@1 a presne kvôli tomu nadávaniu do buzerantov, tie deti budú trpieť.
Nemám proti tomu nič, myslím že radšej nech ma milujúcich rodičov rovnakého pohlavia, ako rozvrátenú rodinu kde ma každého rodiča iného pohlavia...
lenže to by ludia to mi museli začať vnímať inak, aby nevychovavali neznášanlivé deti a dieťa takého paru nebolo šikanované, zato že ma rodičov"buzerantov".
Fuj slovo toto!
@meowo mohli by byt. Nebudeme si klamať, deti bývajú šikanované za veľa veci, nie len za to že majú iných rodičov... Ale prečo? Pretože vidia u rodičov nenávisť k niekomu, alebo in to rodičia vtĺkajú do hlavy že tí iní sú zlí.
Detto si myslím, že deckám v škole by to bolo úplne jedno, ak by všade okolo seba nepočúvali, že im to jedno nemá byť
Dokelu, veď nie tak dávno bolo pohoršujúce, ak decko bolo nemanželské/malo rozvedených rodičov a ako rýchlo sa to začalo brať normálne. Toto by bol ten istý prípad.
Som za to aby bolo takymto parom umoznene adoptovat.
Ale nie som za to aby bolo pre tie pary umoznene tvorit nove deti (cez nahradnu matku, darovane vajicka)
Nesúhlasím s tým. Keď chcú deti, dieťa, tak nech si ho urobia...ahá... nemôžu. Tak majú smolu. Dieťa sa rodí žene a mužovi. Každý má iné pohlavné vlastnosti ( muž sa odlišuje od ženy) tak dve ženy, dvaja muži, nemôžu dať deťom to čo normálna rodina. To normálna je irelevantné, keďže homosexuálny pár nemôže vytvoriť rodinu, ak by bol jediný na svete, t.j. nemá možnosť vytvoriť rodinu. Nie že je bežné zaužívané, že rodina je len tam kde je muž a žena, proste medzi homosexualmi nemôže nastať reprodukcia. Ak nemajú takú možnosť, tak to nie je len tak. Preto si stojím za tým, že nemôžu správne vychovať dieťa. To môže byť rovno v detskom domove.
Another unpopular opinion, but.. Myslím si, že dieťa potrebuje otca aj matku. Potrebuje dva vzory z opačných pólov, aby dokázalo vnímať veci z oboch perspektív. Matka aj otec majú svoje charakteristické úlohy v živote dieťaťa a preto si nemyslím, že ho mali vychovávať dve ženy alebo dvaja muži v partnerskom vzťahu. (Schválne narážam na pozíciu dieťaťa, nie na pozíciu rodiča, aby som zas nebola necitlivé homofóbne monštrum...)
@helloxd si smiešny, ak toto je tvoja prestava o správnej výchove (to je môj názor). Výchova dieťaťa je jedna z najpodstatnejších časti života človeka. To, že má základné životné potreby a cíti lásku (btw. lásku môže cítiť od ktoréhokoľvek človeka, alebo priateľa, priateľky) , nie je zďaleka všetko pre výchovu. Keď máš takýto názor na výchovu tak ťa úprimne ľutujem.
@devanelemen zaujal ma tvoj ďalší komentár a z veľkej časti súhlasím. S čím ale nesúhlasím je to, že bohužiaľ, lásku od rodiča ti láska od partnera alebo kamaráta nenahradí. Je to úplne iný druh lásky a v tomto prípade ovplyvňuje dieťa viac než si myslíš.
Rodič je prvý človek, ktorý ti má dať lásku, postarať sa o teba, kým nie si schopný také niečo rozvíjať sám. Poznám ľudí, ktorí nikdy lásku od rodiča nedostali a ovplyvnilo ich to, dojebalo ich to a pokrivilo im to mienku o láske ako takej.
@petuska11111 takze podla tejto logiky by sa o deti nemali starat ani slobodna matka/slobodny otec/ovdoveny rodic, lebo vsak je iba sam a teda bud dietatu chyba zensky alebo muzsky vzor. inak deti su v tomto uzasne, ze ak fakt ten druhy pol potrebuju, tak si ten muzsky/zensky vzor najdu niekde inde, ci je to stary rodic alebo ucitel(ka) alebo niekto iny. a k tomu, co napisal @devanelemen , ze to decko moze teda radsej byt v decaku. fuuuuha, no ako skus si prezit ako dieta taky mesiac v detskom domove a podla mna by si take nieco nikdy nenapisal. milujucich rodicov (jedneho, viacerych, rovnakeho pohlavia, opacneho pohlavia) ti system proste nenahradi, nehovoriac uz o tom, ako sa v decakoch k tym detom zvyknu spravat. ale ok, kazdy ma pravo na svoj nazor.
