Patrite k tym,ktori respektuju zeny a ich postavenie,alebo naopak,k tym,co su toho nazoru,ze ak sa muzi rozpravaju,zeny maju suchat nohami a pozerat do "blba"? A akykolvek prejav,snaha sa vyrovnat(v postaveni,intelekte) muzom,emancipaciu,povazujete za zuf
Ono je to tak. Ak je zena sikovna a vie, ako co kedy kde, tak nema problem dostat mozno aj lepsie platenu poziciu ako muzi v skoro vsetkych modernych krajinach sveta. Ale prehanat to s feminizmom, teda ze zeny nepotrebuju chlapov na zivot, to je co za stupiditu? Neexistuje skupina muzov, ktori by hlasali, ze nepotrebuju zeny k zivotu.
Ja osobne nie som feministka,no viem sa poriadne nastvat,na taketo veci,ak sa rozprava,ze zena je len dalsi biely spotrebic do domacnosti.Alebo zena=kuchyna.
Mne je to v podstate jedno, co hovoria muzi, mna zaujima len to, ako ma berie ten MOJ a ak ma ten nevnima ako zena=kuchyna, tak nie je problem.. a ostatni nech mi vlezu a baby, co presadzuju feminizmus a poriadne ani nevedia, co to je a nemaju dovod byt o tom presvedcene, tie mi lezu brutalne na nervy
ja som za rovnopravnost zien a muzov ...nepochopim preco na rovnakom postaveni v praci maju muzi vecsie platy ako zeny?!...divneee...mali by to zmenit ak to nezmenili
To , ze zijeme vo fenimistickej spolocnosti som si vsimol aj ja.... fenimizmus nie je rovnost muzov a zien, mlada dam v tom nema jasno @Gilly , ale je nadradenost zien nad muzmi... ak kto si mysli ze fenimizmus nevladne je nivny... ja napriklad proti tomu bojujem... a uz plati stare zname pravidlo,((ked vybocis z radu tak hned po tebe niekto striela) ludom sa to nepaci, ked im zacnem hovorit .... ze 20 najhorsich robot je na 99 percent obsadovanych muzmi a tieto roboty su aj najmenej platene.... je sice fakt ze najlepsie platene roboty... maju muzi teda aspon donedavna...ale cely stred platovy obsadili zeny...dalej napriklad 65 percent majetku v amerike vlastnia zeny... zeny maju rozne moralne eticke vyhody... vyhody maju napriklad aj v zakonoch... (dalej napriklad ked sa chlap snazi vyzerat lepsie... tak je oznaceny vseliako inak....ale ja som si uvedomil jednu vec ked som sa rozpraval s mojim spoluziakom z vysokej ktory patri medzi muzov ktory sa dost o seba stara... a zistil som ze ved on je vlastne velky bojovnik... a nie to co som si o nom myslel.. a zacal som ho podporovat..., ked ma chalan dlhe vlasy huups zace extremista.... pozor nanho ...atd adt... muz ma oholene nohy a hladam za tym vselico ine... a po 2 rokoch zistim ze je to plavec a zapne mi toto... nezamyslam sa uz nad tym...ved co je na tom) Alebo zoberte si toto necitete sa ako kokoti ked musite vsetko chlapi platit vy? a uz nehovorim o tom , ked niekto plati za sex ved to je chore... nemam rad stetki rozkopal by som ich... Ja som za rovnost... neviem ako vy???
ako sa vyjadril husky, že nie sú skupiny mužov proti ženám, ako feministky proti mužom. ale prečo to tak je? už len z historie, bolo im to vôbec treba?
