Akoze bojim sa do toho ist. Stale sa stretavam s protichodnymi nazormi, ze woooow nemoze sa ti nic stat a ze co si z doby kamennej, atd.. A ini zase vravia, ze ak nemusis, tak to neber predsa je to zasah do organizmu. Tak ja neviem..a bojim sa neziaduci
Mne doktor povedal, ze ak vies spravne pouzivat kondom, je ucinny na 100pro..proste toho sa nebojim..ide len o to ci mam vyskusat HAK abo nie..ale asi je naj nic do seba zbytocne nedavat..abo to nieje az take hrozne? fakt neviem, piste sem, ake mate skusenosti ale uz som o tom precitala nespocetne vela, a vsade same neziaduce ucinky, problemy, zmeny..
Myslím, že tých pozitív sa nájde aspoň tak veľa ako toho negatívneho.
A pokiaľ ide o nežiadúce účinky .. nemáš isté, že to bude trápiť aj teba, všetko sa dá vyriešiť vhodným typom hak, ja osobne som nepocťovala žiadne nežiadúce účinky, práve naopak.
A pokiaľ ´sa sleduješ´ tak nemyslím, že by sa mohlo stať volačo vážne.
Len proste treba si dať spraviť všetky tie potrebné testy (čo by mal pochopiteľne urobiť každý gynekológ) a poradiť sa s ním, čo by ti mohlo najlepšie vyhovovať.
Poviem Ti ako som sa rozhodovala ja, snáď Ti pomôžem. HAK beriem prvý mesiac, predpísala doktorka mi po vyšetreniach (odberu krvi a pár drobnostiach) v prvý deň menštruácie predpísala Triqilar s tým, že ak by som pociťovala nejaké negatívne zmeny zdravotného stavu, mám hneď vysadiť a ísť si pre iné- niekedy stačia žene slabšie, alebo s iným pomerom estrogénu napr.
Ako povedala @tysha ak máš partnera už dlhšie je myslím pre teba výhodnejšie dať si ju predpísať. Žiadne stresy pri sexe. A bez kondómu je to 100% lepšie, čo Ti povie asi každý chalan. Samozrejme ak máš istotu, že tvoj partner je dokonale pohlavne zdravý. Ale odbáčam
Ber to tak, že za vyskúšanie nič nedáš. Napr. môj Triquilar nie je ani drahý. Ak Ti nebudú sedieť, jednoducho vysadíš a prejdeš na iné, alebo nebudeš brať žiadne. Za vyskúšanie nič nedáš. Čo by som Ti však nedoporučovala je všeobecná antikoncepcia. Tá ma len jeden klad- že neotehotnieš, a milión záporov (podráždenosť, náladovosť, možnosť dávenia...). Inak doteraz neviem či mne na predpis nedala doktorka všeobecnú ale vyhovuje mi.Ale vravím, ak ti antikoncepcia sadne, už máš len jediný problém.Užívať ju cca v rovnajú hodinu.Na čo ja často zabúdam
aaa, uz viem co to je, to je HAK - Hrvatski AutoKlub, jasne, tam som hladal minule ze pokial uz maju chorvati dialnicu ked som isiel do chorvatska, uz viem
jj.. nie sme v dobe kamennej.. a aj ked je to zásach do organizmu.. predsa len to nie sú lentilky.. normálna a zdravá žena to zvládne.. bez problemov.. a ak.. zmeníš, vysadiš.. alebo sa nejako dohodneš s doktorkou..
@adrenalineismylife - preboha, čo je to všeobecná HAK? to počujem prvý krát aj napriek tomu že HAK beriem už dva roky a mám pocit, že v tom mám prehľad....
a @ententiky - kým nevyskúšaš sama, ťažko ti radiť. ja som sa nebála a to bolo dobre. odporúčam ti hlavne nezanedbať vyšetrenie u gynekológa - rodinná anamnéza, krvné, pečeňové testy, výška, váha, krvný tlak...
osobne ti odporúčam kvalitnú HAK, takže žiadne na Tri- trojfázové za 150sk na mesiac...trojfázovú iba ak by si mala problémy s cyklom...samozrejme že nemusí sa ti nič stať s lacnou a zastaralou antikou, ale predsalen, moderná ktorá má hormóny viac prispôsobené tým ženským je pre mňa upokojujúca a zároveň aj šetrnejšia k telu.
ja mám Yadine, myslím že aj tebe predpíše doktor niečo so strednou dávkou estrogénu, lebo mladým holkám sa nízkoestrogénová nedoporučuje....platím si za ňu okolo 1300 na tri mesiace, samozrejme spolupodieľa sa na tom aj ten, ktorý má z toho taktiež isté benefity
a ja si ju chválim....spoľahlivé, účinné, jednoduché...a pokiaľ máš prehľad o svojom zdravotnom stave, tak podľa mňa minimálne rizikové.
a ešte...zmeň doktora, ktorý ti povedal, že kondóm je 100% antikoncepcia...
