Evakuácia mestských častí Košice Krásna, Džungla, Hypermarket Tesco...
V Kysaku ma prietok vody vysku 509cm a je tam 3.stupen povodnovej aktivity.Hornad ma stupajucu tendenciu, co myslite vydrzi tahanovsky most naporu hornadu a aky dopad by malo jeho zrutenie??? len pre zaujimavost ak by praskol ruzin tak za hodinu a 41 min
@mezomus nemám slov. od humoru toto malo strašne ďaleko. ke´d raz nebudeš vedieť kde máš rodinu a budeš sa báť o svojich priateľov tak ti prajem aby tam boli takí humoristi ako ty!
nestras tu .hasici a ty vyssie to musia mat vsetko zabezpecene a pod kontrolou aby sa taketo cosi nemohlo stat..ale na druhu stranu ze by neboli ziadne hc kosice ? ..ale nie teraz si netreba robit srandu:/ na slovensku to je tuhe a kto stym nema docinenia moze dakovat stastiu..tak nestresuj nechapem ako si to vypocital hento..uz teraz je to hrozne a vsetci robia co to preto aby sa to umudrilo naviac pocasia sa ma tiez uz spametat tak ziadne zaplavy nebudu
@protessst najdi si na nete simuaciu ruzin 2006 ...samozrejme ze ide o extrem , ruzin urcite nepovoli ale ak by sa napr. zrutil tahanovsky most tak by sa voda aj tak vyliala do kosic... privalovu vlnu v KE ocakavaju o druhej rano.
mozem povedat ze co sa tyka Malej a Velkej lodiny tak su na tom ovela horsie ako kysak nehovoriac o druzstevnej a trebejove... a kosice uz je voda na krizovatke pri tescu most pri thc uz je fakt v kritickom stave.. uvidime ako sa to vyvinie.. .. historia sa opakuje r.1974
@kesuoriesok z trebejova mi teraz volala kamarátka že už sa dvihla voda o viac než meter a museli sa evakuovať do telocvične (telecvičňou si nie som istá hurhaj tam bol) a lodina tam mám sesternicu a pred 15 minútami mi volala že sa voda vyliala na pole že ešte sa boja praskunitia alebo tak ale že relatívne sa to dá zvládať.. len prosto nemajú tam pitnú vodu..trebejov je momentálne myslím bez elektriny tak dosť kokotné podmienky na to že sa odtiaľ nemajú ako dostať
Z bezpečnostných dôvodov budu Ružín vypúšťat, čo už sa aj robí aj za cenu, že obec Ružín je pod vodou, keď neprestane pršať budu nasledovať ďalšie obce a neubráni sa v konečnom dôsledku tomu ani mesto Košice. Je to z toho dôvodu preto, ako psi napísal v úvode. Zodpovední za prevádzku vodného diela nemôžu dopustiť aby sa voda dostala do tej výšky aby ohrozovala jej pretrhnutie.
@aguri500 este raz opakujem to sa nestane maju to podkontrolov a ked si si to ty takto dokazal vypocitat tak oni si to takto museli vypocitat tiez a skor cize sa tomu uz urcite davno predchadza a ty zbytocne stresujes..a keby to bolo take kriticke tak by hned urobili one vypadlo mi to slovo ..proste by evakuovali ludi keby si boli na cistom a keby si mysleli ze sa to neda zvladnut..naviac vsetko zavisi od pocasia..ktore sa ma zacat umudrovat..proste sa to nestane uz
@chiflada pockaj a o ktorej lodine teraz ty vravis??..No trebejov je na tom dost hrozne navyse co ani vlaky nechodia teraz tak fakt neni moznost uniku... ale ruzin to udrzi verim tomu ze casom to opadne a ukludni sa
@protessst ja s tebou suhlasim , ruzin by mal urcite vydrzat , lenze ak vlnu nevydrzi tahanovsky most tak budu kosice zrejme zaplavene.ale urcite nie tak ako keby sa pretrhol ruzin... vtedy by uz kosice neboli....
@protessst podla zaberov z novin kezmarok na tom naozaj nieje o nic lepsie, dokonca azda horsie, ale ak ma zrak neklame tak obrazok je z gelnice, tam je tesco 100% pod vodou, ale niesom neomylny..
