nie je to normalne pokial si si z tych rokov nic neodniesol. keby to bola tvoja praca a platili by ta za to, tak by to bolo normalne. keby si chodil na stretnutia a sutaze, tak by to bolo tvoje hobby a bolo by to tiez normalne. z teba mam ale dojem, ze je to zavyslost a zvyk, takze to asi normalne nie je. uvedomujes si co vsetko ti za tie roky hier uniklo? ten cas mladosti ti uz nikto nevrati spat. kiez by si tie dni vyuzil rozumnejsie. nezabudaj na to, ze ludi nikdy nebude zaujimat, v ktorom kole si mal aky rekord, ale to co dokazes v realnom zivote.
normalne znamena nieco, co nevybocuje z normy, myslim (dufam), ze toto z normy vybocuje, takze nie, nie je to normalne.
okrem toho, ze zrejme nemas ziaden zdravy usudok, zivot ani chrbticu, musis byt navyse fakt idiot, ak ta poslednych 12 rokov zivota formovali len pocitacove hry.
ééj karamba...čoho sa ešte v dnešnej dobe nedočkám....keď máš, ako píšeš, 20 rokov, tak mi to vychádza, že od 8 rokov si gamblar...toto mi vysvetli, to ti rodičia nikdy nezakázali? alebo ťa ešte v tom podporovali?...chlapče 12 rokov totálne v riti premrhaných a ty ešte položíš seriózne otázku, že či je to normálne
Pozri, ak popri hrách dosiahneš svoj životný cieľ, tak je to v pohode a netráp sa tým, ja tiež musím každý deň niečo zahrať, niekedy hodinu niekedy aj 2 hodiny denne zabijem hraním Horší prípad by bol ak by to ohrozilo tvoje vzdelanie, tvoje ďalšie aktivity ak nejaké ďalšie máš Ja, keďže som introvert, moc nechodím na nejaké akcie s kamošmi, tak zavislačim na PC ale samozrejme aj športujem, vzdelavam sa atd... Nájdi si ešte nejakú aktivitu, aby si mal pocit, že tvoj život za niečo stojí a bol si hrdý na seba, že si niečo dosiahol, ale nezriekaj sa toho napr. ja by som to ani nedokázal , proste si pridaj ešte nejaké aktivity k tomu
Keď nedokažeš najsť potešenie v normalnom živote tak sa ti nečudujem ale lepšie je to keď ho maš. Inak čudujem sa že sa tu čuduju lebo ja som si myslela že v dnešnej dobe je to normalne a polka hračov ani nič ine nerobi len fakt ma tie hry. Noja neviem. Do takeho levelu som nikdy nepadla ze by som nerobila nic ine. A ano je to zle, lebo potrebujes nadvazovat kontakty, tak kedy ked nie teraz? Akoze ked ja mam co hovorit...no u mna to nie je celkom hrami, som priste samotar...a tiez by som sa cudovala tym co ta oznacuju za dilka ked je to tak ze povedia ti svoje ale nikdy ta nezavolaju napr robit daco s nimi alebo tak...potom by som na tvojom mieste asi nevedela ako z toho von ...
@atropabelladona ak mam pravdu povedat tento život ma už riadne nudi a myslím si že keby my teraz niekto povedal že zajtra zomriem bolo by my to šama fuk
@tommy851 v tom je ta chyba! ze si mlady a zdravy clovek, co ma ruky, nohy a nic mu nebrani zit plnohodnotny zivot. a ini, co su chori a postihnuti tuto sancu nemaju. nie je to fer.
@sapphirizing tak vieš oni mne vravia že som dilko a oni samy cez víkend len pijú a potom v pondelok v práci ani nejedia tak je im zle, a mne vravia že mam nudný život
nieje to normalne. si maldy clovek, objavuj a rozvijaj svoj potencial,. tvor, mysli, zi. CHod sa najebat jak diva svina, kurvi sa , rob vsetko len nesed za tym PC. ja sa nenavidim za tych par hodin denne co tu stravim.
vonku je nekonecno, moznosti, zivot. tancuj aj na toto, kludne.
len naozaj nerob tu najhorsiu vec ktorou je MRHANIE zivota pretoze raz sa obzries a povies si ze si spravil najhorsie lebo vratit cas spat uz nejde.
takze najdi si zabavu, konicka, rob hocico. K PC pristupuj ako k prostriedku na informacie a obcasnemu zdroju zabavy, nie ako k tomu jedinemu s cim zijes.
Cely zivot si este nesedel pri PC, si v najlepsich rokoch, mas v rukach moznost to zmenit. Chod do mesta, zabav sa, vsetko stoji za to.
ja sa priznam uprimne, rano ako prve po prebudeni zapnem PC. ale kuknem mail, FB a za 10minut uz robim nieco ine. PC sice bezi od rana do vecera, ja tu ale stravim nastastie uz len 1-3 hodiny.
skor sem casto odbehujem na skok. ale to uz je mimo temy.
toto musí byť fakeeee... ešte ked som bol tak na zs som hraval hry, asi tak ked to vezmem 2 roky dost aktivne teraz by som tie dva roky chcel späť, no ten cas co som hral tie priblble hry..ako je to forma zabavy ale vsetkeho moc skodi, teraz nemam v pc ani jednu a nechyba mi to vôbec, robim ine veci
@ouch prave to že ma to trápi čim ďalej tým menej, mam také chviľky že raz my je to úplne jedno a inokedy vidím mladých ludi von ako sa zabavaju a ja idem domov k hrám a zas do prace a stále dookola, dokonca som odmietol ist spolužiakovi na svadbu
@tommy851 ked nemas ziadne prilezitosti niekam zohnat spolocnost tak je podla mna jedno ci ides niekam alebo sam doma hras daco, proste by si bol sam medzi ludmi...ja by som sa citila este unudenejsie a neistejsie skusat nejaky iny zivot v spolocnosti, napr ista sama na disko alebo niekam tak po navrate zacnem plakat, nabuduce s niekym by som sa citila pri tej spomienke hrozne trapne a nikomu nepovedala ze som to urobila. Cize ono ti vravia ludia, ze si nenormalny ale ako z toho von? Mat ruky a nohy nie je dost aby clovek nebol sam...ale snad sa to da vyriesit.
