Prvá vec je že či to má ešte význam,pretože väčšina ľudí sa učí od detstva a nie v dospelosti.Druha vec je,že aký klavír je na začiatok vhodný zvoliť.Rozmýšľala som nad Keyboardom.Som ochotná investovať do drahšieho.Na kurzoch by som hrala na normálnom.
ak chceš hrať vážne na klavír a chceš investovať, nekupuj si keyboard ale digitálne piáno... odporúčam Roland, Yamaha, Kurzweil, Korg alebo Kawai... A vygoogli si meno Peter Adamov... začal hrať v nejakých 16-tich rokoch a behom 2 rokov vyhral prestížnu klav. súťaž, prestúpil na konzervatórium z gympla, ešte ako samouk zvládol kompletný repertoár Depeche Mode... takže keď sa chce...
Význam to určite má kedykoľvek. Ak chceš digitálne piano s viac keyboardovým štýlom, tak Yamaha DGX-660 je dobrá voľba. Záleží, koľko peňazí naozaj chceš investovať.
nemiešaj klavír s keyboardom - sú to dva samostatné nástroje a aj sa tak vyučujú. digitálne piáno keď tak a ako laik čo pracuje v umeleckej škole môžem yamahy len odporučiť keďže ich máme najviac
a ak to naozaj chceš tak určite to význam má
A ešte by som sa chcela spýtať,také že “digitálne piano/elektrický klavír Korg D1,tak s tým nemáte skúsenosti...myslím tým že či je vhodne a tak...@vlcica1989
@kristini je veľmi dôležité naučiť sa pri hre na klavír dynamiku, preto odporúčam predovšetkým ísť ho kupovať s niekým, kto sa v tom vyzná resp. vie hrať a dokáže posúdiť parametre. Osobne by som nešiel do ničoho, čo nemá: 88 kláves a kladívkovú mechaniku. D1 síce ten rozsah má ale nemá mechaniku, takže keď si písala, že chceš ísť aj do vyššej ceny, tak odprúčam skôr Yamahu YDP 143 príp. YDP 103 - s nimi sa vojdeš do tých cca 800,- € ale ak nechceš ísť až tak vysoko s cenou tak skôr ako D1 napr. Kurzweil KA130 - ten je ešte o niečo lacnejší ako D1 ale má 6 st. nastavenia odozvy (um. dynamika) teda o 1 viac než než D1 a mám pocit, že má samplované zvuky, teda zvuk klavíru nie je vytváraný digitálne ale je nahratý z reálnych mechanických klavírov. Alebo ešte jedna možnosť - celkom vydarená mašinka je Korg B1, s tým sa vojdes na SK do 400,- €
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
a ak to naozaj chceš tak určite to význam má
korg.com/us/products/digitalpianos/b1