@protessst prečo nie sú v Švajčiarsku povodne? lebo majú lesy a nekácajú stromy. Čo drží vlahu v pôde? Korene stromov, čím menej budeme ničiť lesy, tým menej povodní u nás bude. Samozrejme, že to nezaručí 100% a nezabránime všetkým problémom. Ale podľa mňa by pokojne na začiatok stačilo starať sa o naše lesy a prírodu, možno tu a tam vodná elektráreň, aby mohla zastavovať vodu a obnoviť lesný fond, potom budeme mať menej povodní.
@tomas hluposti...lesny porast sa ani na slovensku nelikviduje v blizkosti vodnych tokov...a nerastne suroviny sa skratka musia vyuzivat ak nechces ostat zit na urovni stredoveku..
@tomas to je sice mile ale nanic kedze drevo sa rubalo a rubat bude uz len z cisto ludskych sposobov a potrieb..tatry mame donicene jak po najazde lykozrutov a ostatne lesy su mozno pekne ale neni les ktory by nebol dorubany alebo dokaslany od ludskej cinnosti..a to by preto museli nieco zacat robit ti vyssie aby slovaci zacali zit ekologicky..
@protessst a prečo na to nie sú pravidlá, keď v Bratislave nejaký investor odpíli 30 stromov (lebo stavia mrakodrap alebo dačo), tak musí 300 stromov niekde inde vysadiť... prečo sa niečo podobné nezavedie aj inde??? veď nech sa pília stromy, ale nech sa sadia aj nové aspoň 1 za každý odpílený strom.
@tomas chodim na brigady do lesa a sadime tam male stromky a z 50 je sanca ze sa ujme cca 10 ?jak nie menej..a kym tie stromy vyrastu tak peknych 15 rokov aspon..naviac ano odpili 30 velkych zdravych stromov nasadi 300 znich sa ujme 60..a co potom ?to kazdy bude chodit do lesa pilit stromy a nakoniec nam tam ostanu len tie male co akoze"zasadia" a bohvie akou kvalitou..1 za kazdy odpileny by nic nezmohlo..proste ked uz tak by trebalo niaku firmu vilucne na drevo ktora by mala cele slovensko pod palcom..a nie sukromne firmy kazdy si odpili kolko chce..
neviem ci si uz bol v ke, ale 7 metrova vlna urcite nezatopi cele mesto. maximalne stare mesto,juh,jazero a sever. vsetky ostatne mestke casti su na kopcoch, dokonca aj cast juhu je na vyvysenom mieste. takze realne zatopenie celeho mesta nehrozi ani pri 20 metrovej privalovej vlne.
@swen hej cast je...ale ten kopec pada ...u nas fajn...dnes som sa akurat bol pozriet na splave..pohoda...vody je vela, ale nevyleje sa...daj si do youtube hladat hornad splav a tam najdes cca aktualne informacie ako to je na jazere..su sice z 2.6. ale velmi sa situacia odvtedy nezmenila..
@belzeboss vidis,aj vodu bi tam maly takto, a zadarmo ....no neviem ako je teraz na tom myslavski potok, ci ties nie je trocha rozvodneny. sice....neviem ci vies kde je myslava, kedze je to uplne okrajova a pre vetsinu ludii v meste asi aj pomerne neznama cast mesta.
@swen v myslave som parkrat bol pit taze viem v pohode ..a navyse mame chatu na bukovci tak aj chodim cez myslavu..a myslavsky potok tecie aj cez jazero...on je tiez rozvnodneny dost..ale tak vies..on sa nema moc kam vyliat..to by poriadne v nom musela stupnut voda...on len dodava dalsiu vodu hornadu..a dost je tej vody..
@belzeboss aha tak sorry :/ viem ze sa tamad ide na bukovec, ale vetsina ludiii myslavu okrem toho ze sa da cez nu ist na bukovec asi nepozna. mislim tu dolnu cast. aha, no ani neviem kde ten potok zacina,ze kolko ma vlastne vody.
@swen aale ja uz nicomu neverim..aj dnes bude aspon chvilku prsat...ale tak dobre...aspon, ze tak...aspon trosku vyschne toto vsetko lebo to uz bolo nenormalne..a v mysli padaju domy vo velkom...aj cesta na terebes sa prepadla..
@belzeboss no neviem, nevydno nejak mraki, a uz sa rozvidnieva a to som chcel ist spat za tmy ...pojdem asi dnes pozriet ako je voda v hornade a pri tahanovskom moste.....hej vydel som v spravach.
