nie vela, beriem vacsinou akcive a ocne tiene som si kupila az pred 5 mesiacmi jedny.. lakov moc nemam, ruze mam 2 a tie mi kupila mama
vonavky som mala do 20 e, ale potom mi bol odtrhnuty rozpocet a pouzivam jednu vzorkovu, co vobec neviem, ze z coho je to vzorka nam to dali v skole asi pred 5 rokmi a ja by som to strasne chcela zistit, lebo az sa mi minie, tak budem smutna
tak moj makeup stojí 10 eur a je úžasný a maskaru mam z Oriflame okolo 3 eur a je mega.. nechápem tích čo vyhodia za makeup 80 euro zato že je Gosh alebo neviem aký Lancome. Naopak za parfém, ked mi vonia som ochotná dať dosť veľa..
tiene - mam palety, inak len z Pupy cenovo okolo 6e/jeden (mono a duo tiene)
laky - do 3e
ruze - tak do 5-6e
vonavky mam lacne z avonu a oriflame (ale nedam na ne dopustit , + za moje dva milovane parfemy som ochotna vyvalit tolko kolko stoja na nete, cize cca 60e za 90/100ml. ale rozhodla som sa, ze si ich kupim az ked dopouzivam vsetky co mam.
nerátam to, ale ked idem asi raz za mesiac na nákup do drogerie aby som doplnila to, čo mi už chýba tak tam nechám plus minus 80 eur a to sa ešte snažím šetriť
nad 4 eurá/kus tuším žiadnu kozmetiku ani nevlastním. možno okrem veľkých palier očných tieňov, ale tie mám už asi od úsvitu vekov a netuším, čo stáli.
na voňavky tiež nedávam veľa, lebo ich míňam veľmi rýchlo.
Ja som ochotnejšia minúť veľa jedine na prírodnú kozmetiku (kokosový olej, bambucké maslo, levanduľový odličovač, henna). Jediná vec, na ktorú si potrpím z dekoratívnej kozmetiky je špirála, ale aj tá čo ju kupujem už zopár rokov stále dookola je úplne lacná - » prntscr.com/1kaahf.... Také 3 eurá. Na chémiu nemíňam nikdy veľa, vždy v konečnom dôsledku viac škodí..
no za pol roka asi 20 eur ako tak pocitam....lebo na oci nepouzivam nic, na usta len nejaky slaby lesk/ruz do 3 eur...a to mam tak 2 farby...lak na nechty to iste...a make up mam z oriflamu uz pol roka a stale ho mam v tube dost...pritom si ho davam kazdy den...
ale zas - ja som skor na sprchove gely, sampony...
ja by som si aj kupila vsetky tie veci,ale proste to neviem pouzivat a radsej chodit medzi ludi normalne ako nejako neprofesionalne zmachlena....
voňavku mám jednu obľúbenú tá stojí len 20€, keď som experimentovala tak som do nich vrážala 50€ +
čo sa týka kozmetiky, tak špirály kupujem okolo 10€ a keď už chcem naozaj do niečoho investovať, tak sú to rúže, na ktorých sa dá krásne rozoznať kvalita, ktorú si len za 5€ človek nekúpi....
najdrahšie z líčidiel čo som mala bol vždy make up a púder, tie sa snažím kupovať čo najkvalitnejšie buď z lekárne alebo z fann, najviac som za make up dala 20 eur je od vichy a za púder 15 a ten je gosh
inak používam už len linku na oči - tá mi vydrží aj rok a za tú dám maximálne 5 eur, špirálu(5-9 e) a ceruzku na obočie (2-3 e), možno ešte ceruzku na oči ( 2-3 e) ale inak už nič. rúže mám dva a tie si dávam fakticky len výnimočne.
o voňavkách takisto ako @stenatko pomlčím kupuje mi ich mama na služobkách v duty free na letisku a taky tak aj stoja
Ehmm, vela ale skoro vsetko kupujem na letisku. Ruze pouzivam YSL, licka Dior, tiene Dior a YSL, rozjasnovac mam tiez YSL ale spirálu mam len nejaku z DM.
