suhlasim s @1 a @2 skus trtkat bez ochrany a pak zistis...
moja mama ma vadu stitnej zlazy a mam aj brata takze co ti mam na to povedat ?
inak vysetrenie ti to zisti... proste gynekologia a mas to iste... bud ti povedia ze mozes alebo nemozes.. a to si si ista ze mas tu vadu stitnej ci len tusis ze si zdedila ?
jasné.ze sa da zistoit ci mozes byt plodna..saci zajst k svojej lekarke alebo lekarovi a vyziadat si vysetrenie stitnej zlazy a jej hormonov..a tam sa to da zistit..
@5@mauinka - otázka ako od dieťaťa, reakcie ako od detí, čo by si čakala? mňa tiež ako prvé, najjednoduchšie riešenie napadol sex bez ochrany. autorku to možno napadlo tiež, ale ak je dosť inteligentná aby ju napadlo že to nie je najlepší spôsob, a aby hľadala nejaký iný, tak by teoreticky mala byť dosť inteligentná na to, aby sa spýtala niekoho kto o tom niečo vie. všeobecne nechápem tieto "medzistupňové" otázky na fóre, úplne zbytočné veci typu "deje sa mi s telom/v tele niečo divné, mám ísť za doktorom?". tak kurva samozrejme že áno, keď je to niečo divné, načo sa vôbec pýta? toto tiež. zaprvé, človek by myslel že fakt že "dnešná medicína vie zistiť plodnosť/neplodnosť" je všeobecná znalosť ktorá sa na teba chytí aj keď nechceš. ďalej by si človek myslel, že "ak chcem vedieť niečo čo súvisí so sexom, a vyžaduje lekársku expertízu, mala by som zájsť za gynekológom" tiež patrí medzi takéto bežné znalosti, ktoré ti nikto ani priamo nemusí oznámiť, ale proste už len vďaka tomu že v dnešnom svete žiješ sa to časom nejako dozvieš. načo toto fórum v praxi je? pár ľudí sa jej zasmeje, a niekto jej oznámi "samozrejme že sa to dá, geez". naozaj je autorka taká sprostá že toto pred založením fóra nevedela? pochybujem. tak načo ho zakladala?
@midnight nuž možno nie je dosť inteligentná na to, aby sa spýtala niekoho, kto o tom niečo vie, a možno len dúfala, že tu nájde nejakú "radu od starej mamy" aby si ušetrila cestu k lekárovi, jej osobné pohnútky k založeniu tejto diskusie napzaj nepoznám
A možno len jednoducho patrí k tomu obrovskému percentu dievčat, ktoré sa (z verejne neznámych príčin) bohovsky boja ísť ku gynekológovi. Buď im je to trápne alebo sa boja, čo im ten strašný ujo doktor urobí, alebo ja naozaj neviem možno by si sa čudoval, koľko dospelých žien gynekológa mnenavštívi, kým to nie je doslova nutné pre nejaké problémy, ktoré sa už nedajú vydržať, popri tom je známe, že by mala každá jedna ísť na preventívne vyšetrenie približne v 15stich rokoch. O každej sa dá takto povedať, že je sprostá, ako tvrdíš ty
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Jasné že sa dá, choj sa spýtať gynekológa - logika...
moja mama ma vadu stitnej zlazy a mam aj brata takze co ti mam na to povedat ?
inak vysetrenie ti to zisti... proste gynekologia a mas to iste... bud ti povedia ze mozes alebo nemozes.. a to si si ista ze mas tu vadu stitnej ci len tusis ze si zdedila ?
ono ta zarucena neplodnost ma asi len tu vyhodu, ze usetris na antikoncepcii
A možno len jednoducho patrí k tomu obrovskému percentu dievčat, ktoré sa (z verejne neznámych príčin) bohovsky boja ísť ku gynekológovi. Buď im je to trápne alebo sa boja, čo im ten strašný ujo doktor urobí, alebo ja naozaj neviem možno by si sa čudoval, koľko dospelých žien gynekológa mnenavštívi, kým to nie je doslova nutné pre nejaké problémy, ktoré sa už nedajú vydržať, popri tom je známe, že by mala každá jedna ísť na preventívne vyšetrenie približne v 15stich rokoch. O každej sa dá takto povedať, že je sprostá, ako tvrdíš ty