@swen njn nevidno...aj ja som chcel ist spat skor ale nevyslo..nastastie teraz si mozem dovolit pospat dlhsie ...na tahanovciach som videl len z youtube...sudky samozrejme zaplavene jak vzdy..ja mono pojdem pozriet zajtra tu na splav ked bude dobre pocasie ..idem teraz spat maj sa...dobru
@belzeboss ved aj ja som chcel ist skoro spat, len...nejak to nevyslo aj ja, len chcem ist do dargova a ten je otvoreny len do 1. poobede. takze spat pojdem len na asi 4 hodiny a zvysok dospim poobede to som aj ja vydel, aj rok alebo dva dozadu tam ties v lete bola voda az po ten nasyp pre vlaky. zajtra? nie dnes ? ok, aj ja uz pojdem na tie 4 hodini aspon trocha pospat. cau,dobruu
@mezomus dovolim si reagovat na tvoj brainless prispevok... neviem z akej casti slovenska si, kazdopadne - tvoj prispevok ma prekvapil, napadlo mi, ci fakt ziju niekde na slovensku takyto prijebani kokoti, ktori maju svoju rit v suchu a maju velku hubu... Bohuzial ano - ziju - ty si toho krasnym prikladom.
inac suhlasim s @tomas - mozme si za to sami - vyrubavanim lesnych porastov, voda sa nema kde zachytit, tak stecie do kotlin, v ktorych sa najcastejsie nachadzaju rieky a potoky...
@kemuro - poprad hladina rieky narazala do mosta cca o 5 metrov vyssia hladina ako zvycajne... to som v pp nezazil chvalabohu voda sa vyliala mimo mesta.... pod vodou je len cyklisticky chodnik a pole okolo neho
@swen sudky stale ako prve zatopi ...no bol som dnes pozriet na splave..tak na most ma uz nepustili policajti ale tak som si urobil nejake fotky len tak z kraja rieky..doost zaujimavo to tak vyzera...na niektorych miestach chyba k vyliatiu meter, nie viac..a zahradky na druhej strane (neobyvanej) su uz pod vodou..
@belzeboss viem, len dnes som sa az tam nedostal lebo to cele ohradili ako bi tam bolo neviem co :/ pri splave som bol aj ja, aj pri hypertescu, a stavali tam hradzu z vriec. bude aj video, len musim spravit ten nick na vlastnu tvorbu, a tento bude na diskutovanie vo fore v spravach bolo,ze nesiel na jazere prud, pravda?
@swen no tak potom daj nejaky link na video nech pozriem ...pozeram teraz nejake videa na youtube...vacisnou z tahanoviec tam su...nesiel prud veru...neviem od kedy od rana ale od 9 uz nesiel..a zapli ho vecer o siestej..
@belzeboss sorry ze az teraz odpisujem, ale nejak to zase nezobrazilo mi ze si mi pisal :/ :/ :/ ........
video bude tu, len...musim spravit novy nick, lebo jeden..sven... tu pise neskutocne hluposti a coraz viac ludiii si misli, ze to som ja.
moje videa budu od mosta pri splave, z dzungle len... musim ten novy nick, ti z neho napisem aby si vedel ze som to ja. .....aha :/ ved ani tepla voda nesla nikde, lebo teplaren bola off :/ ....
..aj ja som si vsimol, ze je este jeden sven..ale som sa naucil rozlisovat ze to je iny
..no, ze tepla voda nesla to som si ani nevsimol lebo teplu vodu moc nepouzivam..ale asi aj pekaren bola v pici bo vsetky potraviny zatvorene okrem tesca na jazere a v tescu som ajtak chlieb nezohnal..som musel cez terasu chlieb zhanat...uz dufam ze bude slnecno a do tyzdna bude uplny pokoj od tych zaplav...
.... no....precitaj si niekedy co pise, ja bi som mu dakedy aj daco napisal, len....potom bi bolo zle ze mu nadavam, ale on pise niekedy neskutocne....hluposti. ved...zalozil chlapec-sven diskusiu, ci bude 3 sv. vojna koli madarsku, to je uz ciste psycho.....
aha, no ja sa sprchujem kazdy den, takze....ale trubki boli este relativne zohriate, takze dalo sa osprchovat .....