zabudla som na laky na nechty a o tom tiež mlčím lebo s tým som si robila radosť celý semester v Brne lebo stáli tie od essence 29 kč tak som si urobila peknú zbierku
Makeup velmi nepouzivam, ale ak tak cca 10 e, inak bb cream
Pouzivala som aj podkladove bazy a tak, ale uz mam ine tajomstvo a je t toho super plet a este aj za maly peniaz takze usetrim ocne tiene malokedy pouzivam a vlastne linky tiez velmi nie, este ceruzka na obocie. Lesky, ruze neratam, kupujem ich malo a pouzivam len semtam. A parfem okolo 50e
za dekoratívnu kozmetiku ako tiene, make-up a pod. som schopná dať tak do tých cca 20 eur, pokiaľ je to zase niečo strašne super alebo niečo väčšie (paleta tieňov napr.), tak aj viac....ale aj tak väčšinou kupujem kozmetiku gosh, dermacol, loreal, pripadne z tých drogérkových lacnejších ešte catrice a tých drahších vecí mám fakt len pár, lebo neviem šetriť
@alysia všetko čo treba. linku, špirálu, makeup- ale ten nie každý mesiac.. puder si nekupujem ani, použivam detský zásyp-najlepšia vec... lak na vlasy, tužidlo, farbu, sprej, nejaky ten lak na nechty .. a tak podobne .. všetko čo mi je treba
@side3 keby mam viac penazí, tam utratím stovky eur
ja to strasne rada nakupujem a vsetko by som chcela
a tak make-upy mam dva jeden za 9 a druhy za 11 euro,pudre mam tri tak okolo 4 az 6 euro,licka asi za 4,spiraly mam dve a to do 5 euro,linky mam dvoje a okolo 3 euro a este mam gelove a tie staly 5 euro (pouzivam aj ako ocne tiene),cierne ocne tiene asi 2 eura,laky na nechty moc nekupujem,vacsinou vzdy len novy cierny a to do 3 euro,potom lak na vlasy 5,guma na vlasy 5 euro ruzov mam asi 8 a to nebol ani jeden drahsi ako 5 euro.
@ruderenee tak to poznám ja vyberám kozmetiku aj pre mamu a kupujem to aj do domácnosti a občas niekomu inému pre radosť, ani nakupovanie oblečenia ma nebaví ako toto
@ruderenee aj tak mi to nejde do hlavy, to vsetko tolko stoji? a to spiralu minies za mesiac? a tie ostatne veci? Proste 80 vaaaau mne tolko stoji intrak na mesiac
@alysia je to celkový nakup v drogerii tym padom si tam zarátaj napriklad sprchový gel, tampony, umyvaci gel na tvar, pleťová voda. ked si to zrátaš všetko dokopy, to čo som vymenovala. stojí to ešte viac
@ruderenee jaaaj, no jasne, ak tam ratas aj toto, otazka vo fore bola na dekorativnu kozmetiku, tak preto som zostala trocha zmatena tak ale aj tak, kazdy mesiac tolko penazi? priemerne je to menej nie? Ved neminies vsetko za mesiac
@alysia hej hej ved som napisala nakup v drogerii celkový. no naposledy to bolo dakych 68 eur. nekupujem si vždy vsetko, doplním čo mi chýba alebo čo sa m ešte páči. vždy si myslím že to bude tak do 3O eur a pri pokladni ma to trochu prekvapí .. ono to máš 5 eur sem, 8 eur tam a ked si vezmeš viac vecí, sa to hned nazbiera
@ruderenee to celkove som si asi nejako nevsimla ... no ja som taka zvedava, lebo priemerne miniem za kozmetiku ( ak to zratam za rok a vydelim 12 ) tak cca 15€, tak som bola zvedava, co ostatni a ake drahe kupuju. Jaaaj, cakas 30 eur a je to 2 ci 3 nasobok sakra... a to si priblizne nepocitas ako ides k pokladni? Ci to len ja? ABy som vedela ci budem mat dostatok penazi?
@ruderenee pouzivam dost malo? a niektori mi hovoria, ze sa malujem vela hm, ktovie... som sa to asi naucila nejako v malom pouzivat, neviem... a ked som sa raz nudila, tak som si ratala, ze ked si kupim makeup, sprchac, sampon, ze kolko mi vydrzi takze vsetko mi vydrzi cez mesiac... preto je potom taka priemerna suma....
