Zdravím! Chcel by som ísť študovať históriu (mozno spojenú s archeológiou /egyptologiou) s najväčšou pravdepodobnosťou na Karlovke v Prahe. Chcem poprosiť tých, čo študujú niečo na tento štýl, buď Praha alebo Blava,(viac 1. koment)
Aby dá podelili o skúsenosti a pocity, či banuju, alebo sú šťastní, aj čo sa týka uživenia a uplatnenia, kvality vzdelania a tak.
Sorry za zaradenie do hudba,ale mne mobil hádže akosika náhodne tie kategórie
ja skor mam focus na hebraistiku a judaistiku, co v podstate "suvisi" s tou egyptologiou, ale na SK neviem o tom, ze by egyptologia v nejakej forme poskytovana ako studijny odbor na VS. mozno arabistika ale to tiez som si neni isty. no urcite si myslim, ze v prahe na UK to ma svoju kvalitu a naucis (v pripade, ze si do toho realne zapaleny a nejsi len zblbnuty nejakou Stargate) dost vela, ale necakaj, ze to bude lahke a pojde ti to samo od seba. uplatnenie - veda. nic ine s tym necakaj ze budes moct robit
Síce neštudujem ani v Prahe ani v Bratislave; ale životná chyba ísť študovať históriu (vyskúšal som si na dvoch univerzitách), po bakalárovi nehrozí, aby som šiel ďalej s históriou - za to som rád, že študujem aj druhý odbor, v ktorom môžem pokračovať. Ak do toho nie si fakt zapálený, tak tam nechoď. Je to drina a strašná; im nestačí, že sa naučíš 10 kníh naspamäť, ale vedieť také veci, že či xy mal vplyv na zy bez toho, aby to niekde bolo napísané ... Egyptológia je iba v Prahe, tak ak si moc do toho zamilovaný a vidíš to reálne, že budeš sa s tým vedieť nejako presadiť tak do toho. A archeológia - na to treba si dať pozor; to tiež nie je o kopkaní si v hline - dejiny umenia a kultúry budeš drilovať ako nikto. A všetky tri veci sú o memorovaní a výsledkom tvojho memorovania miliónov faktov, ktoré musíš vedieť bude nasledovať premýšľanie a hľadanie súvislostí, ktoré nemáš nikde napísané, a ktoré od teba budú na skúškach chcieť. Tak veľmi by som premýšľal, či chceš a či na to máš psychické a fyzické predispozíciie byť 5 rokov vkuse v knihách.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Sorry za zaradenie do hudba,ale mne mobil hádže akosika náhodne tie kategórie