29. decembra 1916 pozval mladé knieža Félix Jusupov Rasputina na návštevu do svojho paláca Mojka pod zámienkou že mu chce predstavit svoju ženu. Spolu s komplicmi dal pripraviť zákusky s takým množstvom kyanidu ,ktoré by zabilo 20ludí a nalial z jedu aj do pohára, z ktorého mal piť Rasputi. Po príchode k Jusupovovi a starec pohodlne usadil a jedol všetko, čo mu ponúkli. A hoci kyanid normálne posobí do niekolkych minút, on sa výborne bavil ešte dve hodiny. Princ bol v koncoch a keď si Rasputin vypýtal ďaľší pohár, Jusupov sa rozhodol skoncovať s ním. Schytil revolver a vystrieľal celý zásobník. Na zvuk streľby sa komplici vynorili zo svojich úkrytov a lekár, ktorý prehliadal Rasputina, skonštatoval že stále žije. o chvíľu však prestal dýchať a vrahovia zniesli jeho telo do suterénu paláca. Po niekoľkých minútach však Rasputin vstal, pokúsil sa zaškrtiť Jusupova a snažil sa dostať von. Vrahovia museli vystreliť ďalšie 4 guľky kým klesol k zemi, a obuškami mu rozbili lebku. Sprisahanci zabalili telo a hodili ho do Nevy, Po nájdení mŕtvoly v rieke sa zistilo že Rasputin ešte žil, keď ho hodili do vody. Rasputin sa Teda utopil.
@tommyy som čítal, že ho kyanid nemohol usmrtiť koli nadmernému pitiu alkoholu, jeho metabolizmus spaľoval kyseliny inak už. Roky praxe , a ešte pred týmto incidentom ho napadla žena z nožom, rozpárala ho, no zo zranení sa dostal. Tam ho hlavne aj cirkev chcela eliminovať, ľudia mu hrozne verili a nasledovali ho, stávala sa z nich sekta
napadne mi, že to bol prvotriedny ožran, ktorý preťahoval všetko čo mu vošlo do cesty. Vraj mal "magický" pohľad, ktorý pôsobil na všetky ženské..v podstate taký Charlie Sheen prelomu 19. a 20. storočia...
@papis tak víš, vravi sa hocico , ajtak sa mi naviac pacilo ze: Bez zábran zneužil mladú devu, ktorá ho prišla žiadať o radu a zároveň jej kludne rozprával o Bohu a vzkriesení
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
aaa, presne túto pesničku som si spieval, keď som vytváral anketu
no šak... ďakujem ti, teraz si ju aj ja budem spievať... celý deň minimálne
Boney M
@mcvpn ďakujem za opravu
mne napadá ako prve tie jeho vlčie oči.
a ešte táto pesnička
táto asociácia ma sprevádza už dobrých 8 rokov
veľmi dobré a zaujímave zhodnotenie
ale nie,lekár mi prév napadne a milenec kralovnej