sloboda prejavu odtál potál. nechcem, aby nám tu behali kokotné holé hlavy, ktoré budú tvrdiť, že žiadny holokaust nikdy nebol.. bolo na to utýraných, vyhladovaných a neľudsky zabitých príliš veľa ľudí, prakticky bezdôvodne . oni si totiž zaslúžia našu úctu, keď sa im jej nedostalo počas života.
Poviem to takto.Keď štát o sebe prehlási,že je demokratický a jedným zo základných pilierov demokracie je pluralita názorov.Potom by mali mať právo,aj ľudia prezentujúci extrémistické názory prezentovať ich slobodne.Ale je úlohou majoritnej spoločnosti zabrániť,aby sa takýto ľudia dostali k moci.
Osobne si ale myslím,že popieranie holokaustu by trestné malo byť!
Nemalo by to byt trestne, len nemoralne. Vidim, ze na slovensku sa obycajny clovek moze dostat do basy za obycajnu hlupost. Ale Mikuláš Č. natahuje sudy ako sa len da.
Je to urazka tych , ktori tam umreli aj tych, ktori to prezili. Predstavte si ze ste nejaka 80 rocna babicka, ktora by vedela rozpravat na 10 knih, co vsetko sa tam dialo a niekto si proste povie..... nic nebolo. Nasrania hodne podla mna.
@drejka ved tomu nechapem ... ze sa to ani neda popriet a budu to popierat aj ked sami vedia ze si vymyslaju a este budu hladat dokazy ... ako keby si chcela popriet ze na nas rusi obsadili v 68 , ako sa to da popriet ?
@drejka Naštuduj si niečo o teorii popierania holokaustu, je o tom aj pár kníh, na internete je toho tony, väčšinou sú to historici, ktorí v žiadnom prípade nesympatizujú s myšlienkami nacizmu, dokonca v pár prípadoch túto myšlienku podporujú aj židia, ktorí holokaust prežili.
Hlavný bod tejto teorie je rozoberanie faktov (nie tích faktov, ktoré vidíš vo filmoch) a hľadanie skutočnej historie a pravdy, žiadne sympatizácie s Hitlerovým režimom...
@drejka Nevidím v tom žiaden problém, že som si neprečítal čo si písala vyššie a taktiež nevidím žiaden problém v mojom príspevku @31 , normálne som ti to vysvetlil, ty reaguješ podráždene, vlastne tak reaguješ už od začiatku diskusie.
Nemysli si taktiež, že podporujem myšlienku popierania holokaustu, to určite nie a na tú poznámku s najmudrejším na svete nereagujem, kedže by som ju mohol formulovať rovnako na teba...
A v @35 mám chybu, samozrejme som nemyslel princíp trestnosti holokaustu, ale princíp trestnosti popierania holokaustu ...
A napriek tomu, že som hlasoval za možnosť, že by to nemalo byť trestné, neodmietam trestnosť automaticky, ale ak má byť trestné toto, malo by byť trestným akékoľvek verejné klamstvo ...
Táto anketa ma príjemne prekvapila. Ukázalo sa koľko ľudí trpí autoritárskym myslením, ale napriek tomu cca. 30 % hlasujúcich je optimistickým znamením do budúcnosti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Osobne si ale myslím,že popieranie holokaustu by trestné malo byť!
» cs.wikipedia.org/wiki/Ernst_Z%C3...
v každom prípade je podľa mňa spochybňovanie toho že bol holokaust dosť zlé ...ale pliesť sem zákon....
ako som povedala, táto téma je pre mňa z hľadiska zákona ako téma potratov...
úplný kokotizmus, keď to niekto môže poprieť. a strašne ma to vytáča.
teším sa na september, keď zasa bude koncert za obete holokaustu.
Hlavný bod tejto teorie je rozoberanie faktov (nie tích faktov, ktoré vidíš vo filmoch) a hľadanie skutočnej historie a pravdy, žiadne sympatizácie s Hitlerovým režimom...
Nemysli si taktiež, že podporujem myšlienku popierania holokaustu, to určite nie a na tú poznámku s najmudrejším na svete nereagujem, kedže by som ju mohol formulovať rovnako na teba...
Keď budem popierať holokaust, budem akurát tak ignorant a zrejme buď klamár, alebo hlupák ...
Princíp trestnosti holokaustu je podľa mňa úplná hlúposť ...
Buď sa klamstvo trestá, alebo sa netrestá, neviem, prečo by mal byť holokaust jedinou výnimkou ...
Nie je to náhodou tak, že súdy naťahujú jeho ako sa len dá a on je medzitým vo vyšetrovacej väzbe?
A napriek tomu, že som hlasoval za možnosť, že by to nemalo byť trestné, neodmietam trestnosť automaticky, ale ak má byť trestné toto, malo by byť trestným akékoľvek verejné klamstvo ...
@pissof
Áno, basa za takúto blbosť je krutá, ale skrývať špekulatívne klamstvá za pluralitu názorov tiež nie je zrovna výhra
@37