preco by to malo byt hriesne??? ....resp pokial nie je clovek veriaci, tak slovo hriech ani nemusi pouzivat.. ak veriaci je, tak vie, ze pan Boh fajcenie marihuany nikdy neoznacil za hriech .... je to chutne, otvara nove moznosti a ako so vsetkym: netreba to prehanat" .. aj dobreho vela skodi ... skor by som povedal ze je hriech odsudzovat nieco, o com clovek nic nevie
@wiky56 Dam ti to z pohladu kamarata, ktory az mierne fanaticky veri v boha. Pytal som sa ho, ze ci je to zle, ked to vyrastlo zo zeme, takze to udajne stvoril Boh. Povedal mi: "Ale Boh stvoril dobre rastliny, ako zemiaky, mrkvu a podobne. Ale stvoril aj jedy ako marihuana ci muchotravka zelena. Chces mi povedat, ze by si si dal muchotravku?". Z toho logicky vyplyva, ze to nepovazuje priamo za hriech, ale za nieco zle. (S tym, ze muchotravky sa pouzivaju ako halucinogen, ci jedia dlhsie nez existuje krestanstvo som ho uz nechcel oboznamit).
Kedze je mozne, ze aj sam Jezis prisiel do styku s marihuanov tak by som to za hriech nepovazoval. Obcasne hulenie (raz za 3mesiace napr.) je v podstate nic. Ten odkaz na SK wikipediu nepovazuj za objektivny. Tieto vyskumy robia vacsinou ludia, ktori su proti marihuane a podporuju antidrogovu propagandu. Najlepsie spytat sa uzivatelov marihuany. Kazdy normalnejsi povie aj klady aj zapory, ale zaporov je omnoho menej. Navyse ppri tom obcasnom huleni takmer neexistuju. Takze NO FEAR .
@wiky56 no nepoznam vec ktora by bola dobra aj keby sa to prehanalo... a navyse pri uzivani psychedelik a veci, ktore na teba podobne posobia je velmi dolezite s akymi myslienkami to robis a s akym ucelom.. napriklad ja vzdy ked hulim tak chcem potom rozmyslatna d vecami, nieco si pisat alebo vymyslat nejaky svet a osoby/udlaosti v nom, pripadne premyslat nad vecami ktore davno nosim v hlave alebo lezat a meditovat.. proste nieco pre svoj duchovny rast
@porrast myslim,ze chapem ...ja nechavam vtedy priestor mojmu kreativnemu mysleniu ...mne najnovsie ked sme boli v tom kamaratka nahustil do hlavy,ze my sme vlastne v hre..ako napr. ked hras Sims a sme ovladani hracmi, tak napriklad nad tym nma donutila premyslat... krava, mi dala chrobaka do hlavy....hoc prave teraz by som sa nad tym urcite nezamyslala viac ako na 5 sekund
@wiky56 hmm .. no aj to napr .. rozoberanie hriechu bby bolo na inú diskusiu ... táto je skôr o tom či je to zlé alebo dobré . a "zlé" nie je to isté ako "hriech"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
» sk.wikipedia.org/wiki/Marihuana...
1K 6:12
Všetko mi je dovolené, ale nie všetko mi je prospešné. Všetko je mi dovolené, ale ja sa ničím nedám ovládnuť!
@udy1 podla mna praveze existuje ...a to je presne ten pripad, ked praveze vycitka v svedomi nie je
Kedze je mozne, ze aj sam Jezis prisiel do styku s marihuanov tak by som to za hriech nepovazoval. Obcasne hulenie (raz za 3mesiace napr.) je v podstate nic. Ten odkaz na SK wikipediu nepovazuj za objektivny. Tieto vyskumy robia vacsinou ludia, ktori su proti marihuane a podporuju antidrogovu propagandu. Najlepsie spytat sa uzivatelov marihuany. Kazdy normalnejsi povie aj klady aj zapory, ale zaporov je omnoho menej. Navyse ppri tom obcasnom huleni takmer neexistuju. Takze NO FEAR .
a diky za nazor