ja celkom malo, možno čosi ako 150, ale my si varíme a kupujem len časť potravín, ideme na polku proste.. ale aj tak som sa divila , ako niektorí ĺudia dokážu minúť 500+ mne by to bolo ľúto
Vela, okolo 350- 400 eura urcite. A kd som v praci, vacsinou si objednavam. Doma si vacsinou len natrem chleba s niecim alebo uvarim. Ale mam rada cinu a najnovsie aj poke a to ide riadne do penez
@tomas5555555@12 😃😃😃 ty si strasny jebo. Dont feed the troll tym sa riadim, ale vzdy mi zlepsis den tymi blabolami co sem davas. Lebo na tom sa da iba rehotat, ze ma niekto tak smutny zivot, ze tu troli 100rokov zdochnutu stranku
@tomas5555555@12 má pravdu tbh. Normálne by som s tým nesúhlasil, pretože som za rovnoprávnosť, no odkedy sa toxický feminizmus rozšíril do bežného života ako napr. taxislužieb (Bolt zaviedol službu Women for women), ženské fitká, ženské vozne vo vlakoch, zľavy pre ženy v baroch a ďalšie veci diskriminujúce mužov, tak som úplne v poriadku s tým, aby muži zarábali viac hoci aj za rovnako odvedenú prácu.
@ruotong@16
Ja to ale nepíšem preto že by som bol na ženy háklivý ale preto že to je spravodlivé, naozaj muží majú večšiu hmotnosť, preto viac energie minú, preto musia aj viacej jesť než ženy, takže je spravodlivé ked budú dostávať aj o niečo vyššie platy ktoré im vykompenzujú tú stravu
@ruotong@16 aj ja som proti toxickemu feminizmu, ale som plne za taxi, fitka aj vozne pre zeny. je to akurat tak hanba pre muzov, ze sa toto musi zriadovat. volne vstupy zenam do barov mi kedysi vadili, ale aj tam som si uvedomil, ze v konecnom dosledku je to sluzba pre nas, chlapov
1) Pokial viem, v tomto state aj vsade inde na svete sa plat plati za vykonanu pracu, a s tym, kto kolko je, to nic nema (a fascinuje ma, ze toto niekoho mozog vobec prepoji).
2) ak si si nevsimol, bohuzial kvoli stale pretrvavajucemu rodovo podmienemu znevyhodneniu a znevyhodnovaniu zien, zeny maju cely zivot mensie prijmy ako muzi. Od detstva su im aj nevedome podsuvane iba tie menej zaujimave odvetvia a menej dolezite pozicie (toto sa uz snad meni k lepsiemu a je to jedna z mojich hlavnych dobrovolnickych aktivit, chodit zeny podporovat aby pracovali v IT a nebali sa dobrej kariery, uz su na to celkom slusne povznikane OZtka), dalej ani nebudem zacinat co spravi fakt, ze bohuzial len zena je schopna porodit dieta a kvoli materstvu pride o neskutocnu cast kariery a prijmov, a casto je aj tercom ekonomickeho nasilia (obmedzovanie pristupu k peniazom od partnera, ktory zaraba a citi sa ako boh). Takze zeny cely zivot tahaju za kratsi koniec.
3) keby som sa mala na to pozriet tvojou skreslenou logikou, zeny maju navyse vydavky za menstruacne potreby. Menstruacna chudoba je tiez vec, o ktorej si asi nepocul.
@willbebetter@26 inak tiez som chcela spomenut menstruacne potreby, ale tomas sa tu ukazuje ako ekofanatik a odpovie ti, ze si mas zabezpecit nejaku handru a prat si ju, lebo ostatne potreby su neekologicke
@willbebetter
horsie pozicie su im podsuvane preto lebo na ne maju intelekt....sak si len pozri o ake plytke temy sa zaujimaju zeny - macky, telenovely, reality show, oblecenie....
