Obraciam sa predovšetkým na tých, ktorí majú podobný problém.
Mám ich snáď už od mala, len asi pred rokom a trvá to do teraz, sa mi stav zhoršil. Pokožku na rukách mám asi horšiu ako 70-ročný človek a najnovšie sa mi obj
Krúživymi pohybmi pohybuj dlaňami nad zapálenou sviečkou a odriekaj slová: Všetkí mocnosti tohto sveta a vesmíru, zachránte moje telo a dušu pred pekelnou skazou, v mene Boha Otca i Syna i Ducha svätého.
toto rob o polnoci tri dni po sebe a pokožku budeš mať znova peknú........filip
Tiež som s tým kedysi mala problém, vyskúšala som snáď milión krémov a mastí, jeden čas som mala zakázané oriešky a čokoládu kvôli podozreniu, že to mám z toho a nakoniec na mňa skúsila doktorka nejaký hormonálny krém a ten kupodivu zabral. (odvtedy sa mi to vracia už len keď si v niečom dlho máčam ruky - umývanie riadu a pod.)
A kamarátka sa toho stále nezbavila úplne, vždy na noc na seba natiera kombináciu niekoľkých krémov a mastí... Ale má to výrazne lepšie, než to mala...
ja mám problém s ekzémom hlavne na nohách, keď je chladno... odmalička som bral na to všelijaké lieky, mastičky a podobne, nič nezaberalo (vtedy som to mal celoročne, bolo jedno aké je počasie)... asi v 15-tich rokoch som sa na všetky tie lieky a mastičky vykašlal a teraz už to mám len cez zimu a aj tak to nie je také strašné, ako to bývalo, keď som bral tie lieky
To ako keby si popísal moju kamarátku.To Isté prežíva aj ona.Po dlhoročných liečeniach jej povedali že je to alergia na psov,kone a ešte na nejaké vec ako je napr. čokoláda. Taktiež odmala chodí za lekármi a ked mala asi rok mala to všade,po celom tele a vtedy ju poslali do nejakých kúpeľov,kde sa kúpala v slanej vode atd. Určite neskúšaj nasypať soľ do vody a tam strčiť ruky A chcem povedať že od kedy vie načo je alergická a vyhýba sa tomu, sama hovorí že je to lepšie a aj to lepšie vyzerá.
mám podobný problém...treba zistiť na čo všetko si alergická, aj čo sa jedla týka...drahé krémy nekupuj vôbec, sú zbytočné lebo zaberajú iba chvílkovo. Mne pomáha Excipial mastný krém - kúpiš normálne v drogérii bez predpisu a natieraj aj trikrát denne. Nemalo by to miesto zostať suché
@vlcica1989 ďakujem.. najradšej by som šla na nejaké pečeňové testy a testy zisťujúce alergiu, len teraz neviem či ma musí odporučiť obvodná lekárka. Mňa totižto už nebaví behať po lekároch a skúšať na sebe ich predpisy keď dopredu viem, že mi nezaberú... Vraj pomáha aj kozie mlieko, ale to vážne netuším ako sa k nemu dostanem
@tenario ťažko povedať.. snažím sa všímať kedy je to najhoršie ale je to zložité, lebo to mám viacmenej stále také rovnaké a občasne sa mi to zhorší a zas sa to vráti do pôvodného stavu, ale nikdy nie, že to zmizne.. Mávala som to aj z vnútornej strany lakťov, tam to mám už len minimálne. Keď niečo upratujem, dávam si rukavice, používam detské prípravky..
moj brat ma ekzemy uz dlho a pokroky som videl ked uz mu to vyzeralo fakt zle a hospitalizovali ho tam mu to viac menej dali doporiadku ale potom (podla mna hlavne kvoli fotrovcom ale mozno trochu aj kvoli jeho pristupu) sa mu to zas vratilo... a ako som tu videl tuto temu tak som sa ho nemohol neopytat...
a on vravi ze si mas dat predpisat dermatop ze to mu natierali na ruky ked bol v nemocnici a jemu vtedy takmer uplne zmizlo (preco takmer to je na dlhsie rozpravanie)
ale samozrejme ze tvoje ekzemy mozu byt ine ako tie jeho
@cocca-colla neviem či je nutný výmenný lístok aj alergológovi...btw ešte si u žiadneho nebola? To hádam nie. Ja odporúčam ten krém čo som písala. Ak máš alergiu na jedlo tak nezistíš sama čo ti vadí lebo alergény sa začnajú uvoľňovať do tela neskôr, až keď začína trávenie. Preto treba tie testy
Moja dvadsaťročná dcéra mala asi 4 roky ekzém na rukách, hrozne to svrbelo, koža bola celá šupinatá a na prstoch zmenená štruktúra (podľa odtlačkov prstov by ju asi nenašli). Chodila asi k trom kožiarkam, jedna jej povedala, že to má na celý život,nech sa s tým zmieri,posledná jej dala kortikoidnú masť s tým, že to neškodí (videla ju asi z jedného metra, bez rozboru krvi, atď).Začala som pátrať sama, napadlo ma, či to nie sú plesne- mali sme doma taký vlhký kút. Dala som ju vyšetriť na DIACOMe, našla jej plesne okrem iného, doslata Chlorellu, na plesne oreganový olej a na zápaly koloidné striebro. Ja som jej k tomu ešte dala Greposet (na parazity a plesne) a Biotín a nNa podporu črevnej flóry - koža vždy súvisí s funkcou čriev je dobré brať laktobacily. Okrem toho vysadila akýkoľvek cukor a všetko biele pečivo, fakticky ako pri bezlepkovej diéte. Po 4 týždňoch vrátane pobytu pri mori má ruky čisté. Odporúčala by som každému s prejavmi kože dať si protiplesňovú a protiparazitovú kúru (stačí oregáno, cesnak, Greposet) plus prísna diéta. Stojí to za to.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
toto rob o polnoci tri dni po sebe a pokožku budeš mať znova peknú........filip
A kamarátka sa toho stále nezbavila úplne, vždy na noc na seba natiera kombináciu niekoľkých krémov a mastí... Ale má to výrazne lepšie, než to mala...
@tenario ťažko povedať.. snažím sa všímať kedy je to najhoršie ale je to zložité, lebo to mám viacmenej stále také rovnaké a občasne sa mi to zhorší a zas sa to vráti do pôvodného stavu, ale nikdy nie, že to zmizne.. Mávala som to aj z vnútornej strany lakťov, tam to mám už len minimálne. Keď niečo upratujem, dávam si rukavice, používam detské prípravky..
moj brat ma ekzemy uz dlho a pokroky som videl ked uz mu to vyzeralo fakt zle a hospitalizovali ho tam mu to viac menej dali doporiadku ale potom (podla mna hlavne kvoli fotrovcom ale mozno trochu aj kvoli jeho pristupu) sa mu to zas vratilo... a ako som tu videl tuto temu tak som sa ho nemohol neopytat...
a on vravi ze si mas dat predpisat dermatop ze to mu natierali na ruky ked bol v nemocnici a jemu vtedy takmer uplne zmizlo (preco takmer to je na dlhsie rozpravanie)
ale samozrejme ze tvoje ekzemy mozu byt ine ako tie jeho
a k veci....nie stymti nemam skusenosti