@acheraya ja sa pohybujem skor v tej nizkej až strednej cenovej relacii,
makeup max 10 eur
špirala max 6 eur
lesk na pery max 4
ruž tam som ochotná aj 4-5 eur - ale väčšinou u mna rozhoduje farba a tu moju oblubenu ma iba maloktora značka
očné tiene - ja moc s tienmi nepraujem, mam možno dvojo a aj tak jedny nepouživam ale ked už tak radšej paletky - s menšou gramažou ale cenovo ti neviem povedať
vonavka tak max 20 eur
mne pridu take značky ako Bioderma, Vichy, Clinique, Mac a ostatne strašne predražene, sama som mala možnosť otestovať makeup od Biodermy ktorý ešte ani nebol v predaji, dost ma to nasralo lebo som nechapala jak môže niekto taky shit pustit za tolke peniaze do predaja
Make up a púder si kupujem vždy na Vianoce. Tiene nepoužívam a ceruzky si kupujem väčšinou essence, tak za 1,5-2 eurá. Sem tam nejaký lak si kúpim... Špirálu som mávala za 18 eur, ale potom som istila že obyčajná 8 eurová je lepšia, tú si kupujem aj tak iba raz za rok...
Voňavku tiež na Vianoce, alebo po brigáde... Naposledy som si kupovala Chloe-Love, ale teraz som na narodky dostala Bvlgari Omnium Jade Green a Armani Aqua di Goio a niečo od Cartieru, takže mám na tri roky pokoj. A ešte používam na striedačku z Avonu Sensuelle, ale to je taká kabelková, za 15 eur.
mejkap kupujem od dermacolu za 10 é, teraz som musela kúpiť od l´oréalu za 15, ale neni až tak dobre kryjúci.. (cca5-6m)
púder som používala od miss sporty aj korektor, zvyknutá som bola na to, tak každé 3 mesiace tiež, ale prestali ho vyrábať, budem musieť nájsť niečo iné..
špirála, na tú som zaťažená, 16é, ale nemajú ju na slovnesku, čiže + energia na to, aby som ju nejako zohnala zo zahraničia.. (10-12M)
začala som svätiť aj bázu pod mejkap tá stojí tiež od 10-15é, ale tú sa snažím si šetriť
tiene som akosi prestala kupovať, málo ich používam a ak hej, tak tie, čo už mám (rozkošnučký trblietavý ružový za 2 evrá z drogérky, asi to ani značka nie je, ale používam ho odkedy sa maľujem
teraz po výplate som si spravila radosť a kúpila som si linku gélovú za 8 é, ale predtým som mala len jednu za život od miss sporty
laky kupujem tak do 3 eur, dosť ich mám, ale napríklad essence sú pre mňa šmejdy, nechcem nikoho uraziť, ale aby som si nalakovala nechet, riad umyla a obité všetky tak to nene, catrice pomaly schne, najlepšie sú podľa ma miss sporty a pupa... a tá sally hansen, ale tie sú drahšie trochen..
a rúže, tých mám mrte, aj leskov a aj tak to moc nepoužívam iba občas, to tak do 5 eur, ideálne, keď je nejaká akcia...
vo všeobecnosti, som ochotná investovať do niečoho o čom viem, že to budem fakt používať každý deň, alebo teda, že to miniem celé a nie do niečoho, čo mi bude v šuflíku stáť potom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
a vonavku mam drahsiu, ale tu mi vzdy kupuje maminka
vonavky som mala do 20 e, ale potom mi bol odtrhnuty rozpocet a pouzivam jednu vzorkovu, co vobec neviem, ze z coho je to vzorka nam to dali v skole asi pred 5 rokmi a ja by som to strasne chcela zistit, lebo az sa mi minie, tak budem smutna
a voňavky dostávam zadara od krsnej, kúpim si maximálne tak sprej, tiež nie za viac ako 4-5 eur
ale rozpisem:
za makeup do 20e /mam jeden svoj staly/
mascara tak do 7,8e
tiene - mam palety, inak len z Pupy cenovo okolo 6e/jeden (mono a duo tiene)
laky - do 3e
ruze - tak do 5-6e
vonavky mam lacne z avonu a oriflame (ale nedam na ne dopustit , + za moje dva milovane parfemy som ochotna vyvalit tolko kolko stoja na nete, cize cca 60e za 90/100ml. ale rozhodla som sa, ze si ich kupim az ked dopouzivam vsetky co mam.
