aj ked na mdhcku obcas nadavam jak chora vrana, ale MILUJEM ked nastupim - sluchatka do usi a uz len cumim - na ludi, von oknom...a rozmyslam o vsetkom.
no v mojom pripade ani nie ked furt pri mne sedi niekto kto je mi vrcholne neprijemny.. normalne dakujem bohu ked si ku mne sadne nejake ziena co nema 150 kg a nesmrdi, uplne mi vtedy odlahne ze uz ma nezavali ziadna opica co smrdi po chlaste a hocicom inom a berie mi moj osobny priestor
MHD je hnus a hlavne keď je taká preplnená, že sa tam nedá ani vopchať. Jasné, keď je to viac-menej prázdne, tak sa to dá, ale inak nie. V každom prípade taxíky sú veľmi drahé aby som si ich mohla dovoliť
taxíkom a teraz nasleduje otázka : "išla som už dakedy taxíkom?" aj keď možno aj bola príležitosť aj peniaz by sa našiel ale najlepšie zážitky sú keď sa zháňa nejaký príšerný spoj alebo prespatie u niekoho v danej lokalite... a celkovo....taxík je prebytok...
nenávidím cestu mhdčkou, vždy je plná smradľavých cigošov a celú cestu si musím dávať pozor na veci (aj na čiapku ktorú mám na hlave). keď bude mhd pre bielych, potom ju budem milovať.
@uu a povedz mi kdo az ma na taxik peniaze ? ale vy ludia co zijete vo velkych mestach ste aj tak strasne pohodnlny , budte radi ze vam nejde autobus len par krat za den ako na dedine
@sabnacke a vo vlakoch akoze cigani necestuju ? ale aj tak co je toto kurva za nazor , pokial v tom buse nerobi kktiny nech je aj fialovy nee len cierny
> urobíš si exkurziu mestom (napr. zistíš, kde čo nového postavili);
> možnosť zoznámenia sa s novými ľuďmi ( niekedy stretneš i človeka, ktorého si dlho nevidela)
> keď sa už aj priamo nezúčastníš nejakej debaty, chtiac nechtiac sa podozvedáš nejaké novinky, resp. aké problémy trápia iných ľudí )
> a samozrejme i finančný rozdiel medzi cestou taxíkom a busom
mínusy cestovania mhd-čkou:
> ty si závislá na ňom a nie on na tebe, čiže keď nestihneš prísť načas na zastávku pravdepodobne ťa nebude čakať ( závisí od šoféra);
> občas modlíš, aby si sa dostala niekam načas;
> v špičke zas, aby si sa do autobusu vôbec dostala;
> a z času na čas sa tam stretneš i s kadejakými "zaujímavými" indivíduami ( čo však automaticky neznamená, že musia byť nebezpeční...niektorí sú len kus otravní)
poviem vam skutocny pribeh na Silvestra som isiel aj s kamaratom s 30 kg nakladom o 20:00 , 10 km peso s toho asi 6 km potme a to preto ze nam nesiel autobus SAD takze budte radi ze mate MHD , nastastie sme prisli o 23:00 tam kam sme smerovali a silvester bol celkom v pohode
keby som za každú jazdu dostal aspoň 1 ečko , tak postupne by som si ju oblúbil keď si predstavím kolko krát denne sa musím jebať nejakou preplnenou kraksňou, tak mesačne by to robilo pekný balík
Odkedy som zistila, že budem potrebovať električenku, dopravný podnik okrádam vyvážaním sa spojmi hoci aj len tak sem a tam a veľmi sa mi to ráta .
Takže vlastne.. na MHD nedám dopustiť.
Samozrejme, keď netreba, rada sa aj prejdem.
A do taxíku by som nenastúpila, kým by nebol vrcholný stav núdze - ale to zvyčajne z praktických dôvodov, že koľkokrát nemám pri sebe viac peňazí, než 2€ a ako to potom svalnatému šoférovi vysvetľovať, to fakt nechcem riešiť .
@torpedo08 za prvé - chodia autobusom, lebo ten im stojí priamo pri osade, a za druhé - oni bordel robia, okrádajú ľudí na zastávke, doslova BIJÚ nerómov (aby ste sa neurazili, ale verte tomu že toto rasizmus nie je), nie raz som bola v autobuse svedkom ako pár známych dostalo cez hubu, a to len za to, že nepustili dákych kktkov, sopliakov 14 ročných sadnúť si. hovorte si čo chcete, názor nezmením na nich. a pobyt v KE dvojmesačný mi tiež stačil.
@tunidlo nevravým, že sú svätí, aj medzi nami sa nájdu takí, ale hovorím z osobnej skúsenosti. bývam pol kilometra od posranej osady, nevymýšľam si rasistické historky preto že sa mi chce.
A keď cigáňa zbijú bieli, ten zas bude chcieť, aby bola MHD len pre cigáňov. Super, však?
