@tunidlo ekonomiku je aj v meste alebo krajine neide len o svetovu ekonomiku dokonca aj sam ak mas nejaky prijem ... hociaky a nieco si zato kupujes taaak ide o ekonomiku
Potom ale môžeš každého boha, ktorý to nejak ovplyvňoval (úroda, ovplynenie hocijakých iných statkov) rovno nazvať (okrem iného) bohom ekonomiky a otázka nie je potrebná
@tunidlo no nemozes , lebo ono ludia si to sami rozdelili... co ma uroda s ekonomikou ... .. nic .. ekonomika to je az ked ju chcel predat napriklad a kupit nieco ine ... no nic raz nato prides
Ono keby si si dal tú námahu a spojil ten môj príspevok s mojím príspevkom @5 a prečítal si spojenie slov úroda a obchodovanie, ušetril by si mi písanie tohoto príspevku
Keďže ľudia kedysi vnímali viac užšie ako širšie súvislosti, nemali si podľa mňa prečo vytvárať boha ekonomiky a radšej ostávali pri bohoch záležitostí, ktoré tú ekonomiku podmieňovali, ako úroda atd.
@blacktears ... no nebolo by to uplne od veci ... ale on bral iba zlate mince ... museli by sme jeho podnikatelsku strategiu trosku pozmenit ... ja navrhujem obojstranne cesty ... 2x vyssy zarobok ci ???
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Podľa mňa proste keď sa kmeňu zle urodilo, asi sa na nich boh úrody nasral ...
Ale asi nezvykli bežne meniť komodity s celým svetom, aby videli dosah hnevu boha ekonomiky ...
A ak áno, stále šlo len o boha úrody a o to, koľko sa urodilo Ferovi a koľko mne a jedine to ovplyvňovalo ceny pri obchodovaní ...
Potom ale môžeš každého boha, ktorý to nejak ovplyvňoval (úroda, ovplynenie hocijakých iných statkov) rovno nazvať (okrem iného) bohom ekonomiky a otázka nie je potrebná
Ono keby si si dal tú námahu a spojil ten môj príspevok s mojím príspevkom @5 a prečítal si spojenie slov úroda a obchodovanie, ušetril by si mi písanie tohoto príspevku
A mojou odpoveďou na prvú vetu je zasa @5 ...
Keďže ľudia kedysi vnímali viac užšie ako širšie súvislosti, nemali si podľa mňa prečo vytvárať boha ekonomiky a radšej ostávali pri bohoch záležitostí, ktoré tú ekonomiku podmieňovali, ako úroda atd.
Diskutovať sa dá aj rozumnejšie ako neustálym opakovaním "raz na to prídeš", však ty na to raz prídeš, nie?