- maskara, no čo ja viem.. naposledy čo som si kúpila, bola u oriflamu za 5 €
- tieň mám jeden, čierny, asi 2 €
- rúž som si drahý kúpila! 5 €, Rimmel, ale to len preto, že tmavofialový som inde nevedela nájsť
- voňavky z duše neznášam
ceruzka na oči čierna- 5 eur
ceruzka na oči biela- 5 eur
špirála v priemere 8 eur
Make up 17 eur v priemere
Parfém: 60 eur, ostatné som dostala...
Laky na nechty nepoužívam, dávam si urobiť gélové
gélové nechty ruky plus gélové nechty nohy cca 50 eur každý mesiac
šampony- cca 30 e mesiac
na voňavky tiež nedávam veľa, lebo ich míňam veľmi rýchlo.
A nejaky krém na ruky...
ale zas - ja som skor na sprchove gely, sampony...
ja by som si aj kupila vsetky tie veci,ale proste to neviem pouzivat a radsej chodit medzi ludi normalne ako nejako neprofesionalne zmachlena....
púder: tiež 5€
tekutá linka: do 3€
špirála: 3€ a nejaké drobné
voňavka: okolo 35€
očné tiene, rúže, laky na nechty veľmi nepoužívam..celkovo na dekoratívnu kozmetiku veľa peňazí nemíňam...ja som skôr zaťažená na vlasy
špirála, linka, ceruzka - vydržia cca rok, 10 eur dokopy?
očné tiene ani neviem, kúpim si a mám ho sto rokov.
laky, rúže, lesky na pery nekupujem, mám doma nejaké, ale kedže ich často nepoužívam, vydržia veľa.
Na čo míňam veľa sú voňavky, sumu radšej nenapíšem, ukameňovali by ste ma
balzamolesk na pery mi dá vždy na vianoce ségrenka z nejakého londýnskeho bodyshopu.
lak na nechty ma stojí 3 éčka. stále používam ten istý a keď sa minie tak kúpim nový.
špirálu mám už asi rok a vždy ju od niekoho dostanem
očné tiene, ceruzky, linky a pod. nepoužívam
najdrahšiu voňavku som mala asi za 50euri.
- za make up dávam do 8 € (Affinitone) a ten mi vydrží pol roka a teraz v lete dokonca ani nepoužívam
- za špirálu do nejakých 7 €
- ceruzku do 4 €
- lesky a balzamy ... hmmm do 4 €
najviac míňam za laky na nechty
čo sa týka kozmetiky, tak špirály kupujem okolo 10€ a keď už chcem naozaj do niečoho investovať, tak sú to rúže, na ktorých sa dá krásne rozoznať kvalita, ktorú si len za 5€ človek nekúpi....
make up ani očné tiene nepožívam
» www.beauty.sk/spravy/clanok77...
inak používam už len linku na oči - tá mi vydrží aj rok a za tú dám maximálne 5 eur, špirálu(5-9 e) a ceruzku na obočie (2-3 e), možno ešte ceruzku na oči ( 2-3 e) ale inak už nič. rúže mám dva a tie si dávam fakticky len výnimočne.
o voňavkách takisto ako @stenatko pomlčím kupuje mi ich mama na služobkách v duty free na letisku a taky tak aj stoja
puder: cca 3-4e
spirala: cca 3e
tekuta linka: cca 3e
---- kupujem najcastejsie
Licenka 8e, spirala asi 6?