vy skratka nemate intelekt na riesenie deep tém, preto ani nemozte pracovat v technickej sfere
@tomas5555555 joj moj zlaty, si predstav ze v nej pracujem(e) a zvysoka kasleme na tvoje predsudky ani som ti to nemala pisat, sama som si porusila zasadu nebavit sa s trollom, no pojdem si za odmenu zajtra kupit menstruacnu vlozku co si VLOZIM do pochvy inteligent bye
@skvrnka@28 tomasa treba vylucne a iba ignorovat, skoda, mala som ostat iba pritom ako som sa zasmiala rano na tej ujetej predstave ze zeny maju zarabat menej lebo muzi viac zjedia to vysvetluje vsetko o jeho mentalnej vybave ako aj vlozky, ktore si vkladame do pochvy 😂
@willbebetter@26 bohužial nikdy tie profesie a teda ani platy nebudú vyrovnané. Mnoho chlapov pracuje manuálne v práci. Prípadne podnikajú, stolarčina, renovácie bytov a podobne... Ženy by takúto prácu nerobili. Mnoho mužov podniká v strojárstve, elektrotechnike a dalších oblastiach o ktoré ženy nemajú záujem. Ja sa venujem vývoj v elektrotechnike a tiež často riešim strojarinu a poznám v tejto oblasti 0 žien. Keď si píšem s nejakymi ženami tak sú to čisto sekretárke v týchto firmách. Tiež nepoznám vela podnikateliek teda iste podnikajú aj ženy ale je ich menej a nie je to v oblastiach čo by generovali tak velké peniaze ako oblasti ktorým sa venujú muži. Ak niekto z páru nepracujú býva to tiež práve žena.
Bohužial podla mna sa tieto rozdiely nikdy nezrovnajú a vyrováva sa to trochu asi len vdaka práci za PC a tým že dnes mnoho mechanickej práce robia stroje.
Zaujímalo som sa o konkretne profesie kde by ženy zarábali menej a našiel som len školstvo a po bližšom naštudovaní som zistil že rozdiel je v tom že základné školy sú platené menej než stredné a ženy sú percentuálne viac zastúpené na tých základných školách, tušim.
Podla mna sa to nikdy nezrovná a úprimne by som ženy so zbíjačkami v ruke alebo ženy čo mi prídu namontovať novú chladničku ani nechcel v týchto profesiách vidieť.
@mytickaentita@39 ďakujem. Bohužial mám pocit že dosť žien by som tým čo píšem vyššie nahneval. Snažím sa to brať logicky, bez emocií, tak ako to je.
Fakt je že ženy by v nejakom kariernom raste a podobných veciach mohla teoreticky spomaliť materská a celkovo výchova detí. Pretože na rovinu, žena má s výchovou viac práce než chlap. Má s detmi užšie puto. Aspoň kým sú velmi malé.
Každá volba je kompromis a ak niečomu venujeme čas strácame ho v niečom inom. Ak chce žena uprednostniť karieru pred detmi tak to vždy môže urobiť.
Každopádne to nevyriešime. Chlap rodiť nebude, ak by rodil spomalilo by ho to v nejakom teoretickom kariernom raste tiež uplne rovnako...
S nejakym kompenzovaním by som bol tiež opatrný. Lahko by sa mohlo stať že by sa tým dostali do nevýhody muži.
@abstraktdepres@40 jj, ja už som raz bola v konflikte s jednou babou, keď som jej argumentovala, že podľa mňa hlavný problém je ten, že ženy si prírodzene vyberajú menej platené práce. samozrejme, poznám aj ITčkárky a vysoko postavené ženy v korporátoch a mega ich obdivujem, ja by som to asi nedala. vlastne chcem zutekať úplne z korpo sveta, lebo fess to nedávam. a chcem učiť na strednej aj v mojej širšej rodine sú takmer všetky ženy housewives (ok, to nie je moc relevantná štatistika, len taká observácia môjho okolia). ja by som tiež bola kľudne housewife (dokonca by som bola ochotná sa naučiť aj tie zložitejšie jedlá xixi), ale môj život jaksi vôbec nejde týmto smerom takže som ok s učením!
anyway, nemožno však povedať, že to myslím nejak zle voči ženám, doslova som tu pred pár hodinami želala smrť nejakému týpkovi, ktorý sa zavzdušňoval, že existujú ženské taxíky a kupéčka
@mytickaentita@41 Tiež mám kamaráta čo má okolo 17 000 mesačne a jeho manželka nepracuje a stará sa o dieta a o svoje veci. V prípade že to vyhovuje jej a jemu tak prečo nie. Ale určite tieto stereotypy pridelovať nechcem. Len si velmi nemyslím že by ženy špeciálne v EU mali automaticky pridelené spoločnostou nejake znevýhodnenie.
