Jazdievali ste pred alebo počas autoškoly na nejakom aute? Myslím to okrem autoškoly, teda či vám stačila autoškola, alebo ste
neviem či správne formulujem otázku, ale ide mi o to, že ak človek nemá k dispozícii žiadne auto, odjazdí len povinné hodiny v autoškole, či je reálne, že bezproblémov zvládne skúšky?
Keď som mala asi osem, tak som pohla dedovu embéčku do garáže prvý krát. Ale tak poriadne povoziť sa, to som skúšala asi nejak v 15tich až, po bočnejších cestách. Vždy som drankala od tatka, nech mi dá šoférovať, tesne pred autoškolou od frajera.
ale určite sa dá aj bez predošlých skúseností, od toho tá autoškola je.
nejazdila som predtým, mimo auta z autoškoly som nejazdila ani počas (raz ma brat nechal vycúvať mu auto, ale to už bolo pár dní pred skúškami) a skúšky som zvládla a jazdím v pohode a rada.
keďže som jazdy robila asi pol roka, lebo som si vždy našla dobrý dôvod ich prerušiť, tak som sa tesne predtým jak som plánovala zase začať s jazdami bola povoziť autom po firemnom dvore....aj tak som potom neplánovane na dva mesiace odcestovala takže mi to bolo nanič
ale dá sa to, v pohode si myslím, keď to také nemehlo jak ja zvládlo. a hlavne vozenie sa po nejakých poľných cestách ti nepomôže zvládnuť premávku a pokiaľ nemáš rovnaký model auta ako v autoškole, tak ťa to akurát zmätie, napríklad čo sa týka umiestnenia spiatočky, reagovania bŕzd a podobne.
@acvd43xa7w jj, minimálne odklad na 2 roky alebo niečo, ale tak keď sa vozíš po nejakom zapadákove kde nikdy polícia nebola tak v pohode. u nás po dedine sa bežne chlapčiská vozia na motorkách alebo aj na aute.
mna otec naucil soferovat v 16-tich, od vtedy som si to sem tam niekde na velkom parkovisku alebo na bocnych cestach skusil. Autoskola pre mna bola skôr o tom zorientovat sa v doprave, vediet reagovat na premavku atd. Od vtedy v podstate jazdim stale (-:
@burble tak tak. ale vozit sa po zapadakove podla mna nema zmysel, kde nie su policajti je aj slaba premavka, cize ako hovoris v komente predtym, prd sa naucis. ja som autoskolu robila rok, a mala som asi 6 mesacnu pauzu medzi jazdami a chodila som sa vozit po slabej premavke, a jedine, co mi dalo, bolo to, ze som sa naucila preradovat bez toho, aby som sa musela pozerat na paku ale uplne mi to pokazilo cit v lavej nohe, a velmi velmi tazko sa mi zvykalo na inu spojku potom...
@acvd43xa7w rok? si prekonala môj rekord! nj, ja som pred jazdou vždy panikovala, prípadne som zvykla ráno pred jazdou so strašnou opicou si vypočítavať, či mám ešte v krvi viac ako promile, a inštruktor ma vždy ťahal do najväčšej premávky...aj tak teraz jazdím skoro vždy v noci, keď sú prázdne cesty
Otec ma učil pár dní pred jazdami sa rozbiehať na ceste za dedinou,inak som jedine parkovala dnu/von autá u nás,takže som si toho moc nenašoférovala pred autoškolou a počas nej duplom nie
Ale tak neplatíš im tam cez 400€ len tak pre nič za nič...
asi 2x som pomimo jazdila, aj to dokopy hodinu, resp ešte úplne pred prvou jazdou v autoškole som to skúsila na staručkom favorite na roli, kde som bola akčná a dala pedál s plynom v momente na dlážku auta a 2. som skúšala len cúvanie
otec ma tiež učil jazdiť na veľkom parkovisku, ale to bolo asi tak trikrát a bolo to asi pred autoškolou,; a čo ja viem, v pohode aj bez toho aby si predtým niekedy jazdil sa dá zvládnuť autoškola
skúšala aj pred autoškolou. Ale prázdna cesta bez čiar a skutočná premávka je obrovský rozdiel. Poslúžilo to len na zorientovanie sa, čo ako a kde, aby sa auto pohlo. Jázd v autoškole som nemala ani zďaleka toľko, koľko ich malo byť. Ale dala som to v pohode. a potom som sa aj tak naučila jazdiť po svojom a podľa rád skúsenejších vodičov .
pred autoškolou som mal možnosť jazdiť autom ale nejak som to nevyužíval ale (v tedy ma to až tak nelákalo) to skôr môj o 2 roky mladší brat ... ale sem tam som si zajzdil
... teraz som rád ak sa dostanem za volant raz za týždeň
nejazdil som na nicom mimo autoskolu....auto som robil v 21 a pred tym som nemal ziadne skusenosti...iba od 15 motorka,a teraz mam vodicak na vsetko okrem sanitky a autobusu,vzdy som spravil vsetko na 1x xD
Ja nejak nestressujem...už mám odšoférovanú asi 2000cku km bez vodičáku ...stačí aj to v autoškole podľa mňa...ja už mám veľa zlozvykov pri šoférovaní...napr. v autoškole netolerujú jednu ruku na volante atd...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
ale určite sa dá aj bez predošlých skúseností, od toho tá autoškola je.
a stačilo
ale dá sa to, v pohode si myslím, keď to také nemehlo jak ja zvládlo. a hlavne vozenie sa po nejakých poľných cestách ti nepomôže zvládnuť premávku a pokiaľ nemáš rovnaký model auta ako v autoškole, tak ťa to akurát zmätie, napríklad čo sa týka umiestnenia spiatočky, reagovania bŕzd a podobne.
ale v podstate tako ako @11
Ale tak neplatíš im tam cez 400€ len tak pre nič za nič...
... teraz som rád ak sa dostanem za volant raz za týždeň