Ahoje Podelíte sa somnou o vaše príbehy "priznania", "odhalenia", alebo ako to nazvať jednoducho váš Coming out príbeh ? a reakciu okolia ? hlavne rodičov ?
@demonicbass Coming out je v širšom zmysle vývinový proces, pri ktorom človek rozpoznáva a akceptuje svoju menšinovú emocionálnu a sexuálnu orientáciu alebo sexuálnu identitu (identifikáciu).
V užšom zmysle je to úkon zdôverenia sa s touto orientáciou alebo identitou iným osobám, alebo okamih, kedy človek prestane svoju orientáciu alebo identitu tajiť pred svojim okolím.
Výraz sa tiež používa v prenesenom význame ako úkon zdôverenia sa s osobným tajomstvom.
u mňa to prišlo v 13. rokoch, rodičia to tušili, lebo som sa bavil len s dievčatami a chalani ma za to vysmievali, je zaujímave, že teraz mámradšej chalanov takých drsných a pekných.....filip
@zajko30 čiže rodičia ťa akceptovali .. a okolie ?, priatelia ? , lebo je veľa ľudí, ktorí to odcudzujú a nedokážu to prijať ... berú to ako nechutné praktiky
no tak po poriadku keďže som baba..priťahujú ma chalani čo je asi samozrejmé ale pred minulý rok sa mi kamarátka priznala že je bisexuál-ka...odvtedy som sa pri nej cítila lepšie ako keby sme si viacej začali rozumieť a síce som jej mohla do hlavy tlačiť kaleráby o chalanoch ona mala iba svoje ženy ženy ženy a ženy!!!!!! raz v lete to jednoducho prišlo začala sa mi páčiť všímala som si jej pohyby jej pohľady tými krásnymi zelenými okáľami vtedy som si v duchu nadávala že som ťava že si len namýšľam no a v tom čase som mala chalana ktorého ešte stále ľúbim ale s ňou to bolo iné neviem to opísať...bolo áno čítate bolo..je mi sprosté rozoberať to tu...a predsa,zomrela na rakovinu...a odvtedy som aj akosi na ostatných zanevrela....ešte som sa nikomu nepriznala sama sa ešte orientujem...neviem...keby že niekomu poviem že som inak orientovaná a potom by som prekrútila inak to by bolo zlé dosť zlé...takže stále sama neviem...
ja som tiež mala mnoho vzťahov s chalanmi, ale nebolo to to čo to bolo s babami.. proste je to úplne o niečom inom ... ja nie som homosexuál, som pansexuál .. ale keby som mala rozdeliť chalanov a baby do pomeru v percentách.. baby majú tak 90% a chalani 10% ...
@11 / @monikuela - ja považujem za nechutné praktiky napr. análny sex, piss alebo S/M - dosť rozšírené u HETsex. párov... Problém je totiž v tom, že väčšina si okamžite spojí slovo ´homosexuál´ so sex. praktikami dvoch ľudí rovnakého pohlavia a popri tom zabúda na to, že aj homosexuál je ČLOVEK, ktorý má svoje sny, túžby, plány, city a pod.
@lussana myslím že áno rozhodne ma priťahujú viac ženy ako chlapi .. a mám už čoto odskákané napriek tomu že mám "len 15 rokov".. a teraz mám moju lásku a som šťastná... toto je len pre zaujímavosť ..
@salora presne súhlasím ... mne to dosť vadí, že si niektorí ľudia dokážu predstaviť lásku len medzi osobami rozličného pohlavia, no sex si dokážu predstaviť aj tak aj tak a aj onak !
tatkovi som zakričala z kúpelne s mokrými vlasmi, citujem sa " Tato som teplá" A on na to, že viem a čo mám teraz s tebou robiť, koniec diskusie... Babke (72 rokov) som to povedala, keď som sa chystala na rande a pýtala som sa jej ako vyzerám a potom sa ma vypytovala s kým idem tak som jej povedala, že s jedným milým, zlatým dievčaťom A ona, že dobre, ak ma to robí šťastnou... A matke som povedala, že jej nikdy nepredstavím chalana, ale ak sa náhodou niekto vyskytne tak to bude iste dievča... A ona, že dobre...
