@malapohroma : aj ty? ale už som dávno žiadne neviela
Nie, zatiaľ som od žiadneho závislá nebola, dokonca to raz možno bolo naopak, ale akýkoľvek vzťah kde je niekto na niekom závislý je proste strašne nevyrovnaný, druhého dusí a závislého necháva príliš zraniteľného.
Vzťahy vnímam skôr ako kooperáciu dvoch samostatných jednotiek.
dokážem byť bez partnera.. a závislá.. čiastočne.. skôr by som to nazvala.. každý deň som do niekoho platonicky zaľúbená.. potrebujem to na prežitie.. nie že by som bez toho byť nemohla.. ale ide o môj osobný pocit.. možno aj čiastočný pocit závislosti.. na niekom.. a vlastne nikom.. ani neviem či to vôbec niekto chápe
Druhou najobvyklejšou predstavou o láske je tá, že závislosť je láska. Psychiatri sa s ňou stretávajú denne. V najkrikľavejšej podobe ju vídame u osôb, ktoré sa po rozchode s partnerom pokúsia o samovraždu, prípadne sa tým vyhrážajú, alebo sa ocitnú v ochromujúcej depresii. To, čo popisujete, je parazitizmus, nie láska. Ak potrebujete k svojmu prežitiu inú osobu, potom na tejto osobe parazitujete. Váš vzťah potom nie je otázkou voľby, nie je v ňom žiadna sloboda. Je to skôr nutnosť než láska. K láske patrí možnosť slobodne si vybrať.
Reknu to takhle bez sveho pritele si svuj zivot nedokazu predstavit!!!Je pro me vsim, v zivote jsem si ani ve snu nemyslela, ze jeste nekdy v zivote naleznu stesti v tak uzasnym a skvelym cloveku jako je muj partner!!!Jsi muj zivot a cely svet!!!
@stage ale ty si môj džin, teba nemôžem nechať zmiznúť, lebo ťa nebudem mať ako privolať, keďže som stratila aladinovu lampu... a kto by mi potom vyrábal kotlíky, strihal vlnu a poskytoval informácie o priemernej dĺžke nôh?
v istom zmysle som zavisla...lebo si neviem a nechcem predstavit ze by tu pre mna nebol a ze by sme spolu nezazivali kopec krasnych zazitkov samozrejme nemusim s nim byt 24/7 ja neviem no myslim ze fakt ze sme spolu uz takmer 3roky hovori za vsetko
To je ďalší z mnohých dôvodov prečo sa bojím vzťahov... Aj keby som nejaký veľmi chcela mať, strašne sa bojím, že sa na chlapca naviažem natoľko, že bez neho nebudem vedieť ako ďalej.. A keď to potom skončí, nechcem dopadnúť ako tie, čo hodili slučku kvôli chlapcovi ...:/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
skor tak ze si to nechcem predsatvit...
mozne je ale vsetko a preto..a preto zijem tak, aby som mala aj svoj zivot a svoje konicky a tak
Nie, zatiaľ som od žiadneho závislá nebola, dokonca to raz možno bolo naopak, ale akýkoľvek vzťah kde je niekto na niekom závislý je proste strašne nevyrovnaný, druhého dusí a závislého necháva príliš zraniteľného.
Vzťahy vnímam skôr ako kooperáciu dvoch samostatných jednotiek.
Ale vôbec to nevidím zväzujúco, ani nič podobné, snáď je to tak aj naopak...
tralaááá
Život bez neho si viem predstaviť...ale nechcem.
ale zase nie na tolko, aby som si nevedela povedat dost.
jasnééé
a svoj život si NECHCEM bez neho predstavovať
tak ja si pamätám dosť veľa z rozhovorov, ktoré vediem, neviem, prečo sa všetci tomu tak čudujú