@kakofonicka slobodný rodič poväčšine sám nezostáva (netvrdím že to nahrádza rodiča ale vzor to je), prípadne sa stará aj (vačšinou) otec dieťaťa..hovorím z vlastnej skúsenosti a súhlasím s @petuska11111
@kakofonicka byť slobodným rodičom nie je možnosť. To sa proste deje. Adoptovať si dieťa keď si v homosexuálnom vzťahu ale možnosť je a nemyslím si, že je tak celkom správna. Stále lepšie jedna matka/jeden otec ako dve matky/dvaja otcovia. Proste nie. V minulosti som to podporovala ale teraz sa na to pozerám inak. Nie preto, že som proti homosexuálom, ale preto, lebo si nemyslím že je to pre dieťa vyhovujúce.
“Ale homosexuálny pár môže milovať deti určite aj viac ako heterosexuálny/jeden rodič/rodičia”..Môžu. Ale čo sa týka výchovy a vývinu dieťaťa, nie je to podľa mňa.. spravne? Prospešné? Neviem.. Jednoducho zastávam názor, že pojem rodičia tvoria muž a žena.
@petuska11111 Ako úprimne po tomto sa mi len potvrdil môj názor na teba,že si premúdrelá krava,ktorá sa hrá na múdru,pričom o niektoých veciach vie akurát tak velké hovno..
Na jednej strane som presvedčená, že matku a otca ako rodičov sa nedá nahradiť a ak jeden z nich chýba, je to problém, no na druhej strane, pre dieťa je tiež lepšie vyrastať s niekým, koho si aspoň môže asociovať s rodičmi, než v detskom domove, kde sa to na rodinu podobá asi najmenej z daných možností...
@dzidzi420 niesom žiadna premúdrelá krava, len viem, že dieťa potrebuje proste matku aj otca. Opäť ti musím pripomenúť, že proti homosexuálom nemám nič, ale rodina pozostáva z matky a otca. Takže si svoje prefetované názory nechaj pre seba. Ja nikoho nenútim k tomu, aby zmenil orientáciu, len nesúhlasím s homosexuálnymi adopciami. Ak chceš ísť rýpať, nájdi si iný terč.
@petuska11111 Ja vôbec nepotrebujem rýpať ani sa tu hádať.Len som si vyjadrila svoj úprimný názor na teba.Ak človeka nemusím,tak mu to poviem a tým to končí.Veď niekto ťa rád má a niekto nie.Nemusí ťa mať každý v láske a svoj názor mám právo vyjadriť.Čo sa týka vychovavania detí homosexuálmi,myslím,že mnohí im dokážu dať omnoho viac než "otec" a "mama".
@dzidzi420 ale všimni si, akým spôsobom si ho vyjadrila. Je rozdiel povedať “tvoje názory mi nie sú sympatické” a “si premúdrelá krava”. Mysli si čo chceš, ale toto nie je inteligentná argumentácia.
Nepovedala som, ani že dať viac nemôžu, len že by dieťa malo mať aj otca aj mamu, aby sa naučilo všetko, čo sa naučiť má.
Takže nabudúce, až budeš chcieť niekomu pičovať, najprv racionálne zhodnoť, čo konkrétne sa ti na názore nepáči a či to náhodou nie je diskutabilné.
@petuska11111 poviem to spôsobom,akým to cítim a narovinu..ja s tým nesúhlasím že by malo mať otca aj mamu,kludne nech má dvoch otcov alebo dve mamy...
@dzidzi420 Ok, tak si to mysli ďalej ale ako povedal @leanice44 , neútoč na ľudí len preto, že majú iný názor ako ty, ktorý navyše nebol mierený na teba.
@leanice44 na to aby som si fórum a komentáre k nemu prečítala,nepotrebujem aby ma niekto označil..logika..a na ňu som si povedala svoj názor,hádať sa ale fakt nemám náladu..
@dzidzi420
Svet odpadol od Boha, prikázania opľul a lásku zneužíva na oplzlosti a degeneráciu rodiny...nikto, ale nikto nikdy nebude šťastný tu na zemi a po poslednom súde neuzrie svetlo večnosti....
ak si kresťanka katolíčka, tak sa nad tym zamyslí, ak nie, potom, mlč a neprikladaj na oheň....
@marcello1111 presne tak marcel ma pravdu. Aký máš názor na toto fórum? Ja som tiež začinajúci katolík a raz to chcem dotiahnúť ďaleko (aspoň arcibiskup). My ako katolíci by sme mali takéto zlo ako je homosexualizmus vyhubiť. Je to totálne nechutné a neprirodzené, boh predsa stvoril ľudí tak aby penis pasoval do vagíny a nie do penisu (au). Ešte že som tu našiel aj ostatných veriacich, ktorí so mnou zdieľaju názor v homosexuálnej otázke.
@petuska11111@19 Adopcia je možnosť a jej alternatívou je často dieťa v detskom domove. Dieťa, ktorému sú pozornosť, láska, či pocit vlastnej rodiny poskytnuté len v obmedzenej miere, vzhľadom k tomu, že na jednu opatrovateľku pripadajú nezriedka desiatky detí. Teda aj kebyže človek rovno pripustí vieru v blud, že deti vychované napr. dvoma lesbami budú (po psychologickej či fyzickej stránke) systematicky horšie vyvinuté, než deti vychovávané heterosexuálnym párom (napriek vedeckému konsenzu, že tomu tak nie je), by hádam mohol uznať, že aj dve lesby spĺňajúce všetky kritériá pre adopciu dietaťa s výnimkou pohlavia a sexuálnej orientácie, sú lepšou alternatívou, než detský domov.