Keby som bol tzv. "zabezpečený" chcel by som žiť ako Hipík Chodiť celý deň bosý, venovať sa hromade kvetov v nejakej krásnej vlastnej záhradke... Pozerať filmy, počúvať hudbu, sice to už robím... Tak si predstavujem slobodu Nemusieť nikam chodiť a babrať sa v tom čo si sám vymyslím, tak dlho ako sám budem chcieť. Vlastne to tiež čiastočne robím. Babrem sa v elektrotechnike Mám o tom niekde status O tom cieli žiť ako hipík
@abstraktdepres@38 ja poznam zenu v strojarstve, jednu! byvala spoluziacaka zo strednej.
Ok vynechajme prace v bani a so zbijackou, to je v tej kategorii ako ze by muzi mali rodit - nemozne. Kvoli fyzickym limitom.
Sucasny rozdiel medzi platmi je 18.4% a rozhodne nielen v skolstve. Zrovna tam su tabulkove platy, cize rozdiel bude asi v priplatkoch. Nemyslim, ze by to bol rozdiel zakladne vs. Stredne skoly.
+ @mytickaentita A ked sa zamyslis, vies povedat preco si zeny vyberaju menej platene prace? Lebo to casto nie je vyber v pravom zmysle slova. Zacina to uz v detstve kde malym dievcatkam podsuvaju vo vacsine ako hracky babiky a varesky a chlapcekom auticka a “stroje”. Zjednodusujem, pre princip. Vytvara sa implikacia, kam patria. Dievcata a zeny zaroven robia absolutne gro neplatenej prace (domacnost, starostlivost o deti), takze ano kde by sa hrabali oni na “karieru”, ked v tom odmala vyrastaju. Potom bud ani len nepremyslaju, ze by isli studovat dobry a perspektivny (dobre plateny) odbor, lebo ved oni na to “nemaju mozog” a ani cas. Ich miesto je predsa inde.
Na trhu prace sa zeny casto hlasia iba na pozicie, kde 100% splnaju poziadavky, pretoze na ine si netrufaju. Muzi maju ovela vyssie sebavedomie.
A do tretice, materska a nepovysovanie zien na exec pozicie.
To som len v skratke vypichla, kedze nepisem knihu, ale vedela by som v klude viest dlhsiu debatu o tomto s kazdym normalnym clovekom. Nie je to ze by ma tu nasral akykolvek nazor, seru ma ludia, ktori evidentne maju v mozgu dieru a idu tu prednasat o tom, ako to tak neni a ako zenam este ubrat z platu lebo muzi viac jedia
A to, co pisem v predoslom odstavci som si aj sama prezila. Ja si doslova pamatam, ako som si vyberala vysku (pravo), len tak, aby som ju zvladla, lebo ja som si absolutne neverila, ze by som mala hlavu aj na nieco ine nez na biflovanie. A pritom IT ma VZDY zaujimalo, vtedy to na VS studoval aj moj najlepsi kamos, a ja si presne pamatam ako som v tej hlave nemala ani len zrnko priestoru pre tu moznost, ze by som to isla studovat a robit. A dnes pracujem v kybernetickej bezpecnosti a je to moja totalna vasen. Ale bola to riadna praca to dosiahnut.
A este teda aby niekto nezacal rypat, ze je to iba moj pribeh. Ako som pisala, snazim sa cez OZtka a ako mozem pomahat vo zvysovani povedomia o tom, ze zeny mozu pracovat v IT. Robim to uz roky, poznam takych zien desiatky, ktore v tomto celom vyrastali.
