Ja som urcite proti.A nie len proti interupcii ale aj proti eutanazii a trestu smrti.Pretoze nikto nema pravo siahnut na zivot druheho a rozhodovat o tom ci bude zit alebo ma umriet.
Mishell: az nato ze eutanaziu môze chciet aj ten clovek ktory ma zomriet tazke je to jeho rozhodnutie..a su take choroby pri ktorych je jasne ze umrie a ked nechce mat bolesti alebo to chce mat proste uz za sebou a sam to chce tak by to mali podla mna povolit tu eutanaziu myslim lebo ked nejsi v jeho kozi tak ty nevies ako mu je a nikto to nevie ani ti co o tom rozhoduju ci to schvalia alebo nie...takze podla mna by to malo byt povolene
no ja som tiez proti...ale niekedy proste nema zena na vyber...ale viem, ze dieta by sa nemalo narodit, pokial by mu OBAJA rodiacia neboli schopni zabezpecit rodinne zazemie...
Myslím, že pokiaľ prijímeme predpoklad, že život človeka začína počatím, nie je možné neoznačiť potrat ako vraždu. A vražda je zločin. Existuje len jeden prípad kedy možno vraždu ospravedlniť - ak sa jedná o zabitie agresora, alebo spoločensky nebezpečného človeka (napríklad vraha). Ako však ospravedlniť zabitie nevinného dieťaťa?
Ja suhlasim, kedze niekedy je to proste nevyhnute. Nechcene dieta v prilis skorom veku moze znicit zivot rodicom a tym aj jeho zivot by nebol plnohodnotny. Ale zas neuznavam to ked si to da spravit nejak zadzobana fuchtla lebo jej sa to nehodi a narusilo by to jej spolocensky zivot. Asi tak....
neviem preco odsudzujete inych, ved kazdy ma inu povahu nie??? ved kazdy ma svoj nazor, a aj keby to bola nejaka "zadzobana fuchtla" ktoru tu spomenul Majlos, ved to je jej osobna vec, ved ked sa tak lepsie bude citit, preco nie?
-velmi lahke je odsudzovat inych!!! ale co keby ste sa raz pozreli aj z ich stranky z ich pohladu nato?? urcite by vas to nebolelo...
a nechapem preco je potrat vrazda =D hehe... ved v prvych mesiacoch sa plod vobec nepodoba na cloveka =D ... este dobre ze nechcete dat vsetky zeny co potratia zabit zato =D =D =D lebo to by sa populacia velmi ale velmi znizila, ved nikto nie je dokonali,
4zabka4: Dievca zlate, nerob si hanbu...je na to jeden velmi dobry citat. Co si myslis, ze z toho plodu vyrastie? Vevericka? =D Uz v 14.dni je mozne rozoznat zaklad mozgu...Takze asi tak...
Majlos: Dost nestastny priklad si si vybral. Existuju rozne hniezda zachrany atd. Takze zena, ktora sa naozaj nedokaze postarat o dieta nemusi...
lenze ja som to myslela vyzorovo ze sa nepodoba... asik sme sa nepochopili a neviem preco by som mala plakat, podla mna je to normalne. teraz zoberiem jeden priklad:
-jedna 17r caja ma dieta, ma dokonceny iba prvy rocnik strednej skoly a teraz hlada brigadu aby mohla uzivit svoje dieta!!! aku buducnost bude mat asi??? ved ona nema nic ani pracu vobec nic, ani stredne vzdelanie
vies je velmi smutne ze nema peniaze aby sa o neho starala.. tak neviem preco je dobre si nechavat aby potom trpelo hladom abo co??? lebo si myslim ze je to chore a nakoniec mozno aj skonci v deckom domove
Princezna---v prvom rade diskusia je diskusia, a kazdy ma pravo vyslovit svoj vlastny nazor, to si si mala ujasnit, ked si ju zakladala...preto sa neobuvaj do zabky, len preto, ze s tebou nesuhlasi...
...mam 16rokov a ak neklames...tak aj ty-mas to tu napisane...v prvom rade, myslim si, ze sme mlade na to, aby sme odsudzovali zeny, ktore podstupia potrat, pretoze asi na to maju svoje dovody...mam taky pocit, ze ty sa na to pozeras velmi ---no len zo svojho pohladu....
...pozri interupcia, to pre nikoho nie je lahke rozhodnutie,,, existuje vela pripadov...