vždy to bolo tak, že muži šli loviť, a ženy sa zatiaľ starali o tábory, deti, o prípravu jedla, oblečenia.. dnes je to tak: muž aj žena robia, zatiaľ čo žena je napr. 2x na materskej, muž môže napredovať nie? žena sa rozhoduje v živote, či sa dá na dráhu karierisky alebo či si založí rodinu. Naozaj je veľmi ťažké starať sa o rodinu, aj pracovať a nieto ešte v práci napredovať. Tí na tých vysokých postoch si to často dosť vydreli /alebo im tam niekto "dopomohol"../ Aj dnes je doba, kedy sú často rodičia do 5-6tej v práci. Ja si myslím, že to určite súvisí s tým, prečo nie sú ženy na vysokých postoch. Ale aj s tým, že si muži kryjú chrbáty.. naozaj, na vysokej máme profáka, ktorý má názor: "ženy nepatria na architektúru".. a bodka, a je sakra ťažké cez neho prejsť. bohužiaľ, ešte v dnešnej dobe je veľa mužov, ktorý sa na ženu pozerajú ako na druhoradú..
Diskusie o tom, či žena má dušu tzn či je človek - rozriešil až ekumenický koncil roku 585. Žene sa priznala duša a kresťanstvo ju uznalo za človeka prevahou jediného hlasu.
Tiež ich hromadné upaľovanie:
Boli dediny i celé kraje, ktoré prišli o väčšinu obyvateľov ženského pohlavia. V Lipsku jediný inkvizítor a profesor práva či lepšie povedané masový vrah (Benedikt Carpzow) poslal na smrť viac ako 20 000 čarodejníc. Ako to bolo s jeho svedomím páni biskupi? Ženy sa upaľovali po stovkách a to v jeden deň. /čarodejníci boli v tom čase nevyznávači kresťanskej viery, vyznávali bohov lesa, len kvôli tomu pálila kat. cirkev celé dediny - ale to je iná téma /
a to nehovorím ešte dnes, že "žena je majetok muža" v ázijských krajinách.
Taktiež dohodnuté sobáše, vená.. Ženy nemali veľmi veľa možností, ak chceli prežiť, museli sa dobre vidať. Ak ste stará, ste napochmech ako stará dievka. Pracovné možnosti pre ženy neboli veľké. proste v každom storočí by sa dalo niečo nájsť na túto tému..
našťastie sa to dnes lepší, a už aj ženám sa dáva šanca.. /napr. čítala som o prvej kamioniske na slovensku
nie som feministka, ale vadí mi, ak niekto ponižuje ženy.. Každý sme slobodný, ako sme sa narodili.
je to téma na dlhééé polemizovanie.. ak ma ešte dačo napadne tak napíšem
ja nie som feministka nedokazala by som zit niektorych muzov ale stve ma napr. velka noc? vam sa to nezda vrcholne nespravodlive trapne a starodavne? sak to ponizuje ludsku dostojnost? co sme my nejaka zelenina aby nas polievali???
ja nie som feministka nedokazala by som zit niektorych muzov ale stve ma napr. velka noc? vam sa to nezda vrcholne nespravodlive trapne a starodavne? sak to ponizuje ludsku dostojnost? co sme my nejaka zelenina aby nas polievali??? ked to niekde poveim tak seci len mavnu rukou lebo ja za to bojujem uz od malicka...myslia si ze ja som ta sibnuta...len pre to ze chcem mat rovnake pravo chodit po ulici ako ostatni? na velku noc zena ani nemoze poriadne vyjst z domu lebo hned za rohom na nu niekto beztrestne vyskoci a moze ist rovno domov a prezlect sa do inych siat...je to normalne podla vas ludia? to som naozaj jedina kto si to tu uvedomuje? sak s tym daco robme!
Neverím v rovnosť pohlaví ako ju niektorý prezentujú. V každej profesii majú muži aj ženy svoje prednosti. Muž nemôže brať napríklad v bitke ženu za rovnocennú pretože je od prírody menšia a krehkejšia. Ako už bolo popísané v @11 tak muži sú stavaný aby robili ťažkú prácu majú na to predpoklady. Ženy na druhej strane su jemnejšie a z väčším citom pre usporiadanie vecí a krásu. Nevravím že niesu výnimky ale v globále v niektorých veciach sa priemerné ženy mužom nikdy nevyrovnajú a rovnako sa priemerný muž nevyrovná v niektorých veciach žene. Podstatné je že sa dopĺňajú. Ženy a muži sú si navzájom rovnocenný vo význame že majú rovnakú spoločenskú hodnotu. Nie že to čo dokáže priemerný muž dokáže aj priemerná žena. Byť emancipovaný a teda dokázať robiť aj veci ktoré sú typické pre opačné pohlavie je výhoda ale nieje to o tom že muži budu ako ženy a ženy ako muži. Preto by mali muži zo ženami tvoriť vyrovnanú spoločnosť. Táto vyrovnanosť ale nieje v snahe sa priblížiť opačnému pohlaviu ale vo vzájomnom dopĺňaní sa.
