Koniec roka sa nam pomaly blizi, tak by ma zaujimalo, ako ho hodnotite zo svojho pohladu. Napiste 3 veci, ktore vam vysli/potesili vas a 3 veci, ktore hodnotite najviac negativne.
Rovno zacnem ja v komente.
- rozchod
- zomrel mi jeden z hafanov, s ktorymi som vyrastal
- choroba v rodine
+ prvykrat na super eurotripe
+ vdaka tomuto semestru som si uvedomil vela veci, ktore ma mozu niekam posunut, pokial nezostanem take lenive hovno, samozrejme
+ konecne som sa rozhybal a nebudem predlzovat zas zmluvu v praci (aj ked koncim az o 5 mesiacov, stale je to super + pravdepodobne idem na leto do USA
+ prekonala som strach a hanbu a začala som chodiť na box a krav magu
+ presťahovala som sa s niekým, kto sa na mňa večer teší a zatiaľ si veľmi rozumieme
+ získala som silnú motiváciu zlepšovať svoj život a hodnotu
- zažila som najhoršie obdobie svojho života a to je aj na viac ako tri body
+ Zase mám pocit, že som o niečo múdrejšia a skúsenejšia ako minulý rok. Našla som si nových kamarátov. Začala som žiť viac spoločensky.
- Rozišli sme sa s priateľom. Kvôli operácii som nemohla v lete ísť na brigádu. Celé leto som sa nudila.
+ zlepšila som sa v škole a posunula ju na jedno zo svojich TOP 5 priorít
+ kúpila si nové auto
+ našla si dobrú brigádu v super kolektíve
- moja bffka odišla so školy
- nevyšla mi letná dovolenka
+ začal som si regulovať váhu, začal som sa stravovať zdravšie a aj cvičiť
+ sťahujem sa 1.1.18
+ dal som sa kompletne emocionálne do poriadku, do najlepšieho stavu do akého sa dalo vzhľadom na posledných 5 rokov dostať
- určité veci v rodine sa zhoršujú
- potrebujem / budem nosiť okuliare
- lenivý som stále rovnako
@thinkaboutjustice ked myslis ...nebudem proti tomu namietat keby som brala len negativa a pozitiva nie..to by ma vietor setril a predsa cim viac vetru tym sa lepsie clovek ma. Niekedy spadne ale niekedy ho ..posunie dopredu
+ začala som cítiť pocit, ktorý som si myslela, že už ku nikomu nikdy cítiť nebudem, prišiel až ku koncu roka, zatiaľ si môžem len zaklopať, či bude i stabilný (a nie, netýka sa milostných pocitov), priniesol mi úľavu
+ rozchodila veľmi škaredú cca dvojmesačnú "depresiu" v lete. nerada používam slovo depresia, ale bolo to fakt krízové obdobie.
- dlhotrvajúce ťažkosti s obličkou
- veľa ťažkých heartbreak momentov (máj/jún a október)
+ novy vztah
+ zmena odboru
+ citila som sa extremne dusevne zdravo mnohe dni v tomto roku
- porobila som veci, s ktorymi nie som moralne OK, but hey, v tom case to bolo v mojich ociach jaksi ospravedlnitelne
- priserny shitstorm okolo ex, ktory trva uz niekolko rokov a tusim i bude trvat niekolko dalsich
- niekolko mesiacov som kontinualne chcela umriet, yay
Bol to veľmi slabý rok, nepodarilo/nepodarí sa mi dosiahnuť veci, ktoré som myslela, že budú tento rok úspešne za mnou.
Budúci rok bude omnoho viac prelomový.
Žiadne pozitívne/dobré/potešujúce ani žiadne iné fajn veci sa neudiali. Len zlé alebo nijaké.
+ kúpil som si OLED ultra HD HFR TV s 200 cm uhlopriečkou
+ začal som chodiť do posilky
+ dostal som rozkošnú krásnu mačku
- telku mi zhodila mačka z police a rozjebala a ešte som sa zadlžil a budem asi musieť predať obličku
- v posilke som dostal pruh, a vykĺbil si obe zapästia
- zabil som mačku
tak celý rok...
+ tak spravil som vodičák
+ spravil som predmety v letnom semestri z ktorých som myslel že už ma možno aj vyhodia na posledný pokus.
