Proste iba nie. Raz ale pred 10 rokmi ma dali zaočkovať ešte v decáku a tak som potom bola brutálne chorá a musela som aj napriek tomu chodiť do školy a vyzeralo to asi tak, že som vkuse celú vyučovaciu hodinu len smŕkala a kašlala až mi učitel nevynadal, čo tam robím, keď som taká chorá. Ale nemohla som za to, poslali ma aj tak do školy.
Ale priznam sa, ze vramci prevencie som sa uz zacal sprchovat studenou vodou... aby som bol odolnejsi ked pride zle pocko. V zime to robievam vzdy. Ale tento rok som zacal uz skorsie
Nie a mám na to niekoľko dôvodov:
1. tak skoro sa na SK nedostanem a tam kde teraz som, nemám zdravotné poistenie
2. myslím si, že teraz nejaká extra veľká chrípková sezona nebude vďaka covid opatreniam
3. účinnosť nie je stopercentná
4. viac ľudí mi vravelo, že práve kvôli očkovaniu na chrípku následne hneď kvôli tomu chrípku dostali (minimálne priznaky chrípky), dokonca aj praktická lekárka môjho otca.
Myslím si, že dôležitejšie v tejto dobe, najmä pre starších ľudí (nad 60) a rizikové skupiny (vysoký krvný tlak, cukrovka, astma...), je skôr očkovanie proti zápalu pľúc, pretože práve ten z veľkej časti zapríčiňuje tak veľkú úmrtnosť pri covid-19
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
1. tak skoro sa na SK nedostanem a tam kde teraz som, nemám zdravotné poistenie
2. myslím si, že teraz nejaká extra veľká chrípková sezona nebude vďaka covid opatreniam
3. účinnosť nie je stopercentná
4. viac ľudí mi vravelo, že práve kvôli očkovaniu na chrípku následne hneď kvôli tomu chrípku dostali (minimálne priznaky chrípky), dokonca aj praktická lekárka môjho otca.