Ten doktor to asi tak myslel ze 100%, ze ked ho spravne nasadis tak ti nepraskne. A ked nekupujes nejake smejdy by nemal byt ani problem priamo od vyrobcu, ze by bol defektny.
Antikoncepcia sa podľa mňa oplatí..je celkom spoľahlivá keď ju berieš pravidelne.Pokiaľ máš dlho partnera tak je to naozaj dobré riešenie
Ale daj si záležať na výbere značky..proste ti musí sadnúť...
Ja som brala HAK asi rok ..Zmiernili sa mi bolesti pri menštruácii a bola slabšia ako predtým,zväčšili sa mi prsia zmizlo mi akné a ani som nepribrala...To bolo fajn
A prednedávnom som ju vysadila....prsia sa mi zmenšili a menštruácia je ako predtým..bolestivá jak sviňa
A navyše sa u mňa objavili bolestivé kŕčové žily...preto ak ťa začnú bolieť nohy nepodceňuj to a zmeň značku.
Asi nie každému to sadne...ale nepodceňuj svoj zdravotný stav a ak sa objavia komplikácie radšej sa poraď s doktorom prajem veľa šťastia..rozhodne to skús
tiež som sa bála- bála som sa priberania a podobných nežiadúcich účinkov-a o si budeme navrávať, toho priberania sa bojí každý asi najviac..
nakoniec som dostala HAK ako prevenciu proti akné.. mám BELARU (1000sk na 3mesiace).. a som spokojná.. celý mesiac som sa kontrolovala a môžem povedať, že som nepribrala, mám bezbolestnú a kratšie trvajúcu a miernejšiu menštruáciu, vyčistila sa mi pleť a klop-klop, žiadne iné problémy..
v prvý mesiac mi opúchala ľavá noha, tak som to samozrejme povedala gynekológovi a povedal, že ak by sa to opakovalo, mám sa ozvať..a naštastie je to už v pohode..
dokonca som použila HAK na oddialenie menštruácie, keďže som bola na dovolenke..
ale ako bolo somenuté, pokiaľ si zdravá, telo sa s tým vyrovná..
odporúčam, ale treba dodržiavať stanovený čas užívania
ja som s tý spokojná už beriem rok.. existuje Hak aj s malým obsahom hormónov.. jasné všetko je dnes škodlivé takže je jedno či berieš alebo nie.. aspoň ja si to myslím..
Ja mám Minisistron na tri mesiace platím do (500sk) cca 16,6 € som s ňou spokojná, ako som hore písala beriem ju už takmer rok.. . Prvýkrát som sa bála len toho že priberiem ibaže moja váha sa počas toho roku nijak nezmenila.. p.s- prsia mi tiež nenarástli..
Ja som v mojej HAK nenašla ani jedno negatívum... nemusím sa spoliehať na nepraktické kondomy, upravený pravidelný a hlavne kratší cyklus, žiadne vedlajšie účinky...
Beriem Novynette tá ma vychádza na tri mesiace na 23€
@adrenalineismylife - no zvláštne, lebo ja nepoznám ani jednu HAK ktorú by ti v lekárni vydali bez predpisu, to možno len na čierno a to vôbec nie je dobré riešenie...
@petika - na tú nohu dávaj pozor, môže to byť príznak trombózy...sleduj si to....a priberanie nebolo to čo ma trápilo keď som chcela začať brať HAK...skôr som sa bála tlaku, lebo mne niekedy dosť skáče...ja som taký stressman...
@ayreen no už je to práveže v pohode.. bolo to len prvý mesiac a som rada...sledovala som sa ako sa len dalo až som sa nakoniec bala, ze si to vyvolam sama
@lucinkahc ja viem, poznám tvoju spolužiačku a dokonca mám od nej pozicanu knihu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
A pokiaľ ide o nežiadúce účinky .. nemáš isté, že to bude trápiť aj teba, všetko sa dá vyriešiť vhodným typom hak, ja osobne som nepocťovala žiadne nežiadúce účinky, práve naopak.
A pokiaľ ´sa sleduješ´ tak nemyslím, že by sa mohlo stať volačo vážne.
Len proste treba si dať spraviť všetky tie potrebné testy (čo by mal pochopiteľne urobiť každý gynekológ) a poradiť sa s ním, čo by ti mohlo najlepšie vyhovovať.
