Pred pár dňami navštívil minoritný kostol sv ducha v Levoči Páter Elias z Malty. Bolo tam vraj plno ľudí v nádeji, že exorcista ich zbaví ich neduhov a možno aj hriechov.
Myslíte si, že môže exorcista konať zázraky?
to je blud, nad ktorým sa môžem akurát tak zasmiať :-d ako nehovorím že kniha vyháňač diabla ma nefascinovala ale žeby som tomu veril to určite nie, keď sa človek trochu zamyslí tak ho určite napadne že psychické poruchy tu boli stále, lenže vtedy si ľudia mysleli že to sú zlí duchovia či diabli v ich telách a cirkev sa toho chytila, ale jednoduché a naivné že?
počkať počkať...hore napísané nevraví o žiadnom vymetaní diabla, ale že: Bolo tam vraj plno ľudí v nádeji, že exorcista ich zbaví ich neduhov a možno aj hriechov.
to už sa dajú aj hriechy takto riešiť? šak asi hej , keď už sa farárkovi platí, aby sa modlid za niekoho
ale btw: take naozajske vyhananie diabla...fil exorcizmus Emily Rosovej bol dobry..dostala som sa aj k vraj naozajskemu vyhananiu niekde v Rusku a bolo to strasne moc strasidelne..
@8 ja uz v Boha neverim davnejsie a nejaky exorcista by ma o tom nepresvedcil...ale keby mi ponukne miesto osvietenia balik penazi hned by som bol silne veriaci
Nechceš ty nejak moc plakať? Pozor na to, lebo si ťa niekto (predpokladám, že nesprávne) ešte začlení do emo komunity.
Veď ja mu neberiem, že verí ... Veď jasne písal ako funguje jeho viera, tak prečo by mi tým aj nemohol pomôcť? Ty vari spochybňuješ jeho vieru keď ma napomínaš za takú prosbu, ktorej by mohol pomocou svojej viery vyhovieť?
No samozrejme, že určitá pravdepodobnosť tam je a hrozba sa nad človekom vznáša ako búrkový mrak ... A o to viac keď chce plakať nad malichernosťami ...
No rozhoduje samozrejme to, či to pozorovateľ považuje za malichernosť, ak totiž áno tak sa pradepodobnosť pomyselného zaradenia medzi členov skupiny okolo emo štýlu zvyšuje
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
74 komentov
určite tam aj dosť zaváži aj psychika tych ludí, a že v to veria
je to podla mna jedno s druhym
ale tak každopadne je to zaujímavé
to už sa dajú aj hriechy takto riešiť? šak asi hej , keď už sa farárkovi platí, aby sa modlid za niekoho
ale btw: take naozajske vyhananie diabla...fil exorcizmus Emily Rosovej bol dobry..dostala som sa aj k vraj naozajskemu vyhananiu niekde v Rusku a bolo to strasne moc strasidelne..
Keby som uvidela ten skutok milosrdenstva na tebe, sto percentne uverím.
Predstav si, že exorcista nad tebou bude mrmlať svoju modlitbu a teba zrazu niečo osvieti.
Povieš si: Pane vstupujem do tvojich služieb!
Poprosila by som Tomasa, aby ti udelil tytul svätec birdzu
Ale to znamená, že si veril.
Ja neviem či naozaj má exorcista moc vyháňať zlých duchov z tela, ale poznám dosť ľudí ktorí tomu veria a zaplatili by za "uzdravenie" hotový balík.
inak toho typka s linkami zas zmazali
K teme: exorcista zazraky urcite nekona, ale zlych duchov z tela vyhnat vie. Tomu verim.
Ale Exorcizmus ako vyhananie Demonov a Duchov, je podla mna dost zaujimave a fascinujuce,
A hlavne ked kukam tie dokumenty
A kto má rád fanatikov? Všimla som si.
@12
Fakt tomu veríš?
@13
Už chápem tvoje nálady.
fararkovi, ako ho ty nazývaš sa neplatí za to, aby sa za niekoho modlil
tomu sa hovorí niečo ako "úmysel sv.omše"
a tie peniaze ktoré máš ty na mysli, byvaju zväčša dobrovolne
a určite nejdu do sukromnej kapsy
no neviem, možno máme odlišné "informácie" :p
@15 hej, ten bol perfektný
a stavim sa o cokolvek, ze tie peniaze idu do cejsi sukromnej kapsy
ale zasa nehadž všetkých do jedného vreca, aspon tak to vyznelo :p
ale určite takí nie sú všetci....
Nemôžeš všetkých hádzať do jedného vreca.
