Vo viacerych blogoch - `birdzovskych uzivatelskych kontach` - som si vsimol, ze tam maju viaceri uzivatelia uploadnute videa. Hned po prvom kliknuti sa im to video spusti. Mne to nefunguje.
Ako nato? Ak to je niekde vysvetlene, hodte mi prosim link, pretoze som velmi lenivy, aby som si to vyhladal sam.
@4 no tak budemś zamna pisat diskusie pisal som to docela skoro rano takze mi to nemyslelo i ked inokedy .... ale prekopirujem vsetky kody a vyjebe mi tam len link ne video ...
@Narazuvzdornaa neznasam, fakt neznasam, ked v normalnej vete slovenskej (ci uz pisanej, alebo hovorenej), do nej niekto zakomponuje anglicky jazyk Inak by som na teba strasne nadaval za toto, ale nemam dovod. Moj nazor je, ze ked uz sa nasi papalasi rinu vsetci zaradom amerike do riti, tak aspon my - obcania SR - by sme sa mali snazit o nezkokotenie nasho jazyka.
Krasny priklad kokotizmu je napriklad redaktorka v skaredej marikze, ktora zahlasi spikovat (od slova speak - pre nechapavych), namiesto rozpravat. Vtedy to ja povazujem asi za vrchol slovenskej demencie, za spinu ktora si nevazi nas jazyk.
uvedomujem si avsak, ze slovencina obsahuje vela slov, ktore su odvodene zo slov v inych jazykoch - novodobo velmi casto prave z anglickych. S tym uz nic nenarobim, ale toto je uz iny pripad
K TEME
...stacilo si to par krat precitat a vedel som co pise
@delpurr áno, pravdu máš v tom, že ak si redaktorka/novinárka/moderátorka dovolí v televízií povedať "spíkovať" tak to je drzosť na entú. v tomto máš môj plnú súhlas, ale nie z dôvodu toho, že sa s tým rinie do zadku amíkom, ale jednoducho preto, pretože to človek, ktorý má ovládať spisovný native ( ) jazyk, má ho aj používať. a ak si myslí, aká je moderná a "cool" tak môže vrátiť diplom a otrieskať si hlavu v kostolný zvonec
ale ak niekto na internetovom fóre používa spojenie slovenského jazyka a anglického jazyka, opäť je totálna hlúposť to chápať a považovať za trápne pchanie sa do zadku istým občanom v sev. amerike.
s týmto to nemá naozaj nič spoločné osobne, nemám rád takéto generalizovanie. ;
@xperiax , naše téesky?jak pozerám, tak pozerám, mám štyri, na kt. sa mi nechce odpísať, zhodou okolností ani jednu po slovensky, ale od teba tam akosi nič nevidím.
@delpurr , nemám sa čím obhájiť.Niežeby si nemal pravdu, len mi príde prirodzenejšie používať taký jazyk, v akom mi daná fráza napadne.Ale uisťujem ťa, že som priveľká nadšenkyňa Európy na to, aby som sa po večeroch modlila k strýčkovi Samovi.
@Xperiax@Narazuvzdornaa niee nie, nepochopili ste ma, ja netvrdim ze tymto sa pchate americanom do riti. To robia nasi papalasi. Ja len vravim, ze ... v amerike a anglicku nikdy nepovedia cast vety po nemecky, rusky, slovensky,.... Tak preto to robievame tu?
@delpurr , možno preto, že v USA a UK po nemecky, rusky či slovensky málokto vie; a aj s takou francúzštinou sa sotva stretávajú tak často a na takej úrovni, ako my s AJ.Dnes som videla jeden film a dve epizódy seriálu, čítala štyri články na en.wikipédii, napísala niekoľko komentárov na youtube a konečne dočítala poslednú kapitolu Sons And Lovers.Ono sa to nalepí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Vo viacerych blogoch - `birdzovskych uzivatelskych kontach` - som si vsimol, ze tam maju viaceri uzivatelia uploadnute videa. Hned po prvom kliknuti sa im to video spusti. Mne to nefunguje.
Ako nato? Ak to je niekde vysvetlene, hodte mi prosim link, pretoze som velmi lenivy, aby som si to vyhladal sam.
Dakujem
Krasny priklad kokotizmu je napriklad redaktorka v skaredej marikze, ktora zahlasi spikovat (od slova speak - pre nechapavych), namiesto rozpravat. Vtedy to ja povazujem asi za vrchol slovenskej demencie, za spinu ktora si nevazi nas jazyk.
uvedomujem si avsak, ze slovencina obsahuje vela slov, ktore su odvodene zo slov v inych jazykoch - novodobo velmi casto prave z anglickych. S tym uz nic nenarobim, ale toto je uz iny pripad
K TEME
...stacilo si to par krat precitat a vedel som co pise
ale ak niekto na internetovom fóre používa spojenie slovenského jazyka a anglického jazyka, opäť je totálna hlúposť to chápať a považovať za trápne pchanie sa do zadku istým občanom v sev. amerike.
s týmto to nemá naozaj nič spoločné osobne, nemám rád takéto generalizovanie. ;
@delpurr , nemám sa čím obhájiť.Niežeby si nemal pravdu, len mi príde prirodzenejšie používať taký jazyk, v akom mi daná fráza napadne.Ale uisťujem ťa, že som priveľká nadšenkyňa Európy na to, aby som sa po večeroch modlila k strýčkovi Samovi.
@Narazuvzdornaa no... ja vies aky mam nazor, to asi ide ruka v ruke s mojim nazorom na USA ktovie...