mile zenusky (ale aj muzi) birdzu, podelte sa tu so svojimi DIY receptami, nech uz ide o cokolvek, co doma pouzivate... kremy, sampony, balzamy, mixy olejcekov, peelingy, pasty, hocico!
Ja používam kurkumovú zubnú pastu. Potrebujete na ňu len práškovú kurkumu(kúpite bežne v potravinách), kokosový olej a mätovú esenciu(ak ju mať nebudete nič sa nestane.
A postup je veľmi jednoduchý zmiešate lyžičku kurkumy a kokosaku, pridáte pár kvapiek esencie a je hotovo. Konzistencia by mala byť pastovitá.
Je som o tejto paste čítala že biely zuby a prišlo mi to ako riadna hovadina. Ale ona naozaj zuby vybiely! A viditeľne. Ja som s ňou veľmi spokojná! :3
Ja som na toto lenivá
Ale raz sme v robote dostávali tričká a hanbila by som sa v takom behať hoci len po byte, tak som ho prerobila na také, ktoré sa dá nosiť po byte
(Na verejnosť asi veľmi nie, ale takto mám aspoň obľúbené pyžamo )
1 lyžica mletej kávy, 1 lyžica cukru (ak chceš byť veľmi special, daj trstinový a 1 lyžica oleja (kokosový alebo olivový). Najlepší peeling na svete, kúpelňa vždy vonia ako starbucks, ale všade je bordel
@nespiacakraska ja som citala aj ze vela ludi pouziva jedlu sodu (bikarbonu) a zmiesa ju s kokosakom,ale ja sa prave pri zubnych pastach celkom obavam,lebo ved podstata pasty je aby obsahovala fluor nie?
ja som teraz kupila kajenske korenie, zmiesala s olejom (hocijakym. ci uz kokosakom, olivovym, mandlovym,..), nechala tyzden odstat, ptm precedila a davam si to teraz na korienky na rast vlasov
alebo zmiesala gel z aloe very (normal som vydlabala list) a zmixovala s kokosakom.detto na rast a hydrataciu
citala som o horcicovej maske na rast vlasov,...namelies/kupis si horcicovy prasok zmiesas s cim chces,olej,vajce,med a pod,ale nema sa nechat dlho posobit...zevraj funguje...
Plet.maska len z ol.oleja ...velmi jednoduche... namazes sa olejom az po usi ,nechas par minut posobit..potom si masku zotries..s vedomim ze vsetko "odmastnelo" .Predpokladany vysledok, krasne hebka ruzovucka plet .Clovek ma pocit znovuzrodenia...Realita ..ani ol.olej nema na indulonu ( samozrejme ak sa cloveku chce, moze do toho ol.ol.pridat aj rozslahane vajko..a ked by pridal cukor a supne sa do rury z toho moze byt piskota ) ale to je uz ine diy
A teraz naozaj..ol.ol plus med ..to som skusala par krat..dalej na vlasy maska z vajicok a ol.ol. ....maska kokosovy ol.na vlasy ako taky ..ale radim bez tej jeho specifickej vone..mne po bolo fakt zle .lebo to nejak zmenilo vonu..no a dalej ..napr.taka soda bikarbona na zuby aby boli jasne ako lalia
@6 Ako sa to vezme. Existujú aj pasty bez fluoru, pretože ako asi na všetko, aj na fluor sú niektorí ľudia alergický.
Ešte som k @2 mala dopísať že po použití tejto pasty sa odporúča"prebehnúť"si zuby inou pastou, pretože po kurkuma zostane celá pusa žltá.
Čiže vlastne tak či tam si ešte umyjem zuby fluorovou pastou, aj keď len detskou.
Ja kurkumu používam namiesto pást na bielenie zubov ktoré väčšinou aj tak majú biedny efekt(aspoň u mňa) a mám po nich citlivé zuby a ďasná.
U kurkumy sa mi to nestalo a efekt na mňa má, takže som spokojná.
@obsession s odkazom na tvoj nick- som obsessed olejmi
Cize jj.som "tvoj" clovek v tomto.
Plus okrem samotnych olejov este bambucke maslo je moj naj kamos,na vsetko co sa spomenulo
Akurat mne sa neosvedcilo co sa tyka tej vajickovej masky to davat na vlasy,lebo ptm jak som ho zmyvala,tak vplyvom teplej vody ostalo soplave DD ale to je moja stupidita
@nespiacakraska ja sa len chcem na margo kurkumy opýtať,žee kolko piješ kávy, vína atď ak sa smiem spýtať ? mám s týmto celkom problém a dodržiavam pravidelný pitný režim týchto nápojov,tak, že nakolko pomáha aj s týmto
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
A postup je veľmi jednoduchý zmiešate lyžičku kurkumy a kokosaku, pridáte pár kvapiek esencie a je hotovo. Konzistencia by mala byť pastovitá.
Je som o tejto paste čítala že biely zuby a prišlo mi to ako riadna hovadina. Ale ona naozaj zuby vybiely! A viditeľne. Ja som s ňou veľmi spokojná! :3
Ale raz sme v robote dostávali tričká a hanbila by som sa v takom behať hoci len po byte, tak som ho prerobila na také, ktoré sa dá nosiť po byte
(Na verejnosť asi veľmi nie, ale takto mám aspoň obľúbené pyžamo )
@Minnie732 anooo.tento peeling robievam aj ja
alebo zmiesala gel z aloe very (normal som vydlabala list) a zmixovala s kokosakom.detto na rast a hydrataciu
Ešte som k @2 mala dopísať že po použití tejto pasty sa odporúča"prebehnúť"si zuby inou pastou, pretože po kurkuma zostane celá pusa žltá.
Čiže vlastne tak či tam si ešte umyjem zuby fluorovou pastou, aj keď len detskou.
Ja kurkumu používam namiesto pást na bielenie zubov ktoré väčšinou aj tak majú biedny efekt(aspoň u mňa) a mám po nich citlivé zuby a ďasná.
U kurkumy sa mi to nestalo a efekt na mňa má, takže som spokojná.
Ešte ma napadlo,že som kedysi používala toto pleťové sérum(skôr pleťovú vodu) s vitamínom C. Ak by to niekoho zaujalo"recept"som mala odtiaľto-
» petra-justbeauty.blogspot.sk/2014/09/diy-ser...
Cize jj.som "tvoj" clovek v tomto.
Plus okrem samotnych olejov este bambucke maslo je moj naj kamos,na vsetko co sa spomenulo
Akurat mne sa neosvedcilo co sa tyka tej vajickovej masky to davat na vlasy,lebo ptm jak som ho zmyvala,tak vplyvom teplej vody ostalo soplave DD ale to je moja stupidita