Ahoj, ľudia. Robím na jednej veci - práci, skrátka a jednoducho: nachádza sa tu niekto/ktokoľvek, kto má skúsenosti s insomniou (nespavosťou)? Buď osobné skúsenosti alebo sa prípadne môžu týkať nejakej vašej rodiny, niekoho známeho? Ak by ste teda boli ta
@Freesal posledné dva týždne som každú noc do tretej-štvrtej-piatej hore, a potom nemôžem ráno vstať (aj teraz 2:18), pritom som bežne chodieval pred polnocou spávať a vstával som dakedy zavčasu.
neviem čo sa stalo, ale už dva týždne mám divne posunutý biorytmus... nemôžem spať (dokonca som aj unavený, ale akonáhle si ľahnem, tak sa mi nechce spať, niekedy si pustím seriál, taký čo som už videl, aby ma to nebavilo a aby som zaspal, niekedy to pomôže a niekedy aj 2-3 diely, a niekedy sa stane, že po 2-3 dieloch vstanem a idem niečo robiť za komp, keď už nemôžem spať...) nechápem...
@7 mam presne ale presne to iste. Vobec neviem co to sposobilo. Teraz posledne dni to aspon vyuzivam na nejake to pisanie prac do skoly. Predtym som este nejak nebola navyknuta na to ponocovanie, hoci som nevdela zaspat, nevedela som sa sustredit. Ale teraz uz je to ok. Ale dufam, ze sa coskoro vratim spat do normalu. :/
no, ja som skoro 3 roky nemohla spávať, či som mala dostatok pohybu, všetko v kľude čo sa týka problémov... a aj tak, ľahla som, zavrela oči a nič.. priblížný čas zaspávania bol od 1,5 po 2 hodky a to som sa potom kľudne zobudila aj v noci a opäť mohla tak čumieť do plafónu..
a to aj keď som bola unavená...celý čas len tá túžba ísť spať, ľahnem si a nič ...
aj teraz sa mi to sem tam stáva, ale je to omnoho lepšie asi aj preto, že som prišla na VŠ a dľžka spánku sa mi rapídne zmenšila sem tam ma "odpečie" v piatok poobede na 3 hodky a je to
hmm a nie, nikdy som si to nedala extra vyšetriť, max. spomenula svojej doktorke, tá to len tak zbežne zobrala... proste, nedôverujem lekárom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
neviem čo sa stalo, ale už dva týždne mám divne posunutý biorytmus... nemôžem spať (dokonca som aj unavený, ale akonáhle si ľahnem, tak sa mi nechce spať, niekedy si pustím seriál, taký čo som už videl, aby ma to nebavilo a aby som zaspal, niekedy to pomôže a niekedy aj 2-3 diely, a niekedy sa stane, že po 2-3 dieloch vstanem a idem niečo robiť za komp, keď už nemôžem spať...) nechápem...
zo dva týždne to mám
a to aj keď som bola unavená...celý čas len tá túžba ísť spať, ľahnem si a nič ...
aj teraz sa mi to sem tam stáva, ale je to omnoho lepšie asi aj preto, že som prišla na VŠ a dľžka spánku sa mi rapídne zmenšila sem tam ma "odpečie" v piatok poobede na 3 hodky a je to
hmm a nie, nikdy som si to nedala extra vyšetriť, max. spomenula svojej doktorke, tá to len tak zbežne zobrala... proste, nedôverujem lekárom
Každopádne ďakujem za každú jednu odpoveď.