podľa mňa výška 180cm na babe hocijakého veku je dosť na prd , ale tak mne sa celkovo páčia nižší ľudia, resp. cca rovnaká výška, akú mám ja. a vôbec by mi nevadilo o niekoľko cm menej... tie podpätky proste
kofeín ti nezpomalí rast, len priblíži začiatok osteoporózy v strednom veku. rast za zastavuje vtedy keď sa zatvoria rastové štrbiny v kostiach. u dievčat je to skôr ako u chalanov, takže príliš vela by si už nemala narásť. pravdepodobne si prešla pubertou skôr ako večšina tvojich spolužiačok
mala by si začať vela vela fajčiť a najlepšie bezfiltrových cigariet, kup si marsky a odtrhni filter, a pi tvrdý chlast tak poriadne do komy, heroin piko zoštíhluje ale je možné že aj zmenšuje skús aj to,ale chlast a tabak pôsobí ako ustalovač to je isté.. nuž treba vyskušať všetko a jedno z toho určite zaberie
tak ked pôjdeš ku doktorke tak sa spýtaj či máš v poriadku tieto veci elbo ono by ťa mohli dať AJ NA VYšETRENIE.... a netráp sa tým ja mám tiež skoro toľko cm ale ja už nerastiem a podla mňa už ani ty nebudeš možno tak 2 cm ale viac asi už nie
Inak teraz ma napadlo že jasné že existuje riešenie, aj keď nie je dobré sa s tým zahrávať. Rast je síce geneticky daný, ale človek môže narásť aj viac alebo menej, ovplyvňuje to vylučovanie rastového hormónu, ktoré je riadené štítnou žlazou. Čiže keď si taká vysoká, je možné že máš zvýšenú činnosť štítnej žlazy, viac sa ti vylučuje rastový hormón a pravdepodobne máš aj zrýchlený metabolizmus. To sa dá regulovať pomocou tabliek ktoré ti môže predpísať endokrinologička, ak podľa krvých testov a sona tvojej štítnej žlazy zistí že máš zvýšenú funkciu štítnej žlazy. Ak tabletky nezaberajú tak je možné štítnu žlazu operatívne odstrábniť ale to neodporúčam lebo budeš do konca života závislá na tabletách s náhradnými hormónmi štítnej žlazy. Krvnvé testy a sono sú nie vždy celkom presné, na internete si môžeš vyhladať určovanie štítnej žlazy podla teploty tela. Potom sa to dá zistiť aj podľa množstva spotrebovaného kyslíka ktore by telo s tvojou výšjou a váhou malo spotrebovať za určitý čas a množstvo kyslíka ktoré reálne spotrebuješ, ale to sa v domácich podmienkach nedá odmerať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
To len tak okrajovo za to ze si baba , mas 13 a si vyssia ako ja
ale inak aj vysoké baby sú pekné,nie samozrejme všetky,ale keď máš 13,tak budeš ešte musieť strpieť kým tvoje okolie dospie...
ale tak na rast sú nejaké hormóny, tak možno sú aj nejaké na zastavenie rastu. ale keď aj, tak "len" na zastavenie rastu, nie na zmenšenie
ináč dakujem za komenty! D
inak sú na to lekári endokrinologia..... a tam sa zaoberajú rastom...
ale vieš...tabletky by som ti neodporúčala jesť
Teba trápi šikana!!!!!!!!! predpokladám, že sa Ti smejú nízki chalani
ak si bola na prehliadke u lekára a nemáš iné príznaky choroby, rast veľmi nezastavíš........
od kofeínu Ti zrednú kosti a budeš mať možno 188 cm a osteoporózu!
NA ZASTAVENIE PRIRODZENÉHO RASTU LIEK NIE JE!
ŠIKANU RIEŠ HNEĎ, NIE ŽE SA Z TOHO ZBLÁZNIŠ!
P.s.
Modelingoví scouti sem sa!
ale neviem, či je to aj dôveryhodné