1. ak mladu dievcinu niekto znasilni, tak co??? --ma si to dieta nechat?? (nezacni mi tu prosim ta tvrdit tak ako to robia vsetci, co su proti interupciam, ze ak podstupi interupciu, moznozabije dieta, ktore mohlo byt geniom...--lebo to su kraviny,,) --ma si ho ta chudera nechat a cely zivot mu vykrikovat, ze ona ho nechcela...
2. ...ak sa ma zene narodit postihnute dieta,,, tiez sa tak moze rozhodnut--i ked aj to su uzasne deti, a myslim si, ze si zasluzia nasu lasku a je snimi kopec srandy, ale nikdy nevies ako to vezme ta zena--mozno vie, ze by nemala dostacujuce prostriedky na vychovu toho dietata....
----tymto som chcela len povedat, ze pre niekoho je lahke povedat,,,ja som proti!!! A co potom?? Zakazu interupcie??? A zeny budu opat chodit k nejakym bylinkarkam, aby mohli nejako potratit a budu ohrozovat aj svoje zivoty...neviem ,ale myslim si, ze ak sa zena takto rozhodne ma na to asi velky dovod a nie je to pre nu lahke, vtedy potrebuje skor nase pochopenie, ako nase opovrhovanie...
3. a ak tu ide o pripad, ze napr. ja by som ostala tehotna, s mojim priatelom, a pritom s nim dobrovolne spavam, tak vtedy by som bola proti interupcii, pretoze, ak si s chalanom zacnem a zijeme i pohlavnym zivotom, tak si musim uvedomovat nasledky... v tomto pripade to berem, lebo by som si za to mohla sama a niesla by som plnu zodpovednost....
4zabka4 : Rád by som sa ťa opýtal, kto určí, kedy ten organizmus je už človekom a kedy nie a hlavne na základe čoho. Pretože pokiaľ zabíjame človeka jedná sa o vraždu.
Inak zaujímal by ma váš názor na to, kto má právo rozhodnúť o živote a smrti iného človeka a na základe akých kritérií?
Lusssia22: Ja respektujem nazory inych. A je mi jasne, ze so mnou nebude kazdy suhlasit. Preto som sa do nikoho nechcela obuvat a mrzi ma ak to tak vyznelo. Diskusiu som zalozila preto, aby som zistila nazory ostatnych a nie aby som ostatnym nutila ten svoj.
A k tym pripadom...pozi...
1. Ak dievca niekto znasilni urcite je to velmi tazke. A mozno jej dieta ten okamih bude len pripominat. Ale interupcia nie je jedine riesenie. Dieta moze donosit a potom dat napr. na adopciu...Len taky priklad...urcite su este aj ine riesenia. A urcite bude dievca lepsie spavat ked bude vediet, ze jej dieta je v inej rodine a stastne ako keby bolo mrtve.
2. Vies, kazda zena, ktora caka dieta musi ratat s tym, ze sa moze narodit postihnute. A co ked sa "nevydari"? Zabijeme a skusame dalej? Ja viem, ze taka situacia nie je lahka. Ale interupcia tiez nie je riesenie.
A v 3. bode suhlasim
Samozrejme, ze tie zeny potrebuju pochopenie, oporu...Ale vies vobec nieco o tom co sa so zenami deje po interupcii?? Vies si predstavit tie hrozne vycitky, mnohe problemy atd.? Skus sa aj nad tym trochu zamysliet. Dieta sa interupciu nevymaze zo zivota. To sa jednoducho neda...
4zabka4 : Myslim, že to vystihuje akurát deficit logiky v danom výroku. Vychádza totiž z chybného predpokladu. Ak totiž chceš niekoho zabiť, nemusí sa nutne narodiť. Ale čo nutne musí byť, je, že musí byť živý. Ak by bolo tvoje tvrdenie pravdivé, dospeli by sme k absurdnému záveru, že potrat ani nemôže existovať.
Princezna: len ta chcem popravit, ze mozog zacina v okolo 40teho dna, nie 14.
Andrej: pokial je to len zhluk buniek, neda sa povazovat za zivu bytost. Potom by aj spermie a vajicko boli kvazi zivymi bytostami. A predsa nemozes zakazat niekomu ejakulaciu a menstruaciu, ci mozes?
Podla mna je clovek clovekom od chvile, ked nielen ma ale aj funguju dolezite organy - srdce, mozog, pecen, oblicky a pluca. A vtedy, ked uz jasne vidiet ze to je clovek.
Podla mna, interupcia nie je vrazdou, kym je vykonana "vcas". Zober si, kolko deti konci v kontajneroch a podobne len kvoli tomu, ze matka nemohla ist na interupciu. To nevidite rozdiel v tom, ci sa prerusi tehotenstvo alebo zabije dieta?
