Duchovia.myslite ze exisuju,alebo je to len cisty vymysel?
myslite ze duchovia existuju?poznam ludi ktori veria ze existuju...vraj ked clovek zomrie,jeho duch sa moze vratit...podla mna ziadny duchovia neexistuju...su len cistym vymyslom...a podla vas?
Povedačky? Výmysly? Skutočnosť? Takto sa pýta každý, kto neprišiel do kontaktu s niečím, čo sa nedá normálnym rozumom vysvetliť. Čo keď sa vám to raz stane, ako sa s tím vyrovnáte? Vysvetľuje sa, že duchovia sú duše zomrelých, ktoré blúdia a zdržujú sa na určitých miestach. Väčšinou nezomreli prirodzenou smrťou, alebo ich tiaži nejaký strašný hriech a brána nebies sa im uzavrela. Sú strašidelní a desia ľudí svojím zjavovaním sa. Potom sú duše, ktoré šli do neba,- dobrí duchovia. Ti k nám prichádzajú v sne, alebo v podvedomí cítime ich prítomnosť. Niekedy nás varujú, inokedy sa prejavia ako tzv. anjel strážny
@adsy no mne ked sa aj stane nieco take „nevysvetlitelne”tak si jednoducno poviem ze to ma urcite nejaky realny,logicky povod...nepripustam si ze to moze byt duch,podla mna sa vsetko da logicky vysvetlit a nic nieje nevysvetlitelne...ale to je len moje presvedcenie...
@vanellus suhlasim s tebou...ak existuju,tak naozaj len v hlave danej osoby,ktora si podla mna ducha len domysla,alebo vytvara v svojej hlave,ale v skutocnosti ziaden „skutocny” duch neexistuje...
@sasi2680 veria tym ludom,ktori ho videli(boh=tri osoby),jezisa ludia videli...a dnesni ludia preto veria tym,ktori ho videli...ale ziadneho ducha nikto nikdy nevidel...
ja verim ze existuju lebo mam kamosku ktorej sa uz dlhsiu dobu zjavuju 3 duchovia ktory vraj byvali v tom dome kde byva teraz ona a vraj tam zomreli alebo zavrazdili ci co
Duchovia existujú, ale nie je to tak, ako si väčšina z nás myslí, že napríklad zomrie ti babka a príde sa s tebou rozlúčiť, tak že sa ti zjaví... Nie, to je proste diabol ktorý vezme len jej podobu a zjaví sa ti.
To mi hovorila aj kamoška, ktorá chodí na cirkevnú školu takže práve ona by to vedieť mala
Stačí obyčajný prievan, obyčajné buchnutie v noci. Zľaknem sa. Aj ked som sama presvedčená že to búchajú susedia. V hlave sa to však spraví inak. Hned myslím na duchov a príde obrovský strach, vnútorná triaška. Možno som blázon. Bojím sa. Som veriaca. Sama viem že Boh by to nedopustil aby som niekoho mŕtveho uvidela. Vtedy je najlepšie modliť sa k anjelovi strážnemu. Aj ked v danej chvíli na to nikdy nenapadne.
neverím ale niečo v tom musí byť. samozrejme je pre mňa blbosť že sú to priesvitné lietajúce bytosti ale niečo v tom naozaj musí byť. považujte ma za debila ale je to tak že: spolužiak fotil dve kamošky z jeho partie a na fotke boli za nimi obrysy tváre sama som tomu neverila ale ukazoval nám tú fotku a neviem si to vysvetliť.
@goldenr tá jeho priateľka som ja. Som dosť veriaca. Nie je nedeľa keby som nebola aj s mojím milým v kostole. Možno tak navonok nevyzerám a často sa tak aj nesprávam. Ale som veriaca a som na to hrdá
Jasné, jaj som tiež a tiež som na to hrdá..ale ešte mi povedz, že či chcel ten duch niečo od teba alebo tak..ak chceš zistím od tej kamošky, že prečo sa ti zjavil.. ale nič dobré to určite nebolo.