...aha, hypertesco bolo dnes otvorene, ale obchodi v nom a primom zatvorene, dokonca dvere na obchodoch boli "zalepene" izolacnou penou ...co pochybujem zebi to zastavilo prival vody z rieky ako je hornad ......no vraj v utorok a stredu moze prsat, ale inak...az 32 stupnou v piatok
@swen cital som, aj dneska mal jednu temu ...ma svoj svet taky som mal pocit z neho...
..aj ja sa sprchujem kazdy den, lenze studenou vodou.....teplu vodu prakticky nepouzivam, takze som si ani nevsimol, ze nejde keby ze mi to mama nepovie..nj aj tu v tescu na jazere sice tesco otvorene tak v ramci moznosti..ale obchodiky boli zatvorene..som chcel ist do stavkovej tak som nemohol..tak to su optimisti s toou penou
...tak teraz by mi viac vyhovovalo keby bolo trochu chladnejsie lebo robim skusky a ked je prilis pekne vonku tak sa mi zle uci
no vraj nesla koli tym zaplavam na hornade. :/ ...... ved si mohol v meste ist, mesto bolo otvorene ... aj dnes som bol pozriet dole, hornad uz od vcera klesol o asi meter.
... no mne otom hovor, celi den sediet v skole :/ .....a vraj ma este teplejsie v druhej polovici :/
@swen no pravdepodobne preto, iny dovod si neviem predstavit...no mohol lenze komu sa chce trepat do mesta .....hej klesol, mne sa sice nechcelo ku nemu ist..ale ked mal najvyssiu hladinu tak som ho videl z okna...potom ho uz z okna nebolo vidiet tak mi je jasne ze uz to je v pohode....nj, v skole sediet tiez nic moc...no tak ked vsetko dobre pojde tak 15teho urobim poslednu skusku potom uz moze byt tepl
@swen nechcem to verejne pisat ze koho, kvoli jednej osobe tu, ale ak chces tak ti to do rp napisem...ale s vysledkom som cca spokojny..aj ked mohlo aj lepsie byt
@swen v poslednych dnoch som tu nebol ale hlavne jeden chlapec ma tu irituje uz dlhsie s tymto mm47 ...nanho skoda sa aj vyjadrovat, jeho nazory su nacisto primitivne a este aj na vychodniarcinu jak stale picuje...nechapem preco by som sa nemohol rozpravat s vychodniarmi po vychodniarsky ked tak rozpravaju..s bratislavcanom tak nehovorim, len asi ho trapi, ze nemoze cudzie rozhovory v elektricke odpocuvat lebo im nerozumie ...pricom vsade rozpravaju narecim, v kazdom kraji a v kazdej krajine...ale jebko je jebko..
@belzeboss ano, viem....cital som co pise v anketach a diskusiach v ktorich je aspon zmienka o vychode....... no ja hovorim spisovne, nemam ten....prizvuk .... to zase neviem, ale...bola pred casom tuna diskusia o .."vychod vs. zapad" a.... pisal som aj ja tam, len presne opak toho co pisali poniektori z Ba a okolia na vychod. aj tak nepochopili poniektori preco som tak pisal, ale aspon sa ukazalo ze ked niekto nieco napise na vychod...tak suu ticho, ale ked dakto daco na zapad a BA tak uz robia velke halooo a ze co som si to dovolil napisat o "krasavici na dunaji"
@swen mne velka cast rodiny byva na dedine a ak nie tak pochadza z dediny, takze u nas je vychodniarcina bezny jazyk, aj v skole so spoluziakmi.. ...
..no to viem dobre ako je snimi, ved ked sme hrali v playoff so slovanom tak som cital stale na hokej.sk diskusne forum po zapase tak som sa smial na nich..aj na tych ich plagatoch na stadione co mali
@swen vies co, netusim jak to je s halou...ja som pri stadione prakticky nebol od konca playoff..a to stavaju ajtak za stadionom, tam nechodim uz vobec...naposledy ked som videl tak tam boli len zaklady...ale tak na to maju este cas...to v pohode stihnu...v bratislave to zatial vyzeralo horsie, tam sa moc nepohli s tou halou..ale to stihnu tiez...ked niekto nalieva peniaze tak sa lahko stavia..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
104 komentov
...hornadu sa nebojim, uz ho kurva poznam..
