@lawey ze vyrastla...to by mohol povedat nejaky 25 rocny metlak ze z toho vyrastol..skratka sa ti nepacia..ale ani Afer forever neni cisty goth no Tristania s Vibeke bola Tristania
(nejdem ich odsudzovať, mám ich strašne rád ) ale: Evanescence sú tak ako povedala sama Amy DARK ROCK, teda temný rock s nejakým tým metalovým prvkom Amy nikdy nepovedala že sú gothic rocková či metalová kapela
@jerry483 dark rock? To kerý kristus vymyslel? To som veru ešte nepočula....ale zasa ked to vyriekla tak nech si sú čo chcú....
@stmortiis nie ze nepacia... napr. Tristaniu mam stale strasne rada.... Ale niektormi kapelami sprotivilo...ako wtihin ked som divala na nejaky koncert 5x ci kolko sa tma rpezliekala, mali biele podium, nechala sa tam vznasat v klietke, vyrastli tam tri ci kolko anfukovacich fazul ci ruzi ci cot o bolo....a takto by som mohla opisovat mnohe...viem ze nieje to len v tomto zanry ale proste ja som drbnuta... tak mam i drbnute nazory...
inak dala som si do guglaca vyhladavat "dark rock" a tma mit o cosi naslo, potom nemecku vikipediu a iron maiden - fear of the dark a dalej som nedivala
Nightwish, Epica a Within Temptation=moje tri najväčšie lásky, od ktorých mám v mobile najviac pesničiek Potom ešte After Forever, Eyes of Eden, HammerFall(aj keď to nie je gothic metal a tak Je ich viac no...
aby som sa vyjadrila k @lawey ze z toho vyrastla, tak ja to chapem tak - lebo aj u mna je to tak podobne, ze ked som zacinala pocuvat metal, tak som zacinala s niecim menej tvrdym, ako je symphonic, gothic a podobne a casom som zacala pocuvat aj nieco tvrdsie, takze teraz sa mi niektore gothic a symphonic zdaju moc slabe alebo ako to nazvat... ale este obcas si nieco vypocujem... je totiz sranda, ked mi ide co ja viem desat pesniciek same arch enemy a stary therion a zrazu za tym nejake within temptation(poklial ich neprekliknem, lebo casto na nich nemam naladu) ale uz spominana Tristania, tak to je nieco, coho by som sa len tak nevzdala... mozno pre tie ich (hlavne na starsich albumoch) caste death/black vokaly, cim to pekne pritvrdzuju
ale inak z gothic si obcas este vypocujem stare Theatre of tragedy, Sireniu(ak by tam nespieval Morten (ex-Tristania) tak by ma to asi nebavilo sudiac podla niektorych pesniciek) a potom aj Nightwish, ktory je sice symphonic ale kedze je to pomerne podone, tak mi nedalo ich nespomenut
minule som ešte pár vecí spomenúť zabudla síce od gothic, čo sa hudby týka, už výrazne upúšťam, gothic veci ako napr. oblečenie alebo taká tá gothická morbídnosť, ako fotky na cintorínikoch a podobne sa mi stále páči
a samozrejme, aj gotika ako architektonický sloh má svoje čaro...
@mielikki tým lepšie už ma všetky tie zbláznené puberťáčky čo zhovaďujú gotiku tým, že tam radia Nightwish serú... starých NW mám rada, ale Anettka má s gotikou toľko ako Carcass
@gothicdaniela fajn.. poznám tvoj názor na súčasný NW...ale ani s Tarjikou neboli gothic... a netuším, či je to zhovaďovanie...možno je to tým, že už nejak neinklinujem k tomuto podžánru, prešla som na niečo tvrdšie..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
pre mňa jednoznačne EPICA no a ptm Tristania
Ostatné sú nudné a strašne oničom.... celkovo som už asi vyrástla z tochto štýlu...ale tristania je proste tristania
a ktej tristánií som zabudla dodat ze este tam je aj hodne doomu
Este sa mi paci Disturbed, tiez neviem zaradit.
(nejdem ich odsudzovať, mám ich strašne rád ) ale: Evanescence sú tak ako povedala sama Amy DARK ROCK, teda temný rock s nejakým tým metalovým prvkom Amy nikdy nepovedala že sú gothic rocková či metalová kapela
takže taK ! a žiadne dohady už
@stmortiis nie ze nepacia... napr. Tristaniu mam stale strasne rada.... Ale niektormi kapelami sprotivilo...ako wtihin ked som divala na nejaky koncert 5x ci kolko sa tma rpezliekala, mali biele podium, nechala sa tam vznasat v klietke, vyrastli tam tri ci kolko anfukovacich fazul ci ruzi ci cot o bolo....a takto by som mohla opisovat mnohe...viem ze nieje to len v tomto zanry ale proste ja som drbnuta... tak mam i drbnute nazory...
@krutafunebracka sak my vieme ze teba sa malo veci páči málo veci znášaš ale aj tak ta mame radi peace love emphaty
ale inak z gothic si obcas este vypocujem stare Theatre of tragedy, Sireniu(ak by tam nespieval Morten (ex-Tristania) tak by ma to asi nebavilo sudiac podla niektorych pesniciek) a potom aj Nightwish, ktory je sice symphonic ale kedze je to pomerne podone, tak mi nedalo ich nespomenut
fiiha, akosi som sa rozpisala...
a samozrejme, aj gotika ako architektonický sloh má svoje čaro...