@myzu252010 ja som nikdy nepovedal ze to duchoia vrazdili ale ze ty ludia co volakedy byvali niekolko rokov pred tym nez sa tam pristahovala kamoska tych zavrazdili alebo uhoreli alebo take nieco ...preto ich teraz vidi ona...a bola s tym aj u psychologa a nezistil ze by bola nejako psychicky na tom zle ...ze by bola hodna psychiatrie ....
neviem ale nie je dobré keď sa nad tým zamýšľame ... radšej neriešiť takéto veci lebo potom tomu začne človek veriť a bojí sa.. a čo ja viem či sa zjavujú.. mne kamoška hovorila ale neverila som jej lebo tak ona si väčšinou iba vymýšľala ale tak možno to je pravda neviem.. a keď je tak to chápem tak že neprešli na ,druhú stranu´.. ale nechce sa mi zamýšľať nad tým či verím alebo nie ..
@27rodo27 aha jasne...tak ale zeby sa vracali duchovia tych co v tom dome zomreli?ak nejaki duchovia naozaj existuju(v co neverim)tak dufam ze nikdy ziadneho nikdy nestretnem...
ja ich vydim bezne ale nevolam to "duchovia" a ked uz aj tak pri vysvetlovani a nie v takom zmysle ako niektory ..myslim si ze viac dodat ani nemusim verte comu chcete
viete ... verit znamena zazit a vediet ze to naozaj je mnohi neveria pokial nezaziju to treba zazit .. napr. moja maťi neverila na duchov .. ale ked bola mala zomrel jej otec a vydela ho ist do domu vtedy sa vraj rozplakala , potom ked isla svojem mame na pohreb to som tu este nebol tak den pred tym prisli a zo sestrou a bratom spali tam kde ona kedysi byvala a v tu noc bola strasna burka zvonic a zvonila a ked dozvonila ustala burka a mama pocula skrabanie na stolicke zasvietila lampičku ale nikto a nic tam nebolo zhasla a znova myslela si ze to bola mys ale rano jej moja sestra povedala ze mama jej odkazuje ze nech sa tu ma dobre a nech sa nenecha nicim zastrasit ... moja sestra si to nepamata kedze mala 5 rokov ale moja mama si to velmi dobre pamata ... ja som ducha nestretol ale mat taku skusenost nad vsetko .
ludia duchovia neexistuje ked tak iba v hlavach ludi kolko ludi tu pisalo ze veri iba na zaklade ze to kamarat kmaratkinej kamaratki videl duch a preto veri cista blbost dalsia cast pisala ze veri iba preto ze dufaju ze ked budu verit tak sa im duch nezjavi pretoze sa ich strasne boja a je este jedna cast a to ta ktora "duchov" videla aj ked je najmenej pocetna jej existencia je podmienena iba tim ze niekoho blizkeho stratili a psichika je vec ktorej niektory prikladaju mensi vyznam ako ma konic koncov keby som veril v setko co ludia "videli" tak by sme zili medzi jednorozcami skriatkami upirmi vlkodlakmi na hranicach by sme upalovali bosorky a ktovie co dalsie
nezazijes neveris ja som nezazil ale verim a nejde o to ze sa duchovia vratia existuje to vo forme nejakej energie cloveka ktora zostava niekedy to je primitivne alebo to taha casom ze to robi kazdy den to iste sa ti v ten cas nieco pohne vidis nieco presne v ten cas ale su aj taketo veci co su inteligentne v malom mnozstve dokaaze komunikovat a potom existuju poltergaisti ( zla energia ktora je nadmerne inteligenta a taha energiu priamo z ludi vacsinou deti , chori ludia stary ludia a tak ) , demoni ( zla energia ktora dokaze posadnut ) PS : nato velmi neverim teda na tych demonov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
( btw. ja na duchov verím )
To mi hovorila aj kamoška, ktorá chodí na cirkevnú školu takže práve ona by to vedieť mala
verim..ale niksy som ziadneho envydela
V celom vesmíre niet smrti. To, čo označujeme ako neživú hmotu, je neprebudený duch. Prentice Mulford
To je proste tak, že kto nezažije neuverí a s tými čo to nezažili sa ťažko háda... asi tak..