@tommy851 teraz sa priprav na sloh bo si ma nasral. ale počuvaj
prvu kokotinu čo robíš a ja som tiež robil. "ja nedokážem...." ČO KURVA NEDOKÁŽEŠ ???!!!! to čo ťa jednoznačne pochová je tvoja vlastná rezignácia. Jedna múdrosť hovorí "môžeš povedať že vyhráš alebo prehráš. Nech povieš čokoľvek, vždy máš pravdu" vieš čo to znamená ? že nikto nevyhral keď prišiel do ringu s tým že nevyhrá.
Dokážeš, dokážeš chlastať , dokážeš ísť do mesta a zbaliť trebárs aj tú prvú čo bude pri vchode. že nie ? za ňou je ich ďalších 10.
tvoj hlavný probém žj eže hladaš sposoby ako to nejde, nie jak to ide. prve robia stroskotanci a depresivne trosky ako som bol aj ja. Druhe robia taki co chcu nieco ziskat a idu si za tym.
ak si taki slusny chlapec ze nepijes a nekurvis sa dobre. Chod do mesta a zabav sa. Odviaz sa. Budu sa ti smiat ? o tom to kurva je !!!! zivot je presa o tom robit si picu aj z prababky, vies cim sa u zeny pochovas vopred ? tym ze k nej prides aby ta lutovala. TAKYCH NIKTO NECHCE.
Ak potrebujes vyliat svoje depresie, nech sa paci, pis si dennicek alebo blogy. Hoci tu na vylev nieje vhodne miesto... tak proste to vylej. napis na pokeci prvej zene ktoru najdes, vylej jej to na hlavu pre mna za mna ak chces. Je jedno co ti napise, vylej to zo seba. Ak to nepotrebujes vyliat co potrebujes ?
Fakt ti odporucam ist sa zabavat, ja som nikdy netancoval, vzdy som to pokladal za trapne. Raz ma donutili, potom som sa uz nechal a potom... som sa nevedel dockat piatku kedy sa zase zabavim. nikdy som nepil ani kvapku, ale som sa BAVIL. a hovorili mi ze ziadna nasoska nebola taky funmaker jak ja. Pretoze som sa ODVIAZAL.
zivot nieje stena aby si sa priviazal a nerobil nic, zivot je kurva ktoru musit neskutocne pojebat inac ona vytrtka s tebou.
alebo si najdi konicka. Alebo pracu.
kup si RC lietadielko alebo auto (to odporucam je to najlepsie) alebo aj vlaciky, je vela dospelych ludi ktory maju nadherne kolajiska a nik sa im nesmeje ze sa hraju s vlacikmi (len ze vygrcali tolke love za tie vlaciky )
alebo drv grafiku, obchoduj forex, kontaktuj sa pre mna za mna aj cez pokec, dopice fakt som na zeny ale ty niesi z tych rapavych.. pozri sa na mna, jak vyzeram. A zeny som mal aj mat budem. Pretoze nesedim za PC , pretoze mam to svoje co robim a obcas som kkt a obcas mam depky ale robim na tom.
A hlavne, vzdy hladam AKO TO IDE.
Kapiš ? Je tolko neskutočne vela vecí čo by sa dali robiť.
fakt.
a až budeš mať volno so svojeho zaneprazdneneho dňa, čakam ťa na ebog.com , nech ťa rozjebem v CSku, aby sme si dali trošku oddych od tej reality.
sa miriadne dymy z klavesnice jak som to do nej naluskal.
ináč @tommy851 čo máš za prácu ? čo takto si z nej spraviť koníček, posunuť ju na inú úroveň. čo takto začať vlastný biznis, byť velké zviera a spičovávať pod čiernu zem ludi ktori sa ti boja pozrieť do očí ? chceš to ? tak pre to makaj. A PC ti to nikdy nedá.
a ver tomu že až sa raz preverieš v rolls royce, uvidíš kurva velku vilu a bazen a luxusne kurvy tam , všetky tie love za kore si dopraješ aj ficov kkt na veceru... tak ver mi ze sa ti po tom zachce. A potom uvidis co je to motivacia kamarat
@depropex no máš pravdu v mnohých veciach, nebudem písať nič, nemá to vyznám ano beriem všetko čo si napísal, no ja za tie roky sa neviem pozrieť ani človeku do oči aby som sa nehanbil, a cs nehrávam sry
@tommy851 raz mi niekto povedal, že je to len pocit a asi mala pravdu. Ale viem, co myslis a to ze takto kludne priznas tak za to mas moj obdiv, ja sa hanbim aj za to ze sa hanbim
@tommy851 hanblivosť musíš prekonať. ja som to tiež ťažko prekonával ale dá sa to. ver mi že až to dáš tak sa ti rozlepia oči až nebudeš veriť.
proste uvedom si, že ludia su prijebani, obcas ich netreba brat vazne. Nad nikym sa ale nepovysuj a pred nikym neponizuj. Ale nemas sa za co hanbit, no daj ligicky argument precvo by si sa mal ? kedy som teraz pori tebe osobne, preco by si sa hanbil ? nechcem ta vyfajcit, ani niesom pekna baba tak kde je problem ? musis si uvedomit ze jedine v tvojej hlave a ze je uplne nepodstatny a zbytocny. A vsetko co je zbytocne treba rozjebat ( nie nerozjeb si hlavu).
proste uvedom si to ze hanblivost je nezmysel , prijmi to ako fakt a maj to ako svoje kredo, uvedom si ze ludia maju radi tych co hovoria aj picoviny ale su zabavni, na takom sa smeju v dobrom. Ale ked niekto sedi jak znasilneny tak si z neho robia picu a nesetria ho. Co chces ? aby si robili picu alebo aby ta mali radi lebo picu si tu robis TY ?
chýba ti vôľa. jej pestovanie je najťažšie ale výsledky vždy stoja za to. pracuj na nej teda
a čo si kurva za hráča že nehráč CS ? kurva taká klasika, hamba ti dopiče
Nepozeraj sa spät a potom ta nebude trapit ze mrhas svojim zivotom. Mozno nie je tak dôlezity. Nie vsetci su dôlezity. Niektori sme tu len preto aby sme zaberali priestor.