@willbebetter@43 dáva to zmysel. všetko čo si napísala. ja sa však vymykám, keďže ja som sa hrávala s autíčkami a celkovo s hračkami môjho staršieho brata. na strednej keď sme mali diskusiu o housewives, tak som povedala, že neexist, že by som to chcela robiť. no, ale teraz by som s tým nemala problém
@willbebetter@44 pracovala som vo firmach, kde dominovali muzi. Prva bola v strojarskom priemysle, v druhej som pracovala aj s autami. Niektore veci neskutocne fajn, to nechcem popriet, no kolkokrat som si vypocula, nech to necham, nech sa nestaram, lebo to aj tak nepochopim kedze som zena..plus dalsie veci, co sa mi ani nechce spominat. Potom som bola v inej firme, kde dominovali zeny. Ked sme hladali dalsieho cloveka, sefka hned vyhodila bez pozretia cv zien od 25-35 rokov
Teraz robim ciastocne v muzskom obore, ale sama. No je pre mna tazke najst diskusie, k tomu, co by som potrebovala.
Verim, ze sa to raz zmeni aj vdaka ludom ako ty
@jf@46 mohla by si napísať čo v tých "mužských" odboroch konkretne robíš? Ja mám v technike fakt skúsenosti so ženami čisto na pozícií sekretárok. Si niekde v prevádzke? Podielaš sa priamo na technickej stránke nejakych súčiastok? Ak áno to by si bola fakt unikátna.
@willbebetter@43 ja som čítaniu o tejto téme venoval dosť času. Myslím platovej nerovnosti na tých istých pozíciách a až na materskú a školstvo som nenašiel nič. Možno ešte niečo ako to školstvo čo už som si nezapamätal. Takže ak existujú nejake fakty tak ich sem kludne napíš. Pošli odkaz.
Že chlapy v priemere (nie na tej istej pozícií) zarábajú viac ma neprekvapuje. Sme obklopený mnohými službami ktoré ženy robiť nebudú... A nie je na tom nič divné ani zlé.
Na strednej elektrotechnickej som mal len 2 spolužiačky a boli sme asi len druhá trieda kde nejake dievčatá boli. Prečo tam boli? Bavilo ich to? No jedna tam išla čisto kvôli chlapcom a bola trochu jednoduchšia. Druhá sa učila velmi dobre ale bol to čisto typ na učenie. Každopádne sa ani jedna elektrotechnike ani technike dnes zdaleka nevenuje.
Berieš to príliš podla IT. O jednej šikovnej programátorke som od kamaráta počul. Myslím že v tejto oblasti ženy môžu byť. Ale je mnoho technických oblastí kde nebudú chcieť byť.
Vlastne často píšeš o tom že sa IT z nejakeho dôvodu boja a že si vedia veci menej presadiť než chlapy. Ale to je asi otázka nejakeho sebavedomia. To nie je nerovnosť.
Inak jedno dievča čo robí omietky, dlaždicky a podobné prerábky interieru poznám ale pozor, po rokoch sa zistilo že je lezba Tak isto nejaku technologiu okolo výroby integrovaných obvodov navrhla žena. Ale nebola to uplne žena Učitel mi hovoril že transsexuál, či ako sa to označuje. Proste nebolo isté či je chlapom alebo ženou, mala prvky z oboch pohlaví
@abstraktdepres@47 unikatna nie som, ale to neznamena, ze mi niekto musi hovorit, ze to nepochopim, lebo som zena. Konkretne islo o jednoduche technicke nakresy, ked som chcela vediet viac, bola som stopnuta. Privatne som si to zazila stokrat s autom, namiesto vysvetlenia, co je s autom, to bolo castokrat nestaraj sa, nejak to opravime. A to je skoda, aj ked nie som uniktna
@jf@50 sesternica sa venuje architekture. Tam majú výkresov určite dosť A v zahraničí som spoznal ešte jednu architektku z Palerma a ukazoval som jej moje projekty v AutoCADe, Eagle (PCB design) a dalších... a doporučila mi na rendery Cinema4D čo používam dodnes Ale je takých dievčat málo, extra málo. Čo ma mrzí. Ale je to proste tým že ich technika bežne ani nebaví. Príkladom antitechnickej ženy je moja sestra. Tá je v týchto veciach uplne vedla A v živote by to nešla študovať... A študovanie architektury si myslím že opať ako IT patrí do oblasti kde môžu byť aj nejake ženy, v pohode... Teda kde nejake chcú byť.