Čiže ja hovorím áno
Ako povedala @tysha ak máš partnera už dlhšie je myslím pre teba výhodnejšie dať si ju predpísať. Žiadne stresy pri sexe. A bez kondómu je to 100% lepšie, čo Ti povie asi každý chalan. Samozrejme ak máš istotu, že tvoj partner je dokonale pohlavne zdravý. Ale odbáčam
Ber to tak, že za vyskúšanie nič nedáš. Napr. môj Triquilar nie je ani drahý. Ak Ti nebudú sedieť, jednoducho vysadíš a prejdeš na iné, alebo nebudeš brať žiadne. Za vyskúšanie nič nedáš. Čo by som Ti však nedoporučovala je všeobecná antikoncepcia. Tá ma len jeden klad- že neotehotnieš, a milión záporov (podráždenosť, náladovosť, možnosť dávenia...). Inak doteraz neviem či mne na predpis nedala doktorka všeobecnú ale vyhovuje mi.Ale vravím, ak ti antikoncepcia sadne, už máš len jediný problém.Užívať ju cca v rovnajú hodinu.Na čo ja často zabúdam
a @ententiky - kým nevyskúšaš sama, ťažko ti radiť. ja som sa nebála a to bolo dobre. odporúčam ti hlavne nezanedbať vyšetrenie u gynekológa - rodinná anamnéza, krvné, pečeňové testy, výška, váha, krvný tlak...
osobne ti odporúčam kvalitnú HAK, takže žiadne na Tri- trojfázové za 150sk na mesiac...trojfázovú iba ak by si mala problémy s cyklom...samozrejme že nemusí sa ti nič stať s lacnou a zastaralou antikou, ale predsalen, moderná ktorá má hormóny viac prispôsobené tým ženským je pre mňa upokojujúca a zároveň aj šetrnejšia k telu.
ja mám Yadine, myslím že aj tebe predpíše doktor niečo so strednou dávkou estrogénu, lebo mladým holkám sa nízkoestrogénová nedoporučuje....platím si za ňu okolo 1300 na tri mesiace, samozrejme spolupodieľa sa na tom aj ten, ktorý má z toho taktiež isté benefity
a ja si ju chválim....spoľahlivé, účinné, jednoduché...a pokiaľ máš prehľad o svojom zdravotnom stave, tak podľa mňa minimálne rizikové.
a ešte...zmeň doktora, ktorý ti povedal, že kondóm je 100% antikoncepcia...
Ale daj si záležať na výbere značky..proste ti musí sadnúť...
Ja som brala HAK asi rok ..Zmiernili sa mi bolesti pri menštruácii a bola slabšia ako predtým,zväčšili sa mi prsia zmizlo mi akné a ani som nepribrala...To bolo fajn
A prednedávnom som ju vysadila....prsia sa mi zmenšili a menštruácia je ako predtým..bolestivá jak sviňa
A navyše sa u mňa objavili bolestivé kŕčové žily...preto ak ťa začnú bolieť nohy nepodceňuj to a zmeň značku.
Asi nie každému to sadne...ale nepodceňuj svoj zdravotný stav a ak sa objavia komplikácie radšej sa poraď s doktorom prajem veľa šťastia..rozhodne to skús
tiež som sa bála- bála som sa priberania a podobných nežiadúcich účinkov-a o si budeme navrávať, toho priberania sa bojí každý asi najviac..
nakoniec som dostala HAK ako prevenciu proti akné.. mám BELARU (1000sk na 3mesiace).. a som spokojná.. celý mesiac som sa kontrolovala a môžem povedať, že som nepribrala, mám bezbolestnú a kratšie trvajúcu a miernejšiu menštruáciu, vyčistila sa mi pleť a klop-klop, žiadne iné problémy..
v prvý mesiac mi opúchala ľavá noha, tak som to samozrejme povedala gynekológovi a povedal, že ak by sa to opakovalo, mám sa ozvať..a naštastie je to už v pohode..
dokonca som použila HAK na oddialenie menštruácie, keďže som bola na dovolenke..
ale ako bolo somenuté, pokiaľ si zdravá, telo sa s tým vyrovná..
odporúčam, ale treba dodržiavať stanovený čas užívania
veľa šťastia
Beriem Novynette tá ma vychádza na tri mesiace na 23€
@petika - na tú nohu dávaj pozor, môže to byť príznak trombózy...sleduj si to....a priberanie nebolo to čo ma trápilo keď som chcela začať brať HAK...skôr som sa bála tlaku, lebo mne niekedy dosť skáče...ja som taký stressman...
@petika spoluziacke tiez opuchla noha a bolievala ju a nakoniec zistili ze ma trombozu...
@lucinkahc ja viem, poznám tvoju spolužiačku a dokonca mám od nej pozicanu knihu