Vsimla som si, ze ked si pridam fotku do fotoalbumu, tak ju birdz stmavi a rozmaze. Mozem dat hocaku ostru fotku a predsa tu vyzera, akoby ju fotil niekto s parkinsonom. Preco je to tak?
@india - nuz stmavnutie NIE JE FUNKCIOU, ale MOZE SA STAT pri kompresii obrazku.
BIRDZ (a robia to vsetky servery aj ine portaly, resp. vacsina) pri uploade spracovava fotku, zmensuje jej velkost, niekedy jej znizuje kompresiu, aby sa obrazky pre uzivatelov nacitavali rychlejsie. Nie sme fotobanka, kde si ludia kupuju fotky vo velkom rozliseni. Pri tomto procese dochadza k zmensovaniu fotky a znizeniu jej percentualnej kvality (na vacsine fotiek sa kvalita neznizuje, resp. uzivatel maximalne postrehne ze sa zmensila velkost fotky, ale nema pocit ze klesla kvalita), samozrejme ak je fotka specialne nastavena a specialne filtrovana (napr. ak si si ju v Photoshope upravovala a ma specialne farby) tak to BIRDZ nema ako vediet a proste ju standartne zmensi (co moze pri niektorych fotkach teoreticky sposobit stmavnutie alebo zblednutie - ale opakujem tyka sa to len fotiek, ktore boli pred uploadom upravene, resp. vacsina (98%) fotiek nie je stmavnuta ani zblednuta, len zmensena.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Fotka je upravovaná cez PHP, zmenšuje sa a znižuje sa jej kvalita aby nezaberala toľko miesta na disku servera.
Apeluj na Tomáša.
@galinka vobec ziadna fotka ti nejde uploadnut ?
"Vsimla som si, ze ked si pridam fotku do fotoalbumu, tak ju birdz stmavi a rozmaze."
tak si ju pred pridavanim zosvetli a zostri
BIRDZ (a robia to vsetky servery aj ine portaly, resp. vacsina) pri uploade spracovava fotku, zmensuje jej velkost, niekedy jej znizuje kompresiu, aby sa obrazky pre uzivatelov nacitavali rychlejsie. Nie sme fotobanka, kde si ludia kupuju fotky vo velkom rozliseni. Pri tomto procese dochadza k zmensovaniu fotky a znizeniu jej percentualnej kvality (na vacsine fotiek sa kvalita neznizuje, resp. uzivatel maximalne postrehne ze sa zmensila velkost fotky, ale nema pocit ze klesla kvalita), samozrejme ak je fotka specialne nastavena a specialne filtrovana (napr. ak si si ju v Photoshope upravovala a ma specialne farby) tak to BIRDZ nema ako vediet a proste ju standartne zmensi (co moze pri niektorych fotkach teoreticky sposobit stmavnutie alebo zblednutie - ale opakujem tyka sa to len fotiek, ktore boli pred uploadom upravene, resp. vacsina (98%) fotiek nie je stmavnuta ani zblednuta, len zmensena.
kedy splna fotka take kriteria, ze to tam naskoci?
(Akože ak mám fotku ktorá má na šírku okolo 3000px, ale má len okolo 400KB, že by mi to tiež odmietlo ako priveľkú fotku? )