muzi a zeny si niesu rovni, je to tak dane od prirody rozdiely medzi ludmi su a netreba sa tvarit ze niesu, zeny sa nehodia do politiky a veducich pozicii, je to tak, nema zmysel tvrdit ze nie, treba ich odstavit od akejkolvek moci
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Dakujem,ze si mi to oznamila,inak by som to ani nevedela.
Ja sa stretavam s nazormi,ze ak sa zacne debata o emancipacii zien,chlapi maju hned na jazyku,ze to vymysleli nespokojne feministky.
Ja osobne nie som feministka,no viem sa poriadne nastvat,na taketo veci,ak sa rozprava,ze zena je len dalsi biely spotrebic do domacnosti.Alebo zena=kuchyna.
vždy to bolo tak, že muži šli loviť, a ženy sa zatiaľ starali o tábory, deti, o prípravu jedla, oblečenia.. dnes je to tak: muž aj žena robia, zatiaľ čo žena je napr. 2x na materskej, muž môže napredovať nie? žena sa rozhoduje v živote, či sa dá na dráhu karierisky alebo či si založí rodinu. Naozaj je veľmi ťažké starať sa o rodinu, aj pracovať a nieto ešte v práci napredovať. Tí na tých vysokých postoch si to často dosť vydreli /alebo im tam niekto "dopomohol"../ Aj dnes je doba, kedy sú často rodičia do 5-6tej v práci. Ja si myslím, že to určite súvisí s tým, prečo nie sú ženy na vysokých postoch. Ale aj s tým, že si muži kryjú chrbáty.. naozaj, na vysokej máme profáka, ktorý má názor: "ženy nepatria na architektúru".. a bodka, a je sakra ťažké cez neho prejsť. bohužiaľ, ešte v dnešnej dobe je veľa mužov, ktorý sa na ženu pozerajú ako na druhoradú..
Diskusie o tom, či žena má dušu tzn či je človek - rozriešil až ekumenický koncil roku 585. Žene sa priznala duša a kresťanstvo ju uznalo za človeka prevahou jediného hlasu.
Tiež ich hromadné upaľovanie:
Boli dediny i celé kraje, ktoré prišli o väčšinu obyvateľov ženského pohlavia. V Lipsku jediný inkvizítor a profesor práva či lepšie povedané masový vrah (Benedikt Carpzow) poslal na smrť viac ako 20 000 čarodejníc. Ako to bolo s jeho svedomím páni biskupi? Ženy sa upaľovali po stovkách a to v jeden deň. /čarodejníci boli v tom čase nevyznávači kresťanskej viery, vyznávali bohov lesa, len kvôli tomu pálila kat. cirkev celé dediny - ale to je iná téma /
a to nehovorím ešte dnes, že "žena je majetok muža" v ázijských krajinách.
Taktiež dohodnuté sobáše, vená.. Ženy nemali veľmi veľa možností, ak chceli prežiť, museli sa dobre vidať. Ak ste stará, ste napochmech ako stará dievka. Pracovné možnosti pre ženy neboli veľké. proste v každom storočí by sa dalo niečo nájsť na túto tému..
našťastie sa to dnes lepší, a už aj ženám sa dáva šanca.. /napr. čítala som o prvej kamioniske na slovensku
nie som feministka, ale vadí mi, ak niekto ponižuje ženy.. Každý sme slobodný, ako sme sa narodili.
je to téma na dlhééé polemizovanie.. ak ma ešte dačo napadne tak napíšem
(Obrazne povedané, ja som v svojej podstate pacifista