Ale okrem architektury a IT a možno ešte niečoho je to zvyšných 95% techniky kde ženy niesu a asi ani nikdy nebudú a to z dôvodu že ich to ani nebaví a študovať to proste nechcú. Ja sa pohybujem práve v tejto oblasti. Ale to píšem v #38, tak sa nebudem opakovať.
Bože, to som sa rozpísal. Chcel som ti len napísať že tí chlapi boli asi idioti že to "žene" nechceli vysvetlovať. Ja by som s tým problém určite nemal Ale určite tak by sa našli aj ženy ktoré by mali srandu z toho keby sa chlap pýtal na nejake veci ktoré patria takmer výhradne do ženskej domeny.
Ja by som sa len rád vyhol prehnaným emociám a škatulkovaniu a prebral v tejto téme fakt fakty a tie som vlastne už napísal v #38 z mojej strany.
@willbebetter@43 myslim, ze to su len take hoaxy, ktore sa hovoria, ale neverim, ze realne by to bola pravda. zober si len, ze manazerky su vacsinou zeny. ked su porady, vzdy na nich rozpravaju zeny, su dominantnejsie, viac sa presadzuju, ked zacne hovorit chlap, tak ho zahriaknu, nepocuvaju. ak by zeny robili rovnaku (alebo aj lepsiu) pracu za rovnaky plat ako muzi ako hovoris, preco potom zamestnavatelia nezamestnavaju iba zeny?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
Zeny celkovo musia denne prijat o 30% menej kalorii nez muzi, preto by mali mat aj mensie platy
aj mi vysvetlis co som v @12 napisal nespravne ? Dakujem
Ja to ale nepíšem preto že by som bol na ženy háklivý ale preto že to je spravodlivé, naozaj muží majú večšiu hmotnosť, preto viac energie minú, preto musia aj viacej jesť než ženy, takže je spravodlivé ked budú dostávať aj o niečo vyššie platy ktoré im vykompenzujú tú stravu
zdechni, kamo
Čiže kvôli pár indivíduam ideme odsudzovať všetkých mužov? Aha, takže o tom je feminizmus.
A s tým prianím si dávaj pozor, aby sa ti to nevrátilo
1) Pokial viem, v tomto state aj vsade inde na svete sa plat plati za vykonanu pracu, a s tym, kto kolko je, to nic nema (a fascinuje ma, ze toto niekoho mozog vobec prepoji).
2) ak si si nevsimol, bohuzial kvoli stale pretrvavajucemu rodovo podmienemu znevyhodneniu a znevyhodnovaniu zien, zeny maju cely zivot mensie prijmy ako muzi. Od detstva su im aj nevedome podsuvane iba tie menej zaujimave odvetvia a menej dolezite pozicie (toto sa uz snad meni k lepsiemu a je to jedna z mojich hlavnych dobrovolnickych aktivit, chodit zeny podporovat aby pracovali v IT a nebali sa dobrej kariery, uz su na to celkom slusne povznikane OZtka), dalej ani nebudem zacinat co spravi fakt, ze bohuzial len zena je schopna porodit dieta a kvoli materstvu pride o neskutocnu cast kariery a prijmov, a casto je aj tercom ekonomickeho nasilia (obmedzovanie pristupu k peniazom od partnera, ktory zaraba a citi sa ako boh). Takze zeny cely zivot tahaju za kratsi koniec.
