@torpedo08 'normalny' myslim, ked ludia este boli navonok 'slobodni', mohli sa podavat ruky, ludia stretavat, dychat kyslik a hlavne.. stredni podnikatelia prosperovali
@james98 mozno racionalne nad tym neuvazuje, ale ak cely zivot zviera beha po prirode a zrazu ho odchytia, myslis, ze nevie ze je chyteny? kazdopadne, bol to len priklad.
Neviem no, ja sa dám zaočkovať ihneď, ako to bude mozne, aj moji najbližší. Takže uz nebudem v strese aspon. Rusky mi uz prestali vadiť, predsa len som introvert a vyhovuje mi, ked mi nie je vidno tvar Ale ked nastane dostatocne celoplosne preockovanie, tak sa snáď k normalnemu životu vrátime skoro.
Ja sa skor obavam, ze nebude dost vakcin. Ale tak zas množstvo konspiratorov ich odmieta, tak sa k nim snáď včas dostaneme aspon my, ktorí sa dat vakcinovat chceme....
@azizi
nebojis sa nasledkov, ci uz vedlajsich alebo priamych? vies o tom, ze 'tvorcovia' vakciny nie su zodpovedni za ziadne skody na tvojom zdravi, zivote, ak by si odrazu bola do vecera autisticka, ochrnula, hocico, nemas koho zazalovat? ci myslis, ze sa to nemoze stat? potom odporucam zvacsit prehlad.. za historiu ludstva sme dokazali vyvinut vakcinu na nieco za 7 rokov. teraz si tolki idete dat nieco takto rychlo uvarene, bez akehokolvek kritickeho zmyslania.. gates ktory este nedavno rozpraval o tom, ze ludia su premnozeni, ze s tym musime nieco rychlo urobit, teraz ide ponuknut celemu svetu zachranu vo forme vakciny.. wau
@sasi2680 to bolo asi len nepresné vyjadrenie z mojej strany, ospravedlňujem sa za to. Proste mnoho ludi bude mat obavy a iné dôvody, prečo sa nebudú chcieť dat zaočkovať.
@kevin to riziko je ale neporovnatelne menšie, ako sa nedať zaočkovať... Aspoň to je (nie len) môj názor. Ale veď môžeš byt pokojný, povinne to podla mna nebude. Možno len u zdravotnikov, lekarov, pracovníkov DSS a rizikovych skupin... Ale az tak detailne to nesledujem. No myslím si, ze tieto skupiny budú mat v ockovani minimálne prednosť.
Generácie ktoré zažívajú túto pandémiu už ostanú ňou poznačené a život sa len ťažko bude vraciať tam kde bol. Polarita v názoroch sa ešte prehĺbi a dezinformácie budú ešte oveľa rozšírenejšie. Preto som rád za každý jeden deň.
@blackfog 'unpopular opinion warning': slovicko pandemia by som nahradil slovom plan a ano mas pravdu najvacsie skody pachaju na buducej generacii, uistuju sa, ze nevyrastu zdrave, silne, odolne a kriticky zmyslajuce deti.
@kevin nie, imunitný systém dlhodobo v poriadku nemam, preto som aj viac krát chodila k imunologicke na pravidelne injekcie, brala Imunor na predpis. Ale ide najma o mojich najblizsich, ktorí rizikovou skupinou su (vek, vazne kardiovaskularne ochorenia, astma)...
Neviem, celá korona a nosenie rúšok mi zatiaľ život nijako extra neovplyvňuje, pokiaľ nebude mať niekto mne blízky alebo ja vážny priebeh, ani to nevnímam.
@kevin Kámo, je to tak ako hovoríš a zaslúžime si to. Ovce treba strihať. Ale to by asi robil každý na ich mieste a z malej časti to robia všetci materialisti. Prídeš do predajne obuvi, ukazujú ti čo si máš kúpiť, klamú ti o tom, že ich topánky sú najlepšie atď… Ja v tom nevidím rozdiel. Len tieto korporácie resp. oligarchovia, ktorých pomenovanie tu netreba hovoriť majú karmu na to, aby to mohli robiť vo veľkom. My obyčajní ovčania s tým už nič nenarobíme. Môžme len dúfať, že sa im to raz všetko vráti.