Za sv omšu za niekoho sa platí stovka, ale aj to kto dá dá, kto nie nie, ale oni nikoho nežiadajú o korunky.
A korunky zo zvončeka rozdajú miništrantom.
Každý aj obyčajný veriaci môže konať zázraky ak má pevnú vieru. Všetko je to o viere.
a je smutné,že maš "skusenosti" len o takýchto ludoch
a predstav si, ano žiju,.... len zaujímave,že si na nich ešte nenatrafila
ale raz možno....
Tak mi trocha pomôž aspom keď už je to také jednoduché ...
Napr. ver, že si nájdem nejakú fajnú babu, dohodnuté?
To je jedno, ja nie som veriaci, on je, ja neverím, ale ak bude on tak som v suchu, nie?
Ja neviem nájsť odpoveď ani na to, čo je to zázrak? ...
Prečo? Tak som pochopil z toho jak je to napísané
aspon mne to tak pride
ak ti krivdím, vopred sa ospravedlnujem
su to len moje pocity
to je skôr na zaplakanie
ked niekto v niečo verí, tak je to jeho vec
a jednoducho mi pride pritiahnuté za vlasy, ked sa niekto z druhych vysmieva
Nemyslím vo filmoch.
Ty sám sebe hovoríš, že z toho robíš komédiu a frašku?
Nemáš trocha rozdvojenú osobnosť?
eden 22 ročný chalan napísal na papierik že túži si nájsť dobré dievča.
Počas Nedeľnej omše to obetoval na oltári.
pakoval to asi dva mesiace a to dievča si našiel, a teraz je šťastne ženatý a majú aj dieťa.
No dobre, možno to bola náhoda, ale faktom ostáva že sa to stalo a že ten chalan tomu
verí že Boh ho vyslišal.
ale spravne, pochopil si, patrilo to tebe...
Ahaaa
Nechceš ty nejak moc plakať? Pozor na to, lebo si ťa niekto (predpokladám, že nesprávne) ešte začlení do emo komunity.
Veď ja mu neberiem, že verí ... Veď jasne písal ako funguje jeho viera, tak prečo by mi tým aj nemohol pomôcť? Ty vari spochybňuješ jeho vieru keď ma napomínaš za takú prosbu, ktorej by mohol pomocou svojej viery vyhovieť?
nespochybnujem jeho vieru, ale zamýšlam sa nad tou tvojou prosbou
len tvrdím, že je rozdiel, ked je ta prosba uprimna a ked je to spojené napr.s ironiou, ktoru som tam citil v tvojom pripade
ak si to myslel važne, tak ako som už spomínal, vopred sa ti ospravedlnujem, s tym nemám problém
Alebo to je nová hra?
1. Zasa??
2. Plač si sem predsa priviedol ty ...
... ... No veď úprimne by som chcel dobrú babu a budem úprimne rád ak mi @lava vyhovie
oukej tak potom tak ako si si to uprimne želal, tak ja ti to uprimne prajem
Nie, veď ty si písal, že je to na zaplakanie
A ďakujem
a nemáš zač
No samozrejme, že určitá pravdepodobnosť tam je a hrozba sa nad človekom vznáša ako búrkový mrak ... A o to viac keď chce plakať nad malichernosťami ...
ale to je teraz už od veci
toto fotum je o niečom inom
Nevravím, že áno, ale jeho profil sa tým blíži k škatuľke s názvom emo
Prečo ste prestali?
Pokračujte...noo 77 ešte nemám
ste vyzerali jak rozhádany manželský pár
@59 prečo chceš presne 77?
Ale sa mi páčila hádka na úrovni
a nie je fer škatulkovat človeka napr. podla profilu, ked toho človeka nemáme možnost bližšie poznať
@64 hádka na urovni? tak to som ešte veru nepočul
Pôvodne to mala byť diskusia o exorcizme, a čo ste z nej spravili?
aspon za seba hovorím
nemam problém si priznať vinu
akosi sa to zvrto čudnym smerom...
a to už ked tu začal emo zamiešavať....
ne nechať to už tak
prepač
To sa ti povie, že nezabúdaj ... A čo mám robiť keď furt zabúdam?
DiskriminujeŠ ľudí s Alzheimerom, z toho mi je do plaču
nechaj už radšej tuto bezduchu debatu tak
Ešte by som rada vedela, či ťa to baví.
Ak je to seriózna otázka tak väčšinou hej
Aj keď pri hentom príspevku už to nemalo taký šmrnc
Ja určite nie, ja na teba nemám.
Ale jedného z nich nahovorím na slovný súboj s tebou.