otázka pre tých ktorí sa učili cudzí jazyk v zahraničí... ako dlho vám trvalo kým ste sa dokázali dohovoriť? ako na to spomínate, bolo to náročné, nehanbili ste sa komunikovať?ja sa idem učiť cudzí jazyk do zahraničia, mojím problémom je že som tichá a ha
tak zalezi aj od jazyka, anglictinou sa dohovorit je urcite jednoduchsie ako nejakou nemcinou.
a hej, dohovarat sa s niekym kto tym jazykom hovori plynule je neskutocne demotivujuce, lebo si clovek uvedomuje chyby aj prizvuk (v tom lepsom pripade) no ale na to neexistuju ziadne metody. proste to chce cas a ono to pride same @2
Po troch mesiacoch som vedel celkom plynule rozpravat. Ale ani som nemal na vyber, skola sa so mnou nemaznala a kedze bola sukromna, tak som sa musel snazit aby to neboli vyhodene peniaze.
@mollly123 síce neviem, do akej krajiny ideš ale ak ide o ENG, buď rada, že nejdeš do frankofónnej ja som v BE, nikdy sa FR nenaučím, ešte šťastie, že sa tu dá dohovoriť aj nemecky, anglicky a samozrejme vlámsky ale neboj, budeš prinútená a pomaly ale iste to príde samo a budeš sa veľmi rýchlo komunikáciou zlepšovať...
Ahoj no ja som sa sa dohovoril po 1. týždni ale nebola to excelentná angličtina. No doma som sa však dlho učil cez metódu Imitum : » www.imitum.com/efektivna-metod... myslím si , že vďaka tomu mi to nerobilo veľký problém.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Ideš pracovna alebo program Erasmus?
Potom tak, ako píše "openmindedfreak". @2
To príde samo. Každodenným dialógom.
a hej, dohovarat sa s niekym kto tym jazykom hovori plynule je neskutocne demotivujuce, lebo si clovek uvedomuje chyby aj prizvuk (v tom lepsom pripade) no ale na to neexistuju ziadne metody. proste to chce cas a ono to pride same @2