Makeup velmi nepouzivam, ale ak tak cca 10 e, inak bb cream
Pouzivala som aj podkladove bazy a tak, ale uz mam ine tajomstvo a je t toho super plet a este aj za maly peniaz takze usetrim ocne tiene malokedy pouzivam a vlastne linky tiez velmi nie, este ceruzka na obocie. Lesky, ruze neratam, kupujem ich malo a pouzivam len semtam. A parfem okolo 50e
jedine laky na nechty
a za parfém som ochotná dať tak do 60 eur
makeup- 4€ Essence a som spokojna vydrzi mi asi 3 mesiace
spirala 4€ tiez tak 3 mesiace
tiene 5€ mam taku velku paletu od cinaku a dobre drzia a mam ju asi dva roky?
líčka 7 € asi uz dva roky ich mam, kedze ich malo pouzivam...
@side3 keby mam viac penazí, tam utratím stovky eur
a tak make-upy mam dva jeden za 9 a druhy za 11 euro,pudre mam tri tak okolo 4 az 6 euro,licka asi za 4,spiraly mam dve a to do 5 euro,linky mam dvoje a okolo 3 euro a este mam gelove a tie staly 5 euro (pouzivam aj ako ocne tiene),cierne ocne tiene asi 2 eura,laky na nechty moc nekupujem,vacsinou vzdy len novy cierny a to do 3 euro,potom lak na vlasy 5,guma na vlasy 5 euro ruzov mam asi 8 a to nebol ani jeden drahsi ako 5 euro.
makeup max 10 eur
špirala max 6 eur
lesk na pery max 4
ruž tam som ochotná aj 4-5 eur - ale väčšinou u mna rozhoduje farba a tu moju oblubenu ma iba maloktora značka
očné tiene - ja moc s tienmi nepraujem, mam možno dvojo a aj tak jedny nepouživam ale ked už tak radšej paletky - s menšou gramažou ale cenovo ti neviem povedať
vonavka tak max 20 eur
mne pridu take značky ako Bioderma, Vichy, Clinique, Mac a ostatne strašne predražene, sama som mala možnosť otestovať makeup od Biodermy ktorý ešte ani nebol v predaji, dost ma to nasralo lebo som nechapala jak môže niekto taky shit pustit za tolke peniaze do predaja
radšej uprednostnuje lacnejšie značky
napr essence (očné tiene), elf, mua(očne tiene), astor, catrice (makeupy), rimmel (laky na nechty)
Voňavku tiež na Vianoce, alebo po brigáde... Naposledy som si kupovala Chloe-Love, ale teraz som na narodky dostala Bvlgari Omnium Jade Green a Armani Aqua di Goio a niečo od Cartieru, takže mám na tri roky pokoj. A ešte používam na striedačku z Avonu Sensuelle, ale to je taká kabelková, za 15 eur.
mejkap kupujem od dermacolu za 10 é, teraz som musela kúpiť od l´oréalu za 15, ale neni až tak dobre kryjúci.. (cca5-6m)
púder som používala od miss sporty aj korektor, zvyknutá som bola na to, tak každé 3 mesiace tiež, ale prestali ho vyrábať, budem musieť nájsť niečo iné..
špirála, na tú som zaťažená, 16é, ale nemajú ju na slovnesku, čiže + energia na to, aby som ju nejako zohnala zo zahraničia.. (10-12M)
začala som svätiť aj bázu pod mejkap tá stojí tiež od 10-15é, ale tú sa snažím si šetriť
tiene som akosi prestala kupovať, málo ich používam a ak hej, tak tie, čo už mám (rozkošnučký trblietavý ružový za 2 evrá z drogérky, asi to ani značka nie je, ale používam ho odkedy sa maľujem
teraz po výplate som si spravila radosť a kúpila som si linku gélovú za 8 é, ale predtým som mala len jednu za život od miss sporty
laky kupujem tak do 3 eur, dosť ich mám, ale napríklad essence sú pre mňa šmejdy, nechcem nikoho uraziť, ale aby som si nalakovala nechet, riad umyla a obité všetky tak to nene, catrice pomaly schne, najlepšie sú podľa ma miss sporty a pupa... a tá sally hansen, ale tie sú drahšie trochen..
a rúže, tých mám mrte, aj leskov a aj tak to moc nepoužívam iba občas, to tak do 5 eur, ideálne, keď je nejaká akcia...
vo všeobecnosti, som ochotná investovať do niečoho o čom viem, že to budem fakt používať každý deň, alebo teda, že to miniem celé a nie do niečoho, čo mi bude v šuflíku stáť potom