tak pre teba tikalok punk su napriklad taky sex pistols, exploited no neviem m jak to mam nazvat tak som dala ze normal punk, no a punk-rock je o cosi melodickejsi.
@tikalok - tiež som and tým uvažovala, že prečo je tam "normálny"....ale tak beriem to a nebudem sa hrať so slovíčkami. a nevyznám sa v tom úplne, ale myslím, že medzi punkom a punk-rockom predsa len bude rozdiel, aj keď pôvodný punk sa vlastne volal punk-rock (alebo sa mýlim? opravte ma niekto)
u mňa jednoznačne skapunk...alebo možno ešte nejaký celtic punk alebo takéto odrody....
@9 heeej? kravina. punk a punk-rock = hudobne to iste, o ziadnu melodickost tam nejde. nerad riesim taketo somariny, to je v zasade jedno ako si to kto nazve, ale ked sa niekto chce robit mudrym, hoci o tom strasny prd vie, tak sa ozvem. to je vsetko.
@20 ja tam tiez robim rozdiel, a je mi jedno ako je to v skutocnosti. Pre mna je Punk nieco na styl Clash, Exploited atd a Punk Rock zas nieco od NOFX, cez Offspring az po Blink. Tak isto pre mna existuju neopunkeri a je uplne jedno, ze na iPunk.cz napisu clanok, ze neopunk neexistuje
@21 no ved.. ja myslim, ze je hlupa cela tato hra s skatulkami a roznymi nazvami. historicky medzi punkovou a punkrockovou hudbou neexistuje ziadny rozdiel, punk bol nazov skor pre subkulturu, punkrock pre hudbu. dnes sa tie nazvy pouzivaju uz kadejak a je to myslim uplne jedno, o toto tam nejde. ale ked ma 11rocna zicherka chce o niecom poucovat, tak to je celkom smiesne.
ach, zase prípad punk Karpinu som si v poslednej dobe obľúbil, potom staručký Orlík (to bol Oi! punk) a čo ja viem čo ešte ... je toho málo čo mám z punku rád
jooj, tie decka co pocuwaju blink 183 az po gud sarlot a nazyvaju sa pankacmi, tak tych je mi dost luto, tie kapely su podla mna o nicom. puste si nejake skupiny, napr. clash, 999, uk subs, 4 skins, agnostic front (hc punk), buzzocks, misfits(taky horror-punk), sham 69 to je ozajstny punk, alebo z cesko-sloveskej sceny :SPS, NVU, E!E, Visaci zamek, zonu a mnoho dalsich, co hraju okolo 20 rokov alebo uz vobec nehraju.
ved aj Oi! je dobry, ale nie rasisricky, vid. Orlik, to velmi nemusim, ale maju aj nejake dobre pesnicky.
a nie je nikde napisane, ze ozajstny punkac musi pocuwat len punk. to su len bludy z netu.
A možnosť "normálny punk" to čo je? stuck_out_tongue:re mňa,napr.X-Ray Spex,The Adicts,Ramones,Buzzcocks,The Clash,The Adverts,The Vibrators a po kopec iných...a inak nechápem,ty tu dajaký prieskum o punku robíš či čo?
no tak asi tie bohate americke deticky nemaju co robit tak kazia punk svojimi skejtackymi bludmi a z toho vznikol skate-punk (lajicky napisane). a tie nove odrody punku, od neopunku, skatepunku az po pop pounk su kktiny akurat tak pre decka (nic proti tym kapelam ale to je otras co hraju a aky maju vyzor.),
Ou, toto založil niekto kúsok nevedomý... Ako hudobný štýl existuje iba punk-rock, akurát že sa to skracuje na punk. To je podobné ako hardcore punk a hardcore - tiež je správna len prvá možnosť a druhá je len jej skrátenina. A vlastne táto dosť podstatná možnosť ti tu chýba. Rovnako ako elektronický, či tanečný punk. Ďalší zaujímavý je určite anarcho-punk...
@333xander aha takze chces povedat, ze vyzor tejto (alebo hociakeho ineho punkera v mkrvacoch ktore boli v mode pred 30-40 rokmi a s otrhanou riflovou bundou)
je lepsi ako vyzor tychto (neopunk):
Krasa je sice relativny pojem, ale vyzor punkerov ma od krasy hodne daleko..
@wewo s komerciou to nema nic spolocne ... "offspring je pop lebo je komercny"...a ramones sex pistols niesu???tie tricka a vsetko okolo toho to nieje komercia?myslis ze oni sa nehravali v hitparadach?jasne ze hravali...v tych casoch
skatepunk existuje, je to jeden z rockovych stylov a nieco podobne hraju skupiny ako skupiny ako blink182,nofx,pennywise
punkrock neviem co je
nechapem ako ta mohla napadnut avril lavigne suvislosti s punkom
a celkovo je blbost triedit skupiny podla jednotlivch punkovych stylov a neviem co,lebo by sme asi nikam nedospeli, kazda ma osobity styl ktory hranici s alternativou,grunge-om,a inym selicim cojaviem cim
ja osobnem mam najradsej take ako ramones,clash,sham69,iggy pop a stooges....the cure...atd
a este musim dodat ze zboznujem pozerov - right punkerov co si daju do gugla alebo neviem kam 70 roky tam im vyhodi volake najznamejsie britske kapely a su z nich srdcom pravy punkeri co nepocuvaju komercne sracky novodobe a len pravy PUNK!OI!...ale sak ok
aha co ma pan Warren obute...adidas tenisky, bol komercny? a nema ziadne steelove boty alebo cinanky ako to dnes nosi kazdy punker
a ze dnesni "punkeri" sa obliekaju inak ako volakedy? no a?sak je ina doba!to sa maju obliekat a opicit po hentych?kazda doba prinesie novu modu a hudobne skupiny ju vecinou zavadzaju medzi mladez...komercia to vzdy bola a bude,a o dalsich 30 rokov budu ludia mozno nadavat na komercne kapely svojej doby a budu pocuvat blink "ludia to vam bol pravy skejtpank!"
