prave citam tuto knihu a pise sa tam ze veda vlastne nema ziadne dokazy o tom ze Boh neexistuje a ze zivot nemohol vzniknut sam od seba vyvracia darwinizmus a vseko okolo toho...je tam velmi vela dokazov na knihy takze je to nejako vedecky podlozene takze
ved citas tu knihu, vidis, ake dava argumenty, tak posud sama - ako ti mame my, z ktorych zrejme vacsina to necitala, povedat, ci je ta kniha pravdiva?
Ja osobne si myslím, že sú niektoré veci, o ktorých (možno) nikdy nebudeme vedieť pravdu, nezískame dôkazy, ktoré by ich potvrdili či vyvrátili a postoj k nim závisí od každého jedného človeka.
A akú teóriu vyvracia to, že boh nemohol vzniknúť sám od seba?
..........
Použijem prirovnanie zo South Parku ... Veda nemá žiadne dôkazy o tom, že neexistuje obrovské špagetové monštrum, ktoré stvorilo svet ... Veľa nám to povedalo, však?
"veda vlastne nema ziadne dokazy o tom ze Boh neexistuje"
veda sa o to nikdy ani nepokúšala veda nemá za úlohu dokázať, že Boh neexistuje (strašne prekvapivé, čo?), to skôr viera, že Boh existuje, ale oni samozrejme nechcú nič dokazovať. však to je pochopiteľné, viera je osobná vec. ale niektorí sa napriek tomu strašne radi oháňajú faktom, že tí druhí nevedia dokázať opak. logika, fakt.
"zivot nemohol vzniknut sam od seba vyvracia darwinizmus"
akými dôkazmi?
nie, nie odkazmi na knihy podobného typu, konkrétnymi dôkazmi.
pozri, takto by som sa mohla pýtať ešte chvíľu, kým by sme došli k tomu, že ani jedna strana dôkazy nemá (a je diskutabilné, s akými vedcami to viedol rozhovor, slovo vedec je dnes strašne zavádzajúce....).
čo vlastne chceš? keď ti tu teraz viac ako 50% ľudí povie, že je to pravda, tak to bude pravda? máš vlastnú hlavu, použi ju! ako sa píše v @2 , ty to čítaš, my máme pár riadkov. (ale musím povedať, že mne osobne teda stačili)
a mimochodom, to, že kniha odkazuje na iné, neznamená to, že je vedecky podložená, záleží na tom, čo sú to za knihy ak vymyslím si traja magori napíšu o nihilistickej slepici, čo stvorila vesmír a odkážu sa jeden na druhého, neurobia z toho vedeckú teóriu. hej, preháňam, ale ono to naozaj niekedy funguje podobne. ja mám doma knihu, ktorá tvrdí, že Tutanchamon a Ježiš Kristus sú tá istá osoba (bez ohľadu na 1300 ročný rozdiel...ale možno som ja debil a mala to byť len paralela...každopádne nevyznelo to tak) a tiež má niekoľkostranový zoznam kníh, na ktoré čitateľa odkazuje.
Cital som to , zhodnotil som to...... bolo by to nadlho , takze ti len odporucim este jednu knihu je o dost tensia, ale obsah informacii je nezanedbatelny vola sa Stvorenie vs evolucia
A jedna dolezita vec.... nikdy nedovolte, aby vam nejaka kniha zobrala triezvy pohlad na vec ..... ja by som proste slabsim povaham zakazal aj Davinciho kod, nie to este takyto kaliber .....
@mayo sú aj vedci, ktorí sú veriaci a myslia si, že veda a viera si neodporujú, ale dopĺňajú sa (samotná viera v boha, nie tie iné aspekty konkrétnych náboženstiev...proste deizmus) Napríklad, nespochybňujú Big Bang, ale impulz, ktorý ho vyvolal, označujú za...ako to povedať....proste, nenáhodný, účelný, zmysluplný. Alebo ho dokonca stotožnia s biblickým "a bolo svetlo". (Čiže toto sa dá asi nazvať tým "nájsť boha vo vede", vedu si môže niekto prezentovať dokonca ako dôkaz) Ale toto vôbec nemusí súvisieť s nebíčkami, lipovými listami, dedičným hriechom, nepoškvrnenosťou Panny Márie, a tak ďalej. Byť veriaci nemusí znamenať byť kresťan, stačí veriť, že je tu nejaká vyššia entita/vyšší úmysel, ako sme my a to si nemusí s vedou odporovať, aj keď je pravdepodobné, že vedec bude skôr prísne racionálny človek fungujúci na báze "uverím, až to uvidím".
Aký dôkaz? je všade okolo mňa...dôkaz nepotrebujem. Rovnako ako pes nepotrebuje dôkaz že existuje vzduch aby ho mohol dýchať. Možno raz niekto odmerá Boha a možno nie ale podstatné je zaleží na tom?
