem priamo na Birdz, niekedy do wordu a potom to okopírujem sem a niekedy píšem na papier a potom to prepisujem do počítača
no rozhodne musí prísť nejaký vonkajší podnet, nejaká inšpirácia... či už kniha, film, hudba, pocity, skrátka niečo, čo ma opantá... zakaždým to je niečo iné, skúšal som neraz písať už aj silou mocou, vtedy to nie je ono, mňa osobne doháňa k písaniu láska alebo naopak, nenávisť voči nej...
Najlepšie sa mi píše večer/v noci...
Tiež za PC píšem, z času na čas počmáram aj papier a pri hudbe píšem zriedkakedy, to skôr si pustím niečo a keď ma z toho daného songu kopne múza, tak to vypnem a aj sa vypnem(brain off) a ide sa na vec...
V každom prípade som na to antitalent takže rady si nemusíš brať k srdcu
Mňa dokáže nakopnúť jedine život a to čo zažijem. A čo sa týka prostredia, najlešpie je úplné ticho a kľud, možno preto sa mi najlepšie rozmýšľa a píše večer keď si lahnem do postele.
stačí, že kope múza... pustené mám čokoľvek, na čo mám v danej chvlíli náladu, hoci občas si viem pomôcť nejakou skladbou dostať sa do nálady, akú práve potrebujem
nemám žiadne pomáhaky....proste sadnem a píšem. doma, v kľudne. do wordu alebo rovno sem. a pardón, ale keď mne to príde hrozne vtipné, asi ako keď sa na jednom spisovateľskom portáli pýtali, kde chodíme čerpať inšpiráciu a či si so sebou nosíme diktafón. neviem poriadne opísať prečo, ale ten profesionálny prístup ma rozosmieva prepáčte
blogy by sa nemali pisat, ze si povies idem napisat blog a este aj rozmyslas, ako si k tomu pomoct...blog by mal byt spontanny, vychadzajuci z pocitov...chapes...citis nieco a das to na papier
mne sa najlepšie píše v noci... treba mi klud lebo sa sustredujem na myslienky a ked mam pustenu hudbu tak uz neviem čo som chcela napisat a múza ma musí kopnút moc, ani nie preto že by ma inak nič nenapadlo, ale preto aby som to napisala zaujimavo....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ako prostredie najideálnejšie na písanie blogov ale uvádzam miestnosť nudnej prednášky, ideálna je na to súvetná syntax alebo slovenské dejiny 1848-1945
niekedy píšem priamo na Birdz, niekedy do wordu a potom to okopírujem sem a niekedy píšem na papier a potom to prepisujem do počítača
Najlepšie sa mi píše večer/v noci...
Tiež za PC píšem, z času na čas počmáram aj papier a pri hudbe píšem zriedkakedy, to skôr si pustím niečo a keď ma z toho daného songu kopne múza, tak to vypnem a aj sa vypnem(brain off) a ide sa na vec...
V každom prípade som na to antitalent takže rady si nemusíš brať k srdcu
@mielikki hej tá hudba proste mení náladu
@anzu každý ma na to svoj názor
A správne vybraná hudba mi tiež pomáha
Ja nechápem tie dlhodobé prípravy a to všetko, najradšej to mám spontánne.
Keď píšem báseň nepúšťam si hudbu. Keď píšem len taký výlev tak áno a počúvam klasicky Courtney Love alebo Evanescence alebo Kabát a tak.
A píše sa mi dobre kedykoľvek keď mám o čom písať.
Jednu a tú istú pesničku si púšťam aj ja občas...
slova jedneho cloveka medzi par milionov dalsich.. sa velmi lahko stratia...
peace!