@obliviate myslim že je to kravina, všetci sme nepodstatný, aj ty ktorý si myslia že su velke zvieratá je nas 6 miliard, ak dnes zomrie niekto výnimočný za tyžden si na neho nespomenú, každý je nahraditeľný
ak hej tak vieš že lepšie jak 10 hodín BF je ke´d ti ho 10minut vyBaFká.
ak nie tak ver mi že to tak je. A mal by si to zmeniť aby si sa presvedčil sám že pre tvojho vtáka niet lepšie miesto než vo frajerkinom lone. On sa ti za to po´dakuje.
len preboha nie počítač. ten ti fajku nespraví. Nikdy nie takú ako žena
@tommy851 zase hladáš jak to nejde. poviem ti ako to ide.
pretože pracu si možeš najsť aj bez toho že by si tu dal vypoveď. Najdeš si ju a až bude ista tak ideš tam. kde je problem ? len v tvojej hlave, jedine tam. A ver mi, prace je dost, ale len pre tich ktori si ju zasluzia a ktori o nu stoja ak si z vychodu tak je to dost tazke. ak si ale z BA a okolia tak ta musim silno vysmiat, druhu pracus si do polroka najst proste MUSIS, aj keby si bol tripl kripl.
@tommy851@60 heh. ver mi , az ti raz daka cicuska da tak sa stanes zavislak
a preve o to ide. zase hladas ako to nejde. NIE, ziadne take ze dovody sa najdu. NAJDU SA SPOSOBY AKO SI NABALIT hocijaku zensku, VZDY !!!!
vjeb si to kladivom do hlavy alebo si to vytetuj na celo, ze nehladaj dovody ale sposoby. Pretoze sposoby robia uspech.
A az prelomis tu hanblivku v sebe, ver mi ze budes zasnut nad tym co vsetko ta zrazu bavi, aky je svet farebny, ako krasne vonaju zenske vlasy a ako dobre je vecer odpadnut do perin lebo si sa cely den nezastavil. hovori sa domu endorfin, coho budes mat v tej chvili plne telo.
proste hlavne nebyt hanblivy, potom ostatne pride uz samo, uvidis.
a pred tym nez povies ako sa to neda si precitaj exte co som tu napisal.
a potom pred tym nez pojdes hrat, najdi sposoby ako sa to da.
premyslaj
priklad ktory dobre poznas : nevies ako prejst misiu v BF, co spravis ? rezignujes ? nie, pretoze hra ta bavi a chces ju dohrat a pokorit. najdes teda sposob ako niekoho odjebat alebo ojebat a vtedy vyhras.
vstiep si to ze musis vyhrat nad zivotom a hladas sposoby, nie dovody.
@depropex môj profil na abcgames je Tommy85, tam si pozri čo všetko som prešiel a potom mi pevec či ja dokážem aj niečo neprejsť tiež by bol život jednoduchý ako hry
ale je to aj vec názoru. niekto má rád a niekto má KURVA ŽE RÁD
@tommy851@62 no to je trošku ťažšie. ale stále sa dá.
a čo takto nebyť posera, zdvihnúť kotvy a ísť do sveta ? ak sa vrátiš s fackou na líci tak je to stále o dosť viac než tu zhniť. ak sa chytíš, neolutuješ.
zase, nehladaj dovody ale sposoby. mohol by som ti menovat XY veci ako to ide. lebo ja hladam ako to ide.
@64 a ak ta to nebavi pocuvat tak jeb na nich. alebo si zivot zariad tak aby si sa pri tom mohool pousmiat a spomenut si na to čoro moro čo si vyvadzal s tou slečnou včera ... a povedat "chlapi, ja mam doma lepsie..."
jediny strojca svojho stastia a reziser svojho zivota si ty.
Jak som si to tu tak preletel, tak musim s vela vecami nesuhlasit.
Podla @41 by som si najradsej spravil tricko s napisom: "nemrhaj svojim zivotom, najeb sa jak doga"
@tommy851 To su take zvasty. Paradoxne vacsina ludi co poznam (vratane mna) sa takejto retoriky drzala vtedy, ked ziadny sex nemala. Vtedy to bolo same "sex tu, sex tam".
Neviem, asi uz nemam 18 aby som sulozil jak kralik a poriadne nemyslel na nic ine.
@tommy851 no to mam podobne, tiez poviem asertivne co mi vo vztahu chyba pokial si myslim ze mame na zlepsenie a potom sklamanie ked zistim ze som sa mala zmierit s tym co bolo a nechciet viac do toho a mame len na take chabe daco divne co mi vadi a znesiem to len docasne... ale tak niekto take ustoji a niekto nie. Niekot zasa sa vrati a asi taky iny je len falosny...Ten kto je pre teba take znesie...ale vlastne neviem co znamena ked niekomu povies ze citi chladnu. Akoze tvojmu partnerovi je zima? wtf
Inak ak robíš za pásom tak celkom chápem že hraješ toľko hry. To človeka mentálne ničí a tá virtuálna realita je potom lákavejšia, je to ako droga. Ty sám si musíš uvedomiť a nájsť niečo čo ti vyplní čas miesto hier. Možno nejaký šport. Depropex sa môže aj pretrhnúť ale ak si sám nenájdeš motiváciu to zmeniť tak ti nič nepomôže. Ja som si proste v určitom momente(bolo to dokonca online) uvedomil že takýto život nechcem, že nechcem skončiť ako looser a že ma to už vlastne nebaví. Odhlásil som sa a viac som to nezapol. A ver že ten život mimo hier je skutočne lepší. Ak ten PC nepotrebuješ k práci ani k štúdiu tak najlepšie čo môžeš urobiť je sa ho zbaviť. Po pár dňoch sám prídeš na to čo robiť.