@mayo vlastne teraz si uvedomujem, že sa nebavíme o súznení vedy a viery, ale o tom, ako sa dá cez vedu dostať k bohu (a konkrétne ku kresťanstvu, ako je v nultom komentári, len som na to zabudla), ak bol človek predtým ateista....dobre, to mi príde už viac ujeté
Fascinujúci príbeh súčasných vedcov, ktorých ich vlastný vedecký výskum priviedol k opusteniu evolučnej teórie.Pomocou špičkovej počítačovej animácie sa prenesieme do vnútra živej bunky, kde preskúmame sústavy a zariadenia, ktoré nesú neklamné znaky dizajnu. Rotačný motor, ktorý sa otáča rýchlosťou 100000 otáčok za minútu. Biologický systém pre spracovanie informácií, ktorý je výkonnejší než akákoľvek počítačová sieť. Špirálovitá molekula, ktorá nesie uložené inštrukcie potrebné na výstavbu komponentov, z ktorých sa skladá každý živý organizmus na zemi.
pekne napísané, niečo podobné zdieľam aj ja, veď predsa každý musí v niečo veriť, aj viera, že boh neexistuje je viera a nemôže to nijak dokázať.
for all
Nepodporujem hlavne tú vieru "más" a zaslepený pohľad na svet. Som kresťan ale nevybral som si to, nechcem to však zmeniť, mám rešpekt k rodičom, k ľuďom okolo a aj k "Bohu" , a určite nechcem nikoho presviedčať o svojej "neviere" naopak, keď už prídem na spoveď, rozprávam sa s farárom rád, pýtam sa ho ako by to riešil atď., tak isto na náboženskej výchove (keď sme ju mali) som sa s vyučujúcim rád rozprával a filozofoval o pravde ... a niektorí duchovní otcovia sú naozaj skvelí ľudia, lebo ťa chápu a snažia sa ti odpovedať, tak isto rozmýšľam, že navštívim tie kresťanské stretnutia, nie preto lebo Boh a 10 prikázaní, ale preto, že ľudia tam sú lepší ako tí "vonku"
@mayo vieme co vzniklo, vieme priblizne co ako funguje, vieme co sa z coho sklada, mame teorie ako nieco vzniklo ... no musime sa zastavit pri jednom bode --> aka je pravdepodobnost, ze vznikne nieco take dokonale ako je tento svet (vsetko je tak presne umiestnene, vsetko je v neuveritelne presnom mnozstve) ... tu veda konci ... neviem presne cisla a nechce sa mi ich hladat, ale pouzijem priklad Strobela ->
- pravdepodobnost je taka ako ked vylezies na kopec a kamene budu usporiadane do dlheho napisu "ahoj mayo. vitaj na tomto kopci"
-alebo ak mas na Zemi maly tercik a ty z vesmiru hodis sipku a trafis ju presne do stredu terca
boh nie je panacik, ktory sedi na oblaciku a pozera sa na nas (to je aj podla mna prehnane) ... no hovori sa tu o nejakej velkej inteligencii/ vedomi, ktore toto dalo do pohybu/ usporiadalo ...
"ujeté teórie" - vela ich je aj vo vede : napr. najvyznamnejsia Darwinova teoria o evolucii (taktiez je to len filozofia)
@maxton čo ja viem, ja by som to tak neformulovala....podľa mňa slovo viera sa spája s pozitívnym tvrdením, čiže s existenciou, nie neexistenciou.... to je ako povedať, že veríš, že niečo nedokážeš. alebo ako povedať, že ide o vieru vo vlastnú neschopnosť. nie, povieš, že je to nedostatok viery vo vlastné schopnosti. čiže veta neznie Verím, že Boh neexistuje, ale Neverím, že existuje.
@anzu napr. Darwinov strom života, Haeckelove embrya, archeopteryxa, Millerov experiment bolo to co najviac potvrdzovalo tie evolucne procesy. No dnesna veda ma dokazy, ktore tieto teorie nepodporuji. Mame ty napr. Javskeho cloveka. Ale toto nikdy nebol vedecky dokaz. Vzdy to bola, a vzdy to bude len teoria. Darwinova teoria a vyvoji (nespomeniem si ako sa vola, ale hadam vies co mam na mysli). Darwin o to neoprel dokazy vedy, ale dokonca sam povedal, ze tato teoria sa da vyvratit.
Uz nic dalsie ma teraz nenapada. Ak mas cas precitaj si tuto knihu. Je to tam podrobnejsie.
