V poslednom čase mám pocit, že všetci okolo mňa hovoria ako trpia depresiou. Tak rozmýšľal, že nakoľko duševné poruchy ako depresia, hyperaktivita, paranoja, schizofrénia... sa nedajú diagnostikovať exaktnými testami, nemôže ísť o "vybájené" choroby? Čo a
Vacsina ludi trpiacich "depresiou" su len ludia co trpia poruchou osobnosti. Casto su to ludia bez zaujmov, odmietaju sa socializovat, su lenivy atd. jednoducho si myslia ze im niekto naplanuje zivot na zlatom podnose. A taky ludia si podla mna nezsluzia vela pozornosti.
väčšina ľudí si diagnostikuje depresiu ako nejaký smútok, ktorý vznikne po nešťasnej udalostí, prípadne ako človeka niekto naserie a ten je na dne z toho...ale skutočná depresia nezávisí veľmi od vonkajších udalostí, skôr je to nedostatkom endorfínov v mozgu alebo nejakou chorobou...a čo sa týka hyperaktivity, častokrát ide o nedocenenú kreativitu deti a nie sú potrebné žiadne lieky
väčšinou ludia čo majú normálnu, patologickú depresiu o tom nevyprávajú neustále...
ale zasa negeneralizuj že keď dramaqueens pri večernej únave povedia všetkým že majú depresiu, že pschicky poruchy a choroby sú len výmysel
Duševné choroby sú ešte stále veľkou záhadou. Nedá sa podla mna určiť kedy si ju človek len nahovára pretože nahovárať si niečo je tiež určitá porucha. Je ťažké liečiť niečo čo je len v tvojej hlave, nikto iný do nej nevidí. Najlepšie je snažiť sa vyriešiť si vnútorné problémy najskôr bez pomoci a až ked to nejde a velmi to zasahuje do normálneho fungovania, až vtedy vyhľadať lekára. No ja tým liekom všelijakým čo na to slúžia nedôverujem a dobrovolne by som ich nebrala. Človek musí bojovať sám so sebou.
mňa asi najviac pobavila časť o tom, že sa to nedá exaktne zistiť. ahahaha, by si sa divil.
na hyperaktivitu sa robia hormonálne testy. (bratranec podstupoval), so schizofréniou je to obdobne.
hlavne je z toho obrovsky farmaceuticky biznis.
Ale taka depresia a hyperaktivita je casto diagnostikovana, ked zdaleka este nema byt len aby sa mohli predpisovat lieky...
ja mám tiež pri istých ľuďoch pocity, že tie ich diagnostiky depresie, sú skôr také "depresie", ale to možno preto, že tak trochu nemusím ľudí, ktorí sa ľutujú a pri každej príležitosti sa snažia svoju neschopnosť ospravedlniť nejakou chorobou, príp. takých, ktorí si myslia, že doktori, ktorí im nadiagnostikovali chorobu zjedli všetku múdrosť sveta, alebo že ich choroba robí nejako výnimočnými, proste ten postoj "neondi do mňa, ty vôbec nevieš, aké je to trpieť touto chorobu a bla bla". a samozrejme, keď stretnem "duševne chorého" človeka, tak väčšinou stretnem práve tento exemplár, myslím, že tí skutočne chorí hento nerobia proste možno mám trochu skreslený pohľad na vec, keďže skoro celý život žijem v prítomnosti vyššie popísaného človeka a som už na to tak trochu alergická
@vlado905 Aj moja známa mala veľmi ťažkú depresiu. Nekomunikovala s okolím, zhoršila sa v škole, bola pesimistická, v živote nevidela zmysel. Proste išla dole vodou.
Nakoniec, to jej otec vzdal a kúpil jej ten nový Apple MacBook Pro ME293SL/A i7 15" Retina.
Samozrejme, ten príbeh je vymyslený z časti.
To si ja myslím o tých 15-23 ročných pičách a kokotoch, čo pri pive, víne na vianočných diskotékach riešia svoju depresiu, lebo videli jedno pojebané, smutné video, kde v pozadí hrala hudba od Hansa Zimmera.
existuju dva hlavne druhy depresie
exogenna-vznika kvôli nejakej nestastnej udalosti:umrtie v rodine,rozchod,strata zamestnania
a endogenna ktora sa moze objavit hocikedy bez priciny,tam ide o poruchu funkcie mozgu
@vlado905 gratulujem ale fakt myslim to vazne prisiel si na to aj sam ze to su kktiny ani si nemusel pozerat na net ale sak si pozri nejake konspiracne teorie o tomto ze psychiatria je blbost vo vacsine pripadov .... akoze ok uznavam ze niekto je jebnuty agresivny a nerozmysla tak aby pri tom nikomu neublizil takemu cloveku treba dat oblbovak ale tieto depresie,socialne fobie a podobne blbosti to je proste len povaha ludi a to je obycajny vymysel a biznis .... clovek sa bud zmeni alebo nie to je podla povahy a zmyslania celkoveho
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
ale zasa negeneralizuj že keď dramaqueens pri večernej únave povedia všetkým že majú depresiu, že pschicky poruchy a choroby sú len výmysel
na hyperaktivitu sa robia hormonálne testy. (bratranec podstupoval), so schizofréniou je to obdobne.
O________________________________O
Ale taka depresia a hyperaktivita je casto diagnostikovana, ked zdaleka este nema byt len aby sa mohli predpisovat lieky...
Nakoniec, to jej otec vzdal a kúpil jej ten nový Apple MacBook Pro ME293SL/A i7 15" Retina.
Samozrejme, ten príbeh je vymyslený z časti.
To si ja myslím o tých 15-23 ročných pičách a kokotoch, čo pri pive, víne na vianočných diskotékach riešia svoju depresiu, lebo videli jedno pojebané, smutné video, kde v pozadí hrala hudba od Hansa Zimmera.
exogenna-vznika kvôli nejakej nestastnej udalosti:umrtie v rodine,rozchod,strata zamestnania
a endogenna ktora sa moze objavit hocikedy bez priciny,tam ide o poruchu funkcie mozgu