Mame som to oznamila uz ked sa schylovalo k tomu ze sa ma nato opyta, a to moju ex poznala asi 3 mesiace .. zobrala to v pohode, ziadne vycitky, bola rada ze som si nasla tu svoju cetu. Oco sa to dozvedel odnej ale s nim to neriesim. S bratom som sa v ten vecer ked som sa mu priznala, uz otvorene bavila o holkach . A nakoniec moji priatelia .. vsetci do jedneho s tym nemaju najmensi problem, uz to vedia hadam vsetci, nehovoriac o spoluziakoch . Asi najvecsi krok v mojom zivote .. je to nieco co sa uz niky neda vziat spet bez toho aby si to kazdy pametal.
hah všetkých prijali ja sa len bojím bo môj ocko je silno veriaci človek stále je v kostole a tak ďalej .. bojím sa že budem preňho taký istý odpad ako by som bola aj pre iných kresťanov ...
pri maminke sa tak velmi nebojím aj keď, keď ma z toho prvý krát podozrievala chcela ísť somnou k psychologičke ja som jej na to povedala že či si myslí že keď vymenujem farby tak s tým prestanem ...
@empty6361 len ja ani neviem či sú za alebo proti, keď som sa maminky na to pýtala povedala že proti tomu nič nemá ale že by asi nebola nadšená keby to mala v rodine .. nuž ale myslím si že ona by ma podporila, už ako TAK! .. ale podporila...
ako tu tak čítam tak vaši rodičia to berú celkom fajn to nie ako moji Moja mama pred 3rokmy zistila že sa mi páči jedna baba začala sa mi smiať a nasávať mi či mi šibe Oco ten povedal že lezbu doma živiť nebude a brat tak ten sa namne stále smeje kde mám svoju Nikušku Tri roky som cela jednu babu a ona ma mala pass a rodičia to vedeli. Asi tak cez letné prázdniny som chcela skúsiť ako dlho bi mi to vidržalo s chalanom. Rozišla som sa sním asi po 2 týždňoch bo som k nemu nič necítila aj ked som sa snažila.A čo mi nato povedala mama citujem "dúfam že si sa s Miňom nerozišla kôli Nike" a ja som len bola ticho. Tak ale teraz mi je to jedno čo si o tom myslia rodičia!!! Všetky moje kamarátky aj kamaráti to vedia o mne a nikomu to nevadí a vždy ma podržia ked mám v omto nejaký problém Takže názor rodičov mi je úplne ukradnutý tak sa mi páčia babi čo teraz? a priznám sa k tomu všetkým a je mi to jedno čo si o tom budú mysleuť druhí!!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
a ona mi na to: čože? už som sa zľakla, že si tehotná...
V užšom zmysle je to úkon zdôverenia sa s touto orientáciou alebo identitou iným osobám, alebo okamih, kedy človek prestane svoju orientáciu alebo identitu tajiť pred svojim okolím.
Výraz sa tiež používa v prenesenom význame ako úkon zdôverenia sa s osobným tajomstvom.
@petika
ahaaaaaaaaa ja nikdy nepozerám čoho sa majú týkať, len čítam..
aspoň je sranda, keď už nič...
Mimochodom... nemože sa to týkať aj bisexuálov a podobné harašenia?
no, tu už je to skôr o stálej orientácii ako o nejakom skúšaní nových vecí
to s kamarátkou je mi lúto..
ja som tiež mala mnoho vzťahov s chalanmi, ale nebolo to to čo to bolo s babami.. proste je to úplne o niečom inom ... ja nie som homosexuál, som pansexuál .. ale keby som mala rozdeliť chalanov a baby do pomeru v percentách.. baby majú tak 90% a chalani 10% ...
@salora presne súhlasím ... mne to dosť vadí, že si niektorí ľudia dokážu predstaviť lásku len medzi osobami rozličného pohlavia, no sex si dokážu predstaviť aj tak aj tak a aj onak !
"to čo tu máš za lezby"
... a ja som mu odpovedala..."kamošky"....ocovi by som sa bála priznať k tomu k čomu vlastne nie som ...ale tak páčia sa mi aj dievčatká podaktoré xD
uz je pomaly rok tomu co som sa dala s ex dokopy, takze to bolo straasne davno idem Ti hned pisat TSku
pri maminke sa tak velmi nebojím aj keď, keď ma z toho prvý krát podozrievala chcela ísť somnou k psychologičke ja som jej na to povedala že či si myslí že keď vymenujem farby tak s tým prestanem ...
to je najhorsie ked vlastne ludi ktory by Ta mali podporit su proti tomu ..
len ocko je to čím som si nie istá
tak mne tazko otom rozpravat mozno uz len preto ze nikto z mojej rodiny nieje veriaci ..
Aj keby Ta oco chcel prijat tak si zober ze tym ze je veriaci tak to vlastne odsudzuje .. takze by siel sam proti sebe ...
Rozhodne drzim palce
"kazdy chalan by to rad skusil s chalanom ale sa hanbiiiii" ... toto ja posúdiť nemôžem, keĎže niesom chalan