samozrejme, ale ked to tí rodičia "nedokážu" a potom im to decko skáče po hlave, tak im treba
ak je to nutné a to je vždy pri výchove, tak to treba urobiť , ved dieťa sa pouči iba z vlastnej chyby a ked mu nikto neda najavo čo nesmie a kde sú hranice , samozrejme bude nezvládnutelné, a ak bytdostalo 2-3 krát "fyzický trest" už by určité veci určite prestalo robiť
Raz som niekde bola... Videla som takého "ropušníka" ako hrozne, naozaj hrozne, silno bije svojho syna... Bol taký malý S plačom šiel k mame... A tá ho tiež len poriadne strieskala... A ešte ich ten chudáčik malinký musel držať za ruky... Obidvoch... Keby práve nie som v autobuse tak im idem tak vyp*čovať že až
tak bachnut male decko po zadku to urcite hej, ved tak sa to najlepsie nauci ze co je zle a co nie... co mu je to platne ked mu budete rozpravat a ono tomu nerozumie...
sú isté situácie, v ktorých malému detskému mozočku diplomatickou cestou nevysvetlíš... musí pochopiť, že existujú prípady v ktorých musí skloniť hlavu a podriadiť sa. samozrejme, nepodporujem žiadne pravidelné bitky či nebodaj despotizmus... pokiaľ to pôjde vyriešiť pacifisticky, je rodič šťastný človek ale raz za čas, (ak je to fakt nevyhnutné) jedna otcovská nikoho nezabije
@sasi2680 bud ta biju alebo yb ta mali .. nechcem byt pokrytec ale podla fotky ty si .. vyzeras ako rozmaznane decko co o tom hovno vie .... nevies akle je to byt bita ... a len uplne jebnuty ludia biju svoje deti....
- myslim bit .. nie preplasknut ... bez toho sa neda ....
mne mama od nejakych osmich deviatich rokov nedala ani facku .. a to ze mala dovod na to ...
ale jednoducho ked je na tom rodic tak zle ze nevie svoje dieta vychovat inak ... tak to je jeho jebnutost a to dieta je len obet...
@ejo333 nechcem byť pokrytec, ale ty si asi dosť idiot, keď súdiš ľudí podľa fotky a ten koment čo som napísala, som myslela také "bitie", že napríklad jednu dve "po zadku".. nie mlátiť ich aby mali modriny a čo.. mama mi zvykla dať pár krát cez ústa, keď som si to zaslúžila a som tu..
tak presne o tomto sme sa bavili na Teórii výchovy... dieťa do istého veku slovnému pohrozeniu alebo pokarhaniu nerozumie, učí sa metódou pokus/omyl a to klasické placnutie po zadku (skutočne len jemné, nehovorím o remeni alebo fackách, to nie) je pre dieťa znamením, že niečo neurobilo dobre. V staršom veku ked´ už dieťa rozumie a dokáže pochopiť výstrahu, varovanie a pokarhanie, sú telesné tresty zbytočné. Pomáham vychovávať 5 ročné dieťa, takže sa riadim vlastnými skúsenosťami, nie len teóriou. Samozrejme som proti bitke, mláteniu, nebodaj kopancom a podobne. Ale súdiť rodiča za jednu výchovnú je prehnané.
nejaké to preplácnutie v predškolskom veku nikoho nezabila. rovnako ani sem tam výchovná facka ale zas nie nejaký hardcore, že tlcť niekoho káblom a podobne.
No ako mne sa to nepozdava, takze oznacila som nie. Ale neodsudzujem to a aj chapem dovody pre. Ja som vsak nazoru (aj ked to znie mozno zvlastne), ze vychova dietata je v zasade to iste ako vychova psa. A tu, aspon ja, fyzicke tresty absolutne vylucujem. Ale plati to hlavne aj v mnohych inych bodoch ako zasadovost, odmeny, pochvaly...
určite nie každý prehrešok treba riešiť ručne-stručne (videla som živý príklad ako to na dieťa môže zle zapôsobiť), ale určite sa nájdu pri výchove aj také situácie, kde zase slová nestačia a dieťa to buď nevie, alebo nechce pochopiť inak, než nejakým takýmto trestom.
ja sama som v živote dostala asi dve facky, toť vše.
rozumny clovek dokaze dieta vychovat aj bez toho aby ho bil, fyzicke tresty vedu len k tomu ze ti zacne dieta klamat aby sa im vyhlo a casom strati v rodica uplne doveru a nebude mu hovorit absolutne nic. Mam to odskusane.
Mam dojem, ze bez akychkolvek fyz. trestov, iba pod vplyvom dobreho slova take deti coskoro "prerastaju rodicom cez hlavu". Myslim, ze je to takmer nezbytne, pretoze maloktore dieta je natolko rozumne, aby mu samemu doslo hned na prvy raz, co smie a co nie.
Mám kamošku, ktorú jeden čas otec bil, a ona sa doteraz bojí každého prudšieho pohybu, ktorý urobí dospelý muž smerom k jej hlave. Ale samozrejme jedna-dve výchovné obzvlášť pri deťoch do 6 rokov neuškodia. Ale keď ocino vylepí mne, tak to je dosť nepríjemné.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
138 komentov
a naučí sa, že život sa nemazná
ak je to nutné a to je vždy pri výchove, tak to treba urobiť , ved dieťa sa pouči iba z vlastnej chyby a ked mu nikto neda najavo čo nesmie a kde sú hranice , samozrejme bude nezvládnutelné, a ak bytdostalo 2-3 krát "fyzický trest" už by určité veci určite prestalo robiť
je to NEVYHNUTNÉ
a v podstate som proti akymkolvek fyzickym trestom
- myslim bit .. nie preplasknut ... bez toho sa neda ....
mne mama od nejakych osmich deviatich rokov nedala ani facku .. a to ze mala dovod na to ...
ale jednoducho ked je na tom rodic tak zle ze nevie svoje dieta vychovat inak ... tak to je jeho jebnutost a to dieta je len obet...
Ejo333 >
"myslim bit .. nie preplasknut ... bez toho sa neda"
Sasi2680 >
"som myslela také "bitie", že napríklad jednu dve "po zadku".. nie mlátiť ich aby mali modriny"
a tie súdy podľa avatarovej foto snáď ani nemyslíš vážne
ja sama som v živote dostala asi dve facky, toť vše.
@27 @20 je to spoľahlivejšie než by sa zdalo... a absolútne nie som pokrytec.. aj keď priznávam, že som občas povrchný ...
Koľko z vás, ktorých bili odpovedalo, že sú ZA bitky a naopak koľko z vás čo vás nebili ste proti ? ...
Skúste odpovedať podľa zistíte niečo zaujímavé...