Akoze ja odpadavam co tu su niektore za rady za to ze travi volny cas hranim na pc a uz ma dost, ma odist z prace? Tak teraz je to nuda a potom rovno depka a rozlozeny cely zivot a rytmus a zvyky len aby bola zmena? Tak sorry ale to je trocha dost zakerne a autor by bol celkom sprosty keby to pocuvol... a noe ze zakerne, to je nebezpecne ved to nie je tak, v mladom veku byt zamestnany a on sa ma toho zbavit? na hlavu
@sapphirizing mam pocit ze reagujes na moj koment, ale ja nikde netvrdim ze ma odist z prace a byt doma a sediet na riti. vravim mu ze ak ho praca nebavi nech si najde inu.
Tak ako pisal @james144 - zmenu musis chciet sam. Ked sa necitis na radikalnu zmenu ako pise @depropex tak do toho neskac po hlave.
Funguj si vlastnym tempom. Zamysli sa co ine (so socialnym aspektom) by ta mohlo bavit a zacni sa tomu venovat. Napriklad nejaky sport. Osobne si OVELA viac cenim kontakty s ludmi, ktore som nadviazal pri nejakej zmysluplnej cinnosti, ako s ludmi s ktorymi som "sa dobre ozral".
Hlavne sa nenechaj odradit a skusaj kym nenajdes nieco co ta bude bavit natolko, aby si tomu venoval nejaky cas, ktory by si inak travil za PC. Takymto sposobom je celkom jednoduche "bezbolestne" presedlat z PC na ine konicky a nadviazat nejake kontakty.
@ao@79@tommy851 je pravda ze som tu predviedol dost extrem a radikalny sposob zmeny . asi by bolo lepsie v jeho pripade zacat takto z lahka. ale vsak sam uvidi co ho zlapi .
Už sa teším ako budeš mať 19 a budeš pičovať aký si mal nudný život doteraz a tak začneš chodiť na žúrky / kde budeš už starý cap / a chytíš veeeľkú depku
vela ludi pise ze to nie je normalne. ale preco by nebolo? kto urcuje co je normalne a co nie? ak chce hrat PC hry namiesto toho aby chodil von s kamosmi chlastat je to jeho vec
@tommy851 ak hras niake hry aj s inymy hracmi cez net tak im skus napisat urcite sa najdu niaky ako ty a mozte sa stretnut a rozpravat sa o hrach ked nemate ine zaujmy aspom budes s ludmi a mozno ta to zacne aj bavit...a myslim si ze to neni normalne mal by si s tym nieco robit lebo len stracas cas.
@depropex veď som ťa otagovala už, tak čo čumíš!!! áno bolo to na teba a ok, súhlasím s tebou, čo mu navrhuješ, je to v pohode, uznávam, že som ťa prirýchlo odsúdila. Bože vysvetľovanie...
@tommy851 no teda ty si stratég také hry ti idú( strategické) ? akože aj mne sa už vypomstila úprimnosť vo vzťahu, z ktorého som mohla ešte ťažiť, keby som sa pretvarovala. Až priveľká úprimnosť. Tiež nie práve najohľaduplnejšie slová...no dúfam, že sa naučím diplomacii a možno aj ty by si mal do budúcna alebo ja neviem...
mňa by to dosť s prepáčením sralo .... ale keď popritom normálne žiješ aj inak ... a zahraješ keď nemáš čo robiť alebo iba pár hodín ... baví ťa ťo , robí ťa to šťastným tak myslím že v poho
Poviem ti to takto. Ak nechceš skončiť v 50-tke ako starý mládenec (či ako sa týmto ľuďom bez ženy vraví) tak som sebou niečo začni robiť. Asi mesiac som "chodila" s jedným chalanom čo má 18 a hry hráva nejakych 10 rokov. Je presne taký ako hovoríš ty. HAMBLIVY. Keď sme sa mali stretnúť tak už bol celý bez seba a celé stretko hovoril o tom ako príde domov a bude hrať LOL (samozrejme že neskôr začal hrať aj WOW však prečo sa radšej nevenovať hre) a keď sme sa spoznali tak ti poviem že tá konverzácia bola ozaj na úrovni (ak za hodinu povedal viac ako hmm a uhmm tak to bol úspech) keď bol chorý nemohli sme spolu aní skypovat pretože on hral LOL a musel pri tom volať s kamosmi.
Takže ak chceš mať niekedy rodinu a ženu, skús raz zacas vypnúť počítač a choď sa von zabávať. Všetko sa dá keď sa chce a nič nieje nemožné ako hovorí @depropex
@tommy851 a potom ked budete svojim detom rozpravat co ste robili v 15 -20 tak tvoja manzelka bude mat toho milion a ty povies ze si vyhral raz 1 000 goldov v lol alebo co. no taak prosim ta vypni pc a chod von. potom ked budes mat 50 - 60 tak ti bude len smutno kolko casu so zdravimy rukami a nohami si premarnil u PC.
@tommy851 Z tvojich reakcií mám taký pocit, že ty zmenu ani nechceš. Ako keby si si stále obhajoval svoj názor a "životný" štýl. Všetko potrebné ti už bolo povedané, teraz je na tebe či to vezmeš na vedomie a zariadiš sa podla toho, alebo zostaneš v začarovanom kruhu.
- Serú ťa ludia v práci? maj ich v piči, rob si z nich srandu.
- Sere ťa práca? hladaj si inú, ak nájdeš, v tej súčasnej daj výpoveď.
