Tí, ktorí sa zaujímate o mystiku/ezoteriku a všetko s tým spojené, tak budete pojem "Energetický/Psychický vampír" určite poznať. Tak by ma teraz zaujímalo, aký je váš názor na to ? Máte nejaké skúsenosti s takýmito ľuďmi, ak ich tak vôbec môžem nazvať ?
och ano, niekedy ma pritomnost cloveka ozaj vycerpava aj ked sa snazim akokolvek.. dokonca to nemusi byt ani demotivator a depkar ako pise @2
len z neho ide sprosta energia co si s mojou nesadne..
robim to ked som uplne bez energie. napriklad teraz posledne dva dni som chlastal a trtkal (mal som dve stetky a kamaratovu frajerku) rozjebal som skoro 400 euro za jednu noc a teraz som uplne jak vybita baterka. nic sa mi nechce a som bez nalady. normalne energiu rozdavam, ale v takomto stave ju kazdemu berem a najviac ma seru tie peniaze a tiez nwm ci som nechytil nejake svinstvo zase.
mam. ono je to zlozite, v urcitu dobu moze byt kazdy energetickym upirom bez toho, aby si to uvedomoval, aj ja som to robila v puberte, ked som mala depky a tak. potom som sa naucila so svojou energiou lepsie pracovat a uz take problemy nemavam. kazdopadne si myslim, ze vacsina ludi to nerobi narocky, proste sa chcu vyhrabat z dakej jamy a nejde im to, a tak vysavaju energiu zo svojho okolia. ale snazim sa takym ludom vyhybat...
Tento pojem sa dá od ezoteriky úplne oddeliť. Reálne existujú ľudia, ktorí sa väčšinu času sťažujú, pútajú pozornosť na seba a svoje problémy a zdieľajú svoj negativizmus tak nástojčivo, že po krátkom rozhovore s nimi máme pocit únavy a vyšťavenosti. A keďže my, ľudia, sme sociálne bytosti, nedokážeme týchto chudákov poslať do kelu a necháme ich pesimizmus nalepiť sa na nás.
poznala som dvoch takých...jeden bol krátko po rozchode, v ničom nevidel zmysel života...bola som preňho bútľavou vŕbou, trochu som sa ho snažila psychicky udržať nad hladinou neuvedomujúc si, že sám ma na to dno sťahuje.... trvalo to tri roky....podarilo sa mu zo mňa vypracovať trosku, ktorú (keď už bol na tom sám v pohode) zrazu prestal potrebovať a vykašlal sa na mňa
druhý chlapec bol zo začiatku samý optimizmus...žiaľ postupom času a istými životnými udalosťami sa z neho vypracovala jedna veľká negatívna chodiaca pohroma...negatívne myšlienky, odúvanie sa za somariny, egoizmus, citové vydieranie...proste celé zle...psychicky som sa cítila vyčerpaná a unavená po každom jednom rozhovore s ním, až som mu to jedného pekného dňa zatrhla a sama ho zrušila...a odvtedy mám pokoj
o jednom prípade by som vedela, že odsáva energiu tým, že celému okoliu lezie na nervy...ale či je to zrovna vec ezoteriky to neviem, skôr by som povedala, že ten človek prežil v detstve veľa negatívneho a spamätáva sa z toho očierňovaním druhých
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
a nemozem sa vyjadrovat lebo moj priatel chodi tiez na B
niektori ludia fakt nevedia nic viac, len demotivovat a vysavat vsetku zivotnu energiu
len z neho ide sprosta energia co si s mojou nesadne..
druhý chlapec bol zo začiatku samý optimizmus...žiaľ postupom času a istými životnými udalosťami sa z neho vypracovala jedna veľká negatívna chodiaca pohroma...negatívne myšlienky, odúvanie sa za somariny, egoizmus, citové vydieranie...proste celé zle...psychicky som sa cítila vyčerpaná a unavená po každom jednom rozhovore s ním, až som mu to jedného pekného dňa zatrhla a sama ho zrušila...a odvtedy mám pokoj