@anzu ved ja nevravim ze veda chce popriet Boha...ved alen chce najst logiske odpovede...a po druhe...ved prave preto sa pytam ci sa o to niekto nahodou hlbsie nezaujima a cital tuto knihu aby som vedela ze nedava odkazy na nejakych pochybnych "vedcov"
@mayo ako viera v Boha sa nemysli ze uplne su fanatici ale proste sa mysli ako teisticky pohlad na vec...ze proste za prvou vecou za niecom co bzniklo existuje nejaky inteligentny tvorca...
@james144 ved ja som tiez veriaca len je dobre ked si precitas takuto zaujimavu literaturu...no ked zrazu normalni vedci uplne dopodrobna potvrdia ze Boh existuje a vsetci naokolo si myslie ze veda a viera nejdu dokopy tak je na mieste sa pre istotu opytat az tak skakat od radosti
@maxton nieco podobne aj u mna...len mozno ja by som podla teba bolo uz mierny "fanatik" ..ale nehadam sa pretoze moja viera ma zaklad v niecom osobnom...ale naozaj je to tak ze veriaci ludia su milsi a proste ini ako "ti vonku" a knazi tiez...ja osobne mam to stastie ze poznam mnoho takych s jednym dokonca diskutujeme o hudbe ktoru pocuvam a vobec nekritizuje ako si kazdy mysli...myslim ze veriaci ludia su viac ustretovi...teda ak neratam tych doslovnych fanatikov..tych moc nemusim
neviem odkial beriete tu istotu, ze veriaci ludia su milsi, ustretovejsi. ja si myslim, ze na to aby clovek bol milsi, netreba byt veriaci /myslim to z nabozenskeho hladiska, lebo podla mna kazdy veri v nieco, alebo v niekoho.../, pretoze poznam vela ludi, ktori niesu veriaci a predsa su mili. a poznam naopak aj vela ludi, ktori su veriaci a dokazu ostatnim ublizovat. myslim si, ze s vierou, ma povaha jednotlivca, len malo spolocneho.
ONO to je tak ze zivot tu nestvoril vsemohuci boh ako to uci cirkev , ale mimozenstania , cize ludi ako my len omnoho vyspelejsi ktori ked tu pred 25000 rokmi prisli na zem tu vtedy akurat nebol zivot , tak z nezivej hmoty vytvorili vdaka svojej velkej technologie zivu a tym padom aj cloveka doslova na svoj obraz , ako o tom pise aj biblia !!!!o tychto kontaktoch z vesmiru a stvorenia pisu aj rozne bajky myty legendy ci aj biblia dokonca, tychto mimozenstanov ludia povazovali za bohov vdaka ich technologii , preto to pomenovanie slova boh , viac na www.rael.org
@vewe cawko ONO to je tak ze zivot tu nestvoril vsemohuci boh ako to uci cirkev , ale mimozenstania , cize ludi ako my len omnoho vyspelejsi ktori ked tu pred 25000 rokmi prisli na zem tu vtedy akurat nebol zivot , tak z nezivej hmoty vytvorili vdaka svojej velkej technologie zivu a tym padom aj cloveka doslova na svoj obraz , ako o tom pise aj biblia !!!!o tychto kontaktoch z vesmiru a stvorenia pisu aj rozne bajky myty legendy ci aj biblia dokonca, tychto mimozenstanov ludia povazovali za bohov vdaka ich technologii , preto to pomenovanie slova boh , viac na www.rael.org
@anzu ONO to je tak ze zivot tu nestvoril vsemohuci boh ako to uci cirkev , ale mimozenstania , cize ludi ako my len omnoho vyspelejsi ktori ked tu pred 25000 rokmi prisli na zem tu vtedy akurat nebol zivot , tak z nezivej hmoty vytvorili vdaka svojej velkej technologie zivu a tym padom aj cloveka doslova na svoj obraz , ako o tom pise aj biblia !!!!o tychto kontaktoch z vesmiru a stvorenia pisu aj rozne bajky myty legendy ci aj biblia dokonca, tychto mimozenstanov ludia povazovali za bohov vdaka ich technologii , preto to pomenovanie slova boh , viac na www.rael.org cize zivot tu naozaj nestvoril vsemohuci boh , ale inteligentni mimozenstania ktorych ludia prezivali aj ako elohim , nechcem aby si slepo uverila tymto slovam, !! badaj samostatne a racionalne !! a verim ze stranka www.rael.org ti v tom pomoze
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Preboha.
Tak toto je podľa mňa jedna z tých vecí.
tu knihu som cital aj ja .. velmi sa mi paci ... najviac ma zujala kapitola "Presne nastaveny vesmir"
..........
Použijem prirovnanie zo South Parku ... Veda nemá žiadne dôkazy o tom, že neexistuje obrovské špagetové monštrum, ktoré stvorilo svet ... Veľa nám to povedalo, však?
veda sa o to nikdy ani nepokúšala veda nemá za úlohu dokázať, že Boh neexistuje (strašne prekvapivé, čo?), to skôr viera, že Boh existuje, ale oni samozrejme nechcú nič dokazovať. však to je pochopiteľné, viera je osobná vec. ale niektorí sa napriek tomu strašne radi oháňajú faktom, že tí druhí nevedia dokázať opak. logika, fakt.