+ definitívne som ukončil svoje duševné trápenie a zmieril sa s realitou ohľadom jednej osoby
+(+) bol som na jednej úžasnej športovej udalosti
- nespravil som najťažší predmet v letnom semestri...
- nezačal som opäť aktívne športovať ako sa plánovalo
- leto bola jedna veľká nuda
+ stále som s mojim mužom a stále sa ľúbime
+ splnila som si celoživotný sen, ktorý bol zároveň cieľom do tohto roka - išla som do Talianska
+ zažila som veľa "poprvé"
+ okrem toho som bola v lete na youth exchange v Turecku, čo bola veľmi prínosná skúsenosť
+ naďalej denne makám na taliančine a pridala som k nej španielčinu, na ktorej makám rovnako odhodlane
+ utriedila som si myšlienky a ciele do budúcnosti
+ dala som výpoveď v práci, do ktorej som už dlho chodila s nechuťou
- psychicky vyčerpávajúci rok, prišla som o kamaráta a v práci som sa trápila takmer celý rok, výpoveď je relatívne čerstvá
+ môj vzťah s Bohom sa zmenil o 180 stupňov
+ zistila som čo v živote chcem, pracujem na tom, darí sa mi a ešte ma to aj baví
+ moja rodina sa má super a hlavne sa napravil vzťah s ockom a švagrinou po tisíc rokoch
- najviac mi ublížila jedna z najbližších osôb (bývalých najbližších)
- rozpadla sa mi najbližšia partia
- mala som hrozne emočne ťažké leto
+ frajerka sa mi za tyzden konecne vracia po skoro troch rokoch z Ciny
+ blog, pasivne prijmy, likvidita aj celkovy majetok mi narastli exponencialne
+ do velkej miery som vyriesil bolesti chrbtice
- nepodarilo sa mi zatial rozbehnut Bitcoin consulting biznis (a ani neviem ci to vobec chcem robit)
- zacina zima a s nou aj air pollution
- som prave chory
Plusy:
Konečne som zistila, čo chcem v živote robiť. Dostala som sa k par super veciam co ma dost zmenili psychicky. Stale my vsetko celkom fajn vychadza a o kus lepsie ako minuly rok. Neberiem zivot tak tragicky a zijem dneskom. V praci mi to frci lepsie a navyse mam viac zdraveho sebavedomia.
Minusy:
Operacia. Myslela som ze vela svojich problemov vyriesim do konca roka ale pretiahne sa to az do asi aprila najviac. Stale sa obcas necham rozrusit. Stale neviem povedat nie.
- vyskočená platnička
- natrhnutý infraspinatus
- rozchod
+ aj keď zo mňa zatiaľ nie je doslovný majster Zenu, vyrovnávam sa s čímkoľvek nepochybne lepšie, než kedysi
Ako tak rozmyslam, tak mi to pride ze to bol az na viac ako tyzdnovu neutichajucu sracku a zopar zlych stavov zo skoly v tomto semestri dost dobry rok, vau
- zrušili 5D kino, v ktorom som pracovala
- blbo sa voči mne zachoval a sklamal ma človek, od ktorého by som to nikdy nečakala
- zomrel lil peep a chester bennington
+ tento rok som spoznala @plavam_zivotom a jej frajera a sú to super ľudia, ktorých som si hneď zamilovala
+ zažila som ganchera & ruina
+ stále mám okolo seba úžasných ľudí (či už priateľov alebo rodinu) , ktorí ma ľúbia a sú tu vždy pre mňa
Jeeeej! @Mayben moja, až teraz som si to všimla. Nepochybne aj ty patríš medzi plusy môjho roka.
Takže začnem s plusmi.
+ Prekvapilo ma koľko ľudí je mi ochotných pomôcť keď to potrebujem, nezištne, rýchlo. Medzi nich patrí aj práve Mayben, s ktorou sa síce nevidím super často ale beriem ju ako blízku osobu a dobrú kamarátku.
+ Zarobila som väčšie peniažky, ktoré vyriešili moje dlhy a splnili pár mojich želaní.
+ Naučila som sa viac si vážiť maličkosti, naučila som sa trpezlivosti.