No moj nazor je taky dost diskutabilny,myslim ze som proti,ale zasa keby otehotniem v petnastich,asi by toto bolo najprijatelnejsie vychodisko..Ale zasa ak by to bolo v osemnastich,sice by som to dieta nechcela,ale nedala by som ho na potrat v ziadnom pripade..Dietattko predsa nemoze za chyby svojich rodicov,alebo za nedoslenost a podobne..Neviem skor nie..
len či to dieta nezažije skor peklo na zemi potom..
predstav si že sa narodiš nechcene..davali by ti to stale najavo..ja by som sa psychicky zrutil
predstav si že sa narodiš socialne slabšej rodine kt ma už kopu deti..
žit v biede nie je vyhra - hlavne ked nemaš šancu sa dostat z tych sračiek
predstav si že sa narodiš dakej fetačke - matka kt ani nevie že porodila
predstav si že maš 15 a mala by si rodit..
podla mna..ak je všetko ok..že dietatko by malo plnohodnotny život tak nie..ale ak je nejaky dovod Interupciu radšej ju zvolit ako by sa malo potom to dietat cely život trapit
Myslim ze interupcia je OK a je mozne ju vykonat iba do 3tieho mesiaca tehotenstva co lekari skonstatovali akoze dovtedy to este nie je clovek.... a podla mna ani nie je. To je ako keby som na svoju ruku povedal, toto som ja, ved je to zive, ak mi ju odtrhne na pase bola to vrazda ved preboha odumrela ziva bytost.
Nedokaze to zit samostatne => je to iba sucast matkynho tela.
btw caf Lakino (raz za cas nakuknem a koho nevidim
Myslim si, ze interupcia je jedna z veci, o ktorych ma kazdy clovek pravo rozhodnut sa sam.
Samozrejme, ze veľmi zalezi aj na okolnostiach, ci su uz vazne alebo absolutne banalne. Ale zas na druhej strane sa mi nepaci a ani neuznavam interupcie, ktore su nasledkom nechraneneho sexu. Pretože keď je už niekto tak nezodpovedný, že zbytočne riskuje a nepočíta s následkami, asi nie je ani dosť vyspelý a zrelý na pohlavný styk. Hmmm,čo myslíte??
ja som rozhodne za eutanáziu aj za interupciu ,každý rozpráva aký je výškrab nechutný,aj keď pôrod je taký istý....a trest smrti je podľa mňa totálna blbosť....
Velmi zalezí od okolnosti ..velmi až potom je čas zvažovať či si alebo nie si proti.....moj nazor, iked každej vec že čo spraví a ako sa zachová, je to každej osobna vec a hlavne tvoj život nie druhých!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
-velmi lahke je odsudzovat inych!!! ale co keby ste sa raz pozreli aj z ich stranky z ich pohladu nato?? urcite by vas to nebolelo...
-ved sa hovori, ze kolko ludi, tolko nazorov
Majlos: Dost nestastny priklad si si vybral. Existuju rozne hniezda zachrany atd. Takze zena, ktora sa naozaj nedokaze postarat o dieta nemusi...
Na interupciu nie je nikdy dovod.
A zaklad mozgu...len take konstatovanie po tvojej inteligentnej narazke, ze v prvych mesiacoch sa plod nepodoba na cloveka...
-jedna 17r caja ma dieta, ma dokonceny iba prvy rocnik strednej skoly a teraz hlada brigadu aby mohla uzivit svoje dieta!!! aku buducnost bude mat asi??? ved ona nema nic ani pracu vobec nic, ani stredne vzdelanie
...mam 16rokov a ak neklames...tak aj ty-mas to tu napisane...v prvom rade, myslim si, ze sme mlade na to, aby sme odsudzovali zeny, ktore podstupia potrat, pretoze asi na to maju svoje dovody...mam taky pocit, ze ty sa na to pozeras velmi ---no len zo svojho pohladu....
...pozri interupcia, to pre nikoho nie je lahke rozhodnutie,,, existuje vela pripadov...
1. ak mladu dievcinu niekto znasilni, tak co??? --ma si to dieta nechat?? (nezacni mi tu prosim ta tvrdit tak ako to robia vsetci, co su proti interupciam, ze ak podstupi interupciu, moznozabije dieta, ktore mohlo byt geniom...--lebo to su kraviny,,) --ma si ho ta chudera nechat a cely zivot mu vykrikovat, ze ona ho nechcela...