Navyše presvedčiť takých o tom je ako keby si hádzal hrach na stenu. Proste majú už domestikované mozgy a väčšinou to je strata času. Nemrhaj zbytočne energiou
@darksider96 ano to mas pravdu, ved aj o tom som vravel, ze dnes nemozes mat iny nazor, lebo sa ti ludia nevedia na sekundu odosobnit od svojich dojmov a pojmov a predstavit si nieco ine ako vlastny pohlad na vec.. ego no
@kevin A ako chces rozbit tento system? A keby ich aj vsetkych tychto demonikov odsudis a vykonas na nich spravodlivost, tak si myslis, ze potom tu bude lepsie? Myslis si, ze ak by mali hypoteticky na vyplatnej paske vsetci pri sucasnej situacii 3 000 eur a nemuseli by tolko makat v robote, tak by sa mali lepsie? Precitaj si tento moj blog a tam mas taku indiciu k tomu co skutocne pomoze birdz.sk/darksider96/blog/kauza-kocner/179843-clanok.html
@darksider96 nijako, rovnaky princip ako ked by si sa chcel zbavit politika, dosadi sa tam iny, dalsi a vsetko bude rovnake. ale myslim si, ze je lepsie zomriet pocas vzdoru, ako sa nechat uvaznit a zomierat 10 rokov kym ta system nevycuca. a nehovor dva krat to s tym platom, bude aj jednotny plat coskoro
Po príchode vakcíny a dostatočnom zaočkovaní populácie sa zmiernia opatrenia, to by mohlo byť už niekedy v marci-apríli budúceho roka. Obmedzenia už prakticky nebudú potrebné, lebo vakcína bude dostupná a keď ochoriete, povedia vám, vaša vina, mali ste sa zaočkovať. Ak to nepôjde, obávam sa, že očkovanie môžu dať aj povinné, aspoň pre nejakú ohrozenu časť populácie. Vírus úplne nezmizne, obmedzenia v cestovaní do niektorých krajín hlavne mimo EÚ budú ešte pár rokov, ale doma budeme žiť už normálne, teda aj bez rúšok a obmedzenia kapacity.
Je teoreticky mozne ze tymi vakcinami sa to vyriesi... resp antibiotikami ale virotikami ale coho... ale to este moze trvat takze zatial jednoznacne statusqo. Takato situacia a horsia bude odteraz stále.
@borovy ja som vždy vnímala to že ľudstvo ide zlým smerom ako keby sme prestali "počúvať" a miesto toho sa slepo ženieme za niečím čo nemá žiadny zmysel.
Korona je krásny príklad toho na čom ľuďom skutočne záleží..niekto sa najviac bojí o firmu a prácu niekto o rodinu ďalší zas o svoje zdravie atď. A sú ľudia ktorí to berú v pohode niektorých to dokonca teší lebo sa (aj) vďaka tomu niekam posunuli iní hundrú už pol roka vkuse na všetko lebo zas len našli dôvod ktorým ospravedlnia svoju pohodlnosť miesto toho aby to nejako využili. Bohužiaľ asi veľa ľudí potrebuje takýto "preplesk" aby našli znovu skutočné hodnoty. Ale to je môj názor len
@sianagirl245 praveze ludia zacali pocuvat a pocuvaju. poctivo. uz dlhe desatrocia. ci uz to beries z pohladu medii alebo z pohladu ze od utleho detstva ti je vmasirovavane to co chcu, aby si vedela.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
nebojis sa nasledkov, ci uz vedlajsich alebo priamych? vies o tom, ze 'tvorcovia' vakciny nie su zodpovedni za ziadne skody na tvojom zdravi, zivote, ak by si odrazu bola do vecera autisticka, ochrnula, hocico, nemas koho zazalovat? ci myslis, ze sa to nemoze stat? potom odporucam zvacsit prehlad.. za historiu ludstva sme dokazali vyvinut vakcinu na nieco za 7 rokov. teraz si tolki idete dat nieco takto rychlo uvarene, bez akehokolvek kritickeho zmyslania.. gates ktory este nedavno rozpraval o tom, ze ludia su premnozeni, ze s tym musime nieco rychlo urobit, teraz ide ponuknut celemu svetu zachranu vo forme vakciny.. wau
Korona je krásny príklad toho na čom ľuďom skutočne záleží..niekto sa najviac bojí o firmu a prácu niekto o rodinu ďalší zas o svoje zdravie atď. A sú ľudia ktorí to berú v pohode niektorých to dokonca teší lebo sa (aj) vďaka tomu niekam posunuli iní hundrú už pol roka vkuse na všetko lebo zas len našli dôvod ktorým ospravedlnia svoju pohodlnosť miesto toho aby to nejako využili. Bohužiaľ asi veľa ľudí potrebuje takýto "preplesk" aby našli znovu skutočné hodnoty. Ale to je môj názor len