- Rok 2017 bol až do minulého mesiaca veľmi chudobný rok čo sa peňazí týka, musela som sa veľmi obmedzovať a veľa krát som bola v strachu či to vôbec ustojím.
- Nerada to píšem ale viac krát ma sklamal môj priateľ, hoci aj on sa potýkal s rovnakými finančnými problémami ako aj ja a bol z toho psychicky v riti, nečakala by som že sa dokáže zachovať až tak zle ako sa viac krát zachoval a prvý krát po rokoch som zažila pochybnosti, že s ním chcem stráviť svoj čas až do konca života...
- Mali sme autonehodu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
- zomrel mi jeden z hafanov, s ktorymi som vyrastal
- choroba v rodine
+ prvykrat na super eurotripe
+ vdaka tomuto semestru som si uvedomil vela veci, ktore ma mozu niekam posunut, pokial nezostanem take lenive hovno, samozrejme
+ konecne som sa rozhybal a nebudem predlzovat zas zmluvu v praci (aj ked koncim az o 5 mesiacov, stale je to super + pravdepodobne idem na leto do USA
+ presťahovala som sa s niekým, kto sa na mňa večer teší a zatiaľ si veľmi rozumieme
+ získala som silnú motiváciu zlepšovať svoj život a hodnotu
- zažila som najhoršie obdobie svojho života a to je aj na viac ako tri body
+neskončil na psychiatrii, iba v ambulantnej liečbe
- nebol koniec sveta,takže čo nebolo,nabudúci rok môže byť.
- Rozišli sme sa s priateľom. Kvôli operácii som nemohla v lete ísť na brigádu. Celé leto som sa nudila.
+ kúpila si nové auto
+ našla si dobrú brigádu v super kolektíve
- moja bffka odišla so školy
- nevyšla mi letná dovolenka
+ sťahujem sa 1.1.18
+ dal som sa kompletne emocionálne do poriadku, do najlepšieho stavu do akého sa dalo vzhľadom na posledných 5 rokov dostať
- určité veci v rodine sa zhoršujú
- potrebujem / budem nosiť okuliare
- lenivý som stále rovnako
(Same rovna sa.. ako na matematike )
+ rozchodila veľmi škaredú cca dvojmesačnú "depresiu" v lete. nerada používam slovo depresia, ale bolo to fakt krízové obdobie.
- dlhotrvajúce ťažkosti s obličkou
- veľa ťažkých heartbreak momentov (máj/jún a október)
toto bol TAKY rok..
+ novy vztah
+ zmena odboru
+ citila som sa extremne dusevne zdravo mnohe dni v tomto roku
- porobila som veci, s ktorymi nie som moralne OK, but hey, v tom case to bolo v mojich ociach jaksi ospravedlnitelne
- priserny shitstorm okolo ex, ktory trva uz niekolko rokov a tusim i bude trvat niekolko dalsich
- niekolko mesiacov som kontinualne chcela umriet, yay
Budúci rok bude omnoho viac prelomový.
Žiadne pozitívne/dobré/potešujúce ani žiadne iné fajn veci sa neudiali. Len zlé alebo nijaké.
+ začal som chodiť do posilky
+ dostal som rozkošnú krásnu mačku
- telku mi zhodila mačka z police a rozjebala a ešte som sa zadlžil a budem asi musieť predať obličku
- v posilke som dostal pruh, a vykĺbil si obe zapästia
- zabil som mačku
+ tak spravil som vodičák
+ spravil som predmety v letnom semestri z ktorých som myslel že už ma možno aj vyhodia na posledný pokus.
+ definitívne som ukončil svoje duševné trápenie a zmieril sa s realitou ohľadom jednej osoby
+(+) bol som na jednej úžasnej športovej udalosti
- nespravil som najťažší predmet v letnom semestri...
