Táto otázka preto.. lebo ma zaujima či to moja očná doktorka zistila až teraz, alebo sa zakryvila rohovka zo dna na den.. ? nechápem a odpoved som nikde nenašla.. Vysvetlí mi to niekto? Čítala som že je táto choroba dedičná a povačšine sa vyskytuje u m
tiež som to mala nejako podobne. Na úplne maxi profi vyšetrení očí, keď som mala asi 10 mi nezistili vôbec nič... o pár rokov olala astigmatizmus (a neviem ti odpovedať)
no mne to tiež doktorka zistila len teraz. Predpísala mi nové okuliare s 0,5 cylindrami a vidím cez ne ako s efektom rybieho oka, takže obraz mám mierne defermovaný po okrajoch. Vďaka tomu som sa skoro strepal zo schodov... až mám pocit, či mi vôbec ten astigmatizmus indikovala správne
@luc.ka to mas pravdu sice.. ale dufala som, ze som na cistom, kedze kazdy z rodiny mal problem s ocami a ja jedina nie.. lenze mne to fakt az po lieoch prislo
možno ti to prejde. ja som síce slepá dosť, a hento som mala od začiatku, jak som začala nosiť okuliare, a potom po pár rokoch mi povedala, že už to tam nemám, a teraz naposledy zase že hej.
podľa mňa záleží od celkového stavu tela, od únavy očí a tak.
a lieky sú celkovo svinstvo...
@7 tesne pred začatím nosenia okuliarov som si odškrabla z rohovky
Idem sa korunovať ryžovým chlebíčkom za kokota, keď som si to vyrobila sama.
Teraz to nemám čas hľadať, ale tuším sa astigmatizmus diagnostikuje až pri predpise okuliarov, čiže keď nemáš vysoké dioptrie, možno ti nič podobné ani nezisťovala.
@method Nevidím badateľný rozdiel, ale "údajne" by to tak malo byť, ja mám tie hodnoty celkom vysoké (180°, neviem síce, čo za stupne to sú , ale príde mi to ako veľké číslo takže..ktovie, možno ani čočky/okuliare to nikdy nenapravia tak, ako by to malo byť... Možno celý život vidím všetkých chudých a pekných, a pritom nie sú :ehm:
@method Možno by si mal skúsiť anti-astigmatické okuliare /že by zo zdravého človeka urobili astigmatika/ a potom by bol svet krajší. Možno vlastne TO sú tie ružové okuliare
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
momentalne sa mi vyskytuje kvoli liekom, inak som mala vzdy abnormalne dobry zrak
"Astigmatizmus je väčšinou vrodený, ale môžu ho spôsobovať aj jazvy po poraneniach rohovky."
» primar.sme.sk/c/4116905/astig...
tak ale keď je niečo vrodené, neznamená, že sa to musí prejavovať odjakživa...
možno ti to prejde. ja som síce slepá dosť, a hento som mala od začiatku, jak som začala nosiť okuliare, a potom po pár rokoch mi povedala, že už to tam nemám, a teraz naposledy zase že hej.
podľa mňa záleží od celkového stavu tela, od únavy očí a tak.
a lieky sú celkovo svinstvo...
obcas nie je ine riesenie, ako lieky
podľa mňa vždy je, iba ho moderná medicína nechce vidieť, alebo ho vedome popiera... ale to je na inú diskusiu
každopádne, sú aj horšie zrakové vady, než toto
Takže všetko vidím pretiahnuté, a za mesiac, po operácii budem vidieť "normálne"
Už ma chytá panika, že všetko bude čapaté a všetci škaredí a že zistím, že som vlastne tučná
Vďak
Idem sa korunovať ryžovým chlebíčkom za kokota, keď som si to vyrobila sama.
Teraz to nemám čas hľadať, ale tuším sa astigmatizmus diagnostikuje až pri predpise okuliarov, čiže keď nemáš vysoké dioptrie, možno ti nič podobné ani nezisťovala.