Keby si mohol ovplyvnit nieco ohladom noveho birdzu, na aku skupinu ludi by si sa zameral?
co by tu mali potencionalni uzivatelia najst, co by im to malo ponuknut? poprosim nejake realne priklady. Potom, preco by si ty, ako novy objavitel birdzu registroval svoj nick prave tu?
Nový B by mal byť opak Instagramu. Na IG pridávajú ľudia fotký v plavkách, akí sú krásni, prípadne ako cestujú všelikde. Nový B by naopak bol o krutej realite - všetci majú veľké bruchá, sedia doma, lebo je covid a cestovanie je drahé a fotky z reštík tiež, nebudú, lebo sú aj tak zavreté.
A ešte by tu mohol byť filter, ktorý štíhlemu človeku na fotke pridá tak +20kg.
@celuloid nie úplne takto ale toto bolo niečo čo sa mi na b od začiatku páčilo že tu ľudia dávali príspevky také viac priame "bez filtrov" ja som si to všímala hlavne vo fórach na všetky tie divné otázky ktoré ľuďom síce nič do života nedajú ale každému niekedy napadnú prípadne tie kadejaké "naše" trápne výzvy a tak .. čiže hej to by malo zostať!
Kopirujem sem svoj názor z roku 2016 v Tomasovom fóre o tom, čo by mal znamenať "ešte novší" Birdz
"Podľa mňa by mal byť miestom pre kreatívnych mladých ľudí, ktorí vybočujú z bežného mainstreamu. Radi hĺbajú, filozofujú, snívajú ... No vedia si spraviť tiež z vecí srandu. Pamätám si, že kedysi som sa tu nespočetne krát nasmiala na úplne absurdných fórach a ešte absurdnejších reakciách, ktoré by som inde isto nenašla. Mal by byť miestom pre umelecky zameraných ľudí, ktorí sa chcú od ostatných niečim odlíšiť (to bolo najlepšie možné, keď šlo upravovať webky), ktorí radi píšu, fotia prírodu, maľujú, robia grafiku a pod. a môžu tieto svoje záujmy zdieľať, prezentovať a diskutovať o nich aj o všetkom možnom aj nemožnom.
Ja som tu strávila zopár krásnych rokov svojho života (2008 - 2011), kedy som tu bola asi najaktívnejšia a presne takým miestom vtedy Birdz pre mňa bol "
@admin ja by som privítal možnosť zasiahnúť do toho koho príspevky mi budú na newsfeede zobrazované a komu sa (ne)budú zobrazovať tie moje.
Rád by som sa vrátil k písaniu blogov, ale nechcem aby boli viditeľné cudzím ľuďom, nezaregistrovaným ľuďom a ľuďom s ktorými tu nedobre vychádzam. Taktiež by to pomohlo predchádzaniu konfliktov, si myslím.
Taktiež viac možností pri tvorbe a formovaní blogu.
Taktiež sa mi páči nápad @1
@admin Ak chcete dať zmysel tomu aby sa ľudia navzájom odoberali, tak určite.
Proste ide o to, aby mal užívateľ kontrolu nad tým, aby sa obsah ktorý pridá nedostal ľuďom, s ktorými ho zdieľať nechce. Dnes tu existujú len dve možnosti, buď to nevidí vôbec nikto, alebo úplne všetci, ešte aj ľudia ktorí ani nemajú účet a iba sem chodia stalkovať. Nič medzi neexistuje. Nevidím dôvod, prečo by fóra, časák nemali byť verejne dostupné. Statusy by som prehodnotil... Možno tak len pre registrovaných. Ale fotky a blogy môžu byť dosť citlivý obsah a jeho vlastník by sa mal mať možnosť si svoj obsah chrániť pred paprčami ľudí, ktorým to nie je určené.
Podľa mňa by to podporilo tvorbu, dalo ľuďom viac možností sa otvoriť iným užívateľom a nakoniec, naozaj by sme mohli predísť niektorým šarvátkam.
Keby je to mix reditu a quory. Ze si vies do profilu dat zaujmy a hladat podobnych ludi. Dam si tag antropologia a najde mi dalsich ludi. A plus blogy. Birdz v roky 2006-10 bol v tom super. Takze fora a blogy ako hlavna vec
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
A ešte by tu mohol byť filter, ktorý štíhlemu človeku na fotke pridá tak +20kg.
"Podľa mňa by mal byť miestom pre kreatívnych mladých ľudí, ktorí vybočujú z bežného mainstreamu. Radi hĺbajú, filozofujú, snívajú ... No vedia si spraviť tiež z vecí srandu. Pamätám si, že kedysi som sa tu nespočetne krát nasmiala na úplne absurdných fórach a ešte absurdnejších reakciách, ktoré by som inde isto nenašla. Mal by byť miestom pre umelecky zameraných ľudí, ktorí sa chcú od ostatných niečim odlíšiť (to bolo najlepšie možné, keď šlo upravovať webky), ktorí radi píšu, fotia prírodu, maľujú, robia grafiku a pod. a môžu tieto svoje záujmy zdieľať, prezentovať a diskutovať o nich aj o všetkom možnom aj nemožnom.
Ja som tu strávila zopár krásnych rokov svojho života (2008 - 2011), kedy som tu bola asi najaktívnejšia a presne takým miestom vtedy Birdz pre mňa bol "
realne blokovanie ľudi.
Rád by som sa vrátil k písaniu blogov, ale nechcem aby boli viditeľné cudzím ľuďom, nezaregistrovaným ľuďom a ľuďom s ktorými tu nedobre vychádzam. Taktiež by to pomohlo predchádzaniu konfliktov, si myslím.
Taktiež viac možností pri tvorbe a formovaní blogu.
Taktiež sa mi páči nápad @1
Proste ide o to, aby mal užívateľ kontrolu nad tým, aby sa obsah ktorý pridá nedostal ľuďom, s ktorými ho zdieľať nechce. Dnes tu existujú len dve možnosti, buď to nevidí vôbec nikto, alebo úplne všetci, ešte aj ľudia ktorí ani nemajú účet a iba sem chodia stalkovať. Nič medzi neexistuje. Nevidím dôvod, prečo by fóra, časák nemali byť verejne dostupné. Statusy by som prehodnotil... Možno tak len pre registrovaných. Ale fotky a blogy môžu byť dosť citlivý obsah a jeho vlastník by sa mal mať možnosť si svoj obsah chrániť pred paprčami ľudí, ktorým to nie je určené.
Podľa mňa by to podporilo tvorbu, dalo ľuďom viac možností sa otvoriť iným užívateľom a nakoniec, naozaj by sme mohli predísť niektorým šarvátkam.