@leanice44 Tak ja som katolíčka,ale poviem jednu vec.cirkev je jedno zlo..iné je veriť v Boha a iné je byť zfanatizovaný cirkvou obmedzenou,nehovoriac o veciach čo robia..vymývači mozgu..a ak si už taký pobožný tak by si mal milovať blížneho svojho a nie vyhubovať..
@dzidzi420 dobre ale muž mi nevyfajčí. I keď teoreticky sa mi to už raz stalo, ale to, že to nebola žena, som zistil až keď už som bol skoro hotový... nevytiahol som to ale potom som bol ešte asi týždeň znechutený.
@petuska11111 Rovnako však neplatí ani opak a síce, že každé opustené dieťa je či bude v čo najkratšom čase adoptované heterosexuálmi. A súčasný stav je minimálne na Slovensku taký, že ak by existovalo čo i len jedno dieťa, o ktoré zatiaľ žiadny heterosexuálny pár neprejavil záujem, tak adoptované homosexuálmi byť napriek tomu nemôže. A to inak práve kvôli ľudom, ktorí si "myslia", "majú pocit", či "podľa ktorých" by lesby a gayovia vychovávali "zle vyvinuté nepodarky" a ktorí sa, technicky vzaté, od kreacionistov, antivaxerov, či anti-GMO pošukov principiálne veľmi nelíšia.
@petuska11111 pozerám že na GG sa strhne hate, čokoľvek napíše. Ja som ťa zo začiatku veľmi mohla, prišla si mi názorovo veľmi sympatická a tvoje blogy boli proste... Silne a oduševnene. Tie pocity čo si tam popisovala bolo real a dosť ťažké na prežívanie....
Ale zarazila si ma ako si ňsa nie príliš pekne vyjadrovala o transex ľuďoch. Myslíš že ti ľudia netrpia? Možno podobne ako ty? Prečo im ubližovať? Prečo ich haniť? Aby sa cítili ešte horšie ako ty?
Po pravde, je mi teraz úplne jedno ako toto zoberieš, či sa urazíš, začneš ma neznášať, alebo mi virtuálne naplňuješ do ksichtu, či sa tu do mna pustia tvoji homies, je mi to jedno...
@nespiacakraska neurazím sa a nezačnem ťa neznášať, pretože vidím, že si svoj názor podala rozumne. To, že sa nezhoduje s mojim neznamená, že ťa považujem za zlého človeka.
Na džidži som nestrhla hate, ona mi povedala, že som krava, bez toho aby som reagovala na jej komentár alebo sa k nej nejak vyjadrila. Mohla vyjadriť svoj názor, bez toho aby na kohokoľvek útočila.
Čo sa týka trans ľudí, vyjadrila som sa na základe vlastných skúsenosti s trans ľuďmi. Dokonca som tam aj spomenula, že môj názor je taký, pretože som sa stretla zatiaľ len s trans ľuďmi, ktorí proste nemali dobré hodnoty a postoje a ich myšlienky boli pomýlené. To neznamená, že neznášam transsexuálov, len že sa nestotožňujem s ich ideami. Nech si robia čo chcú, len nech tým nezasahujú do mojich názorov a priestoru.
Myslím si že mnoho ľudí si tu neovedomuje, že ja nenarážam na konkrétnych ľudí, ale na problematiku týchto tém.
@nespiacakraska má pravdu, nie je to voči LBTG komunite fér. Oni si nevybrali to akí sú. To je akoby sme chceli vyniť mentálne retardovaních ľudí za to, že su mentálne retardovaní. Oni za to nemôžu, že sa tak narodili. Mali by sme mať viacej porozumenia. Predstavme si, že by sa nám narodilo LTGB dieťa. Prestaneme ho milovať len preto, že sa mu páči jeho kamarát?
A to s tými blogmi máš pravdu, boli naozaj silné a tiež som trochu sklamaný z toho ako sa ľudia menia. Ale je to život.. čo narobíme.
Podľa mňa by malo byť umožnené starať sa o deti homosexuálnym párom... aj keď som presvedčený, že tie deti, povedzme na základnej škole, budú mať peklo zo života, niektoré áno, niektoré nie. Záleží v akej spoločnosti sa bude nachádzať...alebo ako sa triedny debilko vyspí. Inak niesom presvedčený, že muž a žena sú jediní kto sa môže o dieťa starať. O dieťa, rozumej adoptované, sa podľa mňa kľudne môžu starať homosexuálne páry, ktoré spĺňajú určité podmienky, teda aby mu nič nechýbalo, aby naňho mali čas, a aby k nim chodila kontrola, zhovárali sa s tým dieťaťom, ako sa tam cíti a čo robia, ako sa oňho starajú atď. Proste si to predstavujem trochu také, prísnejšie. Je možné, že dieťaťu bude chýbať určitý pohľad na svet tým že to nie je muž a žena ale iba žena a žena alebo muž a muž, ale to neobmedzuje jeho výchovu. Slobodných matiek je tiež plno, a dieťa v 15 rokoch už nerieši či si jeho mama začala s nejakým chlapom, maximálne zinkasuje nejaké darčeky a také dobré kamarátske vzťahy s ním môže nadobudnúť. Ale na jeho výchovu to už veľký význam nemá. Pretože pri každej hádke, ho nemusí rešpektovať a dávať mu na oči, že nie je jej otec.
