@2@3 :ehm: ...kde som sa to ocitla znesiem a dokážem tolerovať veľa vecí...ale niekedy už proste sa mi až mozog zastavuje nad takouto demenciou niektorých jednotlivcov pohybujúcich sa na rovnakej planéte ako ja ..
@zajkousko@3 toto je pravda: "Kresťan by nemal pomocou meditácie vyprázdňovať svoju myseľ."
Ale je to o tom, že nesmieš tomu dať vyšší význam ako ten telesný. Nezúčastňovať sa na nejakých konkrétnych meditáciách. Tie pohyby telu pomôcť môžu.
Ale nemožno čakať, že každý človek bude takýto opatrný. Zvlášť ak niekto nevie čo to znamená duchovná stránka.
@vamperzz tvoje rozčúlenie zrejme vychádza z toho, že si ho nepochopila @2 Aj také karate a iné bojové umenia majú svoju duchovnú stránku okrem tej telesnej.
@mcvpn lebo ja som strašne lavoruke lavonohé hovado vždy keď z niečim takymto začínam tak si úblížim tak preto z jogou by som začala len s tutorialom keďže na skupinové nemám
ak to kresťanskej viere odporuje, a kresťan katolik to praktizuje, je to hriech...
tu neplatí, že či vie alebo nevie....
teraz napr. tento mládenec o tom už vie....
alebo sa máme držať terajšieho pápeža a isť v jeho hlásani, kde sa začína legalizovať všetko zlé
joga je zločin v očiach nášho Pána a každý za to bude tvrdo trpieť....
nakoniec o tom hovori jasne aj prve prikázanie....
chcela by som sa ju naučiť aspon tak trocha, je zdraviu prospešná, a pokiaľ jej nedávam nejaký náboženský význam a nepreháňam to, je to OK...a je super ukľudniť telo aj dušu, lebo si myslím, že telo a duša by mali spolupracovať, kedže až 85% chorôb súvisí so psychikou, v mojom prípade to je asi 100 % @zaujkousko
odkedy je láska k blížnemu, ktorú hlása František zlá? to máme byť všetci nenávistní fanatici odsudzujúci iné náboženstvá a zmýšľania ? podľa mna by práve trebalo z náboženstiev odstrániť všetky prvky totalitného zmýšľania.
@samulekopecky123
inak viem len 1 cvik, čo sme sa učili na telesnej, na chrbticu a volá sa to pozdrav slnku, a akurát mi to pomohlo na chrtbticu, dobé pohyby + správne dýchanie a do žiadneho tranzu ani iného fet stavu som sa nedostala, takže nevidím nič negatívne )
Ludia podaktori tu nechovajte sa hlupo... chcem len cisto Ne-egoicku pomoc venujem sa duchovno už 3 roky mam len 18 rokov ... a viem o energie daco ak ste tu niektory asi mierili na energiu ktora sa može pri meditacii alebo meditacii pri joge uvolnit ( kundalini , chi , ki , ... )
a tí ktorí sa tu hadaju o naboženstvach .. vsetky naboženstva vznikli z jednej myslienky z jedneho a toho isteho zdroja len pstupom casu z niektorych nabozenstiev ludia zacali brat pravy zmysell a podstatu zacali ho zneuzivat alebo ho nechapali a dali mu zly vyznam ... žiadne naboženstvo nie je dobre ... duchovny clovek by sa nemal priradovat k žiadnemu naboženstvu žiadnej ideologii ... iba robiť čo je spravne ... ja som neni ani buddhista ani krestan pretože maju to iste spoločne ... ibaže buddhizmus nie je ako to povedat .. tak zašpineny ako krestanstvo takže preto sa ludia viac obracaju na buddhizmus pretože je pre nas jednoduchší na pochopenie ... v krestanstve je vsetko skryte clovek musí byt velmi inteligentný a duchovne vyspelí aby pochopil biblii v pravom zmysle ..
