Ak som správne pochopil paralelný vesmír má byť miesto kde je rovnaký svet ale konáme inak ako v tomto? Teda v prípade, že existuje Znamená to teda, že to čo je pre nás kniha môže byť paralelný vesmír? znie to bláznivo ale môže to tak byť?
Nemyslím si že sú, ale ak by boli, bolo by ich nekonečne veľa. Každý ďalší by sa od toho predchádzajúceho líšil iba trochu (napr. farba očí jedného človeka je iná), v ďalšom opäť nejaká zmena a tak donekonečna. Keby si sa ocitol v inom paralelnom svete, blízko toho svojho, možno by si nikdy nezistil, že nie si "doma", pretože by rozdiely boli nepostrehnuteľné (iba ak by si stretol sám seba). Ale keby si preskočil o 1000000 vesmírov ďalej, nejaký väčší rozdiel by si si všimol.
@nostroma presne toto iste napadlo aj mna. Je zaujimave ze dvoch ludi (nezavisle na sebe) napadne rovnaka myslienka.
Mna to napadlo ked som sa rozmyslal ci by bolo fyzikalne mozne cestovanie v case smerom spat. Existuju totiz casove paradoxy, ktore vylucuju moznost cestovania do minulosti (aspon v nasom vesmire)... a koncept paralernych vesmirov prave tieto paradoxy elegantne obchadza.
takže nič také ako paralelné vesmíry pravdepodobne neexistuje? Sám som tomu moc neveril ale chcel som počuť názory ľudí ešte mám otázočku ak tvrdíte, že neexistuje paralelný vesmír (teda forma bytia niekde inde) vylučuje to aj posmrtný život tzv. Život po živote?
Ja si myslím že proste v paralélných vesmíroch ide o to, že existuje každá možná dostupná realita, ktorú si vieš predstaviť. Povedzme 1. paralélny vesmír je tento, kde je naša zem a žijeme na nej. V 2. žijú na všetkých planétach iba mačičky, v ďalšom vesmíre teraz našu zem prepadli mimozemšťania a tak no
@xxar3s No tak lebo tých teórií vlastne až tak veľa nie je. Buď si presvedčený o tom, že existujú, alebo nie, a to sa ešte delí na niekoľko možností. Takže skôr či neskôr sa musí nájsť človek, ktorý má na to rovnaký názor
@padre557 Posmrtný život je niečo iné (aspoň podľa mňa). Keď zomrieš v tomto svete, ideš síce niekde inde, napr. inej dimenzie (alebo niečo podobné) ale stále to patrí k tomuto vesmíru.
Témou paralerných vesmírov sa zaoberá mnoho teoretikov. Niektorý si paralérne vesmíry vysvtelujú ako nekonečné množstvo rovnocenných vesmírov vychádzajúcich z rovnakého bodu, líšiacich sa v malých rozhodnutiach.
Iný zas presadzujú teóriu, že paralérne vesmíry, tiež vychádzajú z rovnakého bodu ale vznikajú postupne pri každodennom rozhodovaní.
ak by to bola pravda, myslim, ze tak by sa definovalo nebo peklo, svety, ktore nevidime. Je to teoria o slove, vymysleny pojem. Mna to netrapi. @padre557
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
ZEM 1
Si bohatý.
ZEM 2
Pri pôrode si zomrel
ZEM 3
Neexistuje, ľudstvo za zahubilo.
proste si predstav tento.cely svet,vesmir...naklonovany s nrjakou zmenou..
podla mna je to dost nelogicka predstava
Mna to napadlo ked som sa rozmyslal ci by bolo fyzikalne mozne cestovanie v case smerom spat. Existuju totiz casove paradoxy, ktore vylucuju moznost cestovania do minulosti (aspon v nasom vesmire)... a koncept paralernych vesmirov prave tieto paradoxy elegantne obchadza.
@padre557 Posmrtný život je niečo iné (aspoň podľa mňa). Keď zomrieš v tomto svete, ideš síce niekde inde, napr. inej dimenzie (alebo niečo podobné) ale stále to patrí k tomuto vesmíru.
Iný zas presadzujú teóriu, že paralérne vesmíry, tiež vychádzajú z rovnakého bodu ale vznikajú postupne pri každodennom rozhodovaní.