Z bezpečnostných dôvodov budu Ružín vypúšťat, čo už sa aj robí aj za cenu, že obec Ružín je pod vodou, keď neprestane pršať budu nasledovať ďalšie obce a neubráni sa v konečnom dôsledku tomu ani mesto Košice. Je to z toho dôvodu preto, ako psi napísal v úvode. Zodpovední za prevádzku vodného diela nemôžu dopustiť aby sa voda dostala do tej výšky aby ohrozovala jej pretrhnutie.
Nie je vám čo závidieť!
?
@lelia obavam sa ze skupinova ejakulacia pri hornade by len zbytocne zvysila hladinu
ľudkovia, čo keby sme sa začali chovať proste EKOLOGICKY a PRIATEĽSKY K PLANÉTE, asi sme to už prehnali a planéta nás trestá
Za 15 minút má prísť tá vlna...som zvedavý či sa preleje.
inac suhlasim s @tomas - mozme si za to sami - vyrubavanim lesnych porastov, voda sa nema kde zachytit, tak stecie do kotlin, v ktorych sa najcastejsie nachadzaju rieky a potoky...
video bude tu, len...musim spravit novy nick, lebo jeden..sven... tu pise neskutocne hluposti a coraz viac ludiii si misli, ze to som ja.
moje videa budu od mosta pri splave, z dzungle len... musim ten novy nick, ti z neho napisem aby si vedel ze som to ja. .....aha :/ ved ani tepla voda nesla nikde, lebo teplaren bola off :/ ....
..aj ja som si vsimol, ze je este jeden sven..ale som sa naucil rozlisovat ze to je iny
..no, ze tepla voda nesla to som si ani nevsimol lebo teplu vodu moc nepouzivam..ale asi aj pekaren bola v pici bo vsetky potraviny zatvorene okrem tesca na jazere a v tescu som ajtak chlieb nezohnal..som musel cez terasu chlieb zhanat...uz dufam ze bude slnecno a do tyzdna bude uplny pokoj od tych zaplav...
.... no....precitaj si niekedy co pise, ja bi som mu dakedy aj daco napisal, len....potom bi bolo zle ze mu nadavam, ale on pise niekedy neskutocne....hluposti. ved...zalozil chlapec-sven diskusiu, ci bude 3 sv. vojna koli madarsku, to je uz ciste psycho.....
aha, no ja sa sprchujem kazdy den, takze....ale trubki boli este relativne zohriate, takze dalo sa osprchovat .....
...aha, hypertesco bolo dnes otvorene, ale obchodi v nom a primom zatvorene, dokonca dvere na obchodoch boli "zalepene" izolacnou penou ...co pochybujem zebi to zastavilo prival vody z rieky ako je hornad ......no vraj v utorok a stredu moze prsat, ale inak...az 32 stupnou v piatok
ja mám zatiaľ v riti len pivničku
..aj ja sa sprchujem kazdy den, lenze studenou vodou.....teplu vodu prakticky nepouzivam, takze som si ani nevsimol, ze nejde keby ze mi to mama nepovie..nj aj tu v tescu na jazere sice tesco otvorene tak v ramci moznosti..ale obchodiky boli zatvorene..som chcel ist do stavkovej tak som nemohol..tak to su optimisti s toou penou
...tak teraz by mi viac vyhovovalo keby bolo trochu chladnejsie lebo robim skusky a ked je prilis pekne vonku tak sa mi zle uci
no vraj nesla koli tym zaplavam na hornade. :/ ...... ved si mohol v meste ist, mesto bolo otvorene ... aj dnes som bol pozriet dole, hornad uz od vcera klesol o asi meter.
... no mne otom hovor, celi den sediet v skole :/ .....a vraj ma este teplejsie v druhej polovici :/
...nevidim z okna hornad, teraz som asi prvykrat videl, lebo hladina bola asi o 2-3 metre vyssia tak uz bolo vidiet taku cast...
...a bol som volit..
...aha
... koho si volil? ja nikoho,nebol som volit...
..no to viem dobre ako je snimi, ved ked sme hrali v playoff so slovanom tak som cital stale na hokej.sk diskusne forum po zapase tak som sa smial na nich..aj na tych ich plagatoch na stadione co mali
... jaaaaaaj ten hokej mi ani nespominaj, aj ja som to vtedy cital a..... ....inac vydel si ako stavaju tu treningovu halu? je uz vela postavena?