mne sa paci, kazdemu sa paci nieco ine. a v dnesnej dobre je asi v mode byt pankacom a pocuwat blink a ostatne sracky. akoze si myslim, ze ked som pankac tak by som mal vediet nieco aj o historii, ako ten punk vlastne vznikol, co bol vtedy zac a dalsie veci. a tie veci okolo toho ako ma byt obleceny spravny pankac su chujoviny. kazdy si oblecie co chce. a nie ked si pankac tak okamzite musis mat obute stely, ciro na hlave atd. a v hlave bordel.nic o tom nevie (moje nazory)
@333xander s tym oblecenim s tebou absolutne suhlasim,no to poznanie historie...co ti ja viem...to ako keby mal byt kazdy punker volaky vzdelanec ci znalec...to mi uz take nepride
@krutafunebracka no ti dole ...ta siltka ...dobry grc...ale zas ta hore co ti ja viem, tiez nic moc ...tie vlasy mi akosi nesedia....ja som sehr altmodish
Frxxx : on nemusi byt znalec ale aspon to najmensie by mohol vediet o tom, co ja viem aspon, ze kde vznikol punk, alebo najznamejsie kapely tej doby. a asi v dnesnej dobre zalezi pankacovi skor na vzhlade ako na svojom nazore. mne je jedno ci som obleceny ako pankac alebo normalne, hlavna vec, ze sa citim byt pankacom v srdci a nie len " na povrchu".
@333alexander yop,flakat sa a chlastat s kámosmi, vaaa to zboznujem ... a neznasam nakupovanie siat a podobne picovana radsej nosim furt to iste...a navyse ked je to obdratejsie sa mi to aj viac paci
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
pre saker: no tak tak tam neni
u mňa jednoznačne skapunk...alebo možno ešte nejaký celtic punk alebo takéto odrody....
ved aj Oi! je dobry, ale nie rasisricky, vid. Orlik, to velmi nemusim, ale maju aj nejake dobre pesnicky.
a nie je nikde napisane, ze ozajstny punkac musi pocuwat len punk. to su len bludy z netu.
takze tak, seruste
ale zas, neštítim sa ničoho, až na tie akože neopunkové sračky.
je lepsi ako vyzor tychto (neopunk):
Krasa je sice relativny pojem, ale vyzor punkerov ma od krasy hodne daleko..
skatepunk existuje, je to jeden z rockovych stylov a nieco podobne hraju skupiny ako skupiny ako blink182,nofx,pennywise
punkrock neviem co je
nechapem ako ta mohla napadnut avril lavigne suvislosti s punkom
a celkovo je blbost triedit skupiny podla jednotlivch punkovych stylov a neviem co,lebo by sme asi nikam nedospeli, kazda ma osobity styl ktory hranici s alternativou,grunge-om,a inym selicim cojaviem cim
ja osobnem mam najradsej take ako ramones,clash,sham69,iggy pop a stooges....the cure...atd
a este musim dodat ze zboznujem pozerov - right punkerov co si daju do gugla alebo neviem kam 70 roky tam im vyhodi volake najznamejsie britske kapely a su z nich srdcom pravy punkeri co nepocuvaju komercne sracky novodobe a len pravy PUNK!OI!...ale sak ok
aha co ma pan Warren obute...adidas tenisky, bol komercny? a nema ziadne steelove boty alebo cinanky ako to dnes nosi kazdy punker
a ze dnesni "punkeri" sa obliekaju inak ako volakedy? no a?sak je ina doba!to sa maju obliekat a opicit po hentych?kazda doba prinesie novu modu a hudobne skupiny ju vecinou zavadzaju medzi mladez...komercia to vzdy bola a bude,a o dalsich 30 rokov budu ludia mozno nadavat na komercne kapely svojej doby a budu pocuvat blink "ludia to vam bol pravy skejtpank!"
íšč ďáľékô kvôľí púňx°? adios
@39 Tá holka vyzerá fajne, zato tie príšery dole by radšej mali dobodať tetovacou ihlou pre dobro planéty.
Btw, ja mám rada starý goth rock a to medzi punkom a goth.
@krutafunebracka no ti dole ...ta siltka ...dobry grc...ale zas ta hore co ti ja viem, tiez nic moc ...tie vlasy mi akosi nesedia....ja som sehr altmodish
@Tommyhot To je človek?