3) keby som sa mala na to pozriet tvojou skreslenou logikou, zeny maju navyse vydavky za menstruacne potreby. Menstruacna chudoba je tiez vec, o ktorej si asi nepocul.
No tak schvalne, kolkoze uz len minies za menstruacnu vlozku co si par krat do mesiaca vlozis do pochvy ?
Vazne si myslis ze zeny davaju rovnaky vykon ? Veru, kozmeticka co lakuje nechty dava rovnaky vykon ako lopatar co kope cesty
o to nejde to je len chlp.... horsie je ked ma nejaka zena kopu deti, to je skutocne emisna stopa ktora nici planetu
horsie pozicie su im podsuvane preto lebo na ne maju intelekt....sak si len pozri o ake plytke temy sa zaujimaju zeny - macky, telenovely, reality show, oblecenie....
vy skratka nemate intelekt na riesenie deep tém, preto ani nemozte pracovat v technickej sfere
Ano aj to su taki nemakacenkovia
ale ten ITckar musi aspon hlboko premyslat, zatial co niekto kto lakuje nechty
nemas argumenty
feminizmus
Bohužial podla mna sa tieto rozdiely nikdy nezrovnajú a vyrováva sa to trochu asi len vdaka práci za PC a tým že dnes mnoho mechanickej práce robia stroje.
Zaujímalo som sa o konkretne profesie kde by ženy zarábali menej a našiel som len školstvo a po bližšom naštudovaní som zistil že rozdiel je v tom že základné školy sú platené menej než stredné a ženy sú percentuálne viac zastúpené na tých základných školách, tušim.
Podla mna sa to nikdy nezrovná a úprimne by som ženy so zbíjačkami v ruke alebo ženy čo mi prídu namontovať novú chladničku ani nechcel v týchto profesiách vidieť.
Fakt je že ženy by v nejakom kariernom raste a podobných veciach mohla teoreticky spomaliť materská a celkovo výchova detí. Pretože na rovinu, žena má s výchovou viac práce než chlap. Má s detmi užšie puto. Aspoň kým sú velmi malé.
Každá volba je kompromis a ak niečomu venujeme čas strácame ho v niečom inom. Ak chce žena uprednostniť karieru pred detmi tak to vždy môže urobiť.
Každopádne to nevyriešime. Chlap rodiť nebude, ak by rodil spomalilo by ho to v nejakom teoretickom kariernom raste tiež uplne rovnako...
S nejakym kompenzovaním by som bol tiež opatrný. Lahko by sa mohlo stať že by sa tým dostali do nevýhody muži.
anyway, nemožno však povedať, že to myslím nejak zle voči ženám, doslova som tu pred pár hodinami želala smrť nejakému týpkovi, ktorý sa zavzdušňoval, že existujú ženské taxíky a kupéčka
Keby som bol tzv. "zabezpečený" chcel by som žiť ako Hipík Chodiť celý deň bosý, venovať sa hromade kvetov v nejakej krásnej vlastnej záhradke... Pozerať filmy, počúvať hudbu, sice to už robím... Tak si predstavujem slobodu Nemusieť nikam chodiť a babrať sa v tom čo si sám vymyslím, tak dlho ako sám budem chcieť. Vlastne to tiež čiastočne robím. Babrem sa v elektrotechnike Mám o tom niekde status O tom cieli žiť ako hipík
Ok vynechajme prace v bani a so zbijackou, to je v tej kategorii ako ze by muzi mali rodit - nemozne. Kvoli fyzickym limitom.
Sucasny rozdiel medzi platmi je 18.4% a rozhodne nielen v skolstve. Zrovna tam su tabulkove platy, cize rozdiel bude asi v priplatkoch. Nemyslim, ze by to bol rozdiel zakladne vs. Stredne skoly.