- Máš peniaze? ak áno, nájdi si nejaké hobby - napr motorku, auto, alebo hoc aj vláčiky ako bolo spomenuté.
- Bavia ťa PC hry? ok, ale všetkého vela škodí, to si zapamätaj. Skús hrať menej a namiesto toho sa viac stretávať s luďmi (hoc aj hráčmi). Keď ťa niekto zavolá von, hlavne ho nepošli do piče preto, že ty chceš hrať pc (ako vtedy s tou svadbou).
Otázka na záver: čo je tvojou motiváciou? čo chceš dosiahnuť v živote? aký je tvoj ciel? kde sa chceš vidieť napr o 5, 10, 30 rokov?
@tommy851 a inac, podla mna v pohodke sa hraj dalej, len rob aj ine veci ....a postupne sa snaz menej hrat a robit viac inych veci raz za cas vypadnut snad dokazes, sport je tiez fajn, ist na pivo je tiez fajn...vsak one, mozes zacat trebars ze si najdete nejaku gamersku komunitu a budete pri pive rozoberat kolko ste naexpili a co ...zi tak, aby si bol spokojny, ak ti nic ine ku zivotu ako hru netreba, no tak sa hraj...Tazko ti radit, co mas robit. Nikde nieje napisane, ze zit stastny zivot znamena zalozit si rodinu, chodit sa vonku zabavat, sportovat a neviem co. Kazdy si svoj zivot prezije ako on chce a pytat sa ci je ten a ten zivotny styl normalny je irelevantne.
normalne nie je ani cely zivot prelezat pod autom. alebo opity pod stolom. ale kazdy extrem je zly a vzduch mimo domu je zdravsi ako ten vydychany doma.
Viem že väčšina populácie totižhráva Videohry, u seba doma,na konzole alebo počítači.
Ale hra je tak široký pojem, že niekto popri videohrách zabúda na doskové hry.
Hrávaš posledných 14 rokov šach? Alebo nebodaj osadníkov z katanu, Bang, či iné veci z tohoto žánru? V tom prípade gratulujem, v rámci socializovania,logiky, taktiky, stratégie a predvídania si sa posledných 14 rokov zdokonaľoval, ak sa z toho vieš preorientovať napríklad na obchod, management alebo čokoľvek podobné, tvoj život si nepremárnil, skôr si naberal skúsenosti na neznámych miestach.
Ak si aj hral videohry, čo preferujem, lebo bohužiaľ z tvojho strohého príspevku ťa musím jednoducho zaradiť medzi milióny, ktoré slov HRA spájajú so slovom Videohra a čo je horšie so slovom HRAČKA.
tak mám pre teba stále nádej.
Záleží od toho aké hry si hral.
Ak si posledných 14rokov paril dookola Warcraft a zdokonaľoval svoje stratégie si smoliar a svoj život si tým premárnil, nehovoriac o CS-ku v a iných profi hrách kde sa síce dá zarobiť progamingom, ten však už má na svete takú silnú komunitu, že by si musel byť rodený mág, aby si prerazil a niečo dokázal.
AK si sa venoval množstvu hier a bavilo ťa veci skúšať, hral si logické hry, hry ktoré neboli len o tom, koľko panáčikov vystrieľaš, je možné že si sa naučil veľkú časť dejepisu, hlavne rímske impérium, nespočetne veľa simulácií bojov z druhej svetovej vojny.
Stále z teba môže byť nadšenec histórie.
Poprípade si hral hry ako portal, alebo supaplex, alebo minecraft. V tom prípade si rozvíjal logiku, možnoaj kreativitu. Máš mozog pripravený na riešenie problémov, či už logických, matematických alebo iných.
AK si hral RPGčka, ako wow, alebo Baldurs Gate, alebo Diablo alebo Fallout, je dosť možné že z teba môže byť celkom slušný zamestnanec. pri správnej motivácii vieš totiž prísť na rôzne spôsoby riešenia problémov, poprípade, ak by aj existoval len jeden typ riešenia, vieš ho vytrvalo naháňať až dokým ho nedosiahneš.
A v neposlednom rade, ak nie si fakt tupý a nevyslovuješ veci ako "kounterstrike", tak si sa dosť zdokonaľoval v angličtine posledné roky.
A pokiaľ si kysol posledné roky na casual facebook či browser hrách tak si stratený prípad. Tvoj level 500 vo farmwille ti v reálnom živote nepomôže.
V tejto chvíli si začni googliť slovo GAMIFICATION a choď taktiež na stránku TED.COM a nájdi si Talky s tagmi "Gamers".
Nemám pocit, že by si bol nejaký väčší gamer ako ja. A to ja sa teda považujem za človeka so životom. Nebuď len komnzument, začni sa zaoberať hrami aj z pohľadu vývojára. Čo ťa motivuje hrať, aká úloha v rách pôsobí zábavne, aká zase nudne a obúchane.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
142 komentov
okrem toho, ze zrejme nemas ziaden zdravy usudok, zivot ani chrbticu, musis byt navyse fakt idiot, ak ta poslednych 12 rokov zivota formovali len pocitacove hry.
vonku je nekonecno, moznosti, zivot. tancuj aj na toto, kludne.
len naozaj nerob tu najhorsiu vec ktorou je MRHANIE zivota pretoze raz sa obzries a povies si ze si spravil najhorsie lebo vratit cas spat uz nejde.
takze najdi si zabavu, konicka, rob hocico. K PC pristupuj ako k prostriedku na informacie a obcasnemu zdroju zabavy, nie ako k tomu jedinemu s cim zijes.
Cely zivot si este nesedel pri PC, si v najlepsich rokoch, mas v rukach moznost to zmenit. Chod do mesta, zabav sa, vsetko stoji za to.
ja sa priznam uprimne, rano ako prve po prebudeni zapnem PC. ale kuknem mail, FB a za 10minut uz robim nieco ine. PC sice bezi od rana do vecera, ja tu ale stravim nastastie uz len 1-3 hodiny.
skor sem casto odbehujem na skok. ale to uz je mimo temy.