Proste viem si predstaviť, že by homosexuálne páry mohli adoptovať dieťa v určitom veku, ja neviem od kolko sa dá a tak ale tak niekde povedzme v 5-7 rokoch a že sa oňho budú starať. Úplne normálne. ... dieťa to vzhľadom na pohľad okolia na neho nebude mať ľahké, ale aspoň bude vedieť ktorých ľudí môže odsudzovať, ktorí sú hlúpi a nájde si pár dobrých kamarátov.
Bože, prečo som toto fórum otvárala a prišla sa sem nasrať zase... Vždy ma extremne naserie, keď zistím, že ľudia, ktorí mi boli názorovo sympatickí...mi už nie sú názorovo sympatickí.
Ale jasné, deti patria do decákov, lebo homosexualita je zvrátenosť! Nechajme deti hniť v domovoch a nikdy nepoznať, čo je to rodina, aby sme si mohli honiť ego, akí sme morálne super!
Dieťa si zaslúži kompletnú rodinu! Čo na tom, že existuje kopec slobodných rodičov (=nekompletných rodín), rodín kde sú deti týrané, bité...nevadí, hlavne že homosexualita je fuj!
Vytiahnite si hlavu z prdele a začnite premýšľať podaktorí.
A jasné, kľudne si zakričte, aká som hlúpa piča, že podporujem takéto nechutné zvrátenosti. Na nič iné nečakám.
@leanice44@47 píšeš o porozumení a potom napíše: "My ako katolíci by sme mali takéto zlo ako je homosexualizmus vyhubiť. Je to totálne nechutné a neprirodzené"... Definuj to "vyhubiť"...
OMG.... a hlavne vám "katolíkom" asi uniká fakt, že existuje aj na SK množstvo homosexuálov, ktorí vychovávajú nielen vlastné dieťa ale ktorí vychovávajú aj adoptované deti... naštudujte si niečo o adopcií resp. kritériach adopcie...
som proti takejto adopcii z jediného dôvodu - kvôli obmedzenosti slovače, ktorá sa oháňa kresťanskými zásadami ale vychováva svoje vlastné deti k nenávisti...
@staphylococcus Kričím na teba, že si piča hlúpa, aby si nebola sklamaná. Inak s tebou úplne súhlasím. Homosexualitu nepodporujem, ale ani ju nezatracujem. Ak ide o dobro budúcich generácii tak prečo nie.
@agord ďakujem, cením si toho, ja žijem z hejtu.
A akože, neviem úplne, ako sa dá podporovať nejaká sexuálna orientácia ale eh. Keby ľudia aspoň neboli retardovaní a nesrali sa do vecí ktoré sa ich v podstate vôbec netýkajú a nekurvili životy iným len za to, že majú hlúpe a nudné životy.
Mne sa zase páči ako môže dvadsaťročný človek vyhlásiť že proste "vie" čo dieťa bezpodmienečne potrebuje...zaujímalo by ma odkiaľ pochádza táto vedomosť xD v niektorých kmeňoch bolo bežné že dieťa vychovával celý kmeň/malo viacero mám aj otcov, pre našu kultúru možno neprípustné a zvráteného, pre nich prirodzené,,tak neviem odkiaľ ostatní beriete tie múdrosti o Tom čo je prirodzené a čo nie
Mam rada taketo fora lebo vzdy ked som si neni ista kto je a kto nieje obmedzeny chuj, tu si to pekne definitivne vytriedim ^.^
Dufam ze ked hocikoho z vas, ktori tu vyhlasujete ze zena+muz je jediny akceptovatelny vzor rodiny opusti partner (to vam neprajem len pisem ako moznu situaciu) po tom co sa vam nahodou niekedy narodi dieta, pojdete ho pekne vratit do decaku
A este ma bavi ako mnohi predpokladaju ze kazde dieta, ktore ma matku aj otca v nich automaticky MUSI nachadzat svoj vzor
@nats nehovoriac o tom, že túto problematiku tu väčšinou riešia tí, ktorých sa to ale vôbec netýka ktorí o tom poriadne nič nevedia a že de facto je aj na SK homosexuálom adopcia povolená... len to by si museli vytiahnuť hlavu z prdele, aby to konečne pochopili
@balletterly koľko poznáš detí vychovaných homosexuálmi???????
Prečo by niektoré deti mali vyrasať v DD alebo v rodinách alkoholikov, násilníkov či pedofilov???????
@wewo prepáč, ale mužov vnímam z 99 % ako kamarátov, to je môj hlavný zdroj rozčúlenia nad týmto fórom.
(V preklade - nie som vyhranená na určitý typ genitálií a v podstate môžem osrať celé ľudstvo ale keď už, tak dievčatá sú mi esteticky príjemnejšie.)