2. ...ak sa ma zene narodit postihnute dieta,,, tiez sa tak moze rozhodnut--i ked aj to su uzasne deti, a myslim si, ze si zasluzia nasu lasku a je snimi kopec srandy, ale nikdy nevies ako to vezme ta zena--mozno vie, ze by nemala dostacujuce prostriedky na vychovu toho dietata....
----tymto som chcela len povedat, ze pre niekoho je lahke povedat,,,ja som proti!!! A co potom?? Zakazu interupcie??? A zeny budu opat chodit k nejakym bylinkarkam, aby mohli nejako potratit a budu ohrozovat aj svoje zivoty...neviem ,ale myslim si, ze ak sa zena takto rozhodne ma na to asi velky dovod a nie je to pre nu lahke, vtedy potrebuje skor nase pochopenie, ako nase opovrhovanie...
3. a ak tu ide o pripad, ze napr. ja by som ostala tehotna, s mojim priatelom, a pritom s nim dobrovolne spavam, tak vtedy by som bola proti interupcii, pretoze, ak si s chalanom zacnem a zijeme i pohlavnym zivotom, tak si musim uvedomovat nasledky... v tomto pripade to berem, lebo by som si za to mohla sama a niesla by som plnu zodpovednost....
Inak zaujímal by ma váš názor na to, kto má právo rozhodnúť o živote a smrti iného človeka a na základe akých kritérií?
A k tym pripadom...pozi...
1. Ak dievca niekto znasilni urcite je to velmi tazke. A mozno jej dieta ten okamih bude len pripominat. Ale interupcia nie je jedine riesenie. Dieta moze donosit a potom dat napr. na adopciu...Len taky priklad...urcite su este aj ine riesenia. A urcite bude dievca lepsie spavat ked bude vediet, ze jej dieta je v inej rodine a stastne ako keby bolo mrtve.
2. Vies, kazda zena, ktora caka dieta musi ratat s tym, ze sa moze narodit postihnute. A co ked sa "nevydari"? Zabijeme a skusame dalej? Ja viem, ze taka situacia nie je lahka. Ale interupcia tiez nie je riesenie.
A v 3. bode suhlasim
Samozrejme, ze tie zeny potrebuju pochopenie, oporu...Ale vies vobec nieco o tom co sa so zenami deje po interupcii?? Vies si predstavit tie hrozne vycitky, mnohe problemy atd.? Skus sa aj nad tym trochu zamysliet. Dieta sa interupciu nevymaze zo zivota. To sa jednoducho neda...
A k tej eutanazii, podla mna ma kazdy prawo rozhodowat o swojom ziwote..
Andrej: pokial je to len zhluk buniek, neda sa povazovat za zivu bytost. Potom by aj spermie a vajicko boli kvazi zivymi bytostami. A predsa nemozes zakazat niekomu ejakulaciu a menstruaciu, ci mozes?
Podla mna je clovek clovekom od chvile, ked nielen ma ale aj funguju dolezite organy - srdce, mozog, pecen, oblicky a pluca. A vtedy, ked uz jasne vidiet ze to je clovek.
Podla mna, interupcia nie je vrazdou, kym je vykonana "vcas". Zober si, kolko deti konci v kontajneroch a podobne len kvoli tomu, ze matka nemohla ist na interupciu. To nevidite rozdiel v tom, ci sa prerusi tehotenstvo alebo zabije dieta?
predstav si že sa narodiš nechcene..davali by ti to stale najavo..ja by som sa psychicky zrutil
predstav si že sa narodiš socialne slabšej rodine kt ma už kopu deti..
žit v biede nie je vyhra - hlavne ked nemaš šancu sa dostat z tych sračiek
predstav si že sa narodiš dakej fetačke - matka kt ani nevie že porodila
predstav si že maš 15 a mala by si rodit..
podla mna..ak je všetko ok..že dietatko by malo plnohodnotny život tak nie..ale ak je nejaky dovod Interupciu radšej ju zvolit ako by sa malo potom to dietat cely život trapit
Nedokaze to zit samostatne => je to iba sucast matkynho tela.
btw caf Lakino (raz za cas nakuknem a koho nevidim
Samozrejme, ze veľmi zalezi aj na okolnostiach, ci su uz vazne alebo absolutne banalne. Ale zas na druhej strane sa mi nepaci a ani neuznavam interupcie, ktore su nasledkom nechraneneho sexu. Pretože keď je už niekto tak nezodpovedný, že zbytočne riskuje a nepočíta s následkami, asi nie je ani dosť vyspelý a zrelý na pohlavný styk. Hmmm,čo myslíte??