kedy je podla vas najlepsi cas aby sa dieta odstahovalo od svojich rodicov?
/je pre vas rozhodujuce AJ pohlavie?/
/kolko rokov by mala dana osoba mat?/
/popripade pri akej zivotnej prilezitosti by sa osoba mala odstahovat?/
/kedy ste sa
preco by malo byt pohlavie rozhodujuce? o__O
podla mna ked ma na to clovek financie a citi sa na to, ze sa chce osamostatnit, tak nevidim problem, vek nehra rolu tiez
v tom je strasne vela premennych. napr. ci po strednej ide na vysku, ci ma partnera, ci ma dobre vztahy s rodicmi, dobre platenu pracu, z ktorej by si byvanie mohol dovolit, ci sa s rodicmi tlaci, alebo naopak maju rodicia obrovsky dom, kde je dost miesta aj pre tri generacie... su pochopitelne a su nepochopitelne dovody, preco niekto stale byva s rodicmi...
ja som sa sťahovala v 19 k frajárovi po ročnom vzťahu, v maminom dome som sa nikdy necítila doma, a s mamou a sestrou som nejako extrémne dobre nevychádzala. Bola by som vypadla aj keby som nemala možnosť ísť k frajárovi.
Sestra má frajera od 17, sťahovala sa s ním do bytu až tento rok, mesiac po tom, čo skončila Mgr. (čiže má 25).
čo sa rodičov týka, oco do toho moc nekecal, vzhľadom k tomu, že s nami nebýva. Mama sa so sestrou jednoducho dohodla, že sťahovanie bude až keď skončí školu. Mne sa to mama snažila zatrhnúť, najprv zakazovala, potom sa vysmievala, že som za 2 týždne doma a pod. Odkedy som preč, mám šťastný a (s)pokojný život, bola to najlepšia vec, čo som mohla po strednej (resp po 1. semestri na výške)
ináč súhlasím s @poke ak ide človek na intrák, je to také príjemné nenásilné osamostatňovanie sa v správnom čase. Zas väčšina tých, čo študujú v rodnom meste zostávajú ešte dlho počas výšky u rodičov, lebo je to najpohodlnejšie.
V 18 tke k mojej ex, matka mi vyvolávala každý den zo začiatku a potom už len raz do týždňa....teraz zase bývam u nich a neplánujem sa sťahovať najbližšie 2-3 roky...ale určite mi to niečo dalo a som v niektorých veciach viacej zodpovednejsi...
je to individuálne, ja osobne by som sa chcel čo najskôr, lenže moja finančná situácia mi to nedovoľuje, nemám sa ku komu nasťahovať, ani s kým, plat mi nedovoľuje bývať sám, čo ma serie
@kail91 ja ked som sa odstahoval, zarabal som 350eur v cistom, 150 dal za byvanie a z druhych 150 dokazal luxusne vyzit .. skus si znizit zivotny standard a hned sa vsetko bude dat
@soraya no, podľa mňa je z tvojej strany kus blbé písať o osamostatnení sa, keď si pol roka bývala u šteňaťa (+ strava atď) a nedala si jej ani euro (a to si ešte odmyslime fakt, že keď bola ona u teba pár dní, tak si si bezobalu zobrala peniaze). Pýtam sa sám seba, či ti nie je trápne...
@vladqog haha ale čo do pekla má moje osamostatnenie sa (od matky) spoločné s tým, čo bolo/nebolo u šteňaťa
je síce pekné že poznáš situáciu, ale nechápem, prečo sa do nej montuješ. (a ešte k tomu po toľkom čase)
@soraya možno som len hlúpy, ale podľa mňa osamostatniť sa znamená, že som nezávislý, plne schopný uživiť sa sám a nie priživovať sa na druhých (toľko k tomu, prečo vyťahujem čo bolo u šteňaťa).
A prečo sa do toho montujem? Možno preto, aby birdzáci vedeli, že si piča a nie taká, aká sa tu snažíš prezentovať.
A z tvojho príspevku som pochopil, že v sebe nemáš ani kúsok hanby, takže teraz, ak dovolíš, idem z teba grcať.
@vladqog a však nech birdzáci vedia, aj tak ich to nezaujíma
ja o sebe netvrdím že som v kauze šteňa nevinne, len to bohužiaľ nevidím tak jednostranne ako ty. ale nebudem ďalej rušiť, príjemné grcanie prajem
idealny cas asi neexistuje, fakt je to individuálne, taká hranica, kedy by už doma človek asi nemal byť tak je 30 pre mňa. Na druhej strane, ja doma bývam mál, som s v Brne už tri roky, dá sa to brať ako osamostatnenie? Asi trocha hej
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
podla mna ked ma na to clovek financie a citi sa na to, ze sa chce osamostatnit, tak nevidim problem, vek nehra rolu tiez
aspoň ja by som tak chcel (spolubývajúci nesmie chýbať)
ja plánujem tak po výške úplne, ted adúfam
Sestra má frajera od 17, sťahovala sa s ním do bytu až tento rok, mesiac po tom, čo skončila Mgr. (čiže má 25).
čo sa rodičov týka, oco do toho moc nekecal, vzhľadom k tomu, že s nami nebýva. Mama sa so sestrou jednoducho dohodla, že sťahovanie bude až keď skončí školu. Mne sa to mama snažila zatrhnúť, najprv zakazovala, potom sa vysmievala, že som za 2 týždne doma a pod. Odkedy som preč, mám šťastný a (s)pokojný život, bola to najlepšia vec, čo som mohla po strednej (resp po 1. semestri na výške)
ináč súhlasím s @poke ak ide človek na intrák, je to také príjemné nenásilné osamostatňovanie sa v správnom čase. Zas väčšina tých, čo študujú v rodnom meste zostávajú ešte dlho počas výšky u rodičov, lebo je to najpohodlnejšie.
ja som teraz maturovala (mam 18) a stahujem sa o mesiac do Danska
je síce pekné že poznáš situáciu, ale nechápem, prečo sa do nej montuješ. (a ešte k tomu po toľkom čase)
A prečo sa do toho montujem? Možno preto, aby birdzáci vedeli, že si piča a nie taká, aká sa tu snažíš prezentovať.
A z tvojho príspevku som pochopil, že v sebe nemáš ani kúsok hanby, takže teraz, ak dovolíš, idem z teba grcať.
ja o sebe netvrdím že som v kauze šteňa nevinne, len to bohužiaľ nevidím tak jednostranne ako ty. ale nebudem ďalej rušiť, príjemné grcanie prajem