- nezačal som opäť aktívne športovať ako sa plánovalo
- leto bola jedna veľká nuda
+ dostal som sa do takého bodu, kedy som všetko vzdal a začal mať v piči, čiže môj psychický stav je kľudný a už sa viac netrápim
+ byvam s frajerom
+ mame vysnivaneho psa
+ zistila som, co chcem v zivote robit
- asi budem musiet zmenit firmu
- auto vela zere
- frajer vela zere
- pes vela zere
+ splnila som si celoživotný sen, ktorý bol zároveň cieľom do tohto roka - išla som do Talianska
+ zažila som veľa "poprvé"
+ okrem toho som bola v lete na youth exchange v Turecku, čo bola veľmi prínosná skúsenosť
+ naďalej denne makám na taliančine a pridala som k nej španielčinu, na ktorej makám rovnako odhodlane
+ utriedila som si myšlienky a ciele do budúcnosti
+ dala som výpoveď v práci, do ktorej som už dlho chodila s nechuťou
- psychicky vyčerpávajúci rok, prišla som o kamaráta a v práci som sa trápila takmer celý rok, výpoveď je relatívne čerstvá
+ zistila som čo v živote chcem, pracujem na tom, darí sa mi a ešte ma to aj baví
+ moja rodina sa má super a hlavne sa napravil vzťah s ockom a švagrinou po tisíc rokoch
- najviac mi ublížila jedna z najbližších osôb (bývalých najbližších)
- rozpadla sa mi najbližšia partia
- mala som hrozne emočne ťažké leto
+ blog, pasivne prijmy, likvidita aj celkovy majetok mi narastli exponencialne
+ do velkej miery som vyriesil bolesti chrbtice
- nepodarilo sa mi zatial rozbehnut Bitcoin consulting biznis (a ani neviem ci to vobec chcem robit)
- zacina zima a s nou aj air pollution
- som prave chory
a zacalo to tak nadejne
+ Odchod
+ Rozchod
+ nové priateľstvo s úžasnou osobou
- zhoršilo sa mi zdravie
- pribrala som 7 kg
Konečne som zistila, čo chcem v živote robiť. Dostala som sa k par super veciam co ma dost zmenili psychicky. Stale my vsetko celkom fajn vychadza a o kus lepsie ako minuly rok. Neberiem zivot tak tragicky a zijem dneskom. V praci mi to frci lepsie a navyse mam viac zdraveho sebavedomia.
Minusy:
Operacia. Myslela som ze vela svojich problemov vyriesim do konca roka ale pretiahne sa to az do asi aprila najviac. Stale sa obcas necham rozrusit. Stale neviem povedat nie.
- neusetrila som si tolko peniazkov kolko som mohla
- ?????
+ mam noveho uzasneho priatela a lubim ho najviac
+ nova robota tiez fajn
+ ??????????
+Zlepšila som vzťahy
+Začala som sa učiť
-míňam príliš veľa peňazí na oblečenie
-mohla som si našetriť
-som lenivé hovno
- natrhnutý infraspinatus
- rozchod
+ aj keď zo mňa zatiaľ nie je doslovný majster Zenu, vyrovnávam sa s čímkoľvek nepochybne lepšie, než kedysi
- blbo sa voči mne zachoval a sklamal ma človek, od ktorého by som to nikdy nečakala
- zomrel lil peep a chester bennington
+ tento rok som spoznala @plavam_zivotom a jej frajera a sú to super ľudia, ktorých som si hneď zamilovala
+ zažila som ganchera & ruina
+ stále mám okolo seba úžasných ľudí (či už priateľov alebo rodinu) , ktorí ma ľúbia a sú tu vždy pre mňa
Takže začnem s plusmi.
+ Prekvapilo ma koľko ľudí je mi ochotných pomôcť keď to potrebujem, nezištne, rýchlo. Medzi nich patrí aj práve Mayben, s ktorou sa síce nevidím super často ale beriem ju ako blízku osobu a dobrú kamarátku.
+ Zarobila som väčšie peniažky, ktoré vyriešili moje dlhy a splnili pár mojich želaní.
+ Naučila som sa viac si vážiť maličkosti, naučila som sa trpezlivosti.
- Rok 2017 bol až do minulého mesiaca veľmi chudobný rok čo sa peňazí týka, musela som sa veľmi obmedzovať a veľa krát som bola v strachu či to vôbec ustojím.
- Nerada to píšem ale viac krát ma sklamal môj priateľ, hoci aj on sa potýkal s rovnakými finančnými problémami ako aj ja a bol z toho psychicky v riti, nečakala by som že sa dokáže zachovať až tak zle ako sa viac krát zachoval a prvý krát po rokoch som zažila pochybnosti, že s ním chcem stráviť svoj čas až do konca života...
- Mali sme autonehodu.