Neviem prečo ti odpovedám keď si ma ani netagol ale pobavil si ma
Btw mám nový návrh. Čo keby sme namiesto zastúpenia oboch typov genitálií v pároch zaviedli ako kritérium inteligenciu a zdravý rozum? Čo keby sme radšej zakázali vychovávať a mať deti hlúpym kokotkom s pridrbanými názormi?
Ak na mňa už ani teraz nikto nenakričí že som hlúpa piča tak ja neviem no
Ale myslím to 100 % vážne.
Homosexuálov mám rada, mám aj pár kamarátov, a podľa mňa je lepšie aby dieťa malo nejakú rodinu ako žiadnu z vlastnej skúsenosti viem povedať, že sa vedia homosexuáli lepšie postarať o dieťa ako heteráci.
Myslím že je jasné ku ktorým ľuďom sa teraz vyjadrím.
Je vážne "krásne" ako tu vravíte že vychovávať a plodiť deti môžu a majú len muž a žena ale asi si neuvedomujete že vďaka komu sú plné decáky, a kvôli homosexuálom to nie je. A tiež aké sú dnešné deti nevychované, aké ohavnosti robia, to je tá vaša výchova muža a ženy.
Ja s tým nesúhlasím predsa tieto páry nemôžu mať vlastné deti tak to je asi súdené len medzi ženou a mužom. Myslím že deti už idú ťažko do bežnej rodiny nie to ešte do takejto. Naozajj ako tu niekto spomenul mňa osobne sa to netýka ale týka sa to ľudí okolo mňa. Je to naozaj o názore a vychovanosti
@salora áno možno môžu mať ale nie tou prirodzenou cestou ako žena a muž a to je jasné. Deti u nás ešte nie sú dosť privyknuté (tie z decáka) na rovnaké páry. Pre to by sa im ťažko integrovalo
@ajsha môžu aj prirodzenou cestou. Ak je niekto homosexuál ešte neznamená, že nemôže splodiť resp. počať dieťa. Je to možno ťažšie ale dá sa. A vôbec tu nejde o nejakú integráciu a privykanie si - to je predovšetkým problém netolerantného okolia a už spomínanej výchovy rodičov, ktoré vychovávajú deti k netolerancii a nenávisti. Samotné deti s tým problém nemajú, pokiaĺ im niekto nenaleje do hlavy kokotiny...
@salora myslím že ked rodič nespomína pred detmi homosexualitu neznamená že je netolerantní. Ešte za čias tých rodičov čo sa narodili okolo 70 rokoch nebola prirodzená homosexualita tak preto nemá dovôd ju rozoberať v bežnom živote. Vvyvíja sa mladá nová generácia a preto musíš rátať aj s tým že nie každý môže súhlasiť. Tomu sa hovorí proste vychované správanie. Musíme akceptovať názory druhých. Už som vravela s tým počatím áno možno je to možné ale to sme k tomu docielili iba my ľudia. No predovšetkým akceptujem aj tvoj názor a stoj si za ním a ja za svojim.
@ps102 testy... inteligenčné, všeobecného rozhľadu, celkovo kognitívnych schopností, ako sú ľudia schopní kriticky uvažovať, atď, atď.
Je mi jasné že je to maximálne nereálne, neboj sa.
hoomosexualita tu vždy bola, je a bude... v určitých obdobiach bola ešte tolerovanejšia a "prirodzenejšia" ako dnes... 70 roky? rovnako existovali u nás ( v ČSSR) homosexuáli ako dnes, až na to, že homosexualita bola trestne stíhaná, takže sa o nej z pochopiteľných dôvodov tak nehovorilo. A že rodičia o nej nehovoria? To je práve chyba, keď sa "tvára", že niečo neexistuje, keď je zjavné, že existuje... najmä vtedy, keď sami zistia, že ich dieťa je homosexuál. A nepleť si akceptovanie odlišných názorov s klapkami na očiach a neschopnosťou v priebehu života zmeniť resp. prehodnotiť svoje názory na základe nezvratných argumentov. A tej vete - v súvislosti so schopnosťou homosexuálov sa rozmnožovať - že "to sme docielili iba my ľudia" akosi nerozumiem...
