Na birdzi niesom nejako dlho a mrte ma zaraza ze ked chodim uzivatelom po albumoch, tak vsade su fotky na ktore nemaju prava (neviem ci vam niecio hovori pojem intelektualne vlastnictvo) , na ktorych niesu oni a z velkej casti su dost odveci...velmi by ma
ak by som urobil fotku a niekto si ju hodí do albumu pretože sa mu páči asi by som bol aj celkom rád. ale ak by mi povedal nejaký vlastník fotky nepáči sa mi že sa chváliš cudzím perím fotku by som bez problémov vymazal.
mna zaujima co za tym sleduju? ci je to prejavom insecurity alebo coho... album ze taketo veci sa mi pacia este celkom chapem... ale napr ze ma niekto profilovu fotku niekoho ineho... aky to ma vyznam?
Ja si myslím že je to presne tým.. môžu takto vytvoriť zdanie že sú niečo čím nie su... alebo čím by chceli byť. Samozrejme aj ja mám pár obrázkov v albume, ktoré som nerobil ja, ani na nich nefigurujem, ale hneď ako vznikla možnosť vytvárať si jednotlivé albumy som ich dôsledne oddelil a ešte aj v názve albumu upozorňujem že "toto som nerobil ja"
Z toho prostého dôvodu, že ma strašne hnevá keď vidím u niekoho nejakú peknú, kvalitnú umelecky oku lahodiacu, alebo niečim ma oslovujúcu fotku a buď sa musím pýtať, "robil/a si to ty"? Alebo "to si ty"?
Najhoršie na tom je keď ľudia automaticky chvália a ospevujú toho kto to tam dal a pritom je to len stiahnuté odniekiaľ z deviantart.com a pod...
Preto hovorím, keď už sa mi niečo páči, tak to oddelím od svojej tvorby
Vsetky fotky, ktore mam v albume, som fotila ja, alebo su proste moje. Jedine mam jeden album, kde mam fotky, ktoré sa mi pacia hoc som ich nefotila, skor su to obrazky prirody a pod. Ale zvysok je vsetko moje
@lordzoltan zväčša mám vlastné, ale keď dávam nejaké z netu, tak len preto, aby som rozšíril ten obrázok (väčšinou vtipný). Napríklad rád prekladám demotivational pics
Profilová fotka niekoho iného? Asi vtip alebo anonymita. Jasné, keď chcú byť anonymní, nemusia si dať žiadnu, ale kto im potom napíše? Fotka vždy zaujme skôr.
Fotky, ktore mi nepatria nezbieram . . . ak nejaku ulovim, tak je to len docasne napr. s cielom vyuzit ju do e-pohladnice (do mailu) a p. A vacsinou skoro vzdy sa jedna o fotografie napr. krajiniek, kvetov a p. Pripadne ak chcem nieco v ramci komunikacie priblizit tak pouzivam obrazovy material a odkazy.
Nemam potrebu si vytvarat virtualne osoby a falosne identity, ze aha ja som Miley Ray Cyrus, rodným menom Destiny Hope Cyrus
ja sa za nikoho nevydávam a fotky čo mám v albume z netu sú tam preto,lebo chcem aby aj druhý videl čo dokáže svet a niektoré čo sú o prírode tak sú milé
Mne vadí že je tu 80% fotiek, ktoré používateľ odniekiaľ stiahol, žiadna vlastná tvorba, nič. Ďalej sa mi nepáči občasný spam "maratón", keď 1 užívateľ za 10 minút pridá 100 fotiek stiahnutých z iných webových stránok, lebo nemám ani najmenšiu chuť to preklikávať v náhľadoch a ostatná tvorba v tom miš-maši zanikne. Vytáčajú ma tzv. "neidentifikovateľné fotky", kde človek nedokáže určiť či je to tvorba samotného "birdzáka", alebo je stiahnutá z internetu, pretože k nej nie je POPIS; ked už takú ukradnutú fotku publikujem, tak tam dám výstižný popis, že to nie je moja tvorba. O "hraní sa" na niekoho cudzieho ani nepíšem. Toť vše.
nechapem co ti to vadii, na nete je toho "milion" ze si davaju ludia ine fotky. co sa tyka profilovej fotky...take nieco tu aj existuje?! lebo podla mna sa jedna len o avatar, a ten moze bit akykolvek. co sa tyka samotnych albumou,to iste....mne to skor zo strany ludii co to kritizuju, pride ako zavist.
Tak išla som kuknúť a mám také tuším len 3 Postavy z Red Dwarf, Mrakoplaša (tomu obrázku som jednoducho neodolala) a obraz, ku ktorému mám ale uvedeného autora
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Ja si myslím že je to presne tým.. môžu takto vytvoriť zdanie že sú niečo čím nie su... alebo čím by chceli byť. Samozrejme aj ja mám pár obrázkov v albume, ktoré som nerobil ja, ani na nich nefigurujem, ale hneď ako vznikla možnosť vytvárať si jednotlivé albumy som ich dôsledne oddelil a ešte aj v názve albumu upozorňujem že "toto som nerobil ja"
Z toho prostého dôvodu, že ma strašne hnevá keď vidím u niekoho nejakú peknú, kvalitnú umelecky oku lahodiacu, alebo niečim ma oslovujúcu fotku a buď sa musím pýtať, "robil/a si to ty"? Alebo "to si ty"?
Najhoršie na tom je keď ľudia automaticky chvália a ospevujú toho kto to tam dal a pritom je to len stiahnuté odniekiaľ z deviantart.com a pod...
Preto hovorím, keď už sa mi niečo páči, tak to oddelím od svojej tvorby
Nemam potrebu si vytvarat virtualne osoby a falosne identity, ze aha ja som Miley Ray Cyrus, rodným menom Destiny Hope Cyrus
To, že si niekto dá do albumu fotky nejakej slávnej osobnosti, alebo niekoho kto sa mu páči mi srdce netrhá.
a po druhé na čo sú potom na nete ? s tým musia rátať že im ich niekto ukradne
teda teraz to myslíš tak že niekto sa vydáva za niekoho iného, či ?