na take zaklady urcite nepotrebujes nejakeho instruktora, zalezi, kam az chces zajst, a ake cviky chces zvladnut. pri niektorych je urcite vhodne, aby ta niekto usmernil. ak na to pojdes moc hrrrr mozes si aj ublizit.
takze jednoduche cviky v pohode aj doma, podla nejakej knihy/webu/tutorialu, na nejake zlozistejsie zostavy a prvky radsej nejake tie hodiny s instruktorom.
ja som bol dlho odporcom krestanstva ale ked už dostavam rozum tak napr dneska som si stiahol ebook Bibliu ako so už napisal v biblii dokaže rozumieť iba mudry nezaslepeny vierou clovek
@mariquittka
otvor oči a začni čítať zahraničnu literatúru a svedectvá...
doma na dedine sa toho moc nedozvieš
a potom s tými naboženstvami to platí aj pre teba...
prve prikázanie jasne o tom hovori, Ja som Pán Boh tvoj nebudeš mať iných bohov, okrem ......
ak toto kresťania nepochopia, sú zlí kresťania..
ale v prvom rade by to mali pochopiť všetci tí hinduisti,moslimi a neviem kto ešte, lebo všetci oni idú do večného zatratenia...
nech sa ti to zdá ako zlé a násilne, je to pravda...
jedine človek s pravou vierou v Boha Stvoriteľa ma účasť skrze Ježiša Krista na kráľovstve nebeskom....
@zajkousko Mohol by si nám prestať znepríjemňovať aspoň tento pozemský život, keď aj tak podľa teba skončíme vo večnom zatratení? Tak tššš, užívaj si nebíčko, ja sa chcem tiež niečo dozvedieť o joge..
Chodil som na jogu zopár týždňov k vraj profesionálovi ale vôbec mi to nepripadalo ako joga, ktorú som si naštudoval na internete. Skôr to bolo ako nejaký jednoduchý strečing popri ezoterickej hudbe. Nepoznáte nejakých overených profesionálov, ktorých by ste doporučili? V Bratislave alebo Košiciach.
@luxie jj ale nemožeme nikoho odsudzovat .. ja verím že každý raz či už v tomto alebo buducom živote ( ak veríš v reinkarnaciu ) pojdeme po tej istej ceste .. co ja volam cesta Večnej pravdy alebo Pravej Lásky cmuk
asi by si mal ist niekde do studia aspon na jednu hodinu, lebo ti lektori fakt pomahaju a vela ti o tvojom tele vedia povedat
plus asi by bolo fajn si nieco aj precitat, lebo predsa len, nie je to len o fyzickom cviceni
ja som raz bola na joge, pri ktorej sme celu hodinu len lezali na zemi
@zajkousko
ja nemám nič proti iným náboženstvám, žiadne náboženstvo nekáže robiť zlo, to len fanatizmus je zlý, vraždy v mene Boha a tak (napr. u moslimov, ale aj u pár kresťanov, hindusitov sa toto vyskytne..)...ja inak čítam dosť literatúry, a Kežmarok je mesto a rada sa dozviem veci z rôznych pohľadov, ale som za ekumenizmus a mier, a som pôvodný administratívou neskazený kresťan s tým, že sa viac orientujem na slová a správanie Ježiša, a na to čo sama cítim.... a inak náboženstvá kvôli vzájomnej netolerancii sú po politike 2. najčastejšia príčina vojen...a myslím si takisto, že Boh je jeden, len jednotlivé náboženstvá sú odlišný názor na to isté, takže žiadne večné zatratenie
a inak @samuelkopecky
múdry človek
@lawey Tara Stiles sa tuším volá tá ženská...tá robí celkom fajn tutoriály @zajo netýka je s Y, a nejde o to, koho sa to týka alebo netýka ale o to že je to bullshit na n-tú
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
Ale je to o tom, že nesmieš tomu dať vyšší význam ako ten telesný. Nezúčastňovať sa na nejakých konkrétnych meditáciách. Tie pohyby telu pomôcť môžu.