"zivot nemohol vzniknut sam od seba vyvracia darwinizmus"
akými dôkazmi?
nie, nie odkazmi na knihy podobného typu, konkrétnymi dôkazmi.
pozri, takto by som sa mohla pýtať ešte chvíľu, kým by sme došli k tomu, že ani jedna strana dôkazy nemá (a je diskutabilné, s akými vedcami to viedol rozhovor, slovo vedec je dnes strašne zavádzajúce....).
čo vlastne chceš? keď ti tu teraz viac ako 50% ľudí povie, že je to pravda, tak to bude pravda? máš vlastnú hlavu, použi ju! ako sa píše v @2 , ty to čítaš, my máme pár riadkov. (ale musím povedať, že mne osobne teda stačili)
@7
presne.
Cital som to , zhodnotil som to...... bolo by to nadlho , takze ti len odporucim este jednu knihu je o dost tensia, ale obsah informacii je nezanedbatelny vola sa Stvorenie vs evolucia
A jedna dolezita vec.... nikdy nedovolte, aby vam nejaka kniha zobrala triezvy pohlad na vec ..... ja by som proste slabsim povaham zakazal aj Davinciho kod, nie to este takyto kaliber .....
veriť v boha = ok
ale vo VEDE nájsť boha?
čokoľvek čo sa týka vedy je racionálne podložené
čokoľvek čo sa týka boha je v nebíčku a cez nádobičko má lipový list
ale veda sama o sebe má byť plná pragmatizmu a skepticizmu
žiadne stotožnenie s biblickými motívmi proste nieje prípustné a bodka
veda je jedna vec
a biblia, ktorú napísalo pár natripovaných ľudí, je druhá vec
áno, filozofia, prvohybateľ a pobobne, to všetko poznám
ale všetko sú to len ujeté teórie, ktoré nemajú nič spoločné s vedou
Dokonca zbožnujem detské/teenagerske romány. Bežne čítavam, teraz mám rozčítanú poslednú knihu Artemisa Fowla.
Ale aby Traja pátrači mohli za to, že existuje celý svet,
tomu sa mi už nechce veriť.
» tvina.sk/index.php?zobra...
pekne napísané, niečo podobné zdieľam aj ja, veď predsa každý musí v niečo veriť, aj viera, že boh neexistuje je viera a nemôže to nijak dokázať.
for all
Nepodporujem hlavne tú vieru "más" a zaslepený pohľad na svet. Som kresťan ale nevybral som si to, nechcem to však zmeniť, mám rešpekt k rodičom, k ľuďom okolo a aj k "Bohu" , a určite nechcem nikoho presviedčať o svojej "neviere" naopak, keď už prídem na spoveď, rozprávam sa s farárom rád, pýtam sa ho ako by to riešil atď., tak isto na náboženskej výchove (keď sme ju mali) som sa s vyučujúcim rád rozprával a filozofoval o pravde ... a niektorí duchovní otcovia sú naozaj skvelí ľudia, lebo ťa chápu a snažia sa ti odpovedať, tak isto rozmýšľam, že navštívim tie kresťanské stretnutia, nie preto lebo Boh a 10 prikázaní, ale preto, že ľudia tam sú lepší ako tí "vonku"
uveris tomu ?
- pravdepodobnost je taka ako ked vylezies na kopec a kamene budu usporiadane do dlheho napisu "ahoj mayo. vitaj na tomto kopci"
-alebo ak mas na Zemi maly tercik a ty z vesmiru hodis sipku a trafis ju presne do stredu terca
boh nie je panacik, ktory sedi na oblaciku a pozera sa na nas (to je aj podla mna prehnane) ... no hovori sa tu o nejakej velkej inteligencii/ vedomi, ktore toto dalo do pohybu/ usporiadalo ...
"ujeté teórie" - vela ich je aj vo vede : napr. najvyznamnejsia Darwinova teoria o evolucii (taktiez je to len filozofia)
ak mas zaujem: » uk.video.yahoo.com/watch/4198255/1...
@ekrazit
@kxxe odkedy je Darwin len filozofia a prečo?
Uz nic dalsie ma teraz nenapada. Ak mas cas precitaj si tuto knihu. Je to tam podrobnejsie.
Dnes vieme, že zem obieha okolo slnka.
To, že niečo momentálne nechápeme alebo nevieme neznamená, že za tým hneď musí byť "boh".
Viera nemá s vedou nič spoločné a nepatrí tam.
Viera je pekná vec, ale v podstate sa stále opiera o hlúposť človeka.