Ja tam brigádujem. Pokladne sú strašná psychická záťaž a veľká zodpovednosť, to by som nebrala ani za nič. Bola som už párkrát aj na lahôdkach (šaláty, syry, údeniny atď) ale to nikdy viac. A už vôbec nie v piatok poobede. Neustále na nohách pobehovať medzi troma oddeleniami. A ak nemáš nič na práci, tak k umývadlu umývať misy od šalátov.
Ja som v sklade, teda, bola som tam celé leto a aj cez školský rok cez víkend sem-tam, alebo cez voľné dni, tam je to v pohode. Máš zadanú prácu dopredu, ty si ju v kľude robíš, počúvaš pri tom hudbu z ich.... rádia, neotravujú ťa zákazníci... A ešte keď sa ti pritrafia dobré vedúce a tie pracovníčky tam, poprípade v pohode brigádničky na spoluprácu (ako sa zázrakom stalo mne), tak dokonca je to celkom sranda.
Ale ako normálny zamestnanec by som tam nikdy nerobila, tým, že som tam strávila takmer celé leto, videla som, ako museli drieť. Nič príjemné.
Ak by som mala rodinu, o ktorú sa musím starať, alebo práve nie je iná pracovná príležitosť na prácu, áno. Je to práca ako každá iná a nepáči sa mi, keď ľudia takto "diskriminujú" niektoré pracovné miesta.
ja asi radšej za pokladňu ako vykladať tovar...aj keď mi asi niekto bude oponovať, že neviem čo hovorím, ale ja by som to aj tak brala viac, ako sa tam ťahať s paletami a stále sa zohýbať, to by môj chrbát a kríže určite nevydržali.
ale nepohŕdam Tescom, ak by bolo treba, brala by som.
@Shelia podporu ti nedaju ani ked mas 25 a viac rokov. Narok na podporu mas len ked si si v obdobi 4 rokov minimalne 3 po sebe iduce roky platila socialne.
Ak by niekto nerozumel - ten co nerobil, hovno dostane.
Vzhladom na to, ako je to u nas so zamestnanostou, . . . ak by som nemal robotu - tak ano. Nezamestnany nedostane ani tych "cca 200 €" K podpore a socialnym davkam a p. si moc neverte, vacsina nezamestnanych nesplna kriteria na to aby im bolo uznane. A tak su bez penazi. Inak Tesco nemusim a bohato mi staci ked tam idem s cielom nieco kupit, niekedy ani nemam na vyber a musim.
ako brigadnik som tam mal skoro 9 000 sk pre studenta ideal pre dospeleho cloveka, ktory musi zivit rodinu to uz taky ideal nie je.... ale inak nemozem sa stazovat super brigada to bola a tych orieskov co som tam pojedol....
Nemam vyhrady az na veducu, ktorej statocne sibalo a to uz je co povedat, kedze doposial som nic tak neinteligentne nevidel a to som uz precestoval nejaky ten kusok sveta...
Takze praca v tesco ok... zamestaneckce vyhody a bonusy tiez niesu na zahodenie...
Ono všade je to len o ľuďoch, možte mať neviem akú dobrú prácu pokial sa v nej nájde debil a ešte k tomu nadriadený tak je z tej práce postupne peklo..
v Tescu som robila celú strednú. Aj po škole,aj počas víkendov sme chodili brigádovať do skladov.Lepili sme etikety na výrobky,síce sme pri tej práci stáli a niekedy to boli ťažké krabice,na nič viac sa sťažovať nemôžem.
Robili sme koľko hodín sme chceli,len aby bolo všetko hotové do daného termínu a chodili sme vtedy,keď bolo treba.Takže som si vtedy aj užila voľno,aj som si myslím dobre zarobila.
Vždy je lepšie hocikde pracovať ako sa vyhovárať na to,že nepracujem,lebo pre mňa nič nemajú a nepôjdem robiť hocičo...
preco nie? Az budem bezdomovec na drogach po uraze hlavy, ktory mi sposobi totalnu demenciu, tak v pohode.
Pozri te sa na to takto. Pre niekoho je to praca ako kazda ina. A vela ludi nema moc na vyber, takze su radi aspon tomu.
Netvrdim ze tesco job je super, podla mna je totalne na hovno v pomere k platu, ale neexistuje praca, v ktorej by neboli ludia, ktory vas budu nenormalne vytacat. V ktorej si budete pohodicka sediet a oni vam za to budu platit. V ktorej bude vsetko pekne organizovane a bude fungovat. Ach, moje idealy o velkych firmach sa velmi rychlo zrutili.
Je firma, pre ktoru by som chcel neskutocne robit a to je Google. Ale kedze nemam IQ 160 a Ph.D. titul tak sa to asi nestane
Pre mna ako IT-ckara nie je vylucene, ze pre tesco v niektorej etape svojho zivota (brigadoval som tam a uz viac nechcem robit budem, aj ked zrejme nie pri pokladni
Mozno by som sa spytal podobnu otazku. sli by ste robit do TESCA, LIDL-u, BILLA-y, Kaufland-u, alebo nieco podobne. a ked uz, tak kam?