+ @mytickaentita A ked sa zamyslis, vies povedat preco si zeny vyberaju menej platene prace? Lebo to casto nie je vyber v pravom zmysle slova. Zacina to uz v detstve kde malym dievcatkam podsuvaju vo vacsine ako hracky babiky a varesky a chlapcekom auticka a “stroje”. Zjednodusujem, pre princip. Vytvara sa implikacia, kam patria. Dievcata a zeny zaroven robia absolutne gro neplatenej prace (domacnost, starostlivost o deti), takze ano kde by sa hrabali oni na “karieru”, ked v tom odmala vyrastaju. Potom bud ani len nepremyslaju, ze by isli studovat dobry a perspektivny (dobre plateny) odbor, lebo ved oni na to “nemaju mozog” a ani cas. Ich miesto je predsa inde.
Na trhu prace sa zeny casto hlasia iba na pozicie, kde 100% splnaju poziadavky, pretoze na ine si netrufaju. Muzi maju ovela vyssie sebavedomie.
A do tretice, materska a nepovysovanie zien na exec pozicie.
To som len v skratke vypichla, kedze nepisem knihu, ale vedela by som v klude viest dlhsiu debatu o tomto s kazdym normalnym clovekom. Nie je to ze by ma tu nasral akykolvek nazor, seru ma ludia, ktori evidentne maju v mozgu dieru a idu tu prednasat o tom, ako to tak neni a ako zenam este ubrat z platu lebo muzi viac jedia
A to, co pisem v predoslom odstavci som si aj sama prezila. Ja si doslova pamatam, ako som si vyberala vysku (pravo), len tak, aby som ju zvladla, lebo ja som si absolutne neverila, ze by som mala hlavu aj na nieco ine nez na biflovanie. A pritom IT ma VZDY zaujimalo, vtedy to na VS studoval aj moj najlepsi kamos, a ja si presne pamatam ako som v tej hlave nemala ani len zrnko priestoru pre tu moznost, ze by som to isla studovat a robit. A dnes pracujem v kybernetickej bezpecnosti a je to moja totalna vasen. Ale bola to riadna praca to dosiahnut.
Nastastie sa dnes casy menia k lepsiemu
ale inak si frajerka, fr!
Teraz robim ciastocne v muzskom obore, ale sama. No je pre mna tazke najst diskusie, k tomu, co by som potrebovala.
Verim, ze sa to raz zmeni aj vdaka ludom ako ty
Že chlapy v priemere (nie na tej istej pozícií) zarábajú viac ma neprekvapuje. Sme obklopený mnohými službami ktoré ženy robiť nebudú... A nie je na tom nič divné ani zlé.
Na strednej elektrotechnickej som mal len 2 spolužiačky a boli sme asi len druhá trieda kde nejake dievčatá boli. Prečo tam boli? Bavilo ich to? No jedna tam išla čisto kvôli chlapcom a bola trochu jednoduchšia. Druhá sa učila velmi dobre ale bol to čisto typ na učenie. Každopádne sa ani jedna elektrotechnike ani technike dnes zdaleka nevenuje.
Berieš to príliš podla IT. O jednej šikovnej programátorke som od kamaráta počul. Myslím že v tejto oblasti ženy môžu byť. Ale je mnoho technických oblastí kde nebudú chcieť byť.
Vlastne často píšeš o tom že sa IT z nejakeho dôvodu boja a že si vedia veci menej presadiť než chlapy. Ale to je asi otázka nejakeho sebavedomia. To nie je nerovnosť.
Ale okrem architektury a IT a možno ešte niečoho je to zvyšných 95% techniky kde ženy niesu a asi ani nikdy nebudú a to z dôvodu že ich to ani nebaví a študovať to proste nechcú. Ja sa pohybujem práve v tejto oblasti. Ale to píšem v #38, tak sa nebudem opakovať.
Bože, to som sa rozpísal. Chcel som ti len napísať že tí chlapi boli asi idioti že to "žene" nechceli vysvetlovať. Ja by som s tým problém určite nemal Ale určite tak by sa našli aj ženy ktoré by mali srandu z toho keby sa chlap pýtal na nejake veci ktoré patria takmer výhradne do ženskej domeny.
Ja by som sa len rád vyhol prehnaným emociám a škatulkovaniu a prebral v tejto téme fakt fakty a tie som vlastne už napísal v #38 z mojej strany.