@wewo Fakt by som veľmi rád vedel, čo je to "mužský a ženský vzor". Niečo také v skutočnosti existuje len preto, aby to udržiavalo kultúrne vzorce (značné množstvo sociologickej a antropologickej literatúry popisuje čo sú to kultúrne vzorce, prečo a ako sú kreované, podstatné ale je, že nemajú žiadny alebo len minimálny biologický a evolučný základ). Tieto vzory sú umelé sociálne konštrukty. Postavenie muža a ženy sa v mení nielen nielen v konkrétnej kultúre, ale aj historicky a geograficky. To ako ty resp. my, vnímaš a vnímame svet je odvodené od stredovekého kresťanského myslenia. Išlo o zlomové obdobie transformácie starovekých spoločností, ktoré sa principiálne odvíjalo od kresťanskej morálky. Naše Európske-Americké vnímanie postavenia človeka, sexuality, vzťahov (nadradenosti a podriadenosti atď.) má teda stredoveký, kresťanský základ. V súčasnosti je dobre vidieť napr. vo vzťahu k sexualite pri porovnaní napr. Európanov a Aziatov. Aj to, že vôbec riešime "problém" homosexuality je odkazom na kresťanský stredovek, v ktorom sa tento "problém" vytvoril. Predtým šlo o niečo prirodzené. Čo sa týka týchto vzorov, historicky, geograficky a kultúrne sa radikálne líšia. Dôkazy o plasticite maskulínnych a femínnych znakoch antropologicky doložila napr. Margaret Meadová, v knihe "Pohlavie a temperament u troch primitívnych národov". Popisuje v nej tri kmene v Papui novej Guinei, kde sa znaky radikálne, na rovnakom geografickom území, navzájom líšia. Jeden kmeň napr. vykazuje znaky delenia vzorcov správania podobné ako v Západnom svete, v ďalšom sú role pohlaví absolútne vyrovnané, a v poslednom prípade z nášho pohladu je všetko naopak. Ženy vykazujú teda maskulínne znaky, a muži feminne. Takto by sa dalo ísť ďalej a hovoriť o rôznych spoločnostiach a spoločenstvách po celom svete. A ak by sme šli ešte ďalej, tak odlišné pohlavné orgány pri vývoji homo sapiens sapiens nijako nedeterminovali správanie jedincov. To je rovnako možné vidieť aj v prírode, kedy je správanie samcov a samíc nesmierne rozmanité. Na "argument" o vzoroch správania neexistuje žiaden biologický podklad - prenášajú sa len "kultúrne gény" tzv. mémy. Mimochodom, trochu k politickým ideológiám - píšeš, "anti-neoliberálny pravičiar", to je kravina. Neoliberalizmus je návratom 60. a 70. tych rokov ku klasickému ekonomickému liberalizmu 19. storočia, ktorý sa však spája s kultúrnym konzervativizmom. V tejto téme vystupuješ ako kultúrny konzervatívec, a v ekonomike si zástanca volného, liberálneho trhu ako som si všimol. Takže oprava, žiadny "Anti-neoliberalizmus", ale obyčajný neoliberalizmus. Mohli by sme potom baviť o ľavicovom Novom liberalizme, ktorý hovorí o silnom štáte ale zároveň o úplnom kultúrnom liberalizme a vznikal rovnako v 60. tych rokoch ako reakcia na Neoliberalizmus, mestskú chudobu atd. Neskôr však pravičiari začali preberať značné množstvo prvkov ľavicového Nového liberalizmu. Ale to by bolo na dlhšiu debatu.
@salora Nechápem prečo by rodičia mali to hovoriť pred svojimi deťmi ak nemajú dôvod. Rodičia majú dosť problémov so svojimi vlastnými deťmi nie sa zamýšľať nad otázkami tohto sveta. No a ešte raz hovorím akceptujem aj tvoj názor s tým že ty akceptuješ môj. Myslím že debata bola jasná máme povedať či nám to prekáža alebo nie. Ja som povedala ty mi obraciaš názor ale ok. Ale to neznamená že som nenávistný človek ked nedržím pri týchto ľudoch. Len niečo pre mňa má svoje hranice určite tie hranice sú aj pre teba. Je dobré ak je to akceptovateľné pretože to by sme dospeli asi len k odcudzovaniu druhých ľudí čo za to nemôžu.
@wewo Dlhoročné antropologické a sociologické výskumy, podložené štúdiami a dôkazmi sú ideologické pičoviny? Ja sa snažím argumentovať vedeckými štúdiami - a ty "argumentuješ" len tým čo si myslíš.
@wewo Výskumy klasikov antropológie a sociológie ako Meadová, Malinowski či Benediktová nazývaš pičovinami? Tak ta poprosím vymenuj mi svoje práce v danej oblasti, keď si na toto trúfaš. Čo sa týka záverov o kresťanstve - Collina Spencera a jeho "Dejiny homosexuality", len som sprostredkoval analýzu, s ktorou prišiel on, a nielen on, ale väčšina súčasných odborníkov. Toto môže tvrdiť len ignorant, ktorý o tom piču vie - neprečítal ani jednu knihu k danej téme a musí mať pravdu.
Pri tých mužsko - ženských odlišnostiach ide o zastaralú mytológiu. Naozaj som také niečo nečítal v žiadnej knihe o vývojovej psychológii. Takto to interpretujú len radikálny katolíci. Fakt ta pre Boha prosím, predtým ako sa k niečomu vyjadríš, načítaj si veci. Inak sa k tomu vyjadrovať neoplatí.
@wewo Veľmi dobrá príručka, aby si sa vyhol 50 rokov starým informáciám, je napr. "Uvod do sociologie pohlaví a sexuality" od Martina Fafejty, Českého sociológa. Mne sa ani nechce veriť, že to čítam aj inde ako na stránkach venujúcich sa náboženskej výchove. Presne tieto argumenty som roky počúval od náboženských fanatikov, presne, do bodky, s tým testosterónom - a ešte vraj nejakými obrázkami o usporiadaní mozgu, ktoré by malo determinovať mužsko-ženské správanie. Nič aktuálne nepíšeš, ale stále sa vraciaš k mytológii.
