V podstate mi je to jedno,mám kamosa moc gram. správne nepíše..a je inteligentnejsi než ja,zarába viac ako môj otec....na gramatiku jebat proste...načo ti je gramatika keď v mekaci predavas umelé sracky
Áno, pre mňa sa to ešte stále spája s inteligenciou človeka a nemám rada, keď ľudia neovládajú ani základné pravidlá. Ale už to nehrotím, môj frajer je hrozne múdry a čo sa týka gramatiky je kvalitne mimo, tak isto holčina čo z nej bude aerobny inžinier je uplne v gramatike mimo, čiže ano vadi mi to ale nepostavím sa na hlavu
@1 ved hej, mne islo skor o to jak kto cloveka berie ked pise napr. s diakritikou a ked bez ako mne je tiez jedno, ale napr. cloveka, ktory robi vela chyb ja nemozem brat vazne ani keby pisal fakt nieco k veci
potrpím si trochu aspoň na správne písanie ypsilonov a ičiek, dosť to neprijemne bije občas do očí ... ale inak mi neprekáža nič, ani čiarky, ani bodky a ani bezdiakritičné písanie
Nevadi mi, ak niekto nepouziva interpunkciu alebo diakritiku.
Ale vadi mi, ked v niektorych slovach dotycny/a diakritiku pouzije a v niektorych nie. Vsak bud pisem vsetko s diakritikou alebo nic. Inak to vyzera smiesne.
to záleží od situácie, keď je to v chate alebo v diskusii na nete, tak viem, že človek píše rýchlo a nerieši to, iné je keď je to v nejakom článku alebo dokumente...iank mi to príde ako stráta času suztredit sa na to v besnej konversacii
inak nemam rad velmi formality ...posudzovat niekoho podla gramatiky, oblecenia... na to musis mat predsudky a tym sa snazim vyhybat... videl som uz tolko hluposti popisanych gramaticky spravne, ze by bolo uplne od veci tomu pripisovat nejaky vyznam. Ziadna forma obsah nenahradi, ale uznavam, ze v dnesnej dobe sa na formu velmi hladi... a vzdy to tak bolo a asi aj bude. Ludia si vzdy budu skatulkovat nie podla skutkov a obsahu, ale podla oblecenia, gramatiky a kecov...
napr. pri chatovaní mi nevadí nepoužívanie diakritiky alebo interpunkcie, zvykol som si, aj keď sa mnohí vyhovárajú na to, že ju nepoužívajú preto, lebo to šetrí čas, čo je argument úplne mimo...
ale inak som na gramatiku dosť úchylný... mám rád čitateľský komfort a pokiaľ niekto netrpí dysgrafiou alebo dysortografiou, irituje ma, ak neovláda pravidlá pravopisu, robí chyby pri y/i alebo s/z, umieštňuje nesprávne čiarky v súvetiach, nevie používať správne úvodzovky, nezvláda správny slovosled a štylistiku... ale hlavne že používa anglikanizmy a má plnú hubu kecov o tom, aký je hrdý Slováčisko... Lezie mi to na nervy aj tu na Birdzi, keď niekto založí nejaké fórum, pred odoslaním si to po sebe ani neprečíta a už v nadpise alebo perexe má zásadné gramatické chyby, že by som si niekedy najradšej vypichol oči...
akože chybičku urobí občas asi každý... a na čiarkách mi až tak nezáleží, ale aj tak som dala prvú možnosť lebo mi vyslovene vadí ak niekto píše tak, že neukončuje vety ... potom sa v dlhšom texte človek trochu stráca... čiže ja som niečo medzi prvou a druhou možnosťou
je to pre mňa istá vizitka o človeku, ale zase nikoho neodcudzujem, ak ten pravopis...akože bije mi to do očí, ale tak čo, zabijem ju/ho za to, keď nevie pravopis?
@simka1311 hlavne, ze nikoho neodCudzujes lebo aj teba by potom mohli odcudit
Prichadzam na to, ze hej, vadi mi to diakritiku neriesim, ved aj ja pisem bez nej aby to boli rychlejsie.. a som trosku grammar nazi ale zas neprehanam to a neopravujem po kazdom chyby. Nie kazdy musi vediet gramatiku ale to neznamena, ze je hlupy ani nic..
Moze byt super v inych veciach..
Za normálnych okolností ma nežerú gramatické chyby nejakého komentu. Ale pokiaľ ide o nejakého biznismena, šéfa, proste niečo na profesionálnej alebo vyššej úrovni ako bežná komunikácia na čete, tak je nutnosť správnej gramatiky a podľa toho spoznáte ako vážne to človek myslí s tým, čo píše.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Ale vadi mi, ked v niektorych slovach dotycny/a diakritiku pouzije a v niektorych nie. Vsak bud pisem vsetko s diakritikou alebo nic. Inak to vyzera smiesne.
ale inak som na gramatiku dosť úchylný... mám rád čitateľský komfort a pokiaľ niekto netrpí dysgrafiou alebo dysortografiou, irituje ma, ak neovláda pravidlá pravopisu, robí chyby pri y/i alebo s/z, umieštňuje nesprávne čiarky v súvetiach, nevie používať správne úvodzovky, nezvláda správny slovosled a štylistiku... ale hlavne že používa anglikanizmy a má plnú hubu kecov o tom, aký je hrdý Slováčisko... Lezie mi to na nervy aj tu na Birdzi, keď niekto založí nejaké fórum, pred odoslaním si to po sebe ani neprečíta a už v nadpise alebo perexe má zásadné gramatické chyby, že by som si niekedy najradšej vypichol oči...
Prichadzam na to, ze hej, vadi mi to diakritiku neriesim, ved aj ja pisem bez nej aby to boli rychlejsie.. a som trosku grammar nazi ale zas neprehanam to a neopravujem po kazdom chyby. Nie kazdy musi vediet gramatiku ale to neznamena, ze je hlupy ani nic..
Moze byt super v inych veciach..