Tak v 14 rokoch asi ani nie, ale ak by to bolo v budúcnosti nutné a nič iné by sa nenašlo tak prečo nie? Považujem to za prácu ako každú inú, aj keď to nie je práve to po čom mi srdce plesá..
brigádujem tam. už som bola na pokadni,tam som sa skoro rozplakala od zúfalstva. úplne tam jebali na mňa,nikde nemali kódy,úplny bordel.... a preto vykladám tovar. je to v pohode,ke´D tam idem raz za čas,rýchlo to prejde. ale robiť to ako robotu? to by som nevydržala. nech si to každý skúsi aké to je. ale pokladňa je 100x horšia.
Keby som dala nie, tak to znamená, žeby som radšej žobrala na ulici ako bola zamestnaná v Tescu...
Lebo nikto z nás a ani tí, čo majú maturitu alebo vysokú si nemôžu byť istý, že po skončení školy si nájdu hned zodpovedajúcu robotu, napríklad aj teraz koľko ľudí so školami si nevie najísť robotu.
Takže radšej by som pracovala v Tescu ako žobrala, ale samozrejme že by som sa snažila najísť si čím skôr nejakú lepšiu robotu.
ja tam brigadujem uz vyse roka a robim si srandu s kamaratmi ktori tam su spolu so mnou ze hadam tu raz neskoncime ale nikdy nehovor nikdy... kazdy peniaz je lepsi ako ziadny no nie?
uz sa len pytam ako som to vydrzala stale za tou pokladnou? aha jasne zabudla som sila zvyku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
Ja tam brigádujem. Pokladne sú strašná psychická záťaž a veľká zodpovednosť, to by som nebrala ani za nič. Bola som už párkrát aj na lahôdkach (šaláty, syry, údeniny atď) ale to nikdy viac. A už vôbec nie v piatok poobede. Neustále na nohách pobehovať medzi troma oddeleniami. A ak nemáš nič na práci, tak k umývadlu umývať misy od šalátov.
Ja som v sklade, teda, bola som tam celé leto a aj cez školský rok cez víkend sem-tam, alebo cez voľné dni, tam je to v pohode. Máš zadanú prácu dopredu, ty si ju v kľude robíš, počúvaš pri tom hudbu z ich.... rádia, neotravujú ťa zákazníci... A ešte keď sa ti pritrafia dobré vedúce a tie pracovníčky tam, poprípade v pohode brigádničky na spoluprácu (ako sa zázrakom stalo mne), tak dokonca je to celkom sranda.
Ale ako normálny zamestnanec by som tam nikdy nerobila, tým, že som tam strávila takmer celé leto, videla som, ako museli drieť. Nič príjemné.
ale nepohŕdam Tescom, ak by bolo treba, brala by som.
Ak by niekto nerozumel - ten co nerobil, hovno dostane.
Nemam vyhrady az na veducu, ktorej statocne sibalo a to uz je co povedat, kedze doposial som nic tak neinteligentne nevidel a to som uz precestoval nejaky ten kusok sveta...
Takze praca v tesco ok... zamestaneckce vyhody a bonusy tiez niesu na zahodenie...
skúšala som to a nedarilo sa...
Robili sme koľko hodín sme chceli,len aby bolo všetko hotové do daného termínu a chodili sme vtedy,keď bolo treba.Takže som si vtedy aj užila voľno,aj som si myslím dobre zarobila.
Vždy je lepšie hocikde pracovať ako sa vyhovárať na to,že nepracujem,lebo pre mňa nič nemajú a nepôjdem robiť hocičo...
Keby som nemal pracu to radsej pojdem predavat (legalne samozrejme) heroin nez sa drbat v tescu.
A vzdy sa najde nieco lepsie od tesca vlastne vzdy je vsetko lepsie od tesca (okrem kopania jam a podobne)
Takze tesco NIKDY.
Pozri te sa na to takto. Pre niekoho je to praca ako kazda ina. A vela ludi nema moc na vyber, takze su radi aspon tomu.
Netvrdim ze tesco job je super, podla mna je totalne na hovno v pomere k platu, ale neexistuje praca, v ktorej by neboli ludia, ktory vas budu nenormalne vytacat. V ktorej si budete pohodicka sediet a oni vam za to budu platit. V ktorej bude vsetko pekne organizovane a bude fungovat. Ach, moje idealy o velkych firmach sa velmi rychlo zrutili.
Je firma, pre ktoru by som chcel neskutocne robit a to je Google. Ale kedze nemam IQ 160 a Ph.D. titul tak sa to asi nestane
Pre mna ako IT-ckara nie je vylucene, ze pre tesco v niektorej etape svojho zivota (brigadoval som tam a uz viac nechcem robit budem, aj ked zrejme nie pri pokladni
Mozno by som sa spytal podobnu otazku. sli by ste robit do TESCA, LIDL-u, BILLA-y, Kaufland-u, alebo nieco podobne. a ked uz, tak kam?
Lebo nikto z nás a ani tí, čo majú maturitu alebo vysokú si nemôžu byť istý, že po skončení školy si nájdu hned zodpovedajúcu robotu, napríklad aj teraz koľko ľudí so školami si nevie najísť robotu.
Takže radšej by som pracovala v Tescu ako žobrala, ale samozrejme že by som sa snažila najísť si čím skôr nejakú lepšiu robotu.
Ale do kase by ma nedostali
uz sa len pytam ako som to vydrzala stale za tou pokladnou? aha jasne zabudla som sila zvyku
nikdy viac