@wewo Ani jeden z tých autorov, ktorých som menoval, nebol komunista - nemal so žiadnou ideológiou nič spoločné a ani som o ničom takom nič nehovoril. Neviem prečo hovoríš o ideológii, toto čo som písal nebolo nič iné ako o čom sme sa pred x rokmi bavili na prvej prednáške na predmete "Antropológia príbuzenstva" s docentkou, ktorá sa téme sexuality primárne venovala. V takom prípade sú všetci vyučujúci, ktorí ma takto naučili premýšľať, blázni. Pokiaľ viem, nikto z nich nebol ani marxista, ani ľavičiar - a téma politiky ani v od nich, a ani v tých knihách, spomenutá nebola. Čisto len výskumy, pozorovania atď. Uplne odveci reakcia, žial.
Som zásadne proti tomu, aby deti mohli byť adoptované homosexuálnymi pármi. Dúfam, že sa povolenie s takýmto zvrátenostiam nikdy na Slovensku nepresadí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
94 komentov
Nemám proti tomu nič, myslím že radšej nech ma milujúcich rodičov rovnakého pohlavia, ako rozvrátenú rodinu kde ma každého rodiča iného pohlavia...
lenže to by ludia to mi museli začať vnímať inak, aby nevychovavali neznášanlivé deti a dieťa takého paru nebolo šikanované, zato že ma rodičov"buzerantov".
Fuj slovo toto!
Dokelu, veď nie tak dávno bolo pohoršujúce, ak decko bolo nemanželské/malo rozvedených rodičov a ako rýchlo sa to začalo brať normálne. Toto by bol ten istý prípad.
Ale nie som za to aby bolo pre tie pary umoznene tvorit nove deti (cez nahradnu matku, darovane vajicka)
Rodič je prvý človek, ktorý ti má dať lásku, postarať sa o teba, kým nie si schopný také niečo rozvíjať sám. Poznám ľudí, ktorí nikdy lásku od rodiča nedostali a ovplyvnilo ich to, dojebalo ich to a pokrivilo im to mienku o láske ako takej.
“Ale homosexuálny pár môže milovať deti určite aj viac ako heterosexuálny/jeden rodič/rodičia”..Môžu. Ale čo sa týka výchovy a vývinu dieťaťa, nie je to podľa mňa.. spravne? Prospešné? Neviem.. Jednoducho zastávam názor, že pojem rodičia tvoria muž a žena.
Plus, viem, že sa to témy týka len okrajovo, ale napríklad toto je už choré » www.mirror.co.uk/news/real-life-...
Nepovedala som, ani že dať viac nemôžu, len že by dieťa malo mať aj otca aj mamu, aby sa naučilo všetko, čo sa naučiť má.
Takže nabudúce, až budeš chcieť niekomu pičovať, najprv racionálne zhodnoť, čo konkrétne sa ti na názore nepáči a či to náhodou nie je diskutabilné.
Svet odpadol od Boha, prikázania opľul a lásku zneužíva na oplzlosti a degeneráciu rodiny...nikto, ale nikto nikdy nebude šťastný tu na zemi a po poslednom súde neuzrie svetlo večnosti....
ak si kresťanka katolíčka, tak sa nad tym zamyslí, ak nie, potom, mlč a neprikladaj na oheň....
Ale zarazila si ma ako si ňsa nie príliš pekne vyjadrovala o transex ľuďoch. Myslíš že ti ľudia netrpia? Možno podobne ako ty? Prečo im ubližovať? Prečo ich haniť? Aby sa cítili ešte horšie ako ty?
Po pravde, je mi teraz úplne jedno ako toto zoberieš, či sa urazíš, začneš ma neznášať, alebo mi virtuálne naplňuješ do ksichtu, či sa tu do mna pustia tvoji homies, je mi to jedno...
Na rozdiel od výgrcov hentej feťáčky. :S
@Tarassaco
Na džidži som nestrhla hate, ona mi povedala, že som krava, bez toho aby som reagovala na jej komentár alebo sa k nej nejak vyjadrila. Mohla vyjadriť svoj názor, bez toho aby na kohokoľvek útočila.
Čo sa týka trans ľudí, vyjadrila som sa na základe vlastných skúsenosti s trans ľuďmi. Dokonca som tam aj spomenula, že môj názor je taký, pretože som sa stretla zatiaľ len s trans ľuďmi, ktorí proste nemali dobré hodnoty a postoje a ich myšlienky boli pomýlené. To neznamená, že neznášam transsexuálov, len že sa nestotožňujem s ich ideami. Nech si robia čo chcú, len nech tým nezasahujú do mojich názorov a priestoru.
Myslím si že mnoho ľudí si tu neovedomuje, že ja nenarážam na konkrétnych ľudí, ale na problematiku týchto tém.
A to s tými blogmi máš pravdu, boli naozaj silné a tiež som trochu sklamaný z toho ako sa ľudia menia. Ale je to život.. čo narobíme.
