chod za babkou a spytaj sa jej, ja co som sa narodil 50 rokov po vojne ako to mam vediet, neviem ako sa žilo za socializmu nie to este pocas vojny, a vyznam to sa da nastudovať behom 3 hodin.
Podľa toho v ktorej fáze a podľa toho komu. Bezcharakterní bastardi boli na koni. Bežný ľudia sa mali bežne(na to že bola vojna pomerne dobre). Židia sa mali strašne a Slováci na tom mali veľkú vinu tým ako sme drukovali Nemecku a tiež tým že sme ich sa ulakomili na ich majetok(Zrejme už od Jánošika máme pocit že kradnúť je v pohode). No a potom bolo povstanie a povstalci sa tiež nemali Boh vie ako. Hlinková garda robila svinstvá. To len tak v skratke.
@lenkaska1 si to asi pletieš so súčasnosťou, lebo napr. ja som z gemera a tam bolo všetko, poľnohospodárstvo, mlyny fungovali, mliekáreň, pivovar...kedysi sa vyvážali do zahraničia dva pivá a to Bažant a Gemer, zamestnávala veľa ľudí táto dolina (dnes ako píšeš, ale vtedy nie), a iné podniky atď, ktoré bohužiaľ s príchodom penty dnes už neexistujú alebo fungujú na minime
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
V skratke, žilo sa lepšie, ako inde...
Tatranský dolár = jedna z naprikvítajúcejšia ekonomika v tom čase
nedotkla sa nás vojna až tak (pod ochranou Hitlera)