Za mňa:
Pikantná - milujem extrémne pálivé jedla!
Horká - horké nápoje nemám rada (ako pivo, káva, horký čaj, ...), ale napríklad rukolu milujem!
Kyslá - nenávidím kyslé jedlá ako kapusta, zavárané uhorky, čokoľvek kde je ocot, kyslé mliečne výrobky, ... Ale vodu s citrónom, či vitamínom C mám veľmi rada. Aj citrón na rybe. Pretože citrón je svieži, ale ocot je len extremne nepríjemne kyslý, nechutny a pachne
@tequila@7 Nemyslím, že by prebijala chuť. Ja by som toto isté mohla povedať o kyslej chuti. V každom prípade taká kyslá kapusta či zavárané uhorky na mňa chuťovo pôsobia, akoby boli skazené (čo je v istom zmysle aj pravda). Preto mne príde nevoľno už len keď to cítim.
Podla mna pikantnost nie je chut
A inak milujem spravne vyvazene chute, ako sladke, tak slane, kyslost je uplne klucova pri dochucovani jedal, a horkost v cokolade kave a toniku je tiez must. Jemne az stredne pikantne jedla mi nevadia, take co palia ze mi z toho tecu slzy a sopel mozno chute ako take nezmenia, ale urcite vsetky zmysly presmeruju na to, ze to pali, cize tiez velmi nerozumiem, preco to ludia robia.
Chalapeňom to začína... Momentálne si robím zlobu s karolínkou.
Ale chipotle, tú milujem a pokojne v obrovských množstvách.
Nemusím mať všetko pikantné, ale doprajem si.
Horká je fajn, no nie vždy a všade.
A kyslé? Zjem to. Ale radosť mi to nerobí.
Že doslova som ochotný tolerovať, ale nevyhľadávam.
@luc.ka@9 Už dávnejšie som si všimla, že všetko čo napíšem, musíš vzdy nejak pripomienkovat Viem, že "pikantná" nie je chuť v pravom slova zmysle, ale o to tu predsa neslo
A hej, napísala som síce že extrémne pálivé, ale mala som tým na mysli skôr stredne pálivé, lebo aj to je už pre mnohých ľudí "extrémne"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Za mňa:
Pikantná - milujem extrémne pálivé jedla!
Horká - horké nápoje nemám rada (ako pivo, káva, horký čaj, ...), ale napríklad rukolu milujem!
Kyslá - nenávidím kyslé jedlá ako kapusta, zavárané uhorky, čokoľvek kde je ocot, kyslé mliečne výrobky, ... Ale vodu s citrónom, či vitamínom C mám veľmi rada. Aj citrón na rybe. Pretože citrón je svieži, ale ocot je len extremne nepríjemne kyslý, nechutny a pachne
A inak milujem spravne vyvazene chute, ako sladke, tak slane, kyslost je uplne klucova pri dochucovani jedal, a horkost v cokolade kave a toniku je tiez must. Jemne az stredne pikantne jedla mi nevadia, take co palia ze mi z toho tecu slzy a sopel mozno chute ako take nezmenia, ale urcite vsetky zmysly presmeruju na to, ze to pali, cize tiez velmi nerozumiem, preco to ludia robia.
Ale chipotle, tú milujem a pokojne v obrovských množstvách.
Nemusím mať všetko pikantné, ale doprajem si.
Horká je fajn, no nie vždy a všade.
A kyslé? Zjem to. Ale radosť mi to nerobí.
Že doslova som ochotný tolerovať, ale nevyhľadávam.
A hej, napísala som síce že extrémne pálivé, ale mala som tým na mysli skôr stredne pálivé, lebo aj to je už pre mnohých ľudí "extrémne"