Nemyslíš, že takéto problémy sa dajú riešiť aj trocha civilizovanejšie? Hlavne trocha inak ako rasovým opatrením, ktoré sa väčšiny netýka, lebo väčšina nikoho v mhd nebije.
@tunidlo a ty kde žiješ prosím ťa? ako civilizovanejšie??? a celkovo. my vysvetli ako by si riešil rómsku otázku. si nejaký zástanca, hovorca čiernych?? nezaslúžia si ani jeden cent z našich peňazí a ešte sa budú vyvyšovať dpč.
@tunidlo rozosmial si ma si naivný ak si myslíš, že by to fungovalo. a hej, vodič by sa isto stihol ešte aj brániť počas jazdy (aj tú zbraň by mu stihli čorknúť skôr než by nastúpili).
MHDčka väčšinou stojí dosť často na to, aby vodič kľudne mohol vykázať cestujúceho na nasledujúcej zastávke.
A ono je úplne možné, že som navrhol blbosť, ktorá by fungovala zle, ale dá sa nad tým nejak uvažovať, narozdiel od MHDčkovej rasovej segregácie, čo je hlúposť už od prvého pohľadu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
popravde.. mám to rád.
Dlhe cesty vlakom milujem
aj ked na mdhcku obcas nadavam jak chora vrana, ale MILUJEM ked nastupim - sluchatka do usi a uz len cumim - na ludi, von oknom...a rozmyslam o vsetkom.
autobusmi sa človek aspoň naučí dochvílnosti
zato vlaky môžem!!
@sabnacke a vo vlakoch akoze cigani necestuju ? ale aj tak co je toto kurva za nazor , pokial v tom buse nerobi kktiny nech je aj fialovy nee len cierny
plusy cestovania mhd-čkou:
> prevetráš hlavu;
> urobíš si exkurziu mestom (napr. zistíš, kde čo nového postavili);
> možnosť zoznámenia sa s novými ľuďmi ( niekedy stretneš i človeka, ktorého si dlho nevidela)
> keď sa už aj priamo nezúčastníš nejakej debaty, chtiac nechtiac sa podozvedáš nejaké novinky, resp. aké problémy trápia iných ľudí )
> a samozrejme i finančný rozdiel medzi cestou taxíkom a busom
mínusy cestovania mhd-čkou:
> ty si závislá na ňom a nie on na tebe, čiže keď nestihneš prísť načas na zastávku pravdepodobne ťa nebude čakať ( závisí od šoféra);
> občas modlíš, aby si sa dostala niekam načas;
> v špičke zas, aby si sa do autobusu vôbec dostala;
> a z času na čas sa tam stretneš i s kadejakými "zaujímavými" indivíduami ( čo však automaticky neznamená, že musia byť nebezpeční...niektorí sú len kus otravní)
Bieli nikdy nerobia bordel v MHD a nikdy nekradnú, hej?
Ale v noci je to peši pohoda aj v Bratislave, to sa dá ľahko obľúbiť
Takže vlastne.. na MHD nedám dopustiť.
Samozrejme, keď netreba, rada sa aj prejdem.
A do taxíku by som nenastúpila, kým by nebol vrcholný stav núdze - ale to zvyčajne z praktických dôvodov, že koľkokrát nemám pri sebe viac peňazí, než 2€ a ako to potom svalnatému šoférovi vysvetľovať, to fakt nechcem riešiť .
@tunidlo nevravým, že sú svätí, aj medzi nami sa nájdu takí, ale hovorím z osobnej skúsenosti. bývam pol kilometra od posranej osady, nevymýšľam si rasistické historky preto že sa mi chce.
A keď cigáňa zbijú bieli, ten zas bude chcieť, aby bola MHD len pre cigáňov. Super, však?
Nemyslíš, že takéto problémy sa dajú riešiť aj trocha civilizovanejšie? Hlavne trocha inak ako rasovým opatrením, ktoré sa väčšiny netýka, lebo väčšina nikoho v mhd nebije.
Napríklad pridaním vodičovi autority možnosťou udeliť pokutu cestujúcemu s neprístojným správaním, ...
Prípadne pár vodičov v problémových oblastiach, kde sa v autobusoch často stávajú veci, ako si napísala, by vodič mohol byť ozbrojený.
Ale kvôli pár hlupákom, ktorí robia v autobuse bordel, by si MHD zakázala celému etniku? Veľmi zvláštne riešenie.
MHDčka väčšinou stojí dosť často na to, aby vodič kľudne mohol vykázať cestujúceho na nasledujúcej zastávke.
A ono je úplne možné, že som navrhol blbosť, ktorá by fungovala zle, ale dá sa nad tým nejak uvažovať, narozdiel od MHDčkovej rasovej segregácie, čo je hlúposť už od prvého pohľadu