@sipimoponkapa Pretože sa mi páčila jeho myšlienka zaviesť opäť do sveta staré dobré zabudnuté pohanstvo, okultizmus, prírodné náboženstvá a podobné "veci" ktoré ma priťahujú a sú mi blízke a sú podľa môjho názoru správne...Svojich vojakov SS učil týmto veciam..vykonával s nimi pohanské obrady...učil ich poznaniu starým runám a samé takéto veci ktoré v dnešnom živote chýbajú ..Všetky tieto veci ich učil buď v hradoch ktoré dalo nemecko opraviť na povel Heinricha aby ich tam mohol učiť a spraviť si z tých hradov základne alebo potom v lese ..
Taký fajn človiečik ..a plus - podporoval vyvražďovanie židov ..
Len škoda že nebol pri absolútnej moci :/ ..I keď pár hodín bol ..Keď zabili Hitlera tak Himmler vyhlásil že preberá velenie nad nemeckom..Len škoda že niekolko hodín na to ho zadržali a uväznili vo väzení kde sa zabil ...
Väčšinu historicky dôležitých rozhodnutí musel niekto urobiť.
Keby to nebol Jozef II , bol by to Ignác z Vištuku o 20 rokov neskôr, ale niekto by to každopádne bol.
Preto úctu posudzujem viac menej podla originality , keď niekto spraví niečo, čo by nikto iný nespravil a teda nemôžeme povedať, že osoba bola k vývojovo nevyhnutnému rozhodnutiu prakticky '' dosadená'' osudom.
Pre mňa sú to inšpiratívne osobnosti ako matka Tereza , Gandhi..... pre nich, akoby konvencie neplatili a to ich robí výnimočnými.
Raz muselo byť zrušené otroctvo, raz musela byť zavedená školska dochádzka.... to sú vývojovo nevyhnutné rozhodnutia, kde vlastne len iide o to, kto to urobí prvý.....
V prítomnosti je jedno z nich také napríklad aj uzákonenie homosexuálnych partnerstiev.
Ono bude , len nevieme kedy a kto sa k tomu na Slovensku odhodlá.
Ľudovít Štúr.. ak by jeho nebolo, tak by sme sa tu po maďarsky vadili, či je kráľ Štefan najvýznamnejšia osobnosť svetových dejín.. hrôza pomyslieť.. podobne môžme byť len radi, že počas vojny u nás bol prezidentom Tiso, inak neviem, čo by sa z nášho národa zachovalo..
Nikola Tesla - ak by nebolo jeho, bohvie, či by sme vôbec mali nejaký PC, cez ktorý by sme kecali
a treba si pripomenúť aj tých, ktorí bránili Arkonu v roku 1168 pred Dánmi, a ich mená sa bohužiaľ nedochovali.. pre mňa jeden z najdôležitejších, a zároveň najsmutnejších okamihov dejín
Michelangelo Buonarotti, Andy Warhol, J. R. R. Tolkien, John Lennon, Freddie Mercury, Mária Terézia, Marilyn Monroe, Charlie Chaplin, William Shakespeare, Oscar Wilde, Jára Cimrman (on existoval a hovorte si čo chcete!)
rozhodne Nikola Tesla- dodnes nikto nevie spraviť to, čo on pred rokmi a ani to vysvetliť....a ďalej ??...Claus Philipp Maria Justinian Schenk gróf von Stauffenberg ako neodmysliteľný hrdina, ktorý sa pokúsil zabiť Hitlera a stvoriť slobodné Nemecko...a popri ňom samozrejme generáli von Trescow, Olbricht, Quirnheim, Rommel, Hoepner, Halder, a mnohí ďalší....
Leonardo da Vinci, Salvador Dali...hlavne Salvador Dali pretože to je jednoducho génius..jeho tvorba bola pre mňa priam dokonalá..
ale i ostatný geniálny umelci, tkorý vždy rpiniesli niečo nové..alebo i urbanisti(architekti) a všetci, ktorý sa podialeli na užasných stavbách...sochári, ktorý dokozali vytvoriť očarujúce diela..ale i hudobníci...(x
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
a vravte si čo chcete
kvoli tomu,aky bol clovek
"a vravte si čo chcete"
Keby sa neobetoval a neodpálil sa s tým asteroidom, tak už by sme tu neboli.
Taký fajn človiečik ..a plus - podporoval vyvražďovanie židov ..
Len škoda že nebol pri absolútnej moci :/ ..I keď pár hodín bol ..Keď zabili Hitlera tak Himmler vyhlásil že preberá velenie nad nemeckom..Len škoda že niekolko hodín na to ho zadržali a uväznili vo väzení kde sa zabil ...
Toto som nevedela.
V tomto súhlasím.
Tiež sú to veci, ktoré sú mi blízke...
Inak trebárs Alexander Veľký, Napoleon, Admirál Nelson...
Zo Slovenských dejín - Ľudovít Šútr, Janko Kráľ...
Keby to nebol Jozef II , bol by to Ignác z Vištuku o 20 rokov neskôr, ale niekto by to každopádne bol.
Preto úctu posudzujem viac menej podla originality , keď niekto spraví niečo, čo by nikto iný nespravil a teda nemôžeme povedať, že osoba bola k vývojovo nevyhnutnému rozhodnutiu prakticky '' dosadená'' osudom.
Pre mňa sú to inšpiratívne osobnosti ako matka Tereza , Gandhi..... pre nich, akoby konvencie neplatili a to ich robí výnimočnými.
Raz muselo byť zrušené otroctvo, raz musela byť zavedená školska dochádzka.... to sú vývojovo nevyhnutné rozhodnutia, kde vlastne len iide o to, kto to urobí prvý.....
V prítomnosti je jedno z nich také napríklad aj uzákonenie homosexuálnych partnerstiev.
Ono bude , len nevieme kedy a kto sa k tomu na Slovensku odhodlá.
Inak známy ako Ludovít XVI král Slnko
Nikola Tesla - ak by nebolo jeho, bohvie, či by sme vôbec mali nejaký PC, cez ktorý by sme kecali
a treba si pripomenúť aj tých, ktorí bránili Arkonu v roku 1168 pred Dánmi, a ich mená sa bohužiaľ nedochovali.. pre mňa jeden z najdôležitejších, a zároveň najsmutnejších okamihov dejín
a Ďalší. len si na nich nespomeniem
ale i ostatný geniálny umelci, tkorý vždy rpiniesli niečo nové..alebo i urbanisti(architekti) a všetci, ktorý sa podialeli na užasných stavbách...sochári, ktorý dokozali vytvoriť očarujúce diela..ale i hudobníci...(x
Pretože jemu mienim zasvetiť celé svoje štúdium histórie a pravdepodobne aj dizertačku (ak nejakú budem písať)
a
William Dobyvateľ
Z iných napr. Kurt Cobain, John Lennon, Erwin Rommel, Paganini...