Ale nemožno čakať, že každý človek bude takýto opatrný. Zvlášť ak niekto nevie čo to znamená duchovná stránka.
poznate ktosi človeka s dobrymi yoga tutorialmi? či už videa na stihanutie alebo na youtube...
a ešte oné... čoooo? ty joguješ?
ak to kresťanskej viere odporuje, a kresťan katolik to praktizuje, je to hriech...
tu neplatí, že či vie alebo nevie....
teraz napr. tento mládenec o tom už vie....
alebo sa máme držať terajšieho pápeža a isť v jeho hlásani, kde sa začína legalizovať všetko zlé
joga je zločin v očiach nášho Pána a každý za to bude tvrdo trpieť....
nakoniec o tom hovori jasne aj prve prikázanie....
zlatíčko, netíka sa to neveriacich...
je na to jednoduchý príklad...
do zákazu vjazdu sa nesmie s autom, ak vodič o tom vie, tak to dodržuje...
iné je ak to vie a ide aj tak...
potom je to zlý vodič a treba ho potrestať odňatím papierov....
@zaujkousko
odkedy je láska k blížnemu, ktorú hlása František zlá? to máme byť všetci nenávistní fanatici odsudzujúci iné náboženstvá a zmýšľania ? podľa mna by práve trebalo z náboženstiev odstrániť všetky prvky totalitného zmýšľania.
inak viem len 1 cvik, čo sme sa učili na telesnej, na chrbticu a volá sa to pozdrav slnku, a akurát mi to pomohlo na chrtbticu, dobé pohyby + správne dýchanie a do žiadneho tranzu ani iného fet stavu som sa nedostala, takže nevidím nič negatívne )
na take zaklady urcite nepotrebujes nejakeho instruktora, zalezi, kam az chces zajst, a ake cviky chces zvladnut. pri niektorych je urcite vhodne, aby ta niekto usmernil. ak na to pojdes moc hrrrr mozes si aj ublizit.
takze jednoduche cviky v pohode aj doma, podla nejakej knihy/webu/tutorialu, na nejake zlozistejsie zostavy a prvky radsej nejake tie hodiny s instruktorom.
otvor oči a začni čítať zahraničnu literatúru a svedectvá...
doma na dedine sa toho moc nedozvieš
a potom s tými naboženstvami to platí aj pre teba...
prve prikázanie jasne o tom hovori, Ja som Pán Boh tvoj nebudeš mať iných bohov, okrem ......
ak toto kresťania nepochopia, sú zlí kresťania..
ale v prvom rade by to mali pochopiť všetci tí hinduisti,moslimi a neviem kto ešte, lebo všetci oni idú do večného zatratenia...
nech sa ti to zdá ako zlé a násilne, je to pravda...
jedine človek s pravou vierou v Boha Stvoriteľa ma účasť skrze Ježiša Krista na kráľovstve nebeskom....
ale ten príspevok @36 tebe nepatril...
a keď som ja somár, potom ti ďakujem za uznanie
plus asi by bolo fajn si nieco aj precitat, lebo predsa len, nie je to len o fyzickom cviceni
ja som raz bola na joge, pri ktorej sme celu hodinu len lezali na zemi
ja nemám nič proti iným náboženstvám, žiadne náboženstvo nekáže robiť zlo, to len fanatizmus je zlý, vraždy v mene Boha a tak (napr. u moslimov, ale aj u pár kresťanov, hindusitov sa toto vyskytne..)...ja inak čítam dosť literatúry, a Kežmarok je mesto a rada sa dozviem veci z rôznych pohľadov, ale som za ekumenizmus a mier, a som pôvodný administratívou neskazený kresťan s tým, že sa viac orientujem na slová a správanie Ježiša, a na to čo sama cítim.... a inak náboženstvá kvôli vzájomnej netolerancii sú po politike 2. najčastejšia príčina vojen...a myslím si takisto, že Boh je jeden, len jednotlivé náboženstvá sú odlišný názor na to isté, takže žiadne večné zatratenie
a inak @samuelkopecky
múdry človek
@zajo netýka je s Y, a nejde o to, koho sa to týka alebo netýka ale o to že je to bullshit na n-tú