Proste viem si predstaviť, že by homosexuálne páry mohli adoptovať dieťa v určitom veku, ja neviem od kolko sa dá a tak ale tak niekde povedzme v 5-7 rokoch a že sa oňho budú starať. Úplne normálne. ... dieťa to vzhľadom na pohľad okolia na neho nebude mať ľahké, ale aspoň bude vedieť ktorých ľudí môže odsudzovať, ktorí sú hlúpi a nájde si pár dobrých kamarátov.
Ale jasné, deti patria do decákov, lebo homosexualita je zvrátenosť! Nechajme deti hniť v domovoch a nikdy nepoznať, čo je to rodina, aby sme si mohli honiť ego, akí sme morálne super!
Dieťa si zaslúži kompletnú rodinu! Čo na tom, že existuje kopec slobodných rodičov (=nekompletných rodín), rodín kde sú deti týrané, bité...nevadí, hlavne že homosexualita je fuj!
Vytiahnite si hlavu z prdele a začnite premýšľať podaktorí.
A jasné, kľudne si zakričte, aká som hlúpa piča, že podporujem takéto nechutné zvrátenosti. Na nič iné nečakám.
OMG.... a hlavne vám "katolíkom" asi uniká fakt, že existuje aj na SK množstvo homosexuálov, ktorí vychovávajú nielen vlastné dieťa ale ktorí vychovávajú aj adoptované deti... naštudujte si niečo o adopcií resp. kritériach adopcie...
A bol by som rád, keby druhá strana názorového spektra nekazila ostatné deti v kolektíve vecami typu @1
A akože, neviem úplne, ako sa dá podporovať nejaká sexuálna orientácia ale eh. Keby ľudia aspoň neboli retardovaní a nesrali sa do vecí ktoré sa ich v podstate vôbec netýkajú a nekurvili životy iným len za to, že majú hlúpe a nudné životy.
a k otázke, som za
Dufam ze ked hocikoho z vas, ktori tu vyhlasujete ze zena+muz je jediny akceptovatelny vzor rodiny opusti partner (to vam neprajem len pisem ako moznu situaciu) po tom co sa vam nahodou niekedy narodi dieta, pojdete ho pekne vratit do decaku
A este ma bavi ako mnohi predpokladaju ze kazde dieta, ktore ma matku aj otca v nich automaticky MUSI nachadzat svoj vzor
Prečo by niektoré deto mali mať homošov za rodičov???????
Prečo by niektoré deti mali vyrasať v DD alebo v rodinách alkoholikov, násilníkov či pedofilov???????
(V preklade - nie som vyhranená na určitý typ genitálií a v podstate môžem osrať celé ľudstvo ale keď už, tak dievčatá sú mi esteticky príjemnejšie.)
Neviem prečo ti odpovedám keď si ma ani netagol ale pobavil si ma
Btw mám nový návrh. Čo keby sme namiesto zastúpenia oboch typov genitálií v pároch zaviedli ako kritérium inteligenciu a zdravý rozum? Čo keby sme radšej zakázali vychovávať a mať deti hlúpym kokotkom s pridrbanými názormi?
Ak na mňa už ani teraz nikto nenakričí že som hlúpa piča tak ja neviem no
Ale myslím to 100 % vážne.
ale keď počujem "mužský a ženský vzor", tak ma ide ujebať.
čakám na čas, kedy mi niekto vysvetlí, čo presne to je.
Je vážne "krásne" ako tu vravíte že vychovávať a plodiť deti môžu a majú len muž a žena ale asi si neuvedomujete že vďaka komu sú plné decáky, a kvôli homosexuálom to nie je. A tiež aké sú dnešné deti nevychované, aké ohavnosti robia, to je tá vaša výchova muža a ženy.
Je mi jasné že je to maximálne nereálne, neboj sa.
hoomosexualita tu vždy bola, je a bude... v určitých obdobiach bola ešte tolerovanejšia a "prirodzenejšia" ako dnes... 70 roky? rovnako existovali u nás ( v ČSSR) homosexuáli ako dnes, až na to, že homosexualita bola trestne stíhaná, takže sa o nej z pochopiteľných dôvodov tak nehovorilo. A že rodičia o nej nehovoria? To je práve chyba, keď sa "tvára", že niečo neexistuje, keď je zjavné, že existuje... najmä vtedy, keď sami zistia, že ich dieťa je homosexuál. A nepleť si akceptovanie odlišných názorov s klapkami na očiach a neschopnosťou v priebehu života zmeniť resp. prehodnotiť svoje názory na základe nezvratných argumentov. A tej vete - v súvislosti so schopnosťou homosexuálov sa rozmnožovať - že "to sme docielili iba my ľudia" akosi nerozumiem...
Pri tých mužsko - ženských odlišnostiach ide o zastaralú mytológiu. Naozaj som také niečo nečítal v žiadnej knihe o vývojovej psychológii. Takto to interpretujú len radikálny katolíci. Fakt ta pre Boha prosím, predtým ako sa k niečomu vyjadríš, načítaj si veci. Inak sa k tomu vyjadrovať neoplatí.