Ale ok, teraz normalne.
Co ja viem, ja si myslim, ze ak ta to bavi, tak hej, je to v pohode & aj cez net vies spoznat kopu novych ludi.
Ale ked ta trapi(??? asi ta to trapi, ked o tom zakladas forum), tak nie, rob s tym nieco
prvu kokotinu čo robíš a ja som tiež robil. "ja nedokážem...." ČO KURVA NEDOKÁŽEŠ ???!!!! to čo ťa jednoznačne pochová je tvoja vlastná rezignácia. Jedna múdrosť hovorí "môžeš povedať že vyhráš alebo prehráš. Nech povieš čokoľvek, vždy máš pravdu" vieš čo to znamená ? že nikto nevyhral keď prišiel do ringu s tým že nevyhrá.
Dokážeš, dokážeš chlastať , dokážeš ísť do mesta a zbaliť trebárs aj tú prvú čo bude pri vchode. že nie ? za ňou je ich ďalších 10.
tvoj hlavný probém žj eže hladaš sposoby ako to nejde, nie jak to ide. prve robia stroskotanci a depresivne trosky ako som bol aj ja. Druhe robia taki co chcu nieco ziskat a idu si za tym.
ak si taki slusny chlapec ze nepijes a nekurvis sa dobre. Chod do mesta a zabav sa. Odviaz sa. Budu sa ti smiat ? o tom to kurva je !!!! zivot je presa o tom robit si picu aj z prababky, vies cim sa u zeny pochovas vopred ? tym ze k nej prides aby ta lutovala. TAKYCH NIKTO NECHCE.
Ak potrebujes vyliat svoje depresie, nech sa paci, pis si dennicek alebo blogy. Hoci tu na vylev nieje vhodne miesto... tak proste to vylej. napis na pokeci prvej zene ktoru najdes, vylej jej to na hlavu pre mna za mna ak chces. Je jedno co ti napise, vylej to zo seba. Ak to nepotrebujes vyliat co potrebujes ?
Fakt ti odporucam ist sa zabavat, ja som nikdy netancoval, vzdy som to pokladal za trapne. Raz ma donutili, potom som sa uz nechal a potom... som sa nevedel dockat piatku kedy sa zase zabavim. nikdy som nepil ani kvapku, ale som sa BAVIL. a hovorili mi ze ziadna nasoska nebola taky funmaker jak ja. Pretoze som sa ODVIAZAL.
zivot nieje stena aby si sa priviazal a nerobil nic, zivot je kurva ktoru musit neskutocne pojebat inac ona vytrtka s tebou.
alebo si najdi konicka. Alebo pracu.
kup si RC lietadielko alebo auto (to odporucam je to najlepsie) alebo aj vlaciky, je vela dospelych ludi ktory maju nadherne kolajiska a nik sa im nesmeje ze sa hraju s vlacikmi (len ze vygrcali tolke love za tie vlaciky )
alebo drv grafiku, obchoduj forex, kontaktuj sa pre mna za mna aj cez pokec, dopice fakt som na zeny ale ty niesi z tych rapavych.. pozri sa na mna, jak vyzeram. A zeny som mal aj mat budem. Pretoze nesedim za PC , pretoze mam to svoje co robim a obcas som kkt a obcas mam depky ale robim na tom.
A hlavne, vzdy hladam AKO TO IDE.
Kapiš ? Je tolko neskutočne vela vecí čo by sa dali robiť.
fakt.
a až budeš mať volno so svojeho zaneprazdneneho dňa, čakam ťa na ebog.com , nech ťa rozjebem v CSku, aby sme si dali trošku oddych od tej reality.
ináč @tommy851 čo máš za prácu ? čo takto si z nej spraviť koníček, posunuť ju na inú úroveň. čo takto začať vlastný biznis, byť velké zviera a spičovávať pod čiernu zem ludi ktori sa ti boja pozrieť do očí ? chceš to ? tak pre to makaj. A PC ti to nikdy nedá.
a ver tomu že až sa raz preverieš v rolls royce, uvidíš kurva velku vilu a bazen a luxusne kurvy tam , všetky tie love za kore si dopraješ aj ficov kkt na veceru... tak ver mi ze sa ti po tom zachce. A potom uvidis co je to motivacia kamarat
proste uvedom si, že ludia su prijebani, obcas ich netreba brat vazne. Nad nikym sa ale nepovysuj a pred nikym neponizuj. Ale nemas sa za co hanbit, no daj ligicky argument precvo by si sa mal ? kedy som teraz pori tebe osobne, preco by si sa hanbil ? nechcem ta vyfajcit, ani niesom pekna baba tak kde je problem ? musis si uvedomit ze jedine v tvojej hlave a ze je uplne nepodstatny a zbytocny. A vsetko co je zbytocne treba rozjebat ( nie nerozjeb si hlavu).
proste uvedom si to ze hanblivost je nezmysel , prijmi to ako fakt a maj to ako svoje kredo, uvedom si ze ludia maju radi tych co hovoria aj picoviny ale su zabavni, na takom sa smeju v dobrom. Ale ked niekto sedi jak znasilneny tak si z neho robia picu a nesetria ho. Co chces ? aby si robili picu alebo aby ta mali radi lebo picu si tu robis TY ?
chýba ti vôľa. jej pestovanie je najťažšie ale výsledky vždy stoja za to. pracuj na nej teda
a čo si kurva za hráča že nehráč CS ? kurva taká klasika, hamba ti dopiče
alebo ešte lepšie.
nájdi si inú prácu a až ju budeš mať istú tak povedz tým čo si to zaslúžia že si jebal ich tatkov do ucha a že ich pojebe do uší pes. Trikrát.
Vyjeb s nimi ty. Naskenuj si vtaka a vylep to do vykladu s napisom "šéfkin vtáčik" , proste hocičo.
ak na to nemáš a chceš to robiť ´dalej tak nestoj ako kkt. Zajeb slúchadlá a tancuj aj karate pre mňa za mňa. alebo stoj na hlave , proste hocičo.
otravuje ťa to čo robíš, je ti to nepohodlné lebo vidím že niesi spokojný. kto ti bráni v tom do všetko pošlať pičom ?
ak niekto hej tak pošli pičom jeho najprv.
ak hej tak vieš že lepšie jak 10 hodín BF je ke´d ti ho 10minut vyBaFká.
ak nie tak ver mi že to tak je. A mal by si to zmeniť aby si sa presvedčil sám že pre tvojho vtáka niet lepšie miesto než vo frajerkinom lone. On sa ti za to po´dakuje.
len preboha nie počítač. ten ti fajku nespraví. Nikdy nie takú ako žena
2. som hanblivý
3. par dôvodov sa vždy nájde
pretože pracu si možeš najsť aj bez toho že by si tu dal vypoveď. Najdeš si ju a až bude ista tak ideš tam. kde je problem ? len v tvojej hlave, jedine tam. A ver mi, prace je dost, ale len pre tich ktori si ju zasluzia a ktori o nu stoja ak si z vychodu tak je to dost tazke. ak si ale z BA a okolia tak ta musim silno vysmiat, druhu pracus si do polroka najst proste MUSIS, aj keby si bol tripl kripl.
Co ti ja viem? Nejak sa ten sex strasne precenuje.
a preve o to ide. zase hladas ako to nejde. NIE, ziadne take ze dovody sa najdu. NAJDU SA SPOSOBY AKO SI NABALIT hocijaku zensku, VZDY !!!!
vjeb si to kladivom do hlavy alebo si to vytetuj na celo, ze nehladaj dovody ale sposoby. Pretoze sposoby robia uspech.
A az prelomis tu hanblivku v sebe, ver mi ze budes zasnut nad tym co vsetko ta zrazu bavi, aky je svet farebny, ako krasne vonaju zenske vlasy a ako dobre je vecer odpadnut do perin lebo si sa cely den nezastavil. hovori sa domu endorfin, coho budes mat v tej chvili plne telo.
proste hlavne nebyt hanblivy, potom ostatne pride uz samo, uvidis.
a pred tym nez povies ako sa to neda si precitaj exte co som tu napisal.
a potom pred tym nez pojdes hrat, najdi sposoby ako sa to da.
premyslaj
priklad ktory dobre poznas : nevies ako prejst misiu v BF, co spravis ? rezignujes ? nie, pretoze hra ta bavi a chces ju dohrat a pokorit. najdes teda sposob ako niekoho odjebat alebo ojebat a vtedy vyhras.
vstiep si to ze musis vyhrat nad zivotom a hladas sposoby, nie dovody.
od hrachu ale inac riade naduva, tak pozor, nech ta pri konverzacii alebo pri tej bafkanej nekompromituju vlastne creva
ale je to aj vec názoru. niekto má rád a niekto má KURVA ŽE RÁD
@tommy851 @62 no to je trošku ťažšie. ale stále sa dá.
a čo takto nebyť posera, zdvihnúť kotvy a ísť do sveta ? ak sa vrátiš s fackou na líci tak je to stále o dosť viac než tu zhniť. ak sa chytíš, neolutuješ.
zase, nehladaj dovody ale sposoby. mohol by som ti menovat XY veci ako to ide. lebo ja hladam ako to ide.
@64 a ak ta to nebavi pocuvat tak jeb na nich. alebo si zivot zariad tak aby si sa pri tom mohool pousmiat a spomenut si na to čoro moro čo si vyvadzal s tou slečnou včera ... a povedat "chlapi, ja mam doma lepsie..."
jediny strojca svojho stastia a reziser svojho zivota si ty.
vzdy je to scenar ktory pises ty sam
Podla @41 by som si najradsej spravil tricko s napisom: "nemrhaj svojim zivotom, najeb sa jak doga"
@tommy851 To su take zvasty. Paradoxne vacsina ludi co poznam (vratane mna) sa takejto retoriky drzala vtedy, ked ziadny sex nemala. Vtedy to bolo same "sex tu, sex tam".
Neviem, asi uz nemam 18 aby som sulozil jak kralik a poriadne nemyslel na nic ine.
skús prejst hru menom život.
skus prejst hru menom "mas za ulohu ojazdit tu babu co na teba pozera za barom" alebo hru "najdi si pracu ktora ta bude bavit a naplnat"
a hraj ju ako hru ktoru chces prejst. cize nehodis klavesnicou o zem pri prvom neuspechu. a ak hej tak kupis novu a hras dalej.
Inak ak robíš za pásom tak celkom chápem že hraješ toľko hry. To človeka mentálne ničí a tá virtuálna realita je potom lákavejšia, je to ako droga. Ty sám si musíš uvedomiť a nájsť niečo čo ti vyplní čas miesto hier. Možno nejaký šport. Depropex sa môže aj pretrhnúť ale ak si sám nenájdeš motiváciu to zmeniť tak ti nič nepomôže. Ja som si proste v určitom momente(bolo to dokonca online) uvedomil že takýto život nechcem, že nechcem skončiť ako looser a že ma to už vlastne nebaví. Odhlásil som sa a viac som to nezapol. A ver že ten život mimo hier je skutočne lepší. Ak ten PC nepotrebuješ k práci ani k štúdiu tak najlepšie čo môžeš urobiť je sa ho zbaviť. Po pár dňoch sám prídeš na to čo robiť.
chlape, jediný kto ťa môže zmeniť si ty sám. thats it.
Funguj si vlastnym tempom. Zamysli sa co ine (so socialnym aspektom) by ta mohlo bavit a zacni sa tomu venovat. Napriklad nejaky sport. Osobne si OVELA viac cenim kontakty s ludmi, ktore som nadviazal pri nejakej zmysluplnej cinnosti, ako s ludmi s ktorymi som "sa dobre ozral".
Hlavne sa nenechaj odradit a skusaj kym nenajdes nieco co ta bude bavit natolko, aby si tomu venoval nejaky cas, ktory by si inak travil za PC. Takymto sposobom je celkom jednoduche "bezbolestne" presedlat z PC na ine konicky a nadviazat nejake kontakty.
—John Lennon
teda,momentálne nevyhľadávam už žiadne,ale ...
@tommy851
Použila som tento príklad,lebo aj tu na B. poznám jedného chalana,čo si zariadil život takto ako ty
@tommy851 no teda ty si stratég také hry ti idú( strategické) ? akože aj mne sa už vypomstila úprimnosť vo vzťahu, z ktorého som mohla ešte ťažiť, keby som sa pretvarovala. Až priveľká úprimnosť. Tiež nie práve najohľaduplnejšie slová...no dúfam, že sa naučím diplomacii a možno aj ty by si mal do budúcna alebo ja neviem...
Takže ak chceš mať niekedy rodinu a ženu, skús raz zacas vypnúť počítač a choď sa von zabávať. Všetko sa dá keď sa chce a nič nieje nemožné ako hovorí @depropex
Želám veľa šťastia.
- Serú ťa ludia v práci? maj ich v piči, rob si z nich srandu.
- Sere ťa práca? hladaj si inú, ak nájdeš, v tej súčasnej daj výpoveď.
- Máš peniaze? ak áno, nájdi si nejaké hobby - napr motorku, auto, alebo hoc aj vláčiky ako bolo spomenuté.
- Bavia ťa PC hry? ok, ale všetkého vela škodí, to si zapamätaj. Skús hrať menej a namiesto toho sa viac stretávať s luďmi (hoc aj hráčmi). Keď ťa niekto zavolá von, hlavne ho nepošli do piče preto, že ty chceš hrať pc (ako vtedy s tou svadbou).
Otázka na záver: čo je tvojou motiváciou? čo chceš dosiahnuť v živote? aký je tvoj ciel? kde sa chceš vidieť napr o 5, 10, 30 rokov?
tolko dnes odo mna
niekto ich nájde medzi ľuďmi niekde v spoločnosti iní zase na nejakom internetovom portáli či pri nejakej hre
možno je plný inteligentných poznatkov a zaujímavých faktov no uniká mu realita a podstata toho čo sa deje vonku medzi ľuďmi
myslím si že ak človek sediaci nonstop pri compe radšej prijme rany na virtuálnej postave ako v realite od toho od koho by to čakal najmenej
neschvaľujem to hold je to voľba každého z nás
Viem že väčšina populácie totižhráva Videohry, u seba doma,na konzole alebo počítači.
Ale hra je tak široký pojem, že niekto popri videohrách zabúda na doskové hry.
Hrávaš posledných 14 rokov šach? Alebo nebodaj osadníkov z katanu, Bang, či iné veci z tohoto žánru? V tom prípade gratulujem, v rámci socializovania,logiky, taktiky, stratégie a predvídania si sa posledných 14 rokov zdokonaľoval, ak sa z toho vieš preorientovať napríklad na obchod, management alebo čokoľvek podobné, tvoj život si nepremárnil, skôr si naberal skúsenosti na neznámych miestach.
Ak si aj hral videohry, čo preferujem, lebo bohužiaľ z tvojho strohého príspevku ťa musím jednoducho zaradiť medzi milióny, ktoré slov HRA spájajú so slovom Videohra a čo je horšie so slovom HRAČKA.
tak mám pre teba stále nádej.
Záleží od toho aké hry si hral.
Ak si posledných 14rokov paril dookola Warcraft a zdokonaľoval svoje stratégie si smoliar a svoj život si tým premárnil, nehovoriac o CS-ku v a iných profi hrách kde sa síce dá zarobiť progamingom, ten však už má na svete takú silnú komunitu, že by si musel byť rodený mág, aby si prerazil a niečo dokázal.
AK si sa venoval množstvu hier a bavilo ťa veci skúšať, hral si logické hry, hry ktoré neboli len o tom, koľko panáčikov vystrieľaš, je možné že si sa naučil veľkú časť dejepisu, hlavne rímske impérium, nespočetne veľa simulácií bojov z druhej svetovej vojny.
Stále z teba môže byť nadšenec histórie.
Poprípade si hral hry ako portal, alebo supaplex, alebo minecraft. V tom prípade si rozvíjal logiku, možnoaj kreativitu. Máš mozog pripravený na riešenie problémov, či už logických, matematických alebo iných.
AK si hral RPGčka, ako wow, alebo Baldurs Gate, alebo Diablo alebo Fallout, je dosť možné že z teba môže byť celkom slušný zamestnanec. pri správnej motivácii vieš totiž prísť na rôzne spôsoby riešenia problémov, poprípade, ak by aj existoval len jeden typ riešenia, vieš ho vytrvalo naháňať až dokým ho nedosiahneš.
A v neposlednom rade, ak nie si fakt tupý a nevyslovuješ veci ako "kounterstrike", tak si sa dosť zdokonaľoval v angličtine posledné roky.
A pokiaľ si kysol posledné roky na casual facebook či browser hrách tak si stratený prípad. Tvoj level 500 vo farmwille ti v reálnom živote nepomôže.
V tejto chvíli si začni googliť slovo GAMIFICATION a choď taktiež na stránku TED.COM a nájdi si Talky s tagmi "Gamers".
Pozrel som
moc sa zameriavš na AAA hry.
Nemám pocit, že by si bol nejaký väčší gamer ako ja. A to ja sa teda považujem za človeka so životom. Nebuď len komnzument, začni sa zaoberať hrami aj z pohľadu vývojára. Čo ťa motivuje hrať, aká úloha v rách pôsobí zábavne, aká zase nudne a obúchane.
A teraz otázka na teba,
ty si pozrel čo som ti